Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Πριν λίγο καιρό έγινε απόπειρα διάρρηξης και έσπασε το τζάμι από μια πόρτα αλουμινίου και θέλω να μάθω εάν αλλάζει το σπασμένο τζάμι …Μέχρι στιγμής σε όποιον τζαμά έχω πάει δε θέλει να ασχοληθεί, μίλησα και με άτομα που εγκαθιστούν κουφώματα κάποιοι λεν αλλάζει κάποιοι όχι …Άλλος μου πρότεινε να αλλάξω πόρτα …Η πόρτα εγκαταστάθηκε το 2015 και αυτός που την τοποθέτησε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί…Οπότε θα ήθελα εάν κάποιος κάνει αυτήν τη δουλειά να μου απαντήσει εάν αλλάζει και σε ποιον τεχνίτη πρέπει να απευθυνθώ σε τζαμά ή αλουμινά... 

Ευχαριστώ 

Spoiler

1637166766636.jpg

1637166766648.jpg

1637166766662.jpg

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.

Τα τζάμια τα τοποθετεί ο τζαμάς άρα αυτός τα αλλάζει κιόλας. Το θυμάμαι από τότε που φτιάχναμε το σπίτι γιατί  με πήρε τηλέφωνο (ο τζαμάς) για να με ρωτήσει για το πάχος του τζαμιού που θα έβαζε. Μάλιστα είχα περάσει και από το εργαστήριό του και έτυχε να περνάει το τζάμι στο αλουμινένιο κάσσωμα, το οποίο «δένει» με μερικές αλουμινόβιδες, οι οποίες παρεμπιπτόντως είχαν σκουριάσει και μετά από 18 χρόνια που χρειάστηκε να τις ξεβιδώσω για να αλλάξω ράουλα μερικές κόπηκαν . Τις πόρτες μάλιστα τις έφερε ο ίδιος στην οικοδομή. Είναι φασαρία όμως γιατί πρέπει να βγει η πόρτα και να πάει στο εργαστήριό του (μάλλον). Ίσως γι' αυτό δε θέλουν να ασχοληθούν. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι σε είναι εργοστασιακή κατασκευή ή σε ανοιγόμενα .

Δεν κάνω αυτή τη δουλειά αλλά έχω βγάλει πόρτα με τζάμι από συρόμενα αλουμινίου για να αλλάξω τα ράουλα.

Δημοσ.

Έχω ακριβώς ίδια στο εξοχικό αλλά δεν έχω προσέξει πως είναι τα τζάμια.

Φαίνεται φίξ.Πρέπει να είναι πρεσαριστό το εσωτερικό φύλλο με τα όλα τα τζαμάκια. Άντε τώρα να βρεις έτοιμο φύλλο να κάνεις αλλαγή. Για αυτό φαίνεται δεν ασχολείται κανείς.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Έχω ακριβώς ίδια στο εξοχικό αλλά δεν έχω προσέξει πως είναι τα τζάμια.

Φαίνεται φίξ.Πρέπει να είναι πρεσαριστό το εσωτερικό φύλλο με τα όλα τα τζαμάκια. Άντε τώρα να βρεις έτοιμο φύλλο να κάνεις αλλαγή. Για αυτό φαίνεται δεν ασχολείται κανείς.

Ναι, το κατάλαβα σήμερα που πήγα σε έναν τζαμά που με έστειλαν από ένα μαγαζί με κουφώματα  και  μου απάντησε και λες και τον έβρισα αυτήν τη λογική δεν έχω καταλάβει αγοράζεις μια πόρτα και όταν (εάν) σπάσει το τζάμι πάει για πέταμα…και είναι 300€+…

2 ώρες πριν, stathisp είπε

Τα τζάμια τα τοποθετεί ο τζαμάς άρα αυτός τα αλλάζει κιόλας. Το θυμάμαι από τότε που φτιάχναμε το σπίτι γιατί  με πήρε τηλέφωνο (ο τζαμάς) για να με ρωτήσει για το πάχος του τζαμιού που θα έβαζε. Μάλιστα είχα περάσει και από το εργαστήριό του και έτυχε να περνάει το τζάμι στο αλουμινένιο κάσσωμα, το οποίο «δένει» με μερικές αλουμινόβιδες, οι οποίες παρεμπιπτόντως είχαν σκουριάσει και μετά από 18 χρόνια που χρειάστηκε να τις ξεβιδώσω για να αλλάξω ράουλα μερικές κόπηκαν . Τις πόρτες μάλιστα τις έφερε ο ίδιος στην οικοδομή. Είναι φασαρία όμως γιατί πρέπει να βγει η πόρτα και να πάει στο εργαστήριό του (μάλλον). Ίσως γι' αυτό δε θέλουν να ασχοληθούν. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι σε είναι εργοστασιακή κατασκευή ή σε ανοιγόμενα .

Δεν κάνω αυτή τη δουλειά αλλά έχω βγάλει πόρτα με τζάμι από συρόμενα αλουμινίου για να αλλάξω τα ράουλα.

Ευχαριστώ για την απάντηση στις συρόμενες ξέρω ότι αλλάζει το τζάμι αλλά σε αυτήν που έχω εγώ που είναι εξώπορτα  δεν ξέρω ....

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δε νομίζω να κάνει 300 ευρώ το πάνελ αλλά που να το βρεις.

Για την πόρτα ολόκληρη έγραφα .... Γύρω στα 390€  είχε αγοραστεί ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι αισθητηκης αποψης γιατι ετσι και αλλιως ασφαλεια το τζαμι δεν παρεχει.Κοψε ενα κρύσταλλο ιδιο συριζα με τις διαστάσεις του ανοιγματος για να περασει μεσα και στηριξε το με μπολικο στοκο τζαμιου.Αν ειναι διπλο κανε το ιδιο και απο την αλλη

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν να βάλεις μία πόρτα χωρίς τζάμια, προκαλεί πολύ...πιθανόν να είχες κλειδώσει και γιαυτό έμειναν στην απόπειρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να άφηνα τέτοια πόρτα ξεκλείδωτη ούτε μέχρι το περίπτερο να πήγαινα.. την ανοίγει και παιδάκι.

Τώρα σχετικά με το τζάμι, θέλει τζαμά με υπομονή να στο ταιριάξει με κόλλες κτλ, δεν θα έχει και ένα κόστος 50 ευρώ το λιγότερο; Σκέψου το για καινούρια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Επι αισθητηκης αποψης γιατι ετσι και αλλιως ασφαλεια το τζαμι δεν παρεχει.Κοψε ενα κρύσταλλο ιδιο συριζα με τις διαστάσεις του ανοιγματος για να περασει μεσα και στηριξε το με μπολικο στοκο τζαμιου.Αν ειναι διπλο κανε το ιδιο και απο την αλλη

Σαν ιδέα καλή το παλιό πως θα βγάλω καθώς έχει στηρίγματα μέσα..  

2 ώρες πριν, Klausx είπε

Το καλύτερο θα ήταν να βάλεις μία πόρτα χωρίς τζάμια, προκαλεί πολύ...πιθανόν να είχες κλειδώσει και γιαυτό έμειναν στην απόπειρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να άφηνα τέτοια πόρτα ξεκλείδωτη ούτε μέχρι το περίπτερο να πήγαινα.. την ανοίγει και παιδάκι.

Τώρα σχετικά με το τζάμι, θέλει τζαμά με υπομονή να στο ταιριάξει με κόλλες κτλ, δεν θα έχει και ένα κόστος 50 ευρώ το λιγότερο; Σκέψου το για καινούρια.

Η καινούρια έχει 500 ευρώ ...επίσης το τζάμι δεν είναι μόνο για αισθητικούς λόγος αλλά και φωτισμό ...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Σαν ιδέα καλή το παλιό πως θα βγάλω καθώς έχει στηρίγματα μέσα..  

βούτα σφυρί  και καντο θρυψαλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το τζάμι το έβγαλα...τρομάξανε λίγο οι γείτονες αλλά βγήκε...  επίσης έχει και ένα αυτοκόλλητο με ένα όνομα εταιρίας μάλλον και κάτι γράμματα με αριθμούς.... 

Spoiler

1637266103174.jpg

1637266103188.jpg

1637266103204.jpg

1637266103219.jpg

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.
2 ώρες πριν, corsair04 είπε

Η καινούρια έχει 500 ευρώ ...επίσης το τζάμι δεν είναι μόνο για αισθητικούς λόγος αλλά και φωτισμό ...

Ναι, αλλά η πόρτα είναι πόρτα, όχι παράθυρο. Τώρα που μπορεί να κληθείς να πληρώσεις νέα;

Τζάμι σε πόρτα εισόδου μου φαίνεται αδιανόητο. Απορώ πως πουλάνε αυτές...

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα ειναι διπλο.Κοψε δυο τζαμια που να χωρανε ισα ισα βαλε στοκο για τζαμια αναμεσα για να τα κανεις κασετινα και μετα βαλτα μεσα και στηριξετα με στοκο ομορφα γυρω γυρω

Δημοσ.
5 ώρες πριν, corsair04 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση στις συρόμενες ξέρω ότι αλλάζει το τζάμι αλλά σε αυτήν που έχω εγώ που είναι εξώπορτα  δεν ξέρω ....

Συγγνώμη δεν είδα τις φωτογραφίες...

Δημοσ.

Όχι στοκο θα ελεγα, καλύτερα σιλικόνη που ότι ξερασει μετά κόβεται. Τα τζάμια φαίνεται ένα 3αρι ένα 4αρι με 8αρι (6??) διάκενο. Οποτε θέλεις να καλύψεις αυτό το πάχος με τζάμια. 

Εαν το χτυπάει η βροχή το panel της πόρτας να είσαι προσεκτικος όσο αναφορά και την στεγανοποιηση του τζαμιού με το πάνελ. 

Χαρά στο κουράγιο σου παντός, αυτά πάνε σε 99% σκουπίδια και μπαίνει άλλο πανελ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...