Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι λογικό να έχουν ανέβει οι τιμές σε σχέση με παλαιότερα.
Γιατί πλέον πέρα από τους μεσάζοντας με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που εχουν μπει και παίρνουν μερίδιο, παίρνει και το κράτος μεγαλύτερο μερίδιο, αφού οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν με αυτές τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το πόσα λεφτά ξοδεύει ο κόσμος σε delivery/take away/ετοιμο φαγητό κτλ, να το κάνουν οι οικονομικά άνετοι το καταλαβαίνω αλλά βλέπω να το κάνουν συστηματικά και πάρα πολλοί χαμηλόμισθοι, κάθεται ο άλλος δουλεύει για 30 ευρώ και δίνει το μισό μεροκάματο σε σουβλάκια και μπίρες🤔 Δικαιώματα τους δεν λέω αλλά δεν νομίζω να συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό, είναι ακόμη μια εξαίρεση από τους οικονομικούς κανόνες όλη αυτή η κάτασταση.

• Like 3
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hln3 είπε

Πάντως μου κάνει εντύπωση το πόσα λεφτά ξοδεύει ο κόσμος σε delivery/take away/ετοιμο φαγητό κτλ, να το κάνουν οι οικονομικά άνετοι το καταλαβαίνω αλλά βλέπω να το κάνουν συστηματικά και πάρα πολλοί χαμηλόμισθοι, κάθεται ο άλλος δουλεύει για 30 ευρώ και δίνει το μισό μεροκάματο σε σουβλάκια και μπίρες🤔 Δικαιώματα τους δεν λέω αλλά δεν νομίζω να συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό, είναι ακόμη μια εξαίρεση από τους οικονομικούς κανόνες όλη αυτή η κάτασταση.

Οι μικρες απολαυσεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν τα αγορασες ολα αυτα εσυ ομως? Οσοι εχουν εστιατορια, τα γεννανε? Και ακομα δεν κοστολογησες την ωρα που εχασες. Και ελπιζω να μην χρησιμοποιησες ετοιμο γυρο κατεψυγμενο που βρισκεις στα σουπερ. 

Τι να κοστολογήσω στην ώρα που έχασα ;Όταν παραγγέλνω και περιμένω 30-40 λεπτά για την παραγγελία να κοστολογήσω και αυτήν την ώρα ;Καλύτερα να περιμένω 1:30-2 ωρεσ Και να φάω σπιτικό με λιγότερα έξοδα και ποιο ποιοτικό.Επίσης τα αγόρασαν και τα εστιατόρια τα σκεύη σύμφωνο πρέπει να τους τα πληρώνουμε κάθε φορά που παραγγέλνουμε η μήπως πρέπει κάθε φορά που μαγειρεύω να αγοράσω καινουρια σκεύη;Αυτά είναι βασικά πράγματα που κάθε σπίτι έχει.

Α και ΠΟΤΕ κατεψυγμένος , έτσι και αλλιώς δεν συμφέρει είναι πολύ ποιο ακριβο από ένα κιλό κρέας ελληνικό καλής ποιότητας.

Επεξ/σία από matrixtv1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, fragma είπε

Έκατσα και υπολόγισα πόσα μου έφυγαν σε παραγγελίες τον τελευταίο μήνα και έπαθα σοκ. Μαζέψα αποδείξεις, συγκρινα με 2 χρόνια πριν, και έβγαλα τουλάχιστον 25% μεση αύξηση. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον σε λογική τιμή. Το efood και η wolt βάζουν τεράστια καπέλα, αλλά ακόμα και αν τους παρακάμψεις με take away, το καπέλο δεν το γλιτώνεις γιατί το βάζουν οι ίδιοι οι μαγαζάτορες, που κάνανε και απεργία κιόλας με τρελές απαιτήσεις, ενώ ήταν από τους ελάχιστους κλάδους που δεν δέχθηκαν πλήγμα από τον κορονοιο γιατί η συντριπτική πλειοψηφία λειτούργησε με delivery -take away.

Aπο εμένα ΤΕΡΜΑ. Προτιμώ παρα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου να ζοριστώ λίγο και να μαγειρέψω (μπορει να μην τα κάνω τέλεια αλλά τουλαχιστον θα ξέρω τι βάζω μέσα) παρά να συντηρώ ένα σύστημα ασυδοσίας. Αν σέβεστε τον εαυτό σας και τα χρήματα σας,  προτείνω να το κάνετε και εσείς. 

φιλε μου καλε πιστεψε με πολυ πιο ακριβα θα σου βγει να μαγειρεψεις της περισοτερες φορες, υπολογισετα σωστα και θα δεις οτι εχω δικιο

• Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, matrixtv1 said:

Το ότι μερικοί λενε οτι το απέξω ειναι ποιό φτηνό απο το σπιτίκο είναι αστείο.Ας πάρουμε για παραδειγμα εναν μέσο ανθρωπο, για να χωρτασει στην διαρκεια μιας μερας θέλει απέξω 4 τυλιχτα που αν παρουμε μια μέση τιμή 2,5 ευρω ειναι 10 ευρω και αμφιβαλω αν θα χορτάσει. Σε μία προσπαθεια μου να φτιάξω χειροποίητα σουβλάκια για μενα και την οικογένεια το κοστος για 10 τυλιχτα μου βγήκε περιπου 12 ευρω μαζι με το ρευμα και η γεύση αντιστοιχη αν οχι καλυτερη συμφωνα με τις κριτικές , οπότε ολα ειναι θέμα φιλοσοφίας.

Προσπερνάω το ότι κάποιος (που να μην είναι πλέι μέικερ στην Α1) θέλει 4 τυλιχτά για να χορτάσει, αλλά πραγματικά θέλω μία ειλικρινή αλλά αναλογική σύγκριση: το σουβλατζίδικο που παραγγέλνω έχει πάει το τυλιχτό με χοιρινό καλαμάκι στα €2,80 και για να χορτάσω παίρνω δύο (απ' όλα, χωρίς κρεμμύδι).

Θέλω να φτιάξω ακριβώς το ίδιο πράγμα στο σπίτι μου και να μου το υπολογίσεις να βγαίνει όχι φθηνότερα, αλλά το ίδιο, επειδή είμαι καλός και χαρίζω. Επίσης, επειδή είμαι καλός σου δίνω ότι έχω στην διάθεσή μου όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται. Θέλω πόσο θα μου κοστίσει σε υλικά, σε ενέργεια και σε εργατικά.

Πρόσεξε: ακριβώς το ίδιο πράγμα, δηλαδή τα σουβλάκια και οι πίτες να είναι ψημένα στα κάρβουνα. Αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις να τις κάνουμε στην ίδια βάση, όχι όπως θέλουμε χάριν βολικότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ θέλετε να μου πείτε, ότι σαν φοιτητές, δεν είχατε κάνει την άσκηση του φαγητού μέσα στην εβδομάδα?

Για delivery έφαγα τόσα. Για μαγείρεμα μου κόστισε τόσο. 

Εγώ θυμάμαι ότι μαγειρέυοντας, εξοικονομούσα τρελά ποσά. Φυσικά, δεν μιλάμε για υπερβολές, γιατί βαριόμασταν κιόλας, είχε λάτζα κτλ. Αλλά μην λέμε οτι το delivery συμφέρει. Δεν συμφέρει ποτέ. Είναι συνήθως τέρμα πιο εύκολο να παραγγείλεις, αλλά ειδικά αν είσαι μόνος, ένα πακέτο μακαρόνια σε βγάζει μία ημέρα ας πούμε. Την επόμενη φτιάχνεις φακές ξερω γω. Μετά μπιφτέκια κ.ο.κ. 

Το φαγητό με πρόγραμμα, πέρα από οικονομικό, είναι και υγιεινό.

Άσε που οι περισσότεροι εργένηδες μπορεί να μην το κάνουν. Ο κύριος λόγος είναι η βαρεμάρα.

Με το να μαγειρεύεις, δεν θες μινιμουμ 10 ευρώ που θα ήθελες με το delivery την ημερα.

3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Προσπερνάω το ότι κάποιος (που να μην είναι πλέι μέικερ στην Α1) θέλει 4 τυλιχτά για να χορτάσει, αλλά πραγματικά θέλω μία ειλικρινή αλλά αναλογική σύγκριση: το σουβλατζίδικο που παραγγέλνω έχει πάει το τυλιχτό με χοιρινό καλαμάκι στα €2,80 και για να χορτάσω παίρνω δύο (απ' όλα, χωρίς κρεμμύδι).

Θέλω να φτιάξω ακριβώς το ίδιο πράγμα στο σπίτι μου και να μου το υπολογίσεις να βγαίνει όχι φθηνότερα, αλλά το ίδιο, επειδή είμαι καλός και χαρίζω. Επίσης, επειδή είμαι καλός σου δίνω ότι έχω στην διάθεσή μου όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται. Θέλω πόσο θα μου κοστίσει σε υλικά, σε ενέργεια και σε εργατικά.

Πρόσεξε: ακριβώς το ίδιο πράγμα, δηλαδή τα σουβλάκια και οι πίτες να είναι ψημένα στα κάρβουνα. Αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις να τις κάνουμε στην ίδια βάση, όχι όπως θέλουμε χάριν βολικότητας.

Δλδ, εσύ τρως όλη ημέρα 2 σουβλάκια? Το κόστος τροφής σου την ημέρα είναι 2 σουβλάκια μόνο? Επίσης, δεν είπαμε να μην πάρεις ποτε. Είπαμε ότι σε καθημερινή βάση, δεν είναι οικονομικό το να πάρεις συνέχεια απ έξω. 

Σίγουρα όταν θα πάρεις, θα είναι ωραίο και γευστικό και μπορεί να μην το πετύχεις στο σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι λογική που καταλήγει οτι το delivery είναι πιο οικονομικό.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά άκρη δεν βγάλαμε. Πάντως απο τους πιστούς της άποψης ότι το έξω είναι φτηνότερο απο το μέσα, δεν διάβασα πουθενά να μπαίνουν και τα έξοδα των γιατρών στους υπολογισμούς τους. Διότι το πολύ ντελίβερυ πάει πακέτο με γιατρούς & προβλήματα υγείας. Αρκεί μια βδομάδα συνεχούς ντελίβερυ για να φτάσει κανείς σε προ-διαβητικό επίπεδο. Παν μέτρον άριστον λοιπόν, ναι σίγουρα μια φορά στο τόσο θα παραγγείλεις, στην δική μου περίπτωση 3/4 φορές τον χρόνο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ετσι υπολογιζεις εσυ οτι ειναι πιο ακριβο να μαγειρευεις απο το να παιρνεις απ εξω;
Με ετοιμες ΑΗΔΙΕΣ;

Αηδία ? Το έχεις αγοράσει αδερφέ ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Συμφωνώ με αυτό που λες, για αυτούς και για διάφορους άλλους λόγους μας είναι και εμάς αδύνατο να μαγειρεύουμε καθημερινώς. 

Η διατροφή αυτή όντως βγαίνει φθηνότερη, αυτό που κατάλαβα εγώ από το post που έγραψε ο χρήστης για το θέμα είναι πως, ειδικά όσοι ζούμε στην εποχή μας και οχι το 60-70 μπορεί να επιλέξουν αυτό το είδος υγιεινής διατροφής, αλλά μια στο τόσο μέσα στο μήνα θα θελήσουν να φάνε και απέξω, delivery η σε εστιατόριο, συνεπως, πέφτει το κόστος αλλά ανεβαίνει από αυτά. Προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ τον εαυτό μου να τρώω μόνιμα από το σπίτι ή αυτή την μεσογειακή διατροφή, θα θελήσω να πάω να φάω και πιτογυρα, να παω και σε ένα εστιατόριο που θα τα σκάσω λογικά. 

Να ανέβει πόσο όμως; Αν αγοράζεις σουβλάκια ή πίτσα κάθε εβδομάδα, βάλε άλλα 30€ τον μήνα. Αν βγαίνεις και να φας κάθε εβδομάδα έξω, βάλε άλλα 70€. Δλδ, φτάνεις 270€ τον μήνα συνολικά;. Παραπάνω δεν πας, και με αυτά τα λεφτά αφενός δεν ζεις μηνιαίως με delivery, αφετέρου δεν αξίζει να ζεις.

Δεν κοστίζει η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή περισσότερο από την καμμένη διατροφή. Ειλικρινά είναι μύθος αυτό το πράγμα, και έχοντας κάνει και τα δύο για χρόνια μιλώ εκ (μικρής αλλά προσωπικής) πείρας. Πχ...αφορολόγητο 2019 από την εφαρμογή της Eurobank..

HiUGXtD.png

εχμ..γκουχ..είχα γίνει χορηγός μερικά χρόνια. Δεν φτάσαμε ένα φεγγάρι στα 178 κιλά τυχαία.. 😅

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...