Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα! Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας! Έφυγα από το σπίτι μου και πήγα σε άλλη πόλη για δουλειά. Μένω στο σπίτι μιας συγγενής μας η οποία μου είπε ότι δεν θέλει ενοίκιο και μπορεί να με φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να ψωνίζω εγώ τα φαγητά μου και φυσικά να συμμετέχω στα πάγια έξοδα! Είμαστε οι δυο μας! Πώς πιστεύετε ότι είναι σωστό να μοιράζονται τα έξοδα; Στο μισό; Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και το σούπερ μάρκετ το έχω πληρώσει προς το παρόν μόνο εγώ.. Είχαμε πάει μαζί τις προάλλες και με ανάγκασε σχεδόν να δώσω τα μισά για προϊόντα δικής της τελείως προσωπικής χρήσης και των κατοικίδιων της. Επίσης ήρθε το ρεύμα και το νερό.. Είχα σκοπό να της δώσω το μισό ποσό και στα δύο όπως είχαμε συμφωνήσει αλλά τα αλλαζει..Δώστε μου σας παρακαλώ τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ με τις απαιτήσεις της γιατί αλλά μου είπε τα οποία τα αλλάζει τώρα!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνεις "δικαστές" να σου που τι είναι σωστό και τι λάθος;

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς... συγγενείς.

Αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και να συμφωνήσετε τι περιμένεις να σου κάνει κάποιος 3ος από ένα φόρουμ;

Μιλάτε, τα συμφωνείτε και τα μοιράζετε όπως θεωρείτε (και οι δύο) δίκαια. Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε τότε δεν μπορείτε και να συγκατοικήσετε.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Anastasia12345 είπε

Παιδιά καλησπέρα! Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας! Έφυγα από το σπίτι μου και πήγα σε άλλη πόλη για δουλειά. Μένω στο σπίτι μιας συγγενής μας η οποία μου είπε ότι δεν θέλει ενοίκιο και μπορεί να με φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να ψωνίζω εγώ τα φαγητά μου και φυσικά να συμμετέχω στα πάγια έξοδα! Είμαστε οι δυο μας! Πώς πιστεύετε ότι είναι σωστό να μοιράζονται τα έξοδα; Στο μισό; Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και το σούπερ μάρκετ το έχω πληρώσει προς το παρόν μόνο εγώ.. Είχαμε πάει μαζί τις προάλλες και με ανάγκασε σχεδόν να δώσω τα μισά για προϊόντα δικής της τελείως προσωπικής χρήσης και των κατοικίδιων της. Επίσης ήρθε το ρεύμα και το νερό.. Είχα σκοπό να της δώσω το μισό ποσό και στα δύο όπως είχαμε συμφωνήσει αλλά τα αλλαζει..Δώστε μου σας παρακαλώ τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ με τις απαιτήσεις της γιατί αλλά μου είπε τα οποία τα αλλάζει τώρα!

Μια παλαιά και σοφη παροιμία λέει "με συγγενείς φάε και πιές και νταλαβέρι μην κάνεις".Θα σου πρότεινα να την έχεις υπόψιν σου.

• Like 9
Δημοσ.

Οι καλοί λογαριασμοι κάνουν τους καλούς φίλους. 

Ή κανονίζεις τους λογαριασμούς σου, ή συνεχίζεις να πληρώνεις κερατιάτικα, ή αλλάζεις σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ψάχνεις "δικαστές" να σου που τι είναι σωστό και τι λάθος;

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς... συγγενείς.

Αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και να συμφωνήσετε τι περιμένεις να σου κάνει κάποιος 3ος από ένα φόρουμ;

Μιλάτε, τα συμφωνείτε και τα μοιράζετε όπως θεωρείται (και οι δύο) δίκαια. Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε τότε δεν μπορείτε και να συγκατοικήσετε.

Εννοείται ότι δεν ψάχνω δικαστές αλλά θα ήθελα να ρωτήσω ανθρώπους έξω από τον χώρο της οικογένειας που ίσως να έχουν μια κάποια εμπειρία η διαφορετική άποψη επί του θέματος..

3 λεπτά πριν, giorgos04 είπε

Οι καλοί λογαριασμοι κάνουν τους καλούς φίλους. 

Ή κανονίζεις τους λογαριασμούς σου, ή συνεχίζεις να πληρώνεις κερατιάτικα, ή αλλάζεις σπίτι. 

Σπίτι δυστυχώς δε μπορώ να αλλάξω γιατί κανείς δε θα μου νοικιάσει για 6 μήνες.. Έχω ψάξει παντού και σε ξενοδοχεία με το μήνα αλλά τίποτα δεν έχω βρει..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Anastasia12345 είπε

Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ

Συγχωρεμένη. Πρώτη φορά συμβαίνει, δεν έχει ξανασυμβεί

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Anastasia12345 είπε

Τι θέλεις να πεις;

Είναι λάθος να μείνεις με κάποιον συγγενή.Ακόμα και αν έχεις καλές σχέσεις.Θα υπάρχουν διαφωνίες και θα σε εκμεταλλευτεί οικονομικά, δεν θα μοιράζονται δίκαια τα έξοδα, ήδη έγινε.Επίσης θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με όσα λέει σχετικά με το σπίτι.

Στο τέλος, θα σου πεί πως είσαι υποχρεωμένη.

Μακριά από συγγενείς, μείνε με κάποιον η μόνη, άλλους κάτσε με τους γονείς σου.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Είναι λάθος να μείνεις με κάποιον συγγενή.Ακόμα και αν έχεις καλές σχέσεις.Θα υπάρχουν διαφωνίες και θα σε εκμεταλλευτεί οικονομικά, δεν θα μοιράζονται δίκαια τα έξοδα, ήδη έγινε.Επίσης θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με όσα λέει σχετικά με το σπίτι.

Στο τέλος, θα σου πεί πως είσαι υποχρεωμένη.

Μακριά από συγγενείς, μείνε με κάποιον η μόνη, άλλους κάτσε με τους γονείς σου

Η δουλειά μου δεν υπερβαίνει τους 8 μήνες και κανείς δεν ήθελε να μου νοικιάσει! Επίσης, οι γονείς μου μένουν τελείως αλλού! Είναι η μόνη που μπορούσε να με εξυπηρετήσει! Ενώ στην αρχη λέγαμε άλλα ξαφνικά μια ωραία μέρα σκέφτηκε ότι θέλει τόσα.. Το δίκαιο δεν είναι να μοιράζονται στη μέση οι λογαριασμοί; 

Δημοσ.

Κοίτα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Τα ζυγίζεις αν σε συμφέρει οικονομικά σε σχέση με το να νοίκιαζες και έμενες μόνη και προχωράς ανάλογα. Αν η διαφορά είναι μικρή μάλλον καλύτερα να κοιτάξεις να μείνεις μόνη.

Στα έξοδα θα έλεγα το σωστό είναι 50 - 50 σε ρεύμα, νερό κοινόχρηστα κλπ.

Στο σουπερμάρκετ επίσης θα έλεγα πάλι 50-50 σε ότι είναι κοινό, δλδ χαρτικά καθαριστικά τρόφιμα (αν μαγειρεύεται και τρώτε μαζί).

Τώρα αν κάποιος θέλει αρώματα, καλλυντικά, να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι κλπ εκεί πληρώνει ο καθένας τα δικά του θεωρώ.

Δημοσ.

Αυτό είναι το κακό όταν ο άλλος δεν έχει λόγο και μπέσα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, αφού δεν σε παίρνει και για πολλά ανοίγματα, είναι να την πάρεις από το καλό και να της πεις ότι τα συμφωνήσατε αλλιώς. Βεβαίως να συμμετέχεις στα έξοδα, μα σ' αυτά που σε αφορούν. Πώς γίνεται να πληρώνεις για τις δικές της ανάγκες και τα κατοικίδιά της; Μην τρελαθούμε κιόλας. Όσο δεν ανοίγεις το στόμα σου, τόσο θα σε πατάει - καίτοι θα σε βγάλει αχάριστη και κινδυνεύεις να σου πει να φύγεις, γνωστό το εργάκι. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και δεν βγει κάτι με λογική συζήτηση, τότε, δυστυχώς, πρέπει να υπομείνεις τον άσχημο χαρακτήρα της, με ό,τι συνεπάγεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε

Αυτό είναι το κακό όταν ο άλλος δεν έχει λόγο και μπέσα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, αφού δεν σε παίρνει και για πολλά ανοίγματα, είναι να την πάρεις από το καλό και να της πεις ότι τα συμφωνήσατε αλλιώς. Βεβαίως να συμμετέχεις στα έξοδα, μα σ' αυτά που σε αφορούν. Πώς γίνεται να πληρώνεις για τις δικές της ανάγκες και τα κατοικίδιά της; Μην τρελαθούμε κιόλας. Όσο δεν ανοίγεις το στόμα σου, τόσο θα σε πατάει - καίτοι θα σε βγάλει αχάριστη και κινδυνεύεις να σου πει να φύγεις, γνωστό το εργάκι. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και δεν βγει κάτι με λογική συζήτηση, τότε, δυστυχώς, πρέπει να υπομείνεις τον άσχημο χαρακτήρα της, με ό,τι συνεπάγεται

Θεωρώ ότι το είπε με τη σκέψη ας το πω και αν πιάσει, γενικά έκρυβε μεγάλη πονηριά.. Στα έξοδα συμμετέχω και με το παραπάνω, εκείνη δεν έχει πληρώσει τίποτα από τα μικρά καθημερινά! Μια φορά ήθελε να πάμε μαζί και κατάλαβα ότι το έκανε επίτηδες για να της τα πληρώσω εγώ.. 

10 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Α, τόσο απλό ήταν τελικά;;;:lol:

Καθόλου απλό, πίστεψε με επειδή το ζω! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...