Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, RedYonko είπε

Lies, damned lies and statistics. Το χεις διαβάσει το μακρινάρι και εγγρίνεις την εγκυρότητά του;

Το έχω διαβάσει επιφανειακά. Δεν είμαι αυτός που ενέκρινε την εγκυρότητα του,  το paper όμως είναι peer-reviewed και έχει δημοσιευτεί στο European Symposium on Research in Computer Security. https://www.microsoft.com/en-us/research/publication/a-traceability-analysis-of-moneros-blockchain-2/

Τώρα αν δεν πιστεύεις την εγκυρότητα του συνεδρίου αλλά πιστεύεις τον καθένα εδώ που γράφει ότι θέλει, και μάλιστα ασύντακτα και ανορθόγραφα, δε μπορώ να πω κάτι άλλο.

Επεξ/σία από bomberb17
  • Thanks 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bomberb17 είπε

Το έχω διαβάσει επιφανειακά

Κι εμένα μου ήρθε λίγο πονοκέφαλος.

2 λεπτά πριν, bomberb17 είπε

Τώρα αν δεν πιστεύεις την εγκυρότητα του συνεδρίου αλλά πιστεύεις τον καθένα εδώ που γράφει ότι θέλει δε μπορώ να πω κάτι άλλο.

Δεν θέλω να πιστεύω κανέναν, αυτό είναι το θέμα. Μόνο που ο «καθένας» θα μου το πει με έναν τρόπο να το καταλάβω. Το χαρτί αυτό δεν ξέρω πόσο και τι πρέπει να διαβάσεις για να το καταλάβεις. Κάτι IRS γιατί προσφέρουν εκατομμύρια για όποιον κρακάρει ring signatures αφού λοιπόν ταυτοποιούνται οι συναλλαγές τόσο εύκολα όσο γράφει στη μάικροσοφτ;

“Our results show that in 88% of cases, the origin of the funds can be easily determined
with certainty.”

https://www.forbes.com/sites/kellyphillipserb/2020/09/14/irs-will-pay-up-to-625000-if-you-can-crack-monero-other-privacy-coins/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, RedYonko είπε

Δεν θέλω να πιστεύω κανέναν, αυτό είναι το θέμα. Μόνο που ο «καθένας» θα μου το πει με έναν τρόπο να το καταλάβω. Το χαρτί αυτό δεν ξέρω πόσο και τι πρέπει να διαβάσεις για να το καταλάβεις. Κάτι IRS γιατί προσφέρουν εκατομμύρια για όποιον κρακάρει ring signatures αφού λοιπόν ταυτοποιούνται οι συναλλαγές τόσο εύκολα όσο γράφει στη μάικροσοφτ;

“Our results show that in 88% of cases, the origin of the funds can be easily determined
with certainty.”

https://www.forbes.com/sites/kellyphillipserb/2020/09/14/irs-will-pay-up-to-625000-if-you-can-crack-monero-other-privacy-coins/

Η αξία της εν λόγω δουλειάς είναι περισσότερο θεωρητική παρά πρακτική. Απλά το παρέθεσα για να σου εξηγήσω ότι ακόμα και το Monero δεν έχει "τέλεια" ανωνυμία (το οποίο σημαίνει με απλά λόγια ότι κανένας δεν μπορεί να βγάλει το παραμικρό συμπέρασμα από την παρατήρηση της αλυσίδας πέρα του ότι η αλυσίδα έχει υπολογιστεί σωστά).

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, RedYonko είπε

Δεδομενου οτι φαινεται οτι δε γνωριζεις τι σημαινει peer reviewed και τι σημαινει αυτο για την τεκμηριωση των όσων γραφει, θα σε συμβουλευα να μη προσπαθεις να το παιξεις ιδιοφυΐα ή εστω σχετικός με το αντικειμενο γιατι εκτιθεσαι και ειναι απλα τραγελαφικο. Ειναι πιο αξιοπρεπες να πεις οτι δε ξερεις και οτι κανεις λαθος:)

• Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leogr90 είπε

Δεδομενου οτι φαινεται οτι δε γνωριζεις τι σημαινει peer reviewed και τι σημαινει αυτο για την τεκμηριωση των όσων γραφει, θα σε συμβουλευα να μη προσπαθεις να το παιξεις ιδιοφυΐα ή εστω σχετικός με το αντικειμενο γιατι εκτιθεσαι και ειναι απλα τραγελαφικο. Ειναι πιο αξιοπρεπες να πεις οτι δε ξερεις και οτι κανεις λαθος:)

Κατά τη γνώμη μου δεν εκτίθεται ο άνθρωπος, ρωτάει και καλά κάνει.

Εκτίθενται όμως άλλοι που το παίζουν παντογνώστες και κατηγορούν τους άλλους που "αναπαράγουν μερικά πράγματα λόγω άγνοιας"

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bomberb17 είπε

Η αξία της εν λόγω δουλειάς είναι περισσότερο θεωρητική παρά πρακτική.

Δηλαδή; Μια τόσο σημαντική μελέτη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην πράξη; Με βάση αυτήν την μελέτη καταρρέουν τα πάντα για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

2 λεπτά πριν, leogr90 είπε

Για ποιον λόγο το κάνεις αυτό; Γιατί να απαντήσεις τόσο κακόβουλα; Δεν βλέπεις πως έχουμε διάλογο;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, RedYonko είπε

Δηλαδή; Μια τόσο σημαντική μελέτη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην πράξη; Με βάση αυτήν την μελέτη καταρρέουν τα πάντα για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Δεν είμαι Monero expert αλλά το paper έχει δημοσιευτεί το 2017 και από τότε ο αλγόριθμός του (RingCT) έχει αλλάξει αρκετά και ίσως πλέον δεν είναι applicable το εν λόγω attack. Αν έχω χρόνο αργότερα θα ρίξω μια ματιά για περισσότερα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, leogr90 είπε

Don't mind me, απλα περιμενω σχολια απο τους οικονομολογους του insomnia να μας πουν ξανα οτι το bitcoin ειναι φουσκα και οτι θα σκασει :P

Φίλε εάν δεν ήταν φούσκα δεν θα κόστιζε 60.000 €. Δεν είναι απλά "φούσκα", είναι η απόλυτη "φούσκα", ο φούσκαλος που μπροστά του όλες οι άλλες φούσκες είναι απλά σαπουνόφουσκες. Και όταν σκάσει θα ακουστεί το μπαμ μέχρι τον Τατουίν σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, anax111 είπε

Φίλε εάν δεν ήταν φούσκα δεν θα κόστιζε 60.000 €. Δεν είναι απλά "φούσκα", είναι η απόλυτη "φούσκα", ο φούσκαλος που μπροστά του όλες οι άλλες φούσκες είναι απλά σαπουνόφουσκες. Και όταν σκάσει θα ακουστεί το μπαμ μέχρι τον Τατουίν σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό. 😁

Εάν ήταν φούσκα θα είχε σκάσει εδώ και 10 χρόνια. Δεν έχετε βαρεθεί με τις φούσκες και τις φουσκάλες; 10 φορές το χρόνο λέτε "θα σκάσει η φούσκα" και εδώ και 12 χρόνια αποδεικνύεστε λάθος. Το ότι δεν έχετε ασχοληθεί να διαβάσετε τα whitepapers από ένα blockchain, δε σημαίνει ότι δεν έχει χρήση ή αντίκρυσμα το blockchain. Είναι μια τεχνολογία που έχει άπειρα πεδία εφαρμογών από συναλλαγές, μέχρι logistics, IoT και καταγραφή ρύπων. Το ότι δεν έχει σκάσει εδώ και 10 χρόνια και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες τράπεζες, οργανισμοί και funds μπαίνουν στο χορό και προσπαθούν να συσσωρεύσουν BTC επειδή είναι αποπληθωριστικό currency και νομοτελειακά θα ανεβεί, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ. Ο καθένας που δε γνωρίζει καν τι είναι το blockchain, μπορεί να τα αποκαλεί όπως θέλει... Βέβαια, οι περισσότεροι όταν μιλάνε για φούσκες, σκέφτονται την φούσκα του χρηματιστηρίου το '99 που απλά ο καθένας αγόραζε αέρα και δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι εδώ μιλάμε για τεχνολογικά projects, με υπόσταση και εφαρμογές... 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, leogr90 είπε

Don't mind me, απλα περιμενω σχολια απο τους οικονομολογους του insomnia να μας πουν ξανα οτι το bitcoin ειναι φουσκα και οτι θα σκασει :P

Αγαπητέ φίλε, πέραν ότι είσαι εκτός θέματος, είσαι ο κλασσικός τύπος που πετάει  σχόλια τύπου ''ποπ κορν'' και λερώνει τα θέματα.

Επί αυτού που γράφεις,τώρα,  εσύ είσαι ο οικονομολόγος του insomnia που βλέπει πάντα πάνω. Συνήθως ούτε αυτοί που βλέπουν πάντα πάνω ,ούτε αυτοί που βλέπουν πάντα κάτω βγάζουν λεφτά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πάρουμε πραγματικά στοιχεία και ας αφήσουμε τις θεωρίες περί εφαρμογών που έτσι και αλλιώς υφίστανται πλέον σε μία μεγάλη πληθώρα κρυπτονομισμάτων.

• Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη Chip στην αγορά.
  • Πολλές χώρες κηνυγούν λυσσαλέα το mining στο πλαίσιο πιέσεων για μείωση των εκπομπών CO2. Κοντολογίς εκλύουν άνθρακα, τουλάχιστον make it worth it:) σε κάτι απτό που έχει αξία, φυσική υπόσταση και ουσία για την αγορά.
  • Η Tesla που έχει ελαφρώς αντικρουόμενα συμφέροντα γιατί μέχρι πρότινως ήταν και αυτή BTC Whale, δεν έχει επαναφέρει τις πωλήσεις μέσω BTC.
  • Ο αποθυσαυρισμός δεν σημαίνει πάντα αύξηση, ιδίως σε εποχές αυξήσεων του πληθωρισμού. Δεν ακολουθεί τον κανόνα του χρυσού.
  • Έχει αρχίσει να νομοθετείται σχετική φορολογία στης ΗΠΑ
  • Η αύξηση ήρθε λόγο "crypto burning" από κατασχέσεις που έγιναν στο SilkRoad και σε άτομα που χρησιμοποιούν το BTC για παράνομες ενέργειες. Έτσι μειώθηκαν τα διαθέσιμα BTC στην αγορά. Το να καίς χρήμα όμως μακροχρόνια μόνο καλό δεν είναι.

Μπορεί αύριο να πάει 150k, εμένα όμως προς το παρόν μου δείχνει ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει για το BTC, προς τα κάτω.

Περιμένω λοιπόν τους ειδικούς οικονομολόγους του insomnia για κάποια άλλη εκτίμηση

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη Chip στην αγορά

Άσχετο μιας και υπάρχουν δεκάδες πρωτόκολλα (PoS, PoA, PoH κλπ) που δε χρειαζονται mining για να επιβαρύνουν την αγορά, απλα πετάμε διάφορα για να γεμίσουμε το "επιχείρημα".

Πολλές χώρες κηνυγούν λυσσαλέα το mining στο πλαίσιο πιέσεων για μείωση των εκπομπών CO2.

Εννοείς αυτό το mining που πλεον γίνεται στην πλειονότητα του (56% και ανεβαίνει) από ανανεώσιμες;

https://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2021/07/06/bitcoin-mining-uses-a-higher-mix-of-sustainable-energy-than-any-major-country-or-industry/?sh=72ef48bf4cc9

σε κάτι απτό που έχει αξία, φυσική υπόσταση και ουσία για την αγορά.

Όπως; Κόψιμο fiat χρήματος; "Αέρας" είναι μιας και κόβεται όπως και όποτε θέλει ένα κράτος. Ή μηπως την εξόρυξη χρυσού; Ναι, εκείνο το χρυσό που μέσα σε ένα χρόνο πουλιέται και αγοράζεται 16 φορές περισσότερος από όσος υπάρχει στην πραγματικότητα. Κοινώς... "Αέρας"...

Η Tesla που έχει ελαφρώς αντικρουόμενα συμφέροντα γιατί μέχρι πρότινως ήταν και αυτή BTC Whale, δεν έχει επαναφέρει τις πωλήσεις μέσω BTC.

Το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ότι οι μεγάλοι οργανισμοί αποστασιοποιούνται από τα cryptos; Το αντίθετο. Ρεκόρ inflows φυσικά

https://www.reuters.com/technology/cryptocurrencies-post-record-inflows-latest-week-coinshares-data-2021-10-25/

Και οι μεγαλύτερες τράπεζες διαφωνούν

https://markets.businessinsider.com/news/currencies/13-top-banks-investing-cryptocurrency-blockchain-technology-funding-blockdata-bitcoin-2021-8

Α, επίσης η Tesla είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος ως εταιρεία παγκοσμίως...

https://www.businessinsider.in/investment/news/microstrategy-tesla-and-others-these-are-top-10-bitcoin-holders-in-the-world/articleshow/86202242.cms

Να μη μιλήσουμε για τα funds και κυβερνήσεις...

https://www.kevinrooke.com/bitcoin

Ναι, εκείνο το US Government και η Κίνα που προσπαθεί να βάλει regulations...

Αλλά τι να ξέρουν όλοι αυτοί. Λες και υπάρχει λόγος που παλεύουν να πάρουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας ενός deflationary currency όσο προλαβαίνουν...

Η αύξηση ήρθε λόγο "crypto burning" από κατασχέσεις που έγιναν στο SilkRoad και σε άτομα που χρησιμοποιούν το BTC για παράνομες ενέργειες. Έτσι μειώθηκαν τα διαθέσιμα BTC στην αγορά. Το να καίς χρήμα όμως μακροχρόνια μόνο καλό δεν είναι.

Crypto burning φταίει και στο Solana; Και στο Cardano; Και στο Vechain (για το VET); Και στο Polkadot; Κρίμα. Και εγώ που νόμιζα ότι όλα αυτά τα projects έχουν παρει μπροστά επειδή όντως κάνουν δουλειά και έχουν σωστό roadmap...

Αυτά είναι τα "πραγματικά στοιχεία" λοιπόν... Τώρα πώς τα αποκαλείς "θεωρίες", κανείς δεν ξέρει. Η μόνη "θεωρία" είναι ότι η Tesla "ήταν" BTC whale. Δεν "ήταν". "Είναι". Δεν πούλησε. Μάντεψε γιατί...

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Νομίζω πως το πρόβλημα των ανθρώπων που θεωρούν το bitcoin φούσκα είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά πεσιμιστικό ή εξαιτίας έλλειψης γνώσης. Μάλλον είναι πιο βαθύ απ'όσο φαίνεται και κατά τη γνώμη μου φταίει ιδιαίτερα που δεν αντέχουν να βλέπουν τους ανθρώπους να γίνονται πλούσιοι με αυτόν τον τρόπο, καθώς εκείνοι εργάζονται κανονικά.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...