GeorgeR1_700 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο laptop για να του περάσω ubuntu. Η χρήση του θα είναι μόνο για να προγραμματίζω σε python και για να βλέπω βίντεο σε youtube. Για μια τόσο απλή χρήση, όπως καταλαβαίνετε θα δώσω και ένα αρκετά μικρό ποσό σε bujet (γύρω στα 100€). Δεν θέλω να βάλω όμως κάποια έκδοση xfce, με νοιάζει αποκλειστικά το ubuntu. Εδώ είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που βρήκα, αλλά σίγουρα το laptop δεν θέλω να κολλάει, και να μπορεί να δεχτεί ένα costumaziation στο μενού που θέλω να του κάνω. Για python θα του περάσω το pycharm(εδώ οι απαιτήσεις). Τα 2 παρακάτω laptop κοιτούσα, και τα 2 τα βρήκα με 4 gb ram, και ssd (όχι ότι δεν ξέρω να τα περνάω και μόνος μου απλά αναφέρω αυτήν την μικρή αλλαγή στα specs): HP - 14-r208nv HP 6730s Dual Core T4300 Δεν ξέρω αν έχω θέμα με τις ram (λόγω χαμηλών MHz) και την gpu, όσον αφορά τις απαιτήσεις για ubuntu. Πιστεύετε πως θα είμαι εντάξει ή να κοιτάξω για κάτι άλλο? Κοιτάω μεταχειρισμένα μόνο από Θεσσαλονίκη... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από GeorgeR1_700
mad-proffessor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Το δεύτερο αν μπορείς να διπλασιάσεις κ τη ram, θα σου κάνει. Γενικά απέφυγε επεξεργαστές τύπου Celeron. 1
dpolal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο laptop για να του περάσω ubuntu. Η χρήση του θα είναι μόνο για να προγραμματίζω σε python και για να βλέπω βίντεο σε youtube. Για μια τόσο απλή χρήση, όπως καταλαβαίνετε θα δώσω και ένα αρκετά μικρό ποσό σε bujet (γύρω στα 100€). Δεν θέλω να βάλω όμως κάποια έκδοση xfce, με νοιάζει αποκλειστικά το ubuntu. Εδώ είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που βρήκα, αλλά σίγουρα το laptop δεν θέλω να κολλάει, και να μπορεί να δεχτεί ένα costumaziation στο μενού που θέλω να του κάνω. Για python θα του περάσω το pycharm(εδώ οι απαιτήσεις). Τα 2 παρακάτω laptop κοιτούσα, και τα 2 τα βρήκα με 4 gb ram, και ssd (όχι ότι δεν ξέρω να τα περνάω και μόνος μου απλά αναφέρω αυτήν την μικρή αλλαγή στα specs): HP - 14-r208nv HP 6730s Dual Core T4300 Δεν ξέρω αν έχω θέμα με τις ram (λόγω χαμηλών MHz) και την gpu, όσον αφορά τις απαιτήσεις για ubuntu. Πιστεύετε πως θα είμαι εντάξει ή να κοιτάξω για κάτι άλλο? Κοιτάω μεταχειρισμένα μόνο από Θεσσαλονίκη... Το πρόβλημα σου δεν είναι οι απαιτήσεις του Ubuntu. Αυτές καλύπτονται σχετικά εύκολα με αρκετά low spec μηχανήματα αν και αυτό είναι σχετικό καθώς είναι άλλο πράμα το λειτουργικό να εγκατασταθεί σε μηχάνημα επιπέδου Ρ4 ή διπύρηνου dual core, που μπορεί να γίνει εύκολα και άλλο πράμα είναι μετά να μπορέσει να τρέξει σωστά σε τέτοιο hardware. Το πρόβλημα σου είναι ότι με λάπτοπ των 100 ευρώ που κοιτάς δεν πρόκειτε να καταφέρεις να παρακολουθήσεις Youtube εκτός και αν θα σε καλύπτει να βλέπεις στα 144p. Κοίτα για ένα μηχάνημα με i3 2ης ή και 3ης γενιάς ή έστω με έναν i5 πρώτης γενιάς και μνήμη τύπου DDR3 και ξέχνα τα dual core. Εννοείτε ότι μιλάμε και για τα διπλάσια χρήματα. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από dpolal 2 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, mad-proffessor είπε Το δεύτερο αν μπορείς να διπλασιάσεις κ τη ram, θα σου κάνει. Γενικά απέφυγε επεξεργαστές τύπου Celeron. Έχει ήδη 4 gb, τι θα με ωφελήσει αν πάω στα 8? 12 ώρες πριν, dpolal είπε Το πρόβλημα σου δεν είναι οι απαιτήσεις του Ubuntu. Αυτές καλύπτονται σχετικά εύκολα με αρκετά low spec μηχανήματα αν και αυτό είναι σχετικό καθώς είναι άλλο πράμα το λειτουργικό να εγκατασταθεί σε μηχάνημα επιπέδου Ρ4 ή διπύρηνου dual core, που μπορεί να γίνει εύκολα και άλλο πράμα είναι μετά να μπορέσει να τρέξει σωστά σε τέτοιο hardware. Το πρόβλημα σου είναι ότι με λάπτοπ των 100 ευρώ που κοιτάς δεν πρόκειτε να καταφέρεις να παρακολουθήσεις Youtube εκτός και αν θα σε καλύπτει να βλέπεις στα 144p. Κοίτα για ένα μηχάνημα με i3 2ης ή και 3ης γενιάς ή έστω με έναν i5 πρώτης γενιάς και μνήμη τύπου DDR3 και ξέχνα τα dual core. Εννοείτε ότι μιλάμε και για τα διπλάσια χρήματα. Δεν πρόκειται να δώσω πάνω από 100€ για να κάνω απλώς programming σε python (ο λόγος που παίρνω το laptop είναι για να μπορώ να προγραμματίζω την ώρα που θα γυρνάω από την δουλειά στο σπίτι, καθώς τρώω 1,5 ώρα την οποία θέλω να την αξιοποιώ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δώσω περισσότερα λεφτά για να προγραμματίζω μια ώρα καθε μέρα). Αν πάμε σε xfce, τα δεδομένα αλλάζουν? Το παρακάτω σύστημα που είχα έτρεχε απροβλημάτιστα με xubuntu και youtube στα 720p: Δύο ram kvr800d2n5/1g της kingston (είχε μικρά lags λόγω της ram, όταν άνοιγα παραπάνω από μια εφαρμογές κυρίως) Μητρική Asus P5KC Επεξεργαστής intel core 2 Q6600 2.40 ghz Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 260
dpolal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Έχει ήδη 4 gb, τι θα με ωφελήσει αν πάω στα 8? Δεν πρόκειται να δώσω πάνω από 100€ για να κάνω απλώς programming σε python (ο λόγος που παίρνω το laptop είναι για να μπορώ να προγραμματίζω την ώρα που θα γυρνάω από την δουλειά στο σπίτι, καθώς τρώω 1,5 ώρα την οποία θέλω να την αξιοποιώ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δώσω περισσότερα λεφτά για να προγραμματίζω μια ώρα καθε μέρα). Αν πάμε σε xfce, τα δεδομένα αλλάζουν? Το παρακάτω σύστημα που είχα έτρεχε απροβλημάτιστα με xubuntu και youtube στα 720p: Δύο ram kvr800d2n5/1g της kingston (είχε μικρά lags λόγω της ram, όταν άνοιγα παραπάνω από μια εφαρμογές κυρίως) Μητρική Asus P5KC Επεξεργαστής intel core 2 Q6600 2.40 ghz Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 260 Το μηχάνημα που αναφέρεις έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή και εξωτερική κάρτα γραφικών και παρότι παλιό είναι κατά πολύ ανώτερο από διπύρηνα λάπτοπ σχεδόν δεκαπενταετίας και επιπλέον ανέφερες ότι και αυτό έτρωγε σκάλωμα. (θεωρώ ότι μάλλον το έτρεχες με κλασσικό HDD και όχι ssd και για αυτό το λόγο είχες lags) Δεν κατάλαβα τί εννοείς ότι θες να γράφεις κώδικα την 1,5 ώρα που επιστρέφεις στο σπίτι σου αλλά ανέφερες και youtube και ένα φορητό το πέρνεις μαζί σου και αλλού και μπορεί να σε καλύψει σε πολλές περιπτώσεις. Τέλοσπάντων, εγώ την άποψη μου στην έγραψα ποιό πάνω, θεωρώ με 100 ευρώ δεν θα βρείς μηχάνημα να σε καλύψει ικανοποιητικά σε όλα όσα θες να κάνεις. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, dpolal είπε Το μηχάνημα που αναφέρεις έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή και εξωτερική κάρτα γραφικών και παρότι παλιό είναι κατά πολύ ανώτερο από διπύρηνα λάπτοπ σχεδόν δεκαπενταετίας και επιπλέον ανέφερες ότι και αυτό έτρωγε σκάλωμα. (θεωρώ ότι μάλλον το έτρεχες με κλασσικό HDD και όχι ssd και για αυτό το λόγο είχες lags) Ναι με HDD ήμουν, αλλά επειδή παρακολουθούσα αρκετά την ram από κει καταλάβαινα ότι αυτή φταίει από την στιγμή που έλβεπα να φουλάρει, θυμάμαι πως αργότερα την άλλαξα με 4gb ram και δεν είχε κάποιο θέμα. Τέλος πάντων... 27 λεπτά πριν, dpolal είπε Δεν κατάλαβα τί εννοείς ότι θες να γράφεις κώδικα την 1,5 ώρα που επιστρέφεις στο σπίτι σου αλλά ανέφερες και youtube και ένα φορητό το πέρνεις μαζί σου και αλλού και μπορεί να σε καλύψει σε πολλές περιπτώσεις. Σίγουρα μπορεί να σε καλύψει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά για μένα με ενδιαφέρει μονάχα για python και youtube (μιας και έχει wi-fi το λεωφορείο). Το youtube το θέλω για τα μαθήματα που παρακολουθώ σε python... Κοιτούσα τώρα μέχρι 150€ με βάση τα specs που μου είπες, απλά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπω ποια γενιά είναι η κάθε cpu. Νόμιζα με την ορολογία "gen" θα το βρησκα αλλά μάλλον το κοιτάω λάθος. Οι επεξεργαστές που βρήκα σε αυτές τις τιμές είναι: Intel Core i3-3120M @ 2.50GHz Intel core i3-2320M Intel Core i3 370M / 2.4 GHz Intel Core i3-3217U @ 1.80GHz Intel Core i5-2410M έως 2.9GHz Intel i5 560M (2.67 GHz) / Max Turbo Speed 3.20 GHz Intel Core i5-540m @2.53GHz Intel Core i7-640L 2.13GHz Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος, με νοιάζει ποιος από αυτούς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θέλω να κάνω. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από GeorgeR1_700
mad-proffessor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Έχω έναν xeon 15ετιας (σαν τον q6600 που είχες) στα 2.5ghz με 4 cores έβαλα YouTube 1080p σε CentOS 7 με gnome και 4GB ram, το αποτέλεσμα ήταν: - Firefox χωρίς hardware acceleration της κάρτας γραφικών (Nvidia 620 desktop) - cpu utilization ~70% σε όλα τα cores, ram usage 1.78 GM - Firefox με hardware acceleration της Nvidia GPU - cpu utilization 30%-50%, ram usage 1.78 GB Οριακά θα κάνεις αυτό που θες στα 720p σε μια καρτέλα χωρίς GPU acceleration, για προγραμματισμό δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα νομίζω. Σίγουρα θα είσαι οριακά πάντως κ αν θες video με απαιτήσεις ίσως έχεις πρόβλημα όπως λέει κ ο φίλος, τώρα για να βλέπεις tutorials python στο YouTube νομίζω ίσως είναι οκ. 23 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Ναι με HDD ήμουν, αλλά επειδή παρακολουθούσα αρκετά την ram από κει καταλάβαινα ότι αυτή φταίει από την στιγμή που έλβεπα να φουλάρει, θυμάμαι πως αργότερα την άλλαξα με 4gb ram και δεν είχε κάποιο θέμα. Τέλος πάντων... Σίγουρα μπορεί να σε καλύψει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά για μένα με ενδιαφέρει μονάχα για python και youtube (μιας και έχει wi-fi το λεωφορείο). Το youtube το θέλω για τα μαθήματα που παρακολουθώ σε python... Κοιτούσα τώρα μέχρι 150€ με βάση τα specs που μου είπες, απλά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπω ποια γενιά είναι η κάθε cpu. Νόμιζα με την ορολογία "gen" θα το βρησκα αλλά μάλλον το κοιτάω λάθος. Οι επεξεργαστές που βρήκα σε αυτές τις τιμές είναι: Intel Core i3-3120M @ 2.50GHz Intel core i3-2320M Intel Core i3 370M / 2.4 GHz Intel Core i3-3217U @ 1.80GHz Intel Core i5-2410M έως 2.9GHz Intel i5 560M (2.67 GHz) / Max Turbo Speed 3.20 GHz Intel Core i5-540m @2.53GHz Intel Core i7-640L 2.13GHz Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος, με νοιάζει ποιος από αυτούς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θέλω να κάνω. Ο i5-2410m και ο i7-640l σε καλύπτουν αν τους βρίσκεις σε υλοποίηση με 4gb και πάνω ram. Γενικά μην αγχώνεσαι έβλεπα Netflix σε laptop (που καινούργιο έκανε λίγο κάτω των 200 ευρώ) με Celeron κ 2 GB ram, το YouTube με html5 δεν θα σε προβληματίσει για python tutorials. 1
dpolal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Ναι με HDD ήμουν, αλλά επειδή παρακολουθούσα αρκετά την ram από κει καταλάβαινα ότι αυτή φταίει από την στιγμή που έλβεπα να φουλάρει, θυμάμαι πως αργότερα την άλλαξα με 4gb ram και δεν είχε κάποιο θέμα. Τέλος πάντων... Σίγουρα μπορεί να σε καλύψει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά για μένα με ενδιαφέρει μονάχα για python και youtube (μιας και έχει wi-fi το λεωφορείο). Το youtube το θέλω για τα μαθήματα που παρακολουθώ σε python... Κοιτούσα τώρα μέχρι 150€ με βάση τα specs που μου είπες, απλά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπω ποια γενιά είναι η κάθε cpu. Νόμιζα με την ορολογία "gen" θα το βρησκα αλλά μάλλον το κοιτάω λάθος. Οι επεξεργαστές που βρήκα σε αυτές τις τιμές είναι: Intel Core i3-3120M @ 2.50GHz Intel core i3-2320M Intel Core i3 370M / 2.4 GHz Intel Core i3-3217U @ 1.80GHz Intel i5 560M (2.67 GHz) / Max Turbo Speed 3.20 GHz Intel Core i5-540m @2.53GHz Intel Core i7-640L 2.13GHz Intel Core i7-640L 2.13GHz Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος, με νοιάζει ποιος από αυτούς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θέλω να κάνω. Οποιοδήποτε i3/i5-xxx (τριψήφιο) είναι πρώτη γενιά, i3/i5-2xxx δεύτερη, i3/i5-3xxx τρίτη, i3/i5-4xxx τέταρτη κλπ. Από όσα παρέθεσες παραπάνω όλοι είναι διπύρηνοι επεξεργαστές με hyper-threading, δηλαδή το γνωστό 2cores/4threads και η διαφορά είναι στην συχνότητα λειτουργίας τους και στις τεχνολογίες που υποστηρίζουν (π.χ. instruction set, virtualization, κλπ). Όλοι έχουν ενσωματωμένα γραφικά και όσο ποιό μεγάλη η γενιά τόσο καλύτερη η κάρτα γραφικών που φοράνε. Άρα από αυτά ποιό καλός για σένα είναι ο i3-3120m και μετά ο i3-2320m και μετά οι υπόλοιποι. Ο i3-3217U είναι ultra low power και έχει υπερβολικά χαμηλή συχνότητα λειτουργίας. Mία περίπτωση ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ που βρήκα: https://www.cosmodata.gr/product/354937/ipologistes-laptops/foriti-ipologistes/refurbished-notebooks/lenovo-thinkpad-x230i-othoni-12-5-intel-core-i3-3is-genias-3xxx-4gb-ram-320gb-hdd-choris-optiko-disko-webcam-windows-10-pro Είναι 12,5 ίντσες, άρα είναι ΜΙΚΡΟ, αλλά ελαφρύ και με ένα 20ευρω ακόμα του βάζεις και έναν ssd και είσαι μια χαρά. Επίσης, κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό τώρα. Όσο ποιό παλό το μηχάνημα ΤΟΣΟ ποιό αδύναμη λόγο ηλικίας θα είναι και η μπαταρία του. Άρα θα πρέπει να το κοιτάξεις αν αυτό που θα πάρεις θα σε καλύπτει για 1,5 ώρα στο λεωφορείο, το οποίο για refurbish είναι μάλλον λίγο λαχείο η υπόθεση. 1
mad-proffessor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, dpolal είπε Οποιοδήποτε i3/i5-xxx (τριψήφιο) είναι πρώτη γενιά, i3/i5-2xxx δεύτερη, i3/i5-3xxx τρίτη, i3/i5-4xxx τέταρτη κλπ. Από όσα παρέθεσες παραπάνω όλοι είναι διπύρηνοι επεξεργαστές με hyper-threading, δηλαδή το γνωστό 2cores/4threads και η διαφορά είναι στην συχνότητα λειτουργίας τους και στις τεχνολογίες που υποστηρίζουν (π.χ. instruction set, virtualization, κλπ). Όλοι έχουν ενσωματωμένα γραφικά και όσο ποιό μεγάλη η γενιά τόσο καλύτερη η κάρτα γραφικών που φοράνε. Άρα από αυτά ποιό καλός για σένα είναι ο i3-3120m και μετά ο i3-2320m και μετά οι υπόλοιποι. Ο i3-3217U είναι ultra low power και έχει υπερβολικά χαμηλή συχνότητα λειτουργίας. Mία περίπτωση ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ που βρήκα: https://www.cosmodata.gr/product/354937/ipologistes-laptops/foriti-ipologistes/refurbished-notebooks/lenovo-thinkpad-x230i-othoni-12-5-intel-core-i3-3is-genias-3xxx-4gb-ram-320gb-hdd-choris-optiko-disko-webcam-windows-10-pro Είναι 12,5 ίντσες, άρα είναι ΜΙΚΡΟ, αλλά ελαφρύ και με ένα 20ευρω ακόμα του βάζεις και έναν ssd και είσαι μια χαρά. Επίσης, κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό τώρα. Όσο ποιό παλό το μηχάνημα ΤΟΣΟ ποιό αδύναμη λόγο ηλικίας θα είναι και η μπαταρία του. Άρα θα πρέπει να το κοιτάξεις αν αυτό που θα πάρεις θα σε καλύπτει για 1,5 ώρα στο λεωφορείο, το οποίο για refurbish είναι μάλλον λίγο λαχείο η υπόθεση. Σίγουρα αυτή η παράμετρος της μπαταρίας ακόμη πιο σημαντική, κανένα refurbished δεν θα κρατάει πάνω από ώρα, οπότε θα χρειαστεί κ έξτρα μπαταρία. Νομίζω ασύμφορο να δώσεις 200-250 για refurbished, θα πήγαινα σε κανονικό laptop. 1
dpolal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, mad-proffessor είπε Σίγουρα αυτή η παράμετρος της μπαταρίας ακόμη πιο σημαντική, κανένα refurbished δεν θα κρατάει πάνω από ώρα, οπότε θα χρειαστεί κ έξτρα μπαταρία. Νομίζω ασύμφορο να δώσεις 200-250 για refurbished, θα πήγαινα σε κανονικό laptop. Εδώ μιλάμε για 100 ευρώ φίλε, είναι πολύ ποιό δύσκολη η περίπτωση.
mad-proffessor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, dpolal είπε Εδώ μιλάμε για 100 ευρώ φίλε, είναι πολύ ποιό δύσκολη η περίπτωση. Ε αν υπάρχει τόση δυσκολία στο μπάτζετ κ το βλέπει το προγραμματισμό ως χόμπι κ όχι κάτι που θα του αποφέρει απολαβές μελλοντικά ας παρακολουθεί python tutorials από το κινητό, δεν έχει νόημα refurbished laptop 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Να με συγχωράτε αλλά δεν τα εμπιστεύομαι τα Refurbished, τώρα θα μου πείτε "γιατί εμπιστεύεσαι τα μεταχειρισμένα", προφανώς και όχι αλλά θεωρώ πως ανάλογα από αυτόν που το είχε θα έχω μια πιθανή εικόνα σε σχέση με τα Refurbished... Το θέμα της νέας μπαταρίας και του ssd τα είχα εξ αρχής κατά νου, για αυτό και έλεγα στα 100€ για να δώσω άλλα 30-50€ για να βάλω αυτά τα 2... Όπως καταλαβένετε μου έχουν προκύψει κάποιες απορίες μιας που ανέβηκε το bujet. Οι i3-3120m, i3-2320m, i5-2410m, i7-640l θα τρέχουν όλα οκ σε ubuntu για την χρήση που το θέλω με 4 gb ram (μάλλον κατέληξα σε i3-3120m με 8gb ram και Intel HD Graphics 4000 για να πω την αλήθεια)? Μιας που ανέβηκε και το bujet θα ρωτήσω πληροφοριακά αν γενικά μπορεί να κάνει δουλειές γραφείου όπως πχ να τρέξει ένα office, pdf, zip? Αν το κάνω dual boot, τα windows 10 θα τα σηκώνει? Όπως είπα και στην αρχή πρέπει να μπορώ να τρέξω το pycharm(εδώ οι απαιτήσεις). Όλες οι παραπάνω απορίες είναι απλά για να ξέρω τι δυνατότητες έχω, όχι ότι ζητάω παραπάνω από αυτό που ήθελα εξ αρχής... 2 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε Ε αν υπάρχει τόση δυσκολία στο μπάτζετ κ το βλέπει το προγραμματισμό ως χόμπι κ όχι κάτι που θα του αποφέρει απολαβές μελλοντικά ας παρακολουθεί python tutorials από το κινητό, δεν έχει νόημα refurbished laptop Καλά ναι, αλλά προτιμάω από το λαπτοπ... ασύμαντες λεπτομέριες όμως, το κάνω και απο κινητό εν τέλη
mad-proffessor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 30-50 για μπαταρία κ SSD, έχω ένα dell Inspiron με τον i5-2410m κ η μπαταρία του καινούργια μου βγαίνει 70 με μεταφορικά (κ νομίζω δεν είναι καν η γνήσια dell). Αυτή που έχει πάνω κρατάει 3-5 λεπτά max. Παρεπιπτόντως δεν έχει κανένα πρόβλημα με fhd YouTube. 1
billyg599 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω το x230 (i5-3320M) που σου προτάθηκε πιο πάνω με debian και windows 10 σε δύο δισκους. Έβαλα άλλα 4GB και έχει επίσης καλή IPS οθόνη 1366x768 όμως. Το έχω περίπου για την ίδια δουλειά που το θέλεις: προγραμματισμό στο διάβασμα pdf στο τρένο/αεροπλάνο. Χρησιμοποιώ και Matlab που είναι βαρύ. Όταν έχεις πολλά tabs στον FF ή έστω μόνο YT ναι ανεβάζει θερμοκρασία και ενοχλεί λίγο ο ανεμιστήρας αλλά απόλυτα λειτουργικό. Εξαιρετικό λαπτοπ γενικά. Συμφωνώ με όσα σου είπαν. Επίσης ισχύουν ακριβώς αυτά που σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω για μπαταρία: 2ώρες μπαταρία χωρίς YT όμως και 50% φωτεινότητα. edit: κάνω ακριβώς αυτό που σου είπαν YT στο κινητό Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από billyg599 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, billyg599 είπε edit: κάνω ακριβώς αυτό που σου είπαν YT στο κινητό Για το κινητό τσέκαρε εδώ 😉 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα