Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ειναι λιγο μιζερο αυτο το νημα η ειναι η ιδεα μου?

Τελειως.

39 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Oh ναι, είπαμε θες μερίδα φαγητό με 4 ευρώ εσύ. Ναι πως. Κάτσε σπίτι σου. 

Το efood γραφει, φαε με 5€!

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fragma είπε

Έκατσα και υπολόγισα πόσα μου έφυγαν σε παραγγελίες τον τελευταίο μήνα και έπαθα σοκ. Μαζέψα αποδείξεις, συγκρινα με 2 χρόνια πριν, και έβγαλα τουλάχιστον 25% μεση αύξηση. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον σε λογική τιμή. Το efood και η wolt βάζουν τεράστια καπέλα, αλλά ακόμα και αν τους παρακάμψεις με take away, το καπέλο δεν το γλιτώνεις γιατί το βάζουν οι ίδιοι οι μαγαζάτορες, που κάνανε και απεργία κιόλας με τρελές απαιτήσεις, ενώ ήταν από τους ελάχιστους κλάδους που δεν δέχθηκαν πλήγμα από τον κορονοιο γιατί η συντριπτική πλειοψηφία λειτούργησε με delivery -take away.

Aπο εμένα ΤΕΡΜΑ. Προτιμώ παρα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου να ζοριστώ λίγο και να μαγειρέψω (μπορει να μην τα κάνω τέλεια αλλά τουλαχιστον θα ξέρω τι βάζω μέσα) παρά να συντηρώ ένα σύστημα ασυδοσίας. Αν σέβεστε τον εαυτό σας και τα χρήματα σας,  προτείνω να το κάνετε και εσείς. 

Γιατι νομιζεις οτι ανοιγουν ολοι καφε, φαγαδικα, μαγειρια delivery? τρελη κονομα. Ο κοσμος δεν βγαινει πια εξω. Πληρωνει τα ιδια που πληρωνε να φαει εξω, για να φαει πακετο στο σπιτι.
10-11-12€ burger στο σπιτι ειναι ληστεία.
25€ σουσι ειναι ενοπλη ληστεια.
3€ σουβλακια???
Οι εφαρμογες εβαλαν καπελο 30% σε ολα τα delivery. 
Καποτε... οι ασχολουμενοι με εστιαση, ελεγαν. 1/3 το κοστος των πρωτων υλων, 1/3 τα λοιπα εξοδα καταστηματος και 1/3 το κερδος.
Σημερα δουλευουν χ5 για πλάκα. Το Burger που στελνουν delivery κοστιζει κατω απο 3€, και πουλανε 12€. Στα 12 εχει παρει 3€ το efood.
Το σουβλακι δε με το χοιρινο που αγοραζουν 1,5€/κιλό τον κατεψυγμενο, να μην το συζητησω.
Και κλαιγονται!
Εβγαλαν τα αντερα τους με το delivery και με μηδενικα εξοδα. Επιδοτηση στα ενοικια, μηδεν μεροκαματα, επιστρεπτεες υπερ πιστεως και πατριδος, και παλι μιλανε.
Τα δε συνοικιακα ταβερνεια δε, δουλευαν ολοι στην μαυρη αγορα. Κουτουκι που σε καλες εποχες εβλεπε 5 τραπεζια το σαββατο και 1-2 τις καθημερινες, επι καραντινας εβαζε 10 σουβλες επανω.
Αρνια, κοκορετσια, κοντοσουβλια, μπιφτεκια, γαρδουμπες και πακετο take away, μαυρο, αφορολογητο, χωρις ιχνος αποδειξης.

Ο γυμναστης μου, μου ειχε πει μια σοφη κουβεντα. "Θέλεις να αδυνατίσεις? Τρώγε σπίτι σου!"
Το καλύτερο delivery,catering,εστιατοριο ειναι 10 φορες χειροτερο ποιοτικα απο το σπιτι σου.
Ζω σε ενα συγκροτημα με 12 σπιτια. Εμεις και αλλο ενα διαμερισμα μαγειρευουμε. Τα delivery πανε και ερχονται. Ισλαμαμπαντ εχει γινει. Μονιμα ενας πακιστανος περναει εξω απο το σπιτι μου (ειμαι στο ισογειο) ο οποιος παει delivery απο σουσι, μεχρι φραπογαλο. Ουτε καφε ρε πουστη μου? Και τον καφε delivery καθε πρωι και απογευμα??
Τι σαπίλα ειναι αυτη!!!??

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Το ότι μερικοί λενε οτι το απέξω ειναι ποιό φτηνό απο το σπιτίκο είναι αστείο.Ας πάρουμε για παραδειγμα εναν μέσο ανθρωπο, για να χωρτασει στην διαρκεια μιας μερας θέλει απέξω 4 τυλιχτα που αν παρουμε μια μέση τιμή 2,5 ευρω ειναι 10 ευρω και αμφιβαλω αν θα χορτάσει. Σε μία προσπαθεια μου να φτιάξω χειροποίητα σουβλάκια για μενα και την οικογένεια το κοστος για 10 τυλιχτα μου βγήκε περιπου 12 ευρω μαζι με το ρευμα και η γεύση αντιστοιχη αν οχι καλυτερη συμφωνα με τις κριτικές , οπότε ολα ειναι θέμα φιλοσοφίας.Προσωπικά εχω να παρω απεξω φαγητο πανω απο 3 μήνες και παντα το αποφευγω εκτός σπανίων περιπτώσεων οταν ειμαι πολυ μα πολυ κουρασμενος να φτιαξω κάτι.Όσο για τον καφε delivery η take away ούτε που θυμαμε απο ποτε εχω να παρω να νε καλα η καφετιερα που τα εχει βγαλει τα λεφτα τις και με το παραπάνω και για τα μαγαζια τωρα με τα νεα μετρα δεν εχω πατησει και ούτε πρόκειτε και ας εχω την δυνατοτητα γιατι απο εκέι ξεκινανε ολα, ασ σταματησει να πηγαίνει ο κοσμος για κανα 2 μηνες και θα δουμε αν θα ξανακάνουν απεργεια για τις προκαταβολες ,φπα, πρόστιμα και δημοτικα τέλη και όχι για τα μετρα!!!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Καποτε... οι ασχολουμενοι με εστιαση, ελεγαν. 1/3 το κοστος των πρωτων υλων, 1/3 τα λοιπα εξοδα καταστηματος και 1/3 το κερδος.
Σημερα δουλευουν χ5 για πλάκα. Το Burger που στελνουν delivery κοστιζει κατω απο 3€, και πουλανε 12€. Στα 12 εχει παρει 3€ το efood.

Επιχειρηση που θελει να μεγιστοποιησει το κερδος της, που ακουστηκε? Παντως επειδη σε βλεπω ασχολεισαι με τα εξοδα μια επιχειρησης στην επιχειρηματολογια σου, θα ηθελες να μοιραστεις και το ρισκο αν κατι παει στραβα?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Επιχειρηση που θελει να μεγιστοποιησει το κερδος της, που ακουστηκε? Παντως επειδη σε βλεπω ασχολεισαι με τα εξοδα μια επιχειρησης στην επιχειρηματολογια σου, θα ηθελες να μοιραστεις και το ρισκο αν κατι παει στραβα?

Σοβαρά τώρα; Απο πότε γίναμε και συνέταιροι με τον εμπορο; Μήπως πρέπει να του πληρώσουμε και τον Ενφια του σπιτιού του ή το σέρβις του αυτοκινήτου του; 

Αν δεν μπορείς φίλε να προσφέρεις ενα προϊόν σε λογική τιμή, κάνε κάτι άλλο. Εγω συγγνώμη αλλά εσπρέσο με 2 ευρώ (πραγματικό κόστος 0, 15) και σουβλάκι καλαμακι 3 ευρώ και το μισό λίπος (πραγματικό κόστος 50 λεπτά) ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Kostasallinone είπε

Μια χαρά μπεσαμέλ φαίνεται στην φωτογραφία. 400gr φαγητού με 3,35€ είναι κλέψιμο.

3 ώρες πριν, Kostasallinone είπε

Σοβαρεψου λιγο μαν,καπου φτανει.

Ετσι υπολογιζεις εσυ οτι ειναι πιο ακριβο να μαγειρευεις απο το να παιρνεις απ εξω;
Με ετοιμες ΑΗΔΙΕΣ;

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fragma είπε

Σοβαρά τώρα; Απο πότε γίναμε και συνέταιροι με τον εμπορο; Μήπως πρέπει να του πληρώσουμε και τον Ενφια του σπιτιού του ή το σέρβις του αυτοκινήτου του; 

Αν δεν μπορείς φίλε να προσφέρεις ενα προϊόν σε λογική τιμή, κάνε κάτι άλλο. Εγω συγγνώμη αλλά εσπρέσο με 2 ευρώ (πραγματικό κόστος 0, 15) και σουβλάκι καλαμακι 3 ευρώ και το μισό λίπος (πραγματικό κόστος 50 λεπτά) ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ.

Ειδες τι καλα που τα λεμε? Επειδη δεν ειμαστε συνεταιροι, αυτος παιρνει το ρισκο της επιχειρησης του και ακολουθει την τιμολογιακη πολιτικη που πιστευει οτι θα δουλεψει για εκεινον. Αν σου κανει αγοραζεις, αν οχι εξεταζεις τις εναλλακτικες σου.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

Το ότι μερικοί λενε οτι το απέξω ειναι ποιό φτηνό απο το σπιτίκο είναι αστείο.Ας πάρουμε για παραδειγμα εναν μέσο ανθρωπο, για να χωρτασει στην διαρκεια μιας μερας θέλει απέξω 4 τυλιχτα που αν παρουμε μια μέση τιμή 2,5 ευρω ειναι 10 ευρω και αμφιβαλω αν θα χορτάσει. Σε μία προσπαθεια μου να φτιάξω χειροποίητα σουβλάκια για μενα και την οικογένεια το κοστος για 10 τυλιχτα μου βγήκε περιπου 12 ευρω μαζι με το ρευμα

Γιατι οταν κανετε συγκριση με το φαγητο απο εξω, πρεπει να ειναι ντε και καλα τα πιτογυρα? Ενα ατομο, τον συμφερει να κανει παστιτσιο ή να παει να παρει ενα κομματι παστιτσιο?

Επισης, οχι, δεν ειναι μονο τα υλικα και το ρευμα. Βαλε νερο, μπαχαρικα, σκευη/συσκευες και τον χρονο σου. Οπως πληρωνεστε με την ωρα για να δουλευετε, αντιστοιχα πρεπει να πληρωθει και ο μαγειρας.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fragma είπε

Αδυνατεις να καταλαβεις πως δουλευει η εστιαση,ετσι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ειδες τι καλα που τα λεμε? Επειδη δεν ειμαστε συνεταιροι, αυτος παιρνει το ρισκο της επιχειρησης του και ακολουθει την τιμολογιακη πολιτικη που πιστευει οτι θα δουλεψει για εκεινον. Αν σου κανει αγοραζεις, αν οχι εξεταζεις τις εναλλακτικες σου.

Ε αυτο κανει εσυ ηρθες οφ τοπικ.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fragma είπε

Βασικα οτιδηποτε αγοραζεις, πληρωνεις το αυτοκινητο καποιου, την ασφαλεια καποιου, τον ενφια καποιου :)

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Το καλύτερο delivery,catering,εστιατοριο ειναι 10 φορες χειροτερο ποιοτικα απο το σπιτι σου.

not

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fragma είπε

Και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι άλλο,να αγοράσεις αλλού που είναι πιο φτηνά.Αλλά μην παραπονιέσαι μετά ότι το κρεας είναι απο τα λιντλ ή ότι εχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα.

8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αδυνατεις να καταλαβεις πως δουλευει η εστιαση,ετσι;

το εμπόριο θα έλεγα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γιατι οταν κανετε συγκριση με το φαγητο απο εξω, πρεπει να ειναι ντε και καλα τα πιτογυρα? Ενα ατομο, τον συμφερει να κανει παστιτσιο ή να παει να παρει ενα κομματι παστιτσιο?

Επισης, οχι, δεν ειναι μονο τα υλικα και το ρευμα. Βαλε νερο, μπαχαρικα, σκευη/συσκευες και τον χρονο σου. Οπως πληρωνεστε με την ωρα για να δουλευετε, αντιστοιχα πρεπει να πληρωθει και ο μαγειρας.

Προφανώς και τον συμφέρει να κανει παστίτσιο ενα ατομο δεν μπορει να την βγάλει με ενα κομάτι παστίτσιο όλοι μερα θελει 2 και τρια κοματια για να χωρτάσει και με αυτα τα χρήματα φτιαχνει ταψι ολόκληρο.

Το νερο δεν καταλαβενω που κολλαέι ειναι αμμελητεο ποσο δεν αξηζει καποιος να το υπολογίσει καν, επίσης αν ενα σπιτι δεν εχει τα βασικα σκευη, ενα τηγάνι ενα ταψί μια κατσαρόλα και βασικα μπαχαρικα οπως πιπέρι αλατι ρίγανη, τοτε μαλλον δεν πρεπει να εχει ουτε κουζίνα!!!

Επεξ/σία από matrixtv1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

το εμπόριο θα έλεγα.

Λεω η εστιαση,γιατι ειναι "παροχη υπηρεσιων"
Το εμποριο πες ειναι πωληση προιοντων,και η τιμη δεν ξεφευγει.

Οταν παιρνεις ενα καφε και δινεις 2 ευρω,δεν πληρωνεις τον καφε αυτουσιο.

Πληρωνεις την αδεια του μαγαζιου,το ενοικιο,το ρευμα,τις πρωτες υλες,το ΙΚΑ,τον υπαλληλο και ολα τα υπολοιπα εξοδα.

Εαν σου πεσει ο καφες και ζητησεις αλλον,δε θα πληρωσεις αλλα 2 ευρω, αν ειναι σωστος φυσικα ο "επαγγελματιας" και δεν εχει λογικη σαν 2  ποστ παραπανω.

Τον εχεις ηδη πληρωσει!!

Μου εχει τυχει σε μπιτσομπαρο να ριξει ο σκυλος το πλαστικο με το ice tea πριν καν δοκιμασουμε.
Τους εξηγησα οτι επεσε και οτι θελω αλλο ενα,και οι τυποι το χρεωσαν παλι.

Καθενας δουλευει οπως θελει.

Φυσικα δεν ξαναπατησα.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

Το νερο δεν καταλαβενω που κολλαέι ειναι αμμελητεο ποσο δεν αξηζει καποιος να το υπολογίσει καν, επίσης αν ενα σπιτι δεν εχει τα βασικα σκευη, ενα τηγάνι ενα ταψί μια κατσαρόλα και βασικα μπαχαρικα οπως πιπέρι αλατι ρίγανη, τοτε μαλλον δεν πρεπει να εχει ουτε κουζίνα!!!

Δεν τα αγορασες ολα αυτα εσυ ομως? Οσοι εχουν εστιατορια, τα γεννανε? Και ακομα δεν κοστολογησες την ωρα που εχασες. Και ελπιζω να μην χρησιμοποιησες ετοιμο γυρο κατεψυγμενο που βρισκεις στα σουπερ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...