Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπων το χω ζησει αυτο.κοζαρε τη θα κανεις.αν πληρωνει νοικι η συγγενης σ δινεις κ εσυ το μισο.ρευμα νερο ιντερνετ κοινοχρ.μισα μισα.μαρκετ πατε ενα σαββατο μαζι κ περνετε πραματα κοινα κ τροφιμα για τους δυο σας.και σε δευτερο χρονο ο καθενας μονος του να παρει προσωπικα ειδη.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Anastasia12345 είπε

Καθόλου απλό, πίστεψε με επειδή το ζω! 

Το απλό είναι το ξεκαθάρισμα που σου προτάθηκε σα λύση.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, soundou είπε

λοιπων το χω ζησει αυτο.κοζαρε τη θα κανεις.αν πληρωνει νοικι η συγγενης σ δινεις κ εσυ το μισο.ρευμα νερο ιντερνετ κοινοχρ.μισα μισα.μαρκετ πατε ενα σαββατο μαζι κ περνετε πραματα κοινα κ τροφιμα για τους δυο σας.και σε δευτερο χρονο ο καθενας μονος του να παρει προσωπικα ειδη.

Εσύ σωστά τα λες και εγώ έτσι το είχα στο μυαλό μου όταν τα κανονίσαμε! Στην πορεία όμως είδα ότι μου τα άλλαξε.. Εσύ είχες ομαλή συμβίωση;

9 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Το απλό είναι το ξεκαθάρισμα που σου προτάθηκε σα λύση.

Ευτυχώς το έκανα όσο ακόμα ήταν νωρίς.. Ελπίζω να μην έχω τα ίδια σε μια βδομάδα..

Δημοσ.

Δε ξέρω σε ποια πόλη αναφέρεσαι, αλλά δες μήπως υπάρχουν airbnb που να τα νοικιάζουν με το μήνα, μπορεί να μη βγαίνει άσχημη τιμή.

Στα δια ταύτα, ξεκαθαρίζεις ότι θα πληρώνετε από κοινού ενοίκιο, ΔΕΚΟ και σουπερμάρκετ. Φτιάχτε και λογαριασμούς στο splitwise για να συμπληρώνετε ο καθένας τη πληρώνει για το σπίτι, έτσι ώστε να φαίνονται όλα. Σουπερμάρκετ θα πρότεινα να πηγαίνετε μαζί είτε με προσυμφωνημένη λίστα για τα φαγητά, και μετά ο καθένας θα πληρώνει τα δικά του πράγματα (σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ), έτσι ώστε να ξεχωρίσετε τι πληρώνει ο καθένας. Αν κάποια φορά αγοράσετε και κοινά και προσωπικά πράγματα, κρατάς την απόδειξη, και περνάς στο splitwise τα κοινά δια 2, και της χρεώνεις τα δικά της που της πλήρωσες. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Τώρα αν δε κατέχει από τεχνολογία ο συγγενής, τεφτέρι και τα σημειώνετε εκεί. Έχω συγκατοικήσει 3 φορές με το παραπάνω, και έπαιζε τέλεια, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση απ' όλους.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Anastasia12345 είπε

Εσύ σωστά τα λες και εγώ έτσι το είχα στο μυαλό μου όταν τα κανονίσαμε! Στην πορεία όμως είδα ότι μου τα άλλαξε.. Εσύ είχες ομαλή συμβίωση;

Ευτυχώς το έκανα όσο ακόμα ήταν νωρίς.. Ελπίζω να μην έχω τα ίδια σε μια βδομάδα..

συγκατ. απο τα 18 μου μεχρι τα 25.ουτε μια φορα ειχα θεμα.κοινο μαρκετ οπως σ ειπα για τα κοινα και ξεχωριστο μαρκετ για πάρτυ  σ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Anastasia12345 είπε

Παιδιά καλησπέρα! Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας! Έφυγα από το σπίτι μου και πήγα σε άλλη πόλη για δουλειά. Μένω στο σπίτι μιας συγγενής μας η οποία μου είπε ότι δεν θέλει ενοίκιο και μπορεί να με φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να ψωνίζω εγώ τα φαγητά μου και φυσικά να συμμετέχω στα πάγια έξοδα! Είμαστε οι δυο μας! Πώς πιστεύετε ότι είναι σωστό να μοιράζονται τα έξοδα; Στο μισό; Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και το σούπερ μάρκετ το έχω πληρώσει προς το παρόν μόνο εγώ.. Είχαμε πάει μαζί τις προάλλες και με ανάγκασε σχεδόν να δώσω τα μισά για προϊόντα δικής της τελείως προσωπικής χρήσης και των κατοικίδιων της. Επίσης ήρθε το ρεύμα και το νερό.. Είχα σκοπό να της δώσω το μισό ποσό και στα δύο όπως είχαμε συμφωνήσει αλλά τα αλλαζει..Δώστε μου σας παρακαλώ τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ με τις απαιτήσεις της γιατί αλλά μου είπε τα οποία τα αλλάζει τώρα!

Για να εισαι ηρεμη, να μη νιωθεις οτι αδικεισαι, αλλα ταυτοχρονα και δικαιη απο τη μερια σου, θεωρησε πως πρεπει να της καταβαλεις ενοικιο, ακομα και αν αυτη ρητα σου ειπε οτι δεν θελει. Το ποσο του ενοικιου, φροντισε να το καταβαλεις εμμεσα ως συμμετοχη στα εξοδα. Αν δηλαδη θεωρεις πως ειναι δικαιο ενα ποσο της ταξης των 200 ευρω για το δωματιο και τους κοινοχρηστους χωρους που σου παρεχει (συν το γεγονος οτι της αναστατωσεις την καθημερινοτητα της) τοτε αν ολα μαζι τα εξοδα του μηνα ειναι 600 ευρω, βαλε εσυ τα 400, να βαλει αυτη τα 200 και να ειστε μια χαρα.

Θα περασεις ηρεμα, δε θα υπαροχυν προστριβες και στο τελος δε θα μπορεσει κανεις να σου πει τιποτα, (οτι εκμεταλλευτηκες, κλπ)

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού σου είπε να ψωνίζεις εσύ τα δικά σου ψώνια και γενικά έξοδα οπότε αυτή τα δικά της, δεν έπρεπε να δεχτείς να πληρώσεις τα δικά της. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για τα πάγια έξοδα του σπιτιού όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα όσον αφορά τακτικές δαπάνες καθώς και τηλέφωνο αν το χρησιμοποιείς για κλήσεις η ακόμα και από το wifi του σταθερού, εννοείται πως τα πληρώνετε 50-50. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 ώρα πριν, soundou είπε

Σωστη τακτική και αυτη. 

Μόλις τώρα, enrique19 είπε

Ενα ρητο λεει..καλυτερα να υποχρεωθεις σε ξενο παρα σε..συγγενη....

Αν υπάρχει καλή συνεννόηση και συζήτηση για το θέμα όλα λύνονται και με συγγενή, λογικά είναι η πρώτη φορά στην ts που της συμβαίνει αυτό οπότε προέκυψε θέμα που θα προκύψει σε πάρα πολλούς. Λογικά μετά από μια συζήτηση θα λυθεί αυτό. Η πρακτική που ανέφερε ο προηγούμενος είναι μια καλή πρακτική, ψώνια για διατροφή από κοινού ειδικά αν τρώνε και οι δύο τους από ότι μαγειρεύουν και μετά τα προσωπικά είδη ξέχωρα ο καθένας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, archer100 είπε

Για να εισαι ηρεμη, να μη νιωθεις οτι αδικεισαι, αλλα ταυτοχρονα και δικαιη απο τη μερια σου, θεωρησε πως πρεπει να της καταβαλεις ενοικιο, ακομα και αν αυτη ρητα σου ειπε οτι δεν θελει. Το ποσο του ενοικιου, φροντισε να το καταβαλεις εμμεσα ως συμμετοχη στα εξοδα. Αν δηλαδη θεωρεις πως ειναι δικαιο ενα ποσο της ταξης των 200 ευρω για το δωματιο και τους κοινοχρηστους χωρους που σου παρεχει (συν το γεγονος οτι της αναστατωσεις την καθημερινοτητα της) τοτε αν ολα μαζι τα εξοδα του μηνα ειναι 600 ευρω, βαλε εσυ τα 400, να βαλει αυτη τα 200 και να ειστε μια χαρα.

Θα περασεις ηρεμα, δε θα υπαροχυν προστριβες και στο τελος δε θα μπορεσει κανεις να σου πει τιποτα, (οτι εκμεταλλευτηκες, κλπ)

Συγγνωμη, διορθωση στο παραπανω παραδειγμα. Αν τα εξοδα σας (παγια + σουπερ μαρκετ) ειναι 600 το μηνα και θεωρεις πως ενα ποσο 200 ευρω ειναι δικαιο ως ενοικιο για το δωματιο, τοτε εσυ πρεπει να "τσονταρεις" 500 και αυτη 100 για τα εξοδα. Δηλαδη ουσιαστικα πρεπει εσυ να πληρωνεις σχεδον τα παντα. Φαινεται παραδοξο, ισως και αδικο, ομως δεν ειναι. Πες πως της δινεις καθε μηνα 200 ευρω στο χερι και σου τα δινει πισω για να πληρωνεις τα εξοδα. 

Τωρα αν θεωρεις πως δεν πρεπει να της δινεις τιποτα για το δωματιο, τους κοινοχρηστους χωρους και για την αναστατωση που της προκαλεσες, αυτη ειναι αλλη συζητηση. 

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Σωστη τακτική και αυτη. 

Αν υπάρχει καλή συνεννόηση και συζήτηση για το θέμα όλα λύνονται και με συγγενή, λογικά είναι η πρώτη φορά στην ts που της συμβαίνει αυτό οπότε προέκυψε θέμα που θα προκύψει σε πάρα πολλούς. Λογικά μετά από μια συζήτηση θα λυθεί αυτό. Η πρακτική που ανέφερε ο προηγούμενος είναι μια καλή πρακτική, ψώνια για διατροφή από κοινού ειδικά αν τρώνε και οι δύο τους από ότι μαγειρεύουν και μετά τα προσωπικά είδη ξέχωρα ο καθένας. 

Αυτό ακριβώς! Συννενόηση γενικά υπάρχει σε πολλά θέματα της καθημερινότητας, απλώς υπάρχει πρόβλημα από τη θεωρία να πάμε στην πράξη! Εγώ εννοείται και δίνω ότι μου αναλογεί, απλώς με προβλημάτισε μια συζήτηση μαζί της και ήθελα να δω και άλλες απόψεις.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Anastasia12345 είπε

Παιδιά καλησπέρα! Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας! Έφυγα από το σπίτι μου και πήγα σε άλλη πόλη για δουλειά. Μένω στο σπίτι μιας συγγενής μας η οποία μου είπε ότι δεν θέλει ενοίκιο και μπορεί να με φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να ψωνίζω εγώ τα φαγητά μου και φυσικά να συμμετέχω στα πάγια έξοδα! Είμαστε οι δυο μας! Πώς πιστεύετε ότι είναι σωστό να μοιράζονται τα έξοδα; Στο μισό; Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και το σούπερ μάρκετ το έχω πληρώσει προς το παρόν μόνο εγώ.. Είχαμε πάει μαζί τις προάλλες και με ανάγκασε σχεδόν να δώσω τα μισά για προϊόντα δικής της τελείως προσωπικής χρήσης και των κατοικίδιων της. Επίσης ήρθε το ρεύμα και το νερό.. Είχα σκοπό να της δώσω το μισό ποσό και στα δύο όπως είχαμε συμφωνήσει αλλά τα αλλαζει..Δώστε μου σας παρακαλώ τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ με τις απαιτήσεις της γιατί αλλά μου είπε τα οποία τα αλλάζει τώρα!

Ψάξε για άλλη στέγη και απλά φύγε.

Επεξ/σία από Imola
Δημοσ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τους όρους διαμονής. Να είναι σταθεροί και συγκεκριμένοι.

Αυτό γίνεται μόνο με κουβέντα μαζί της. Εμείς δεν μπορούμε να έρθουμε και να σε βοηθήσουμε ούτε να πάρουμε θέση γιατί ο καθένας θα τα λέει από την δική του πλευρά.

Να μην ξεχνάς ότι αν έδινες ενοίκιο μπορεί να ήταν και 300 ευρώ/μήνα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, archer100 είπε

[...]

Τωρα αν θεωρεις πως δεν πρεπει να της δινεις τιποτα για το δωματιο, τους κοινοχρηστους χωρους και για την αναστατωση που της προκαλεσες, αυτη ειναι αλλη συζητηση. 

Έτσι όπως το διατυπώνεις φαίνεται ως θέληση για να παρασιτεί εις βάρος της. Απ' τη στιγμή που η συγγενής της τής είπε να την φιλοξενήσει με τσοντάρισμα μόνο στα έξοδά της (γνωρίζοντας την οικονομική της κατάσταση, φαντάζομαι, για να φτάσει να της το πει), δεν είναι δικό της το πρόβλημα κι ούτε θέλησε να την καπελώσει. Είναι ok απ' την πλευρά της.

Ένας άνθρωπος που είναι εντάξει, σίγουρα νιώθει αμήχανα να είναι στο σπίτι τού άλλου (ακόμα και σε συγγενή). Αν δεν έβγαζε αυτή την άσχημη συμπεριφορά η συγγενής της, άνετα λυνόταν το θέμα με το να συμβάλλει η Αναστασία ορισμένες φορές παραπάνω στα έξοδα, να την κεράσει και κάτι κλπ. Δείχνεις και την ευγνωμοσύνη σου που ο άλλος σε βάζει στο σπίτι του. Τώρα, αν ο άλλος κοιτάει πώς να καπελώσει εσένα, κι απ' το καλημέρα, ενώ τα είχε πει αλλιώς αρχικά, το θέμα είναι όλο δικό του. Εάν θα είναι επιτυχής η συγκατοίκηση, κρίνεται καθαρά από τους χαρακτήρες όσων θέλουν να συγκατοικήσουν, βλέπεις. Θα μπορούσε να τα περνούν μια χαρά, απ' το να καταλήξουν να φάνε τα μουστάκια τους. Θα είχε κι αυτή παρέα (βλ συγγενής της), να μην είναι μόνη της, να μιλάνε, να γελάνε... Φευ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πηγαίνεις σούπερ μάρκετ μαζί της. Κάνε τα ψώνια του σπιτιού και τους μίσους λογαριασμούς. Όπως και να έχει λιγότερα θα βγει από το να νοικιάζεις. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε έτσι, τότε πρότεινε της ένα ενοίκιο κάθε μήνα για το δωμάτιο καθώς και μίσους λογαριασμούς, και στο σούπερ μάρκετ ο καθένας τα δικά του 

Επεξ/σία από Macosj

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...