Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, RedYonko είπε Νομίζω πως το πρόβλημα των ανθρώπων που θεωρούν το bitcoin φούσκα είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά πεσιμιστικό ή εξαιτίας έλλειψης γνώσης. Μάλλον είναι πιο βαθύ απ'όσο φαίνεται και κατά τη γνώμη μου φταίει ιδιαίτερα που δεν αντέχουν να βλέπουν τους ανθρώπους να γίνονται πλούσιοι με αυτόν τον τρόπο, καθώς εκείνοι εργάζονται κανονικά. Λυπάμαι που σας το λέω αλλά αυτό είναι μία πλάνη. Τουλάχιστον από πλευράς μου δεν αποθαρρύνω κανένα από το να επενδύσει, όπως και δεν επιδιώκω να τον "προστατεύσω" από απώλειες. Προσωπικά δεν βλέπω καμία απολύτως ουσιαστική αξία στο Bitcoin ειδικά. Το θεωρώ πλέον παρωχημένο και υπερεκτιμημένο μη ακολουθώντας τις εξελίξεις με τον ρυθμό που το κάνουν άλλοι και απλά επειδή τυγχάνει να είναι η πρώτη τεχνολογία λειτουργεί ως ο κανόνας του χρυσού για τα υπόλοιπα crypto. Κυρίως διότι τα ανταλλακτήρια τείνουν να το χρησιμοποιούν έτσι και δεν δίδεται πάντα η δυνατότητα κ σε όλα τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα να αγοραστούν με Fiat. Επομένως η βασική μου απορία εστιάζει στο για ποιο λόγο να επιλέξει να συντηρεί κάποιος ένα νόμισμα ή ανάλογα νομίσματα που έχουν μεγάλο carbon footprint, την στιγμή που υπάρχει αυξητική τάση προς την πράσινη ενέργεια. Μόνο για να πλουτίζουν άπληστοι καιροσκόποι και όσοι επένδυσαν πρώτοι σε στυλ μίας πυραμοειδούς προσέγγισης; Εν κατακλείδι όχι απλά δεν το θεωρώ ελεύθερο και ανώνυμο αλλά ως ένα βασικό εργαλείο χειραγώγησης σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Επιπροσθέτως θεωρώ απολύτως έντιμη και ξεκάθαρη άποψη οτι όσοι ασχολούνται με αυτό το κάνουν για να πλουτίσουν και απορίπτω τσιτάτα οτι φέρνει τεχνολογικές βελτιώσεις. Από την άλλη βέβαια ωφείλω να παραδεχθώ ότι δημιουργεί ανταγωνισμό που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για εξελίξεις και βελτιώσεις που βλέπουμε στα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα. ΥΓ: Όσον για τον άλλο φίλο, no chips, no party ανεξάρτητα πρωτοκόλλου. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από b0netruper
Tronis20 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, b0netruper είπε Λυπάμαι που σας το λέω αλλά αυτό είναι μία πλάνη. Τουλάχιστον από πλευράς μου δεν αποθαρρύνω κανένα από το να επενδύσει, όπως και δεν επιδιώκω να τον "προστατεύσω" από απώλειες. Προσωπικά δεν βλέπω καμία απολύτως ουσιαστική αξία στο Bitcoin ειδικά. Το θεωρώ πλέον παρωχημένο και υπερεκτιμημένο μη ακολουθώντας τις εξελίξεις με τον ρυθμό που το κάνουν άλλοι και απλά επειδή τυγχάνει να είναι η πρώτη τεχνολογία λειτουργεί ως ο κανόνας του χρυσού για τα υπόλοιπα crypto. Κυρίως διότι τα ανταλλακτήρια τείνουν να το χρησιμοποιούν έτσι και δεν δίδεται πάντα η δυνατότητα κ σε όλα τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα να αγοραστούν με Fiat. Επομένως η βασική μου απορία εστιάζει στο για ποιο λόγο να επιλέξει να συντηρεί κάποιος ένα νόμισμα ή ανάλογα νομίσματα που έχουν μεγάλο carbon footprint, την στιγμή που υπάρχει αυξητική τάση προς την πράσινη ενέργεια. Μόνο για να πλουτίζουν άπληστοι καιροσκόποι και όσοι επένδυσαν πρώτοι σε στυλ μίας πυραμοειδούς προσέγγισης; Εν κατακλείδι όχι απλά δεν το θεωρώ ελεύθερο και ανώνυμο αλλά ως ένα βασικό εργαλείο χειραγώγησης σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Επιπροσθέτως θεωρώ απολύτως έντιμη και ξεκάθαρη άποψη οτι όσοι ασχολούνται με αυτό το κάνουν για να πλουτίσουν και απορίπτω τσιτάτα οτι φέρνει τεχνολογικές βελτιώσεις. Από την άλλη βέβαια ωφείλω να παραδεχθώ ότι δημιουργεί ανταγωνισμό που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για εξελίξεις και βελτιώσεις που βλέπουμε στα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα. Ναι το BTC ειναι παρωχημενο αλλα δεν σημαινει κατι. Το 90% που επενδυει σε κρυπτο το κανει για να αυξησει το Fiat του ( που ειναι απιστευτα λογικο ). Δεν εχει καημο το innovation. Παντως πιστευω οτι θα αργησει να ερθει η μερα, που καποιο αλλο κρυπτο θα ειναι πρωτο σε market cap. Θα μπορουσε το XRP, μιας και ειναι centralized αλλα ακομα δεν εχουν αποφασισει πως θα μοιρασουν την πιτα μεταξυ whales, funds και retail investors. Το μονο σιγουρο σε ολα αυτα ειναι τα κρυπτο ηρθαν για να μεινουν
RedYonko Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, b0netruper είπε Προσωπικά δεν βλέπω καμία απολύτως ουσιαστική αξία στο Bitcoin ειδικά Αν αναφέρεσαι σε intrinsic value, δεν έχει, όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει ψηφιακά. Τίποτα το ψηφιακό δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για να θεωρείται ουσιαστικά αξιοποιήσιμο, ούτε στα οικονομικά ούτε στα φιλοσοφικά. https://en.wikipedia.org/wiki/Intrinsic_value 4 ώρες πριν, b0netruper είπε Το θεωρώ πλέον παρωχημένο και υπερεκτιμημένο μη ακολουθώντας τις εξελίξεις με τον ρυθμό που το κάνουν άλλοι και απλά επειδή τυγχάνει να είναι η πρώτη τεχνολογία λειτουργεί ως ο κανόνας του χρυσού για τα υπόλοιπα crypto. Κυρίως διότι τα ανταλλακτήρια τείνουν να το χρησιμοποιούν έτσι και δεν δίδεται πάντα η δυνατότητα κ σε όλα τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα να αγοραστούν με Fiat. Εγώ από την άλλη το βλέπω ακριβώς αντίθετα. Υψηλά υποτιμημένο και κλάσης ανώτερο από τα υπόλοιπα πέρα από τα γνωστά (σε θέμα αποκέντρωσης και SoV) αλλά ιδιαίτερα και σε θέμα πολιτικής. Κανένα δεν έχει την πολιτική του bitcoin και θα έλεγα πως είναι αυτό που του δίνει την περισσότερη αξία και όχι τόσο το ότι ήταν πρώτο. 4 ώρες πριν, b0netruper είπε Επομένως η βασική μου απορία εστιάζει στο για ποιο λόγο να επιλέξει να συντηρεί κάποιος ένα νόμισμα ή ανάλογα νομίσματα που έχουν μεγάλο carbon footprint, την στιγμή που υπάρχει αυξητική τάση προς την πράσινη ενέργεια. Μόνο για να πλουτίζουν άπληστοι καιροσκόποι και όσοι επένδυσαν πρώτοι σε στυλ μίας πυραμοειδούς προσέγγισης; Νομίσματα με τέτοιον μηχανισμό (PoW) ενθαρρύνουν τους miners να χρησιμοποιήσουν πράσινη ενέργεια καθώς είναι πιο φθηνή. Μάλιστα, η πλειοψηφία της επεξεργαστικής ισχύς του bitcoin προέρχεται από ΑΠΕ. Απαντάω στην απορία σου: Γιατί τυχαίνει να είναι το μοναδικό με αυτήν την πολιτική. 4 ώρες πριν, b0netruper είπε Εν κατακλείδι όχι απλά δεν το θεωρώ ελεύθερο και ανώνυμο αλλά ως ένα βασικό εργαλείο χειραγώγησης σε ένα καπιταλιστικό σύστημα Αυτό είναι λεπτό ζήτημα. Εξαρτάται από το σημείο της πολιτικής πυξίδας που βρίσκεσαι. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από RedYonko
kokoviosR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, RedYonko είπε Νομίζω πως το πρόβλημα των ανθρώπων που θεωρούν το bitcoin φούσκα είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά πεσιμιστικό ή εξαιτίας έλλειψης γνώσης. Μάλλον είναι πιο βαθύ απ'όσο φαίνεται και κατά τη γνώμη μου φταίει ιδιαίτερα που δεν αντέχουν να βλέπουν τους ανθρώπους να γίνονται πλούσιοι με αυτόν τον τρόπο, καθώς εκείνοι εργάζονται κανονικά. Πριν 22 χρονια το αντιστοιχο bitcoin, ηταν κατι μετοχες στο ελληνικο χρηματιστηριο που μονο ανεβαιναν. Τοτε δουλευαν τα κοροιδα και τα ρολογια. Οι εξυπνοι επαιρναν μετοχες! κατι τυποι σαν και σενα εβλεπαν μονο πανω και οτι οι αλλοι τους ζηλευουν κλπ,γιατι οι εταιρειες που ειχαν επενδυσει ειχαν προοπτικες λογω Ευρωπαικης Ενασης κλπ παραμυθακια. Καποιαν στιγμη ξυπνησαν ,αλλα ηταν αργα... Οι αγορες ειναι ΟΛΕΣ ιδιες και εχουν και πανω και κατω. Προσπαθησε να μαθεις πως λειτουργουν αντι να κανεις αναλυσεις μεταξυ τυριου και αχλαδιου.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και σήμερα στην Ελλάδα μόνο τα κορόιδα κα τα ρολόγια εργάζονται... Ακόμη και σε συνθήκες εργασίας και εταιρικές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, τόμος θα έλεγα, μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία. Το οποίο φυσικά είναι εκτός θέματος και ξεφεύγει από το παρόν. Είμαστε μαλωμένοι με την παραγωγική διαδικασία. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από b0netruper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα