flangedsongs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας, Έχω ένα Apple Watch Series 1 και η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση. Ξέρω ότι υπάρχουν μαγαζιά που την αλλάζουν με 40€. Αξίζει να το επισκευάσω; Φοβάμαι για την ποιότητα της μπαταρίας και μήπως φαίνεται ότι έχει ανοιχτεί. Το έχει επισκευάσει κανείς; Σημείωση: Ξέρω ότι είναι "παλιό" ρολόι αλλά μου καλύπτει τις ανάγκες και με μία νέα μπαταρία θα μπορεί να συνεχίσει να με καλύπτει για αρκετό καιρό ακόμα. Προτιμώ να δώσω 40€ και να φτιάξω κάτι που δουλεύει παρά να δώσω 440€ για να πάρω νέο...
Tasos19s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, flangedsongs είπε Καλησπέρα σας, Έχω ένα Apple Watch Series 1 και η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση. Ξέρω ότι υπάρχουν μαγαζιά που την αλλάζουν με 40€. Αξίζει να το επισκευάσω; Φοβάμαι για την ποιότητα της μπαταρίας και μήπως φαίνεται ότι έχει ανοιχτεί. Το έχει επισκευάσει κανείς; Σημείωση: Ξέρω ότι είναι "παλιό" ρολόι αλλά μου καλύπτει τις ανάγκες και με μία νέα μπαταρία θα μπορεί να συνεχίσει να με καλύπτει για αρκετό καιρό ακόμα. Προτιμώ να δώσω 40€ και να φτιάξω κάτι που δουλεύει παρά να δώσω 440€ για να πάρω νέο... αφου προτιμάς αυτό τότε εμείς τι μπορούμε να σου πούμε?
flangedsongs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Tasos19s είπε αφου προτιμάς αυτό τότε εμείς τι μπορούμε να σου πούμε? Φοβάμαι για την ποιότητα της μπαταρίας (μην αρχίσει και βγάζει φωτιές ενώ κοιμάμαι) και μήπως φαίνεται ότι έχει ανοιχτεί. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη κάποιου που το έχει επισκευάσει.
taslikos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Αν πάει σε επίσημο σέρβις με γνήσια μπαταρία δεν θα εχεις θέμα. Η Apple αλλάζει μπαταρίες σε αυτά η τα αντικαθιστά όπως τα αιπαντ ξέρει κάποιος? Αν πας σε μη εξουσιοδοτημένο δεν θα βγάλεις άκρη…
flangedsongs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, taslikos είπε Αν πάει σε επίσημο σέρβις με γνήσια μπαταρία δεν θα εχεις θέμα. Η Apple αλλάζει μπαταρίες σε αυτά η τα αντικαθιστά όπως τα αιπαντ ξέρει κάποιος? Αν πας σε μη εξουσιοδοτημένο δεν θα βγάλεις άκρη… Η iStorm ζητάει σχεδόν 300€ για αντικατάσταση συσκευής. Δεν μπορούν να κάνουν αλλαγή μπαταρίας. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από flangedsongs
taslikos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από αυτές: α) το βάζεις αγγελία ως ανταλλακτικά όσο πιστεύεις (Κανε μια αναζητηση) για να πάρεις ένα καινούριο με κάτι εξτρα. Στο eBay κάτι τέτοια πιάνουν 80-100€ νομίζω. β) αλλάζεις μπαταρία σε μη εξουσιοδοτημένο σέρβις. Συνήθως δεν επιλέγουν καλές μπαταρίες αλλά ίσως αν πάρεις εσυ απο το Ίντερνετ μια και πας εκεί να σε εξυπηρετήσουν. Δες nohon, ifixit. εγγυηση δίνουν τα μη εξουσιοδοτημένα πάντως αλλά έχω δει iPhone 5s να φουσκώνει η μπαταρία ενώ είχε αλλαχτεί πριν 8 μήνες σε i-δενλεμε. Το πηγαίνω εκεί και μου είπαν ότι το χτύπησα και φούσκωσε. Να μην τα πολυλογώ το άνοιξα μόνος μου και είδα είχαν βάλει no name μπαταρία με 5€ από eBay αυτές τις ψεύτικες με το Apple logo αντιγραφή 😂. Σημειώνω ότι το κινητό ήταν συγγενή όποτε του πήρα μια nohon με 20€ και κοιμάμαι και εγώ και αυτός καλά. Είναι συσκευές που φορτίζουν ενώ κοιμόμαστε κλπ και δεν κάνουμε εκπτώσεις για 10-20€ σε τέτοια. αν και βγήκα εν μέρη οφ τοπικ προσωπικά θα έκανα το πρώτο. Δεν αξίζει να επισκευάσεις Apple Watch. Όχι μόνο ότι είναι ριψοκίνδυνο, βάζουν μετά κόλλες στην οθόνη κάποια μαγαζιά όχι σαν την αυθεντική αλλά κάτι υγρές από σωληνάρια και δεν κολλάει καλά. Θα σου φύγει καμία μέρα και θα κλαις τα 40€ της μπαταρίας, την καλωδιοταινια της οθόνης και την ώρα που σπατάλησες. Πάρε ένα Apple Watch se και κάτσε στα αυγά σου καλύτερα..
flangedsongs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, taslikos είπε Τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από αυτές: α) το βάζεις αγγελία ως ανταλλακτικά όσο πιστεύεις (Κανε μια αναζητηση) για να πάρεις ένα καινούριο με κάτι εξτρα. Στο eBay κάτι τέτοια πιάνουν 80-100€ νομίζω. β) αλλάζεις μπαταρία σε μη εξουσιοδοτημένο σέρβις. Συνήθως δεν επιλέγουν καλές μπαταρίες αλλά ίσως αν πάρεις εσυ απο το Ίντερνετ μια και πας εκεί να σε εξυπηρετήσουν. Δες nohon, ifixit. εγγυηση δίνουν τα μη εξουσιοδοτημένα πάντως αλλά έχω δει iPhone 5s να φουσκώνει η μπαταρία ενώ είχε αλλαχτεί πριν 8 μήνες σε i-δενλεμε. Το πηγαίνω εκεί και μου είπαν ότι το χτύπησα και φούσκωσε. Να μην τα πολυλογώ το άνοιξα μόνος μου και είδα είχαν βάλει no name μπαταρία με 5€ από eBay αυτές τις ψεύτικες με το Apple logo αντιγραφή 😂. Σημειώνω ότι το κινητό ήταν συγγενή όποτε του πήρα μια nohon με 20€ και κοιμάμαι και εγώ και αυτός καλά. Είναι συσκευές που φορτίζουν ενώ κοιμόμαστε κλπ και δεν κάνουμε εκπτώσεις για 10-20€ σε τέτοια. αν και βγήκα εν μέρη οφ τοπικ προσωπικά θα έκανα το πρώτο. Δεν αξίζει να επισκευάσεις Apple Watch. Όχι μόνο ότι είναι ριψοκίνδυνο, βάζουν μετά κόλλες στην οθόνη κάποια μαγαζιά όχι σαν την αυθεντική αλλά κάτι υγρές από σωληνάρια και δεν κολλάει καλά. Θα σου φύγει καμία μέρα και θα κλαις τα 40€ της μπαταρίας, την καλωδιοταινια της οθόνης και την ώρα που σπατάλησες. Πάρε ένα Apple Watch se και κάτσε στα αυγά σου καλύτερα.. Ευχαριστώ για την απάντηση. "Είναι συσκευές που φορτίζουν ενώ κοιμόμαστε". Αυτό ακριβώς. Με το Apple Watch κοιμάσαι κιόλας μαζί του... Φαντάσου να πάθει τίποτα μέσα στα σεντόνια. Μπαταρία βρήκα μόνο μία στο Skroutz με 10€ οπότε παίζει να βάζουν την ίδια και αυτοί. Δεν θέλω να μπω στον κόπο να πάρω από το εξωτερικό (έχει το iFixit με 16$ αλλά και πάλι δεν θέλω). Θα πάρω το SE μόλις τα φτύσει εντελώς η μπαταρία του.
Tasos19s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 και οι αυθεντικές έχουν προβληματα όχι τόσα πολλά αλλά η πιθανότητες πάλι υπαρχουν ναι τα εξωτερικά καταστήματα βάζουν σε μεγάλο ποσοστό αυτές που βλέπεις στο Ίντερνετ με 5-10 ευρώ. απόλυτα λογικό κιόλας αφού είναι όλοι κι όλοι 3-4 κατασκευαστές μπαταριών εκτός αυτές που βάζει η apple εγώ για 15 ευρώ θα το έφτιαχνα επειδή έχω και 5 γνωσεις για 50 ευρώ δεν θα το έφτιαχνα γιατί μπορεί και η μπαταρία που θα μπει να μην είναι καλή αλλά και το ρολόι ευτόνως είναι αρκετά παλιό με ότι αυτό συνεπάγεται από θέματα καθημερινής λειτουργίας 2
taslikos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 aftermarket πολυ καλές ειναι οι nohon: κλικ οσον αφορά το οτι βγαζουν προβληματα και οι αυθεντικές εκεί παμε στον γενικό κανόνα οτι οι μπαταρίες λιθίου γενικά έχουν ένα μικρό ποσοστό αστοχίας. Περίπου 1-2%. Είναι απολύτως φυσιολογικό εκεί. Αν βάλεις κάτω όμως πόσα κινητά/ρολόγια έχουν θέμα μετά απο επισκευή με φθηνή μπαταρία vs πόσα με αυθεντική/καλής ποιότητας θα δείς διαφορά. Πιθανολογώ απο όλα τα ρολόγια που εβγαλέ η apple το πολύ 5% είχαν θέμα με μπαταρία (εννοώ φούσκωμα κλπ οχι φυσιολογική φθορά) ενώ αν βάλεις κάτω ποσοστά αστοχίας μπαταρίας απο σκρουτζ/ebay/i-δενλεμε κλπ είναι σιγουρα πανω απο 50%. Μην ξεχνάς όμως κάτι. Το αν θα χαιρετήσει μια μπαταρία ή αν θα φουσκώσει ή αν θα σκάσει δεν εξαρτάται μονο απο την ποιότητα της. Ακόμα και αυθεντικές μπαταρίες αν τις φορτίζεις με fake καλώδια και φορτιστές χωρίς ασφάλειες ή μέσα σε χοντρές θήκες που αναπτύσσουν θεμροκρασία ψάχνεσαι για μπελά! Για καλή συνήπαρξη με συσκευή με μπαταρία λιθίου θέλει: α) καλή μπαταρία β) καλή χρήση και φόρτιση γ) φορτιση μόνο με καλο φορτιστη και καλώδιο δ)οχι χοντρες θήκες και πέταμα της συσκευης στον ήλιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα