Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκατσα και υπολόγισα πόσα μου έφυγαν σε παραγγελίες τον τελευταίο μήνα και έπαθα σοκ. Μαζέψα αποδείξεις, συγκρινα με 2 χρόνια πριν, και έβγαλα τουλάχιστον 25% μεση αύξηση. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον σε λογική τιμή. Το efood και η wolt βάζουν τεράστια καπέλα, αλλά ακόμα και αν τους παρακάμψεις με take away, το καπέλο δεν το γλιτώνεις γιατί το βάζουν οι ίδιοι οι μαγαζάτορες, που κάνανε και απεργία κιόλας με τρελές απαιτήσεις, ενώ ήταν από τους ελάχιστους κλάδους που δεν δέχθηκαν πλήγμα από τον κορονοιο γιατί η συντριπτική πλειοψηφία λειτούργησε με delivery -take away.

Aπο εμένα ΤΕΡΜΑ. Προτιμώ παρα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου να ζοριστώ λίγο και να μαγειρέψω (μπορει να μην τα κάνω τέλεια αλλά τουλαχιστον θα ξέρω τι βάζω μέσα) παρά να συντηρώ ένα σύστημα ασυδοσίας. Αν σέβεστε τον εαυτό σας και τα χρήματα σας,  προτείνω να το κάνετε και εσείς. 

• Like 23
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με βάση τον τίτλο σου.

Μποϋκοτάζ είναι δύσκολο να γίνει στην Ελλάδα γιατί δεν είναι στην κουλτούρα μας, σε αντίθεση ας πούμε με τη Γερμανία.

Στο άλλο που γράφεις, αποκαλείς απατεώνες όλους αυτούς της εστίασης? Η κάποιους εξ' αυτών?

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα πρώτα υπάρχει αύξηση στα πάντα και εννοώ στις πρώτες ύλες. Πάντοτε αυτή την αύξηση την πλήρωνε ο καταναλωτής. 
Και μόνος σου να μαγειρέψεις πάλι ακριβά θα είναι και ίσως και πιο ακριβά από ότι να πάρεις από έξω. 

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα θυμάμαι την πρόφαση της ανεβασμένης τιμής του χοιρινού και το καπέλο που φάγαμε. Το χοιρινό έπεσε, αλλά η τιμή έμεινε ίδια και ξαφνικά ανέβηκαν και τα κοτόπουλα κλπ

• Like 19
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, george1807 said:

Ακόμα θυμάμαι την πρόφαση της ανεβασμένης τιμής του χοιρινού και το καπέλο που φάγαμε. Το χοιρινό έπεσε, αλλά η τιμή έμεινε ίδια και ξαφνικά ανέβηκαν και τα κοτόπουλα κλπ

Πλέον όμως έχουν ανέβει ρεύμα/ΦΑ/βενζίνη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πλέον όμως έχουν ανέβει ρεύμα/ΦΑ/βενζίνη.

Βέβαια και να μην είχαν ανέβει αυτά σιγά μην έπεφταν οι τιμές.

Μόνο τα καύσιμα γίνεται να πέσουν, τίποτ' άλλο.

Σιγά μην αλλάξει τιμοκατάλογο ο ψητοπώλης (sic) λόγω μείωσης τιμών.

• Like 1
Δημοσ.

Σε εμάς εδώ στα τοπικά σουβλατζιδικα που έχουν αρκετή πελατεία καθώς και εστιατόριο, οι τιμές είναι αν οχι οι ίδιες σχεδόν ίδιες με πριν 2 χρόνια, αντε να υπήρξε κάποια αύξηση ανεπαίσθητη. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να τις διατηρούν ακόμα. 

Στο θέμα της μαγειρικής στο σπίτι, είναι καλό να το κάνεις τόσο για να ξέρεις να μαγειρεύεις κάτι μόνος, όσο και για λόγους υγιεινοτερης διατροφής. Στο θέμα του κόστους, μπορεί να βγαίνει φθηνότερα αλλά σχεδόν σίγουρα κάπου αλλού θα τα σκάσεις λόγω αυξήσεων σε κάτι. 

Δημοσ.

Και εγω αυτο κανω. Να τους πληρωσει η efood απο εδω και πέρα. Εχουν βαλει ιδιες τιμες στο χερι με το ντελιβερυ μεσω 3ης εταιριας. Καλη τους τυχη, εγω σουβλακι 2.70 δεν αγοραζω. 

• Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βέβαια και να μην είχαν ανέβει αυτά σιγά μην έπεφταν οι τιμές.

Μόνο τα καύσιμα γίνεται να πέσουν, τίποτ' άλλο.

Σιγά μην αλλάξει τιμοκατάλογο ο ψητοπώλης (sic) λόγω μείωσης τιμών.

Ο υφιστάμενος σουφλατσής όντως δε θα αλλάξει. Αν ανοίξει ένας καινούριος όμως που θα 'χει στάξει πάνω απ' τα χαρτιά για να βγάλει πλάνο και στο δίνει 20 σεντς κάτω, να δεις τι γλυκούλης θα γίνει και ο υπάρχων μόλις δει την πελατεία του να μετακινείται.

• Like 3
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον TS. Όταν μειώθηκε ο ΦΠΑ δεν μειώθηκαν και οι τιμές , γιατί οι ιδιοκτήτες προτίμησαν να βάλουν την διαφορά στην τσέπη τους και παρά να την περάσουν στον πελάτη

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Ο υφιστάμενος σουφλατσής όντως δε θα αλλάξει. Αν ανοίξει ένας καινούριος όμως που θα 'χει στάξει πάνω απ' τα χαρτιά για να βγάλει πλάνο και στο δίνει 20 σεντς κάτω, να δεις τι γλυκούλης θα γίνει και ο υπάρχων μόλις δει την πελατεία του να μετακινείται.

Εξαρτάται. Αν ο νέος σουβλατζής έχει μάπα σουβλάκια και φαγητά, όπως είχαν εδώ διάφοροι που τελικά έκλεισαν και έμειναν μόνο οι παλαιοί και γνωστοί, δεν θα πάθει τίποτα ο άλλος για 20 cents διαφορά στην τιμή. Αν βέβαια ανοίξει ένας νέος με χαμηλότερες τιμές και είναι και καλός με φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα πρώτες ύλες εκεί τότε θα τους κάνει μεγαλη ζημιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικότερα το έχουν παρακάνει κάποιοι επιχειρηματίες με πρόσχημα τα "αυξημένα¨ λειτουργικά κόστη. 

Ο φούρνος δίπλα στη δουλεία μου, εκτός των άλλων, ανέβασε πριν λίγες μέρες το απλό κουλούρι από 0,40 σε 0,50 (25% πάνω δηλαδή). Εννοείται χωρίς απόδειξη όσες φορές πληρώνουμε με μετρητά. 

Πέρασαν τις αυξήσεις στον τελικό καταναλωτή και ούτε ένα ποσοστό δεν απορρόφησαν οι ίδιοι. 

• Like 1
Δημοσ.

γενικά οι αυξήσεις είναι μεγάλες και εγώ δεν είμαι πρόθυμος να πληρώσω πλέον πολλές υπηρεσίες και αγαθά σε αυτές τις τιμές, τα άκρως απαραίτητα μόνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...