Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Anastasia12345 είπε

Αυτό ακριβώς! Συννενόηση γενικά υπάρχει σε πολλά θέματα της καθημερινότητας, απλώς υπάρχει πρόβλημα από τη θεωρία να πάμε στην πράξη! Εγώ εννοείται και δίνω ότι μου αναλογεί, απλώς με προβλημάτισε μια συζήτηση μαζί της και ήθελα να δω και άλλες απόψεις.. 

Απο τη στιγμή που σου εκανε την τεραστια παραχωρηση να μην σου ζητησει ενοικιο, πρεπει και εσυ απο τη μερια σου να κανεις ισαξια παραχωρηση στα εξοδα του σπιτιου. Δε μπορει να γινεται λεπτομερης συζητηση για σαμπουαν, τροφες κατοικιδιων, νερα, ΔΕΗ, κοινοχρηστα, φαγητο κλπ που το καθενα απο αυτα ειναι μικροποσα οταν με μια της κινηση σου χαρισε 300 ευρω το μηνα. 

Εχεις την επιλογη να καθεσαι το βραδυ να σκεφτεσαι ποσο σε αδικεισαι που σε εβαλε να πληρωσεις 5 ευρω για σαμπουαν δικο της και αλλα 5 ευρω για την τροφη της γατας της, η οποια ειναι ξενη για σενα, και να καταληγεις στο ποσο αδικημενη εισαι, ή να σκεφτεσαι οτι σου χαριζει 300 ευρω το μηνα, που καποιοι για να τα βγαλουνε δουλευουνε 100 ωρες. 

Η πιο απλα, εαν αισθανεσαι αδικημενη απο το ολο σκηνικο, απλα ψαξε για ενα δωματιο βραχυχρονιας μισθωσης, πχ αιρβνβ η ξενοδοχεια (εχει καποια στο κεντρο που δινουν δωματια με 25-30 ευρω τη μερα αν ειναι για μακρα διαρκεια) και θα ειστε ολοι καλα και αγαπημενοι

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παίζει ρόλο ο τρόπος.

Εγώ καταρχήν δε θα έμπλεκα σε τέτοια φάση. Αλλά ας πούμε ότι μπλέκω.

Απο μόνος θα φροντιζα να ανταποδώσω τη χάρη σκεφτόμενος ότι με γλίτωσε από 150-200€.... του ενοικίου.

Τώρα αν με πήγαινε στο μάρκετ με το σκεπτικό να πληρώσω το λογαριασμό, θα είχα φύγει την επόμενη μέρα. Από μόνος μου μπορεί να ξόδευα περισσότερα για χάρη της αλλά αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι θα έχουμε άσχημη συνέχεια. Για να μην έχουμε λοιπόν, φεύγω.

Προσωπικά πολλές φορές θα μπορούσα να δεχτώ βοήθεια από συγγενείς αλλά ποτέ δε το έκανα και ούτε θα το κάνω. Πχ θα πληρώσω ξενοδοχείο όταν είμαι κάπου κι ας έχω συγγενή που μου λέει έλα να μείνεις σε εμένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Να μην πηγαίνετε μαζί Σ/Μ 

2. Λίστα με τα ψώνια,υπολογισμός του ποσό που σου αναλογεί και επιτόπου πληρωμή.

3. Ομοίως και με τους λογαριασμούς, ξεκαθάρισμα και επιτόπου πληρωμή του μισού ποσού. Τα ακουμπάς πάνω στο τραπέζι και την αφήνεις να τρέξει αυτή να τα πληρώσει.

Αν είχα τέτοιο συγγενή θα του εκοβα τη καλημέρα.

Επεξ/σία από sugarfree
Δημοσ.

Δεν έχει αναφερθεί πουθενά ότι το συγγενικό άτομο νοικιάζει ή είναι ιδιόκτητο το οίκημα.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, βάλε κάτω τα έξοδα που γλιτώνεις επειδή δεν νοικιάζεις, βάλε και τα έξοδα που κάνεις επειδή της πληρώνεις αγορές που δεν είναι δικές σου και αποφάσισε.

Την επόμενη φορά που θα κληθείς να πληρώσεις δικές της αγορές (όχι καινούρια ρούχα ή αρώματα, αλλά φαγητό - άμμο γάτας κλπ) πλήρωσε το 50% του συνολικού ποσού και πες της ότι την ευχαριστείς που σε φιλοξενεί και ζήτα συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλείς στο ζωάκι (ακόμα και αν είναι τελείως παπάτζες και δεν πιστεύεις τίποτα).

Δημοσ.

Απ' όσο κατάλαβα έχεις να μείνεις εκεί άλλους 6 μήνες. Suck it up, πλήρωνε ότι είναι και (σχεδόν) ότι θέλει, στους 6 μήνες φεύγεις, μαθαίνεις από το λάθος που έκανες με το να πας, δεν της ξαναμιλάς και προχωράς τη ζωή σου.

Δημοσ.

Κάτσε βρε 'συ λίγο... Σου προσφερεί συγγενής μία στέγη να μένεις και σκέφτεσαι ότι μπορεί να τύχει να πληρώσεις και μερικά έξοδά της; Αν νοίκιαζες πόσο θα σου έβγαινε νομίζεις; Εγώ από μόνος μου θα έκανα κίνηση, όχι πάντα, να πληρώσω π.χ. όλα τα ψώνια της εβδομάδας ακόμη και αυτά του κατοικιδίου. Επίσης το σπίτι έχει και άλλα έξοδα συντηρήσης τα οποία μπορεί να εμφανιστούν αφού φύγεις εσύ από εκεί και τα οποία ΄΄δημιουργήθηκαν΄΄ από την στιγμή που έκανες και εσύ χρήση του κτίσματος/χώρου. Για ΔΕΚΟ, κ.τ.λ. συμφωνώ στο 50/50 μοιρασμένο αλλά δεν είναι όλα έτσι.

Κάτσε, βάλτα κάτω και σύγκρινε τι έξοδα θα είχες αν έμενες μόνη σου με ενοίκια, κοινόχρηστα, λογαριασμούς, κ.τ.λ. και τι έξοδα έχεις τώρα και θα δεις ότι εν τέλη ποιο λίγα έξοδα έχεις τώρα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκε αν η συγγενης της νοικιαζει η όχι, γιατί παίζει τον ρόλο του αυτό. Αν νοικιαζει, τότε γνώμη μου έπρεπε από μόνη της η ts να προτείνει μισό ενοίκιο και λογαριασμούς, τα έξοδα που γλιτώνει από το να νοίκιαζε μόνη της με ότι συνεπαφεται αυτό, εγγύηση, μετακόμιση, έπιπλα, δεη κτλ, είναι σημαντικά, οπότε, ας κάνει μια μικρή υποχώρηση στα υπόλοιπα. Αν είναι ιδιόκτητο το σπίτι της τότε ότι ειπώθηκε στα προηγούμενα post. 

Δημοσ.

Φευγεις.
Οτι και να της πεις,αυτη βλεπει οτι σε φιλοξενει και τιποτε αλλο.
Οσα και να πληρωσεις,ακομα θα της χρωστας.

Ιδιο ακριβως σκηνικο,πριν πολλα χρονια,με 2 καλους μου φιλους.

Ο ενας φιλοξενουσε τον αλλο. Ο αλλος πληρωνε ολα τα εξοδα οταν εβγαιναν εξω.

Στην πορεια ο ενας ζητησε και ενοικια για τους 3 μηνες.

Τα σπασαν και εφυγε. 
Ο καθενας εβλεπε τη μερια του,ο ενας εβλεπε οτι του παρειχε στεγη με οτι αυτο συνεπαγεται,ο αλλος εβλεπε οτι πληρωνε καφεδες τσιγαρα lan party,αλλα ποτε δεν τα εβαλαν κατω με ηρεμια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...