chris_g92 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Και να είχε απάντηση άμεσα, τι ποσοστό θα έπαιρνε arm windows μηχάνημα? Ελάχιστο?? Καθόλου? Στα pc με Windows δεν θα είναι εύκολο να χτυπήσουν Intel amd, άρα γιατί να βιαστεί? 2
AtiX Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Έχει καταντήσει ανέκδοτο να διαβάζουμε και μάλιστα σε τεχνολογικό forum, ότι δεν μπορούν να συγκριθούν οι νέοι Qualcomm με τους Apple Silicon M γιατί δεν τρέχουν το ίδιο λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα να ζητωκραυγάζουν που επιτέλους η Intel απάντησε με τους mobile series 12 στους Μ μέσα σε ένα χρόνο… δηλαδη εκεί τρέχουν το ίδιο λειτουργικό? Στα της είδησης τώρα, η Qualcomm αργεί και μάλιστα χαρακτηριστικά… οι λόγοι? Η αδιαφορία της MS για την ARM αρχιτεκτονική, ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ Intel, AMD και nVidia, η μη δυνατότητα της ίδιας της εταιρίας να εξελίξει/βελτιώσει την arm αρχιτεκτονική, το προφίλ των ίδιων των χρηστών τέτοιων συσκευών που παραμένουν προσκολλημένοι στην νοοτροπία των IBM PCs, η μονοπωλιακή θέση της στις Android συσκευές και τέλος η αυξημένη ζήτηση στην φτηνή και μεσαία κατηγορία socs που το κέρδος είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τα ακριβά… Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το 2023 δούμε soc που να ανταγωνίζεται απλά τους περσινούς Μ1, μακάρι να βγω ψεύτης… 5 2
Chocobo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Σε αυτούς που θέλουν λειτουργικό Apple γιατί σε αυτούς που θέλουν κάποιο άλλο λειτουργικό δεν πάει να βγάλει και m10 δεν υπάρχει περίπτωση να τους πάρει τίποτα. Από την στιγμή που κάποιοι επεξεργαστές κάποια μηχανήματα δεν τρέχουν το ίδιο λειτουργικό το να γράφουμε διαφορά είναι απλά εντελώς άσχετα. Κάποτε όμως το πόσο σκόραρε κατι στο Χ benchmark ήταν στο τραπέζι…..έπρεπε η apple να ρίξει κάτι μίλια για να αναθεωρήσει η android κοινότητα και να μας πει αυτό που λες εσύ τώρα. Αν το παραπάνω σχόλιο σου ήταν αντιπροσωπευτικό της κοινότητας 6-7-8 χρόνια πριν όλοι θα ήμασταν σύμφωνοι. Σε παρακαλώ μην πάρεις την απάντηση προσωπικά.Απαντάω καθαρά στην ιδέα χωρίς να υπονοώ πως εσύ ο ίδιος είχες άλλες απόψεις παλαιότερα. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, pao13 είπε Είσαι πολύ σίγουρος ότι στα SoCs της Qualcomm δεν θα δούμε Mac OSX Επισημα οχι δεν θα δουμε, τωρα OSX ειχα βαλει σε πολλα μηχανηματα καθολου απιθανο να μπορεις να βαλεις και σε μηχανημα με Qualcomm 11 λεπτά πριν, Chocobo είπε Κάποτε όμως το πόσο σκόραρε κατι στο Χ benchmark ήταν στο τραπέζι…..έπρεπε η apple να ρίξει κάτι μίλια για να αναθεωρήσει η android κοινότητα και να μας πει αυτό που λες εσύ τώρα. Αν το παραπάνω σχόλιο σου ήταν αντιπροσωπευτικό της κοινότητας 6-7-8 χρόνια πριν όλοι θα ήμασταν σύμφωνοι. Σε παρακαλώ μην πάρεις την απάντηση προσωπικά.Απαντάω καθαρά στην ιδέα χωρίς να υπονοώ πως εσύ ο ίδιος είχες άλλες απόψεις παλαιότερα. Οταν εμενα με βολευει ενα λειτουργικο για τον ΑΒ λογο το ποσο σκοραρει ενα αλλο μου ειναι εντελως αδιαφορο. Ολα τα υπολοιπα ειναι για τα προβατα που συντηρει η καθε εταιρια για φανμποϊσμο. Τωρα καταφεραν να μεταφερουν την κοντρα στους επεξεργαστες κινητων που ειχαν οι δυο εταιριες στους επεξεργαστες για φορητους υπολογιστες, μιλαμε οχι μπεεεε κανουν οι δεξια και οι αριστερα αλλα βελαζουν. Σαν να θελω τρακτερ για το χωραφι και να μου λενε ναι αλλα το Golf τρεχει ποιο γρηγορα. 2 2
panagi0tisgr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Τελικά καλά λένε ότι η apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τους άλλους. Και στα κινητά το ίδιο. 1 1
menthol1979 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Επισημα οχι δεν θα δουμε, τωρα OSX ειχα βαλει σε πολλα μηχανηματα καθολου απιθανο να μπορεις να βαλεις και σε μηχανημα με Qualcomm Οταν εμενα με βολευει ενα λειτουργικο για τον ΑΒ λογο το ποσο σκοραρει ενα αλλο μου ειναι εντελως αδιαφορο. Ολα τα υπολοιπα ειναι για τα προβατα που συντηρει η καθε εταιρια για φανμποϊσμο. Τωρα καταφεραν να μεταφερουν την κοντρα στους επεξεργαστες κινητων που ειχαν οι δυο εταιριες στους επεξεργαστες για φορητους υπολογιστες, μιλαμε οχι μπεεεε κανουν οι δεξια και οι αριστερα αλλα βελαζουν. Σαν να θελω τρακτερ για το χωραφι και να μου λενε ναι αλλα το Golf τρεχει ποιο γρηγορα. Τεχνολογία είναι, παρόμοιος χώρος είναι. Το εαν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει λειτουργικό δεν είναι το ίδιο με το να οδηγήσει σε άσφαλτο αντί για χώμα. Τι θέλω να πω; Όταν η Apple αρχίζει και ξεφεύγει τόσο πολύ, είναι θέμα χρόνου πολύς κόσμος (σαφώς όχι όλοι) να αλλάξουν και λειτουργικό. Προσωπικά εύκολα θα άλλαζα εαν μπορούσα να κάνω την ίδια δουλειά, που με τα σημερινά δεδομένα μπορώ. Θα πήγαινα με το καλύτερο και δεν θα περίμενα την άλλη να το σκεφτεί με τη ησυχία της 4-5 χρόνια. Υ.Γ. Δεν έχω κανένα προιόν Apple. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, menthol1979 είπε Τεχνολογία είναι, παρόμοιος χώρος είναι. Το εαν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει λειτουργικό δεν είναι το ίδιο με το να οδηγήσει σε άσφαλτο αντί για χώμα. Τι θέλω να πω; Όταν η Apple αρχίζει και ξεφεύγει τόσο πολύ, είναι θέμα χρόνου πολύς κόσμος (σαφώς όχι όλοι) να αλλάξουν και λειτουργικό. Προσωπικά εύκολα θα άλλαζα εαν μπορούσα να κάνω την ίδια δουλειά, που με τα σημερινά δεδομένα μπορώ. Θα πήγαινα με το καλύτερο και δεν θα περίμενα την άλλη να το σκεφτεί με τη ησυχία της 4-5 χρόνια. Υ.Γ. Δεν έχω κανένα προιόν Apple. Ειχα αρκετα ειδη της Apple αλλα για μενα δεν ειναι μονο θεμα λειτουργικου ειναι και θεμα τι εχει πανω μια συσκευη. Παραδειγμα εφυγα απο Iphone γιατι στην δουλεια που δουλευα μου ειχαν δωσει δικη τους καρτα εταιρικη να με παιρνουν τηλεφωνο και εγω δεν ηθελα να κουβαλαω δυο συσκευες οπως κανουν οι γκομενες. Πλεον εχω βολευτει στο Android με τις εφαρμογες που θελω πειραγμενες και μη με την παραμετροποιηση που μπορω να του κανω, εχω υπερυθρες που μου χρειαζονται. Και κοιτα δεν εχω κανενα σοβαρο κινητο το Mate 20 X εχω επειδη θελω μεγαλη οθονη και δεν θα εφευγα απο το mi max 3 αν δεν ηθελα λιγο καλυτερη καμερα. Δεν ειμαι απο αυτους που αγοραζουν μια καρτα γραφικων για να κανουν ολη την ωρα OC και βαζουν ολη την μερα Benchmark για να δουν τι σκορ θα τους βγαλει. 2
Volga Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Ενδιαφέρον να δούμε σοβαρές κινήσεις σε ARM για Windows. Υπάρχει κοινό που η διάρκεια μπαταρίας είναι το παν.
Dimitris_1981 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Παιδιά επειδή είναι τεχνολογικό το forum όπως λέμε η απάντηση είναι καλοδεχούμενα όταν έρθουν και τότε θα δούμε τι ψάρια πιάνουν. Αυτή την στιγμή είναι προφανές ότι oι Μxx & Axx της Apple , είναι αρκετά καλύτεροι από τον ανταγωνισμό ακόμα και σε σύγκριση με desktop CPUs αν δεν έχουν GPU από δίπλα. Αν ο ανταγωνισμός φέρει πιο κοντά τις διαφορές ή αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ μας είναι ανεξαρτήτως τι συσκευή θέλουμε (Qualcom Android, Intel/AMD Windows, A15/M1/M1 Max iOS/iPadOS/MacOS). OFF TOPIC Σταματήστε να δένεστε με εταιρίες λες και θα κερδίσετε κάτι. Από εκεί και πέρα το τι θα πάρει ο καθένας είναι θέμα γούστου , προσωπικών επιλογών και budget αγοράς (σ.σ. Όποιος έχει χρήματα δεν πάει να πει ότι είναι διατεθειμένος να τα ξοδέψει σε κινητό ή ταμπλέτα). Μην υποστηρίζεται τις επιλογές σας σαν τις σωστές γινάτι πολύ απλά δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια. Για μένα π.χ. Αναφορά σε κείμενο Κινητό έχω Samsung S9 (Android) * Και λογικά όταν αλλάξω πάλι σε κάτι ανάλογο θα πάω: 1. Mου αρέσει το Android περισσότερο από το iOS. (ευελιξία/ελευθερία λειτουργικότητα δυνατότητες) 2. Θεωρώ ότι η Super Amoled έχουν καλύτερη ποιότητα οθόνης. 3. Ο επεξεργαστής δεν μου παίζει κάπου ρόλο (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΩ) αφού και μετά από 3-4 χρόνια δεν έχω κολήματα 4. Συμβιβάζομαι με την απαράδεκτή πολιτική Updates της Google που κάπως έχει μετριάσει η Samsung 5. USB C Tablet πήρα iPad Pro 11 1. Γιατί το Andoid ουσιαστικά δεν είναι για tablet. Το iPadOS είναι παρότι έχω κάποιους συμβιβασμούς. 2. Στο μέγεθος που ήθελα μέχρι 11" ,για να είναι κάπως φορητό, οι οθόνες ήταν πάνω κάτω ίδιες. (Νο XDR - No Super Amoled) 3. Ο επεξεργαστής Μ1 είναι πιο future proof και στην ταμπλέτα ,που μπορεί να βάλω και κάτι πιο βαρύ, ίσως χρειαστεί. 4. Η πολιτική Updates της Apple που ξεπερνάν την 5ετία. 5. Συμβιβάζομαι με την απαράδεκτή πολιτική χρεώσεων της Apple. πχ Θήκες / Pen & λοιπά αξεσουάρ + Service (φτου φτου φτου). * Σε Ήχο/Wi-Fi/5G/Κάμερες θεωρώ ότι είναι πολύ καλά και τα 2 και δεν με ενδιαφέρουν τόσο να είναι ότι καλύτερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ Ή ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. 3
AtiX Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 56 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Ειχα αρκετα ειδη της Apple αλλα για μενα δεν ειναι μονο θεμα λειτουργικου ειναι και θεμα τι εχει πανω μια συσκευη. Παραδειγμα εφυγα απο Iphone γιατι στην δουλεια που δουλευα μου ειχαν δωσει δικη τους καρτα εταιρικη να με παιρνουν τηλεφωνο και εγω δεν ηθελα να κουβαλαω δυο συσκευες οπως κανουν οι γκομενες. Πλεον εχω βολευτει στο Android με τις εφαρμογες που θελω πειραγμενες και μη με την παραμετροποιηση που μπορω να του κανω, εχω υπερυθρες που μου χρειαζονται. Και κοιτα δεν εχω κανενα σοβαρο κινητο το Mate 20 X εχω επειδη θελω μεγαλη οθονη και δεν θα εφευγα απο το mi max 3 αν δεν ηθελα λιγο καλυτερη καμερα. Δεν ειμαι απο αυτους που αγοραζουν μια καρτα γραφικων για να κανουν ολη την ωρα OC και βαζουν ολη την μερα Benchmark για να δουν τι σκορ θα τους βγαλει. Ρε φίλε μου γιατί αυτοαναιρέσει? Γιατί για κάποιους είναι φανμποΐοσμος να επιλέγουν καλύτερο επεξεργαστή και για σένα φυσιολογικό να επιλέγεις κινητά με 0,5 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη?
manolis940 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Παρατήρηση 1: Βλέπεις άρθρο για qualcomm και έχει 80% περιεκτικότητα σε Apple και 20% σε qualcomm Παρατήρηση 2: Αυτά κάνουν τα οικοσυστήματα. Δεν φοβάται ότι ο Μ1 ή ο Μ2 ή ο Μ(x) θα φύγει απ' την Apple και δεν στοχεύει στο απαραίτητα στο καταναλωτικό κοινό αυτό οπότε δεν βιάζεται ! Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εταιρίες στον χώρο των επεξεργαστών όπου δεν έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα και μετά από τόσο καιρό απ' το λανσάρισμα του Μ1 δεν έχουν φέρει κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν στον αγορά.
alejsalonica Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Ειχα αρκετα ειδη της Apple αλλα για μενα δεν ειναι μονο θεμα λειτουργικου ειναι και θεμα τι εχει πανω μια συσκευη. Παραδειγμα εφυγα απο Iphone γιατι στην δουλεια που δουλευα μου ειχαν δωσει δικη τους καρτα εταιρικη να με παιρνουν τηλεφωνο και εγω δεν ηθελα να κουβαλαω δυο συσκευες οπως κανουν οι γκομενες. Πλεον εχω βολευτει στο Android με τις εφαρμογες που θελω πειραγμενες και μη με την παραμετροποιηση που μπορω να του κανω, εχω υπερυθρες που μου χρειαζονται. Και κοιτα δεν εχω κανενα σοβαρο κινητο το Mate 20 X εχω επειδη θελω μεγαλη οθονη και δεν θα εφευγα απο το mi max 3 αν δεν ηθελα λιγο καλυτερη καμερα. Δεν ειμαι απο αυτους που αγοραζουν μια καρτα γραφικων για να κανουν ολη την ωρα OC και βαζουν ολη την μερα Benchmark για να δουν τι σκορ θα τους βγαλει. Μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις σε τι χρειάζεσαι (το 2021) τις υπέρυθρες; Μπορείς να αναφέρεις πως τις χρησιμοποιείς;
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AtiX είπε Ρε φίλε μου γιατί αυτοαναιρέσει? Γιατί για κάποιους είναι φανμποΐοσμος να επιλέγουν καλύτερο επεξεργαστή και για σένα φυσιολογικό να επιλέγεις κινητά με 0,5 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη? Δεν είναι η μεγαλύτερη οθόνη είναι και άλλα όπως οι υπέρυθρες που έγραψα η δεύτερη κάρτα αν κάποια στιγμή τα βάλει η Apple ίσως με κάνει πελάτη της πάλι τώρα δεν έχει αυτά που χρειάζομαι. 7.2 είναι η οθόνη μου ίσως να έχει και iPhone με τόσο μεγάλη οθόνη αλλά όταν θα μου λείψουν τα υπόλοιπα τι να το κάνω; Και το έγραψα πήγα από το mi max 3 στο mate 20 x όχι πειδη το ένα 6.9 το άλλο 7.2 αλλά για να έχω λίγο καλύτερη κάμερα. 47 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις σε τι χρειάζεσαι (το 2021) τις υπέρυθρες; Μπορείς να αναφέρεις πως τις χρησιμοποιείς; Για χρηση σαν τηλεκοντρολ, βλεπεις κατι που εσενα ειναι εντελως αχρηστο για καποιον αλλον ειναι χρησιμο και το αντιθετο.
AtiX Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν είναι η μεγαλύτερη οθόνη είναι και άλλα όπως οι υπέρυθρες που έγραψα η δεύτερη κάρτα αν κάποια στιγμή τα βάλει η Apple ίσως με κάνει πελάτη της πάλι τώρα δεν έχει αυτά που χρειάζομαι. 7.2 είναι η οθόνη μου ίσως να έχει και iPhone με τόσο μεγάλη οθόνη αλλά όταν θα μου λείψουν τα υπόλοιπα τι να το κάνω; Και το έγραψα πήγα από το mi max 3 στο mate 20 x όχι πειδη το ένα 6.9 το άλλο 7.2 αλλά για να έχω λίγο καλύτερη κάμερα. Άρα μου επιβεβαιώνεις ότι δεν διαφέρεις από αυτούς που χαρακτηρίσεις πρόβατα και φανμποις*, μιας και εσύ και αυτοί και όλοι μας επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τι χρειαζόμαστε, ευχαριστώ… * να σου θυμίσω… 4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Οταν εμενα με βολευει ενα λειτουργικο για τον ΑΒ λογο το ποσο σκοραρει ενα αλλο μου ειναι εντελως αδιαφορο. Ολα τα υπολοιπα ειναι για τα προβατα που συντηρει η καθε εταιρια για φανμποϊσμο.
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Άρα μου επιβεβαιώνεις ότι δεν διαφέρεις από αυτούς που χαρακτηρίσεις πρόβατα και φανμποις*, μιας και εσύ και αυτοί και όλοι μας επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τι χρειαζόμαστε, ευχαριστώ… * να σου θυμίσω… Προβατο για μενα ειναι αυτος που ακομα και καδο σκουπιδιων να βγαλει η εταιρια που υποστηριζει θα λεει πως ο καδος ειναι ο καλυτερος. Λειτουργικο σε κινητα συν τα αλλα που εχω γραψει με βολευει Android λειτουργικο σε υπολογιστη με βολευουν τα Windows δεν εγραψα καπου μονο Xiaomi μονο Dell η κατι τετοιο. Παραδειγμα αν ημουν στην Apple δεν θα πηγαινα στους απαναντι γιατι εβγαλαν καλυτερο επεξεργαστη λες και σε πραγματικη χρηση θα εβλεπα αυτο το 5-10% που θα ηταν καλυτερος. Την δευτερη καρτα την βλεπω τις υπερυθρες τις βλεπω την μεγαλη οθονη την βλεπω αλλα σορρυ το 5-10% καλυτερο επεξεργαστη δεν μπορω να τον δω αν γινω φανμπου ισως τον δω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα