Προς το περιεχόμενο

Η Toshiba χωρίζεται σε τρεις αυτόνομες επιχειρήσεις


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Infrastructure Service Co, η Device Co και η Toshiba θα είναι οι νέες αυτόνομες επιχειρήσεις που θα αποτελούν την ιαπωνική εταιρεία όπως την ξέρουμε σήμερα.

Η Toshiba Corporation ανακοίνωσε ότι θα χωριστεί σε τρεις αυτόνομες εταιρείες, την Infrastructure Service Co, την Device Co και την Toshiba, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στην επίτευξη βιώσιμης αύξησης των κερδών καθώς και στην ενίσχυση της αξίας και της εμπιστοσύνης των μετόχων.

Η εταιρεία περιέγραψε ότι η Infrastructure Service Co θα αποτελείται από ενεργειακά συστήματα, συστήματα υποδομής, κτιριακές λύσεις και επιχειρήσεις ψηφιακών λύσεων της Toshiba. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της θα περιλαμβάνουν λύσεις πληροφορικής για κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρείες, παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση ενέργειας, λύσεις συστημάτων για δημόσιες υποδομές, σιδηροδρόμους και βιομηχανίες αλλά και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Device Co, εν τω μεταξύ, θα περιλαμβάνει την επιχείρηση ηλεκτρονικών συσκευών και λύσεων αποθήκευσης της Toshiba όπου τα προϊόντα της θα περιλαμβάνουν ημιαγωγούς ισχύος, οπτικούς ημιαγωγούς, αναλογικά ολοκληρωμένα συστήματα, σκληρούς δίσκους υψηλής χωρητικότητας για κέντρα δεδομένων και εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών.

Όσον αφορά την Toshiba, θα κατέχει μετοχές της Kioxia Holdings Corporation (KHC) και της Toshiba Tec Corporation. Στο πλαίσιο του διαχωρισμού, η Toshiba θα μετατρέψει τις μετοχές της KHC σε μετρητά.

Η Toshiba αναμένει ότι η Infrastructure Service Co το οικονομικό έτος FY21 (Fiscal Year) θα πραγματοποιήσει καθαρές πωλήσεις 2 τρισεκατομμυρίων Γιεν και προβλέπεται να έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,3%. Η Device Co θα πραγματοποιήσει καθαρές πωλήσεις 870 δισεκατομμυρίων Γιεν και προβλέπεται, να έχει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης (3,3%) έως το οικονομικό έτος FY23, φτάνοντας τα 880 δισεκατομμύρια Γιεν.

Ο διαχωρισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Toshiba και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που επινοήθηκε από μια σύσταση της επιτροπής στρατηγικής αναθεώρησης του διοικητικού συμβουλίου. Η επιτροπή περιέγραψε σε επιστολή προς τους μετόχους:

Το σχέδιο διαχωρισμού είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που εξετάζει έναν σημαντικό μετασχηματισμό κάθε ανεξάρτητης εταιρείας, για διαρκή κερδοφόρα ανάπτυξη εξασφαλίζοντας βραχυπρόθεσμες αποδόσεις για τους μετόχους.

Ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toshiba, Satoshi Tsunakawa, δήλωσε:

Για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση, κάθε επιχείρηση χρειάζεται πλέον μεγαλύτερη ευελιξία για να αντιμετωπίσει τις δικές της ευκαιρίες και προκλήσεις στην αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων είναι ελκυστικός και συναρπαστικός. Θα ξεκλειδώσει τεράστια αξία αφαιρώντας την πολυπλοκότητα, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έχουν πολύ πιο εστιασμένη διαχείριση, διευκολύνοντας την ευέλικτη λήψη αποφάσεων και ο διαχωρισμός βελτιώνει τις επιλογές για τους μετόχους. Όλοι μας πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική αναδιοργάνωση είναι το σωστό βήμα για βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη.

Ο διαχωρισμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους FY23, με την επιφύλαξη των απαραίτητων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων. Η απόφαση έρχεται μετά από μήνες αναταραχής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης του προέδρου της εταιρείας Osamu Nagayama από τους μετόχους τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης και μετά από ψηφοφορία, καθαιρέθηκε και ένας άλλο διευθυντής που συμμετείχε στην επιτροπή ελέγχου, ο Nobuyuki Kobayashi.

Ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση από τότε που μια ανεξάρτητη έρευνα, αποκάλυψε ότι η εταιρεία συνεννοήθηκε με Ιάπωνες αξιωματούχους για να εμποδίσει ορισμένους μετόχους να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους στην περσινή ετήσια γενική συνέλευση. Ο Nagayama είχε δηλώσει προηγουμένως σε ανοιχτή του επιστολή τη βαθιά του λύπη για τη συμπεριφορά της Toshiba και δεσμεύτηκε ο ίδιος να γίνει ένας παράγοντας θετικής αλλαγής.

Η έρευνα που διεξήχθη από τρεις δικηγόρους, διαπίστωσε ότι η Toshiba επινόησε ένα σχέδιο με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για να εμποδίσει την Effissimo Capital Management, η οποία κατέχει το 9,9% των μετοχών της Toshiba, να φέρει ορισμένες προτάσεις των μετόχων στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις της Toshiba.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του σχεδίου διαχωρισμού, η Toshiba ανέφερε ότι κάθε νεοσύστατη επιχείρηση θα διευθύνεται από ξεχωριστό διοικητικό συμβούλιο και διοικητική ομάδα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, tsakvas είπε

ελπιζω να φτιαξει γιατι η toshiba που ηξερα δεν υπαρχει εδω και 3 χρονια , ισως και περισσοτερο

Θυμάμαι τον καιρό που στην Ελληνικη αγορά τα Toshiba λαπτοπ τους ήταν τα τοπ…

..ακομα ειναι πολυ αξιόλογα για παλιά λαπτοπ-εχω φτιάξει/αναβαθμίσει 2-3 για φίλους (ssd,ram καινούργια πάστα) και ειναι πολυ καλα ακομα…

Ελπιζω σε ενα καλύτερο μέλλον για την εταιρία..

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχεδόν όλες οι ιαπωνικές εταιρίες τεχνολογίας έχουν πάριε την κατιούσα και έχουν ψιλοεξαφανιστεί από την παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια. ΚΙνέζοι και κορεάτες έχουν σαρώσει τα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι κάποτε έφτιαχνε κορυφαία λάπτοπ, αλλά κακώς σκεφτόμαστε μόνο αυτά. Πρόκειται για τεράστια εταιρεία που τα λάπτοπ, οι τηλεοράσεις και τα Blu ray players αποτελουν  μικρό ποσοστο των δραστηριοτήτων της. Ενδεικτικά αναφέρω υποδομές ολόκληρες για μετρο , φυσικά κορυφαία κλιματιστικά, αξονικούς τομογράφους και άλλα. Το ότι μπορεί να μην έρχονται ολες αυτές οι συσκευές Ελλάδα δε σημαίνει κάτι. Σαν να λέμε η Σόνυ δεν πάει καλά γιατί κανείς δεν αγοράζει τα κινητά της...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπήρχαν ήδη φήμες από την προηγούμενη εβδομάδα, που έσπασε η GE. Γενικά παγκοσμίως υπάρχει η συζήτηση/τάση να σπάνε τα conglomerates ούτως ώστε τα επιμέρους business lines/segments/verticals κ.ο.κ είτε να είναι πιο ευέλικτα και να μεγαλώσουν είτε να τα σκοτώσουν.

Conglomerate discount λέγεται η όλη κίνηση στους επενδυτικούς κύκλους, ο χρόνος θα δείξει αν θα βγει σε καλό στις εταιρείες που ακολουθούν την διάσπαση.

Επεξ/σία από Athanasios2104
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, MetroStar είπε

Σχεδόν όλες οι ιαπωνικές εταιρίες τεχνολογίας έχουν πάριε την κατιούσα και έχουν ψιλοεξαφανιστεί από την παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια. ΚΙνέζοι και κορεάτες έχουν σαρώσει τα πάντα.

Σχεδόν όλες οι ιαπωνικές εταιρίες τεχνολογίας δεν δίνουν πλέον βάρος σε καταναλωτικά προϊόντα αλλά σε προϊόντα για επιχειρήσεις, υποδομές, ημιαγωγούς κλπ. Εξάλλου τα κινητά έχουν πολλά εξαρτήματα από Ιαπωνία και Κορέα. Η Toshiba πχ έχει μεγαλύτερα κέρδη από τη Xiaomi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...