Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα σκύλο στο σπίτι στο χωριό και κάτι γάτες σε περιφραγμένο γκαράζ λίγα μέτρα έξω απο το χωριό. 

Ένα καλόπαιδο ηλικίας μεταξύ 10-14 έχει αρχίσει τώρα τελευταία να πυροβολεί τα ζώα μου με αεροβόλο που μάλλον χρησιμοποιεί πλαστικές μπίλιες. 

λέω μάλλον γιατί δεν έχω βρεί καμιά ανοιχτή πληγή στον σκύλο μου. 

Το έχω δει να συμβαίνει μόνο μια φορά αλλά δεν πρόλαβα να καταλάβω ποιο παιδί ειναι. 

Το σκυλί (8 μηνών) στην αυλή του σπιτιού άρχισε να γκαρίζει πολύ δυνατά ενώ ξάπλωνε στην αυλή τυχαία το είδα να κάθεται απο το παράθυρο της κουζίνας λίγο πριν αρχίζει να γκαρίζει οπότε είμαι σίγουρος ότι δεν έκανε κάτι πχ να μπήκε κάποια (ξένη γιατί οι γάτες που έχω στο γκαράζ δεν πηγαίνουν μέσα στο χωριό) γάτα να της γαύγισε και να το γρατζούνησε ή κάτι τέτοιο ήταν απλά ξαπλωμένο και ξαφνικά άρχισε να γκαρίζει πάρα πολύ δυνατά σκέφτηκα μήπως είχε κάνα αγκάθι εκει ή κάνα φίδι και έτρεξα έξω. 

Με το που άνοιξα την πόρτα είδα ένα παιδί να παίρνει φόρα με το ποδήλατο και να φεύγει αλλά δεν πρόλαβα να καταλάβω ποιο είναι. 

Κοίταξα το σκυλί δεν είχε καμία πληγή και που το ψηλάφισα στην γούνα του δεν κατάλαβα να έχει κάποιο αγκάθι και φίδια δεν έχω δει ποτέ στην αυλή. 

Συμπτωματικά μια απο τις γάτες μου είχε μια επιφανειακή πληγή στον θώρακα αλλά νόμιζα πως ίσως την δάγκωσε κάτι... 

Σήμερα η ίδια η γάτα κουτσαίνει.... 

Νομίζω πως ειναι το ίδιο παιδί και πως χτυπάει τα ζώα με αεροβόλο μικρής ισχής που χρησιμοποιεί πλαστικές μπίλιες... 

Και θα ήθελα συμβουλές τι να κάνω.  

Σκέφτηκα να παραφυλάξω με την κάμερα για να βγάλω φωτογραφία όποιο παιδί δω με τέτοιο μπιστολάκι αλλά μήπως βρώ το μπελά μου γιατί πρόκειται για ανήλικο;  

Ξέρετε αν προβλέπει κάτι ο νόμος σε περίπτωση που το πιάσω να πυροβολεί τα ζώα μου; Γιατί αυτό δεν ξέρω αν παίρνει απο λόγια (αυτή θα είναι η πρώτη μου προσπάθεια) αλλά σε περίπτωση που δεν παίρνει λέω να μιλήσω στους γονείς του και να τους φοβερίσω λίγο με νομικές συνέπειες στην περίπτωση που τους δώ πως δεν ενδιαφέρονται. 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μολις μάθεις ποιο ειναι κανεις απευθειας νομικες ενέργειες. ουτε μιλητο ουτε τιποτα. μαζεψε το πριν γινει χειροτερο και αυτο και οι δικοι του. έχει χοντρο προστιμο και ισως το οπλο να ειναι και παράνομο. δεν ειναι ολα παιχνιδια.

• Like 2
Δημοσ.

χωριό είσαστε. μια βόλτα στο καφενείο την ώρα που θα είναι μαζεμένοι οι περισσότεροι να πεις 2 κουβέντες.

Μην αναφέρεις για τον ανήλικο. Πες απλά οτι βρήκες πλαστικές μπίλιες αεροβόλου και οτι αν τον πετύχεις αυτόν με το αεροβόλο θα του το κάνεις κλύσμα.

Κόλλα και καμιά φωτογραφία σε Α4 σε καμιά κολώνα με κάποιο τραύμα αν υπάρχει και οτι θα κινήσεις και νομικές διαδικασίες.

Σίγουρα μετά από αυτά θα του πάρουν το αεροβόλο απο τα χέρια. Σε ένα χωριό αεροβόλα κυρίως είχαν τα παιδιά εκείνων που είχαν και καραμπίνες για κυνήγι. Άρα φιλτράρεις πιο εύκολα το ποιά σπίτια ευθύνονται.

Δημοσ.

Αυτο που έχω να σου πώ είναι να αναφέρεις το περιστατικό στην αστυνομία σε 1η φάση.

Κάμερα που να πιάνει σε εξωτερικό δημόσιο χώρο νομίζω απαγορεύεται. Βέβαια μπορείς να βάλεις να δείς ποιος είναι και να μην πείς οτι είχες κάμερα.

Αλλά νομίζω οτι μια επίσκεωη για αναφορά στο αστυνομικό τμήμα είναι αυτό που πρέπει να κάνεις.

Επίσης τι λόγια; Πυροβολεί τα ζώα σου και εσύ θέλεις να του μιλήσεις;

Θα έλεγα κάτι βαρύ αλλά δεν θέλω...Αστυνομία, και όταν τον πιάσεις γιατί θα τον πιάσεις, να ακολουθήσεις την διαδικασία για κακοποίηση ζώου.Να δείς τι ωραία θα είναι τα λόγια στους γονείς του.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @pnea1973 είπε

Αστυνομία, και όταν τον πιάσεις γιατί θα τον πιάσεις, να ακολουθήσεις την διαδικασία για κακοποίηση ζώου.Να δείς τι ωραία θα είναι τα λόγια στους γονείς του.

Εκτος βεβαια απο την περιπτωση που οι γονεις ειναι φιλοι με τους αστυνομικους... αν δεν ειναι οι αστυνομικοι οι ιδιοι οι γονεις... Για χωριο μιλαμε... 

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lector είπε

Εκτος βεβαια απο την περιπτωση που οι γονεις ειναι φιλοι με τους αστυνομικους... αν δεν ειναι οι αστυνομικοι οι ιδιοι οι γονεις... Για χωριο μιλαμε... 

Να κάνει καταγγελία ότι κάποιος πυροβολεί τα ζώα του και να πάρει αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων. 

Και γονείς να είναι τι θα κάνουν? Δνε θα το γράψουν? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Να κάνει καταγγελία ότι κάποιος πυροβολεί τα ζώα του και να πάρει αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων. 

Εγω μαζι σου, και μακαρι να το κανουν. Απλα μαλλον δε θα ειχα καμια απολυτως εμπιστοσυνη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Εγώ πιστεύω ότι αν δεν έχω χειροπιαστές αποδείξεις για να κάνω καταγγελία απλά θα το γράψουν να μην πω που... :P 

Αυτό το λέω γιατί πριν καιρό κατα της 4 τα ξημερώματα έτυχε να είμαι  στο γκαράζ (στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν παρατηρείται κίνηση το βράδυ είναι πάνω σε κεντρικό δρόμο που ενώνει το χωριό με την εθνική και δεν έχει χώρο στάθμευσης ή κάτι άλλο τριγύρω) 

και ξαφνικά πάρκαρε μεταξύ δρόμο και χαντακιού ένα αυτοκίνητο σε σημείο χωρίς φωτισμό λία μέτρα απο την περίφραξη και απο την απέναντι πλευρά σταμάτισε κάποιος με παπάκι. 

Βγήκα να ρωτήσω αν συμβαίνει κάτι και ένας τύπος με αλβανική προφορά έλεγε διάφορες ασυναρτησίες τα λίγα που κατάλαβα είναι ότι στο αυτοκίνητο ειναι φίλοι του και μαλώνουν και φοβάται μην τον χτυπήσουν. 

Μπήκα μέσα στο γκαράζ κάλεσα το τμήμα της πόλης και ο αστυνομικός που το σήκωσε μόνο που δεν με έβρισε που τον ενόχλησα και μου είπε να πάρω το 100 πήρα το 100 και πάλι δεν έγινε τίποτα. 

ευτυχώς, συμπτωματικά ήταν ένα κυνηγετικό του θείο μου στο γκαράζ χωρίς φυσέκια όμως έκανα πως το οπλίζω (δεν μπορούσαν να με δουν αλλά σίγουρα ακούστηκε ο ήχος)  και μετα απο λίγα λεπτά που το έκανα αυτό τους άκουσα να φεύγουν αστυνομία ούτε που πέρασε και ούτε με καλέσανε μετά να τσεκάρουν ή κάτι τέτοιο.... 

30 λεπτά πριν, greekfragma είπε

χωριό είσαστε. μια βόλτα στο καφενείο την ώρα που θα είναι μαζεμένοι οι περισσότεροι να πεις 2 κουβέντες.

Μην αναφέρεις για τον ανήλικο. Πες απλά οτι βρήκες πλαστικές μπίλιες αεροβόλου και οτι αν τον πετύχεις αυτόν με το αεροβόλο θα του το κάνεις κλύσμα.

Κόλλα και καμιά φωτογραφία σε Α4 σε καμιά κολώνα με κάποιο τραύμα αν υπάρχει και οτι θα κινήσεις και νομικές διαδικασίες.

Δεν έχουμε καφενείο στο χωριό πηγαίνουν σε κοντινό χωριό όσοι θέλουν και γενικά δεν ξέρω και πολλούς απο το χωριό λόγω covid πριν κάμποσους μήνες επέστρεψα πριν απο αυτό μονο τις γιορτές αν πήγαινα να δω την γιαγιά μου, ουτε μικρός δεν μεγάλωσα εκει. 

Αλλά αυτό με τις Α4 είναι καλή ιδέα θα το δοκιμάσω. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ένα καλόπαιδο ηλικίας μεταξύ 10-14 έχει αρχίσει τώρα τελευταία να πυροβολεί τα ζώα μου με αεροβόλο που μάλλον χρησιμοποιεί πλαστικές μπίλιες. 

Τα αεροβολα με πλαστικες μπιλιες εχουν ουσιαστικο βεληνεκες 3-4 μετρα

Στα 5+ ισα που καταλαβαινεις οτι κατι σε ακουμπησε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε βοηθαει, οι πλαστικες μπιλιες δεν ειναι αεροβολο. Εγγυημενα. Γιατι εχω αεροβολο.

ειναι ενα πλαστικο οπλο με δυνατο ελασμα, με πλαστικα σφαιρακια, που αν φας απο τα 3-4 μετρα σου κανει ωρατη μελανια. Απο μεγάλη αποσταση απλα σε ενοχλει. Μπορει να βγαλει το ματι του σκυλου αν του ριξει απο, κοντα παρατραβηγμενο λιγο.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Στα 5+ ισα που καταλαβαινεις οτι κατι σε ακουμπησε.

Δεν νομίζω φίλε μου δεν ειμαι πολύ μεγάλος (33) και πρόλαβα μικρός τα πρώτα τέτοια που στην πλειοψηφία τους ήταν ψεύτικες κινεζιές σε μορφή πιστολιού και παίζαμε πόλεμο... στα 5 μέτρα μια χαρά καταλαβαίνεις τον πόνο βέβαια ισχύει ότι πιο κοντά πονάνε παραπάνω. 

Τώρα πουλάνε πολύ πιο ψαγμένα όπλα γιατί έχει γίνει της μόδας μάλιστα έχουν ξεπεράσει (σε δημοτικότητα) και το paintball  τα σημερινά όπλα ειναι πολύ πιο ισχυρά απο αυτά που είχαμε εμεις όταν ήμουν 10. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν νομίζω φίλε μου δεν ειμαι πολύ μεγάλος (33) και πρόλαβα μικρός τα πρώτα τέτοια που στην πλειοψηφία τους ήταν ψεύτικες κινεζιές σε μορφή πιστολιού και παίζαμε πόλεμο... στα 5 μέτρα μια χαρά καταλαβαίνεις τον πόνο βέβαια ισχύει ότι πιο κοντά πονάνε παραπάνω. 

Τώρα πουλάνε πολύ πιο ψαγμένα όπλα γιατί έχει γίνει της μόδας μάλιστα έχουν ξεπεράσει (σε δημοτικότητα) και το paintball  τα σημερινά όπλα ειναι πολύ πιο ισχυρά απο αυτά που είχαμε εμεις όταν ήμουν 10. 

θεωρω πως αν το ανηλικο κουβαλαγε ολοκληρο m16 θα φαινοταν

κατα 99.99% τα αεροβολα ειναι αυτα τα πιστολια με τα πλαστικα μπιλακια

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

θεωρω πως αν το ανηλικο κουβαλαγε ολοκληρο m16 θα φαινοταν

κατα 99.99% τα αεροβολα ειναι αυτα τα πιστολια με τα πλαστικα μπιλακια

έβαλα ένα βίντεο έτσι ενδεικτικά υπάρχουν ένα σωρό πχ με αμπούλες co2 πολύ δυνατά σε σχέση με αυτά που είχα εγώ μικρός που είχαν ένα πλαστικό πιστονάκι και έπρεπε να τα οπλίσω για κάθε μπίλια τώρα λόγω της αμπούλας είναι και αυτόματα... 

5-capsules-co2-11-g.jpg?&f=452x452

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...