Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρε γιατί δεν μου μένουν λεφτά στην άκρη.  Μαγειρεύουμε στο σπίτι!  Σταμάτημα άμεσα και μόνο ντιλιβερι για να μαζέψουμε κανένα φράγκο, πως δεν το είχα σκεφτεί

  • Like 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
21 minutes ago, Kostasallinone said:

Εάν μαγειρεύει κάποιος αυτά που τρώει από έξω θα του βγει πολύ ακριβά η μαγειρική στο σπίτι. 

Το να βγάλω εβδομάδα μόνο με μακαρόνια που κάνει 0.78€ το κιλό ναι μπορώ, αλλά πότε κάποιος παρήγγειλε σκέτα μακαρόνια από delivery. 

Και την ΔΕΗ μπορώ να κόψω τώρα που ακρίβυνε, αλλά δεν είναι λογική αυτό.

Εαν θες να φτιάξεις ένα burger, μια pizza, έναν γύρο κτλ θα σου βγουν πολύ ακριβά. Ακόμα και τα μαγειρευτά βγαίνουν φθηνότερα από το να μαγειρέψεις στο σπίτι.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις μαγειρέψει ποτέ? 

 

  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Είσαι σίγουρος ότι έχεις μαγειρέψει ποτέ? 

 

Ναι, φυσικά. 
Τώρα πλέον υπάρχουν και μαγειρευτά στα supermarket που μόνο ζέσταμα θέλουν. Ακόμα πιο φθηνά δηλαδή από το μαγείρεμα στο σπίτι και από το delivery. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μαγειρευτε σπίτι και άστε τις βρωμιές απέξω για μια φορά στο τόσο. 

Η χειρότερη αισχροκερδια είναι με τον καφέ πάντως 

Συμφωνώ με το δεύτερο σκέλος.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, adi32 είπε

Η χειρότερη αισχροκερδια είναι με τον καφέ πάντως 

Αφού ο κόσμος αγοράζει αντί να παίρνει καφέ απο το σπίτι.

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Ναι, φυσικά. 
Τώρα πλέον υπάρχουν και μαγειρευτά στα supermarket που μόνο ζέσταμα θέλουν. Ακόμα πιο φθηνά δηλαδή από το μαγείρεμα στο σπίτι και από το delivery. 

Το θεμα ειναι και κατά πόσο υγιεινά είναι αυτά. Στο Λονδίνο που μένει φίλος μου λέει ότι γίνεται χαμός από τέτοια. Ουσιαστικά λίγοι μπαίνουν στον κόπο να μαγειρεψουν, τρώνε είτε από έξω είτε παίρνουν αυτά τα έτοιμα που τα ζεσταίνεις στο σπίτι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το θεμα ειναι και κατά πόσο υγιεινά είναι αυτά. Στο Λονδίνο που μένει φίλος μου λέει ότι γίνεται χαμός από τέτοια. Ουσιαστικά λίγοι μπαίνουν στον κόπο να μαγειρεψουν, τρώνε είτε από έξω είτε παίρνουν αυτά τα έτοιμα που τα ζεσταίνεις στο σπίτι. 

Τα μαγειρευτά των supermarkets λήγουν σύντομα, που αυτό σημαίνει ότι δεν βάζουν συντηρητικά και επίσης τα διατηρούν στο ψυγείο. Δεν βλέπω τον λόγο να είναι ανθυγιεινά.

Δημοσ.
3 minutes ago, Kostasallinone said:

Ναι, φυσικά. 
Τώρα πλέον υπάρχουν και μαγειρευτά στα supermarket που μόνο ζέσταμα θέλουν. Ακόμα πιο φθηνά δηλαδή από το μαγείρεμα στο σπίτι και από το delivery. 

Εδώ βλέπω πάντως τα μακαρόνια βγαίνουν το κιλό 6.56€.

https://www.sklavenitis.gr/etoima-geymata/geymata-zymarikon-ryzioy/geymata-me-zymarika/makaronia-me-kima-sklavenitis-480gr/

Αν πάρουμε τα ποσοστά που γράφει πάνω στο ένα κιλό έχει 520 γραμμάρια μακαρόνια, 270 γραμμάρια κιμά, 60 γραμμάρια τυρί και το υπόλοιπο είναι τα έξτρα της σάλτσας. 

Να πούμε 1€ για μισό κιλό μακαρόνια, βλέπω ο Σκλαβενίτης έχει κιμά με 6.8€ το κιλό άρα για 270 γραμμάρια έχουμε 1.836€, πεκορινο με 12.18€ που για 60 γραμμάρια μας δίνει 0.731€.

Από αυτά έχουμε 3.568€.

Μας μένουν 3€ να καλύψουμε ντομάτα και κρεμμύδι + το ρεύμα με το νερό. 

Σε delivery δεν ξέρω καν αν έχει νόημα να κάνω σύγκριση όπου πιθανώς 6€ θα έχει η μερίδα και όχι το κιλό. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσεις καμια φακη, φασουλαδα λαδερη, κοτοπουλο στον φουρνο με ποτειτος, τσιτσι (γενικως, ασχετου ρατσας) κοκκινιστο με ρυζακι κοκ δεν τρωτε δλδ; Αν ειναι να μαγειρεψεις εσυ στο σπιτι, ποιος ο λογος να φτιαξεις πιτσες, γυρο διπλοπιτο, μπεργκερ; "Εξειδικευμενα" φαγια (λεμε τωρα) με "εξειδικευμενα" υλικα (ξανα-λεμε τωρα) ειναι λογικο να σε βγαλουν εκτος μπατζετ και να νομιζεις οτι το μαγειρεμα στο σπιτι ειναι ακριβοτερο εκτος αν τρως μακαρονια πενταρφανα λες και ειμαστε σε ελληνικη ταινια του '60.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 6
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ctasis είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες. Μαγειρεύω πολύ συχνά burger στο σπιτι. Ο κιμας (200γρ μπιφτεκι) κάνει 1.6€, δυο φέτες μπεικον 0,30€, ψωμακι 0.35 (απο σουπερ μαρκετ), δυο φετες τυρι 0.30€, κετσαπ/μουσταρδα/μαγιονεζα 0.10€, μαρουλι/ντομάτα/πικλες 0.30€. Ψήσιμο στο τηγάνι 8 λεπτα κόστος 0.10€.

Σύνολο 3€ όταν delivery κανει τουλάχιστον 6€

Βάλε μέσα στην εξίσωση τώρα το ρεύμα που καις να τσιγαρίσεις και να μαγειρέψεις και το κόστος των υπαλλήλων που στο φτιάχνουν και στο φέρνουν,τα λειτουργικά έξοδα του μαγαζιού,ΦΠΑ κτλπ και έλα πές μου μετά.Ποιο είναι πιο ακριβό και ποιό πιο φτηνό και πόσο.Η μονη ουσιαστικη διαφορά είναι στην ποιότητα

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Ναι, φυσικά. 
Τώρα πλέον υπάρχουν και μαγειρευτά στα supermarket που μόνο ζέσταμα θέλουν. Ακόμα πιο φθηνά δηλαδή από το μαγείρεμα στο σπίτι και από το delivery. 

Ειλικρινά, το σπιτικό μαγείρεμα είναι επί της αρχής φθηνότερο και υγιεινότερο όλων των εναλλακτικών. Μου κάνει τρομακτική εντύπωση που το συζητάμε.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, telis είπε

Αυτή την παπατζα που έγραψαν εδω μέσα, ότι αν μαγειρεύεις μόνος σου, θα σου βγει ακριβότερα από το να παραγγείλεις έξω, το σκέφτηκαν καλά?  Πόσο άσχετοι είναι οι τύποι ρε

Σχετικο ειναι αυτο.

Ειναι αναλογα ποσο πληρωνεσαι απο τη δουλεια

αν παιρνεις 5 ευρω την ωρα στη δουλεια σε συμφερει να μαγειρεψεις σπιτι

αν πληρωνεσαι 25 ευρω την ωρα απο τη δουλεια, σε συμφερει να δουλεψεις και να παραγγειλεις απ εξω αντι να μαγειρεψεις.

  • Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Εσεις καμια φακη, φασουλαδα λαδερη, κοτοπουλο στον φουρνο με ποτειτος, τσιτσι (γενικως, ασχετου ρατσας) κοκκινιστο με ρυζακι κοκ δεν τρωτε δλδ; Αν ειναι να μαγειρεψεις εσυ στο σπιτι, ποιος ο λογος να φτιαξεις πιτσες, γυρο διπλοπιτο, μπεργκερ; "Εξειδικευμενα" φαγια (λεμε τωρα) με "εξειδικευμενα" υλικα (ξανα-λεμε τωρα) ειναι λογικο να σε βγαλουν εκτος μπατζετ και να νομιζεις οτι το μαγειρεμα στο σπιτι ειναι ακριβοτερο εκτος αν τρως μακαρονια πενταρφανα λες και ειμαστε σε ελληνικη ταινια του '60.

Γιατί ρε αδερφέ;Τι έχουν τα μακαρονάκια τα καημένα με λίγη τριμμένη μυζήθρα;Μια χαρά φαγί είναι.Αμα κάποιος θέλει για να φάει υπερπαραγωγές είναι άλλο καπέλο.Αλλά και το μακαρόνι θα φάς,και την φακή θα φάς και το κρέας θα φάς.Από όλα τα καλά θα φάς.Όχι τόσο συχνά κρέας βέβαια γιατί καραδοκεί και η χοληστερίνη....

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Γιατί ρε αδερφέ;Τι έχουν τα μακαρονάκια τα καημένα με λίγη τριμμένη μυζήθρα;Μια χαρά φαγί είναι.

Ορθων. Τριβεις ικανη ποσοτητα τυρι της αρεσκειας το οποιο λιωνει, βαζεις μεσα τα μακαρονια κατευθειαν απο την μαρμιτα καυτα και ανακατευεις και προσθετεις πιπερι (νομιζω ειναι ιταλικη συνταγη). Ανωτερο απο πολλα περιπλοκα φαγια με μακαρουνες.

Απλα ηθελα να πω, οτι δεν χρειαζεται να φας κατι νεροβραστο για να πεις οτι σε συμφερει να το μαγειρεψεις στο σπιτι. Φτιαχνεις κανονικη ποσοτητα (σαν αυτες που εφτιαχναν παλια οι μαναδες μας για να ταισουν ενα λοχο για μια μερα μονο), βαζεις στην συντηρηση/καταψυξη και περνας 2-3 ημερες. Γλυτωνεις τα ρευματα και τα νερα απο τα πλυσιματα.

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Clytoceyx είπε

Ορθων. Τριβεις ικανη ποσοτητα τυρι της αρεσκειας το οποιο λιωνει, βαζεις μεσα τα μακαρονια κατευθειαν απο την μαρμιτα καυτα και ανακατευεις και προσθετεις πιπερι (νομιζω ειναι ιταλικη συνταγη). Ανωτερο απο πολλα περιπλοκα φαγια με μακαρουνες.

Απλα ηθελα να πω, οτι δεν χρειαζεται να φας κατι νεροβραστο για να πεις οτι σε συμφερει να το μαγειρεψεις στο σπιτι. Φτιαχνεις κανονικη ποσοτητα (σαν αυτες που εφτιαχναν παλια οι μαναδες μας για να ταισουν ενα λοχο για μια μερα μονο), βαζεις στην συντηρηση/καταψυξη και περνας 2-3 ημερες. Γλυτωνεις τα ρευματα και τα νερα απο τα πλυσιματα.

Δοκίμασε να φτιάξεις και τα ζυμαρικά μόνος σου.Εγώ έτσι κάνω.Και ας εργάζομαι ως διανομέας.

Εχω αγοράσει την Marcato Atlas 150 και ειναι φοβερη.Και οικονομική.Και εύκολη στο καθάρισμα.

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...