JohnConstantine Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους Υπάρχει κάποιος που να νόσησε απο COVID να ηταν στην φάση της ανοσιας και μετ' επειτα να εκάνε εμβολιο; Το προβλημα μου εχει ως εξης: Τον Μαιο νοσησα απο covid. Το δήλωσα κανονικα στον ΕΟΔΥ μεσω της Βιοατρικης με παιρνανε κλασσικα τηλ εκανα την καραντινα μου και πλεον μετα απο καποιο διαστημα ημουν καλα. Κατεβάζω το πιστοποιητικο της νοσησης απο το το εοδυ-gov και εληγε στις 3/12/2021 Προχθες μπαινει ενα παλικαρι που ειχαμε νοσησει σχεδον ταυτόχρονα (εγω λιγο νωριτετα) και ειδα οτι ο ΕΟΔΥ-GOV μειωσε το ποσοστο ανοσιας μου κατα -3 εβδομαδες. Εχθες πηγα εκανα το εμβόλιο και μου λεει ο γιατρος χρειάζεσαι μονο μια δοση προς το παρον να πας στο ΚΕΠ να παρεις το πιστοποιητικο εμβολιασμου σου. Πηγα σημερα στο KEΠ εξυπηρετηθηκα πηρα το χαρτί του εμβολιασμου-νοσησης και το QR CODE δεν το περναει ως εγκυρο . Παρολο που ειναι κατεβασμένο απο το ΚΕΠ και δηλωμενο στον ΕΟΔΥ. Το μηνυμα που βγαζει ειναι οτι ειναι ημιτελης ο εμβολιασμος μου και οτι ειναι ακυρο το πιστοποιτικο. Μα ο γιατρος και ο ΕΟΔΥ συνιστουν 1 δοση. Καποιος που να εχει καμια παρομοια εμπειρια η καποιον τροπο που να μπορω να το λυσω;. Ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από JohnConstantine
vagos789 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 πιθανα σεναρια: 1)Δοκιμασε σε 14 μερες μηπως ακομα δεν θεωρεισαι εμβολιασμενος , αυτο συμβαινει μεχρι και σε οσους κανουν τριτη δοση,το πιστοποιητικο ειναι αχρηστο για 14 μερες 2)Χρειαζεσαι δυο δοσεις ασχετως αν νοσησες,συγγενης μου εκανε δυο δοσεις,μετα ασθενησε και τωρα παμε για την τριτη δοση,το συστημα μας αφηνει κανονικα 1
Speculoos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δύο πράματα: - To πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 6 μηνών από τη μέρα που βγαίνεις θετικός στο τεστ. Αν έληγε στις 3/12 σημαίνει ότι το πρώτο θετικό τεστ το είχες λάβει στις 3/6 και όχι Μάη. Αν εμβολιαστείς κατά την περίοδο των 6 μηνών που είναι έγκυρο το πιστοποιητικό νόσησης θα θέλεις μία δόση, αν έχει περάσει αυτή η περίοδος θα χρειαστείς δύο δόσεις - Για να σου βγει έγκυρο (πράσινο) το νέο QR code που έχεις πρέπει να περιμένεις 14 μέρες από την ημέρα εμβολιασμού. Μέχρι τότε δεν ισχύει για πρόσβαση σε χώρους που απαιτείται εμβολιασμός. 1
JohnConstantine Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, Speculoos είπε Δύο πράματα: - To πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 6 μηνών από τη μέρα που βγαίνεις θετικός στο τεστ. Αν έληγε στις 3/12 σημαίνει ότι το πρώτο θετικό τεστ το είχες λάβει στις 3/6 και όχι Μάη. Αν εμβολιαστείς κατά την περίοδο των 6 μηνών που είναι έγκυρο το πιστοποιητικό νόσησης θα θέλεις μία δόση, αν έχει περάσει αυτή η περίοδος θα χρειαστείς δύο δόσεις - Για να σου βγει έγκυρο (πράσινο) το νέο QR code που έχεις πρέπει να περιμένεις 14 μέρες από την ημέρα εμβολιασμού. Μέχρι τότε δεν ισχύει για πρόσβαση σε χώρους που απαιτείται εμβολιασμός. Ειμαι εντος των 6 μηνων. Αλλα ομως απο την στιγμη που νοσησες το λεει ξεκαθαρα και το site του Εοδυ οτι συνισταται 1 δοση. Οπως και να εχει εγω δλδ τωρα πρεπει να κανω και ανα 3 ημερες rapid τεστ σε φαρμακειο για να πηγαινω στην δουλεια μου;; Υ.Γ Εχω ακομα εν ενεργεια το χαρτι της ανοσιας. Λεει οτι ειναι δεκτο!
Speculoos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, JohnConstantine είπε Ειμαι εντος των 6 μηνων. Αλλα ομως απο την στιγμη που νοσησες το λεει ξεκαθαρα και το site του Εοδυ οτι συνισταται 1 δοση. Οπως και να εχει εγω δλδ τωρα πρεπει να κανω και ανα 3 ημερες rapid τεστ σε φαρμακειο για να πηγαινω στην δουλεια μου;; Υ.Γ Εχω ακομα εν ενεργεια το χαρτι της ανοσιας. Λεει οτι ειναι δεκτο! Aν πας με το QR του εμβολιασμού τότε θα χρειαστείς ραπιντ. Αν έχεις ακόμα το πιστοποιητικό νόσησης (που δε φαίνεται ότι έχεις εμβολιαστεί) και είναι ημερολογιακά έγκυρο τότε χρησιμποιείς αυτό μέχρι να περάσουν 2 βδομάδες. Όμως αν υπάρξει περίοδος μεταξύ των δυο βδομάδων από τον εμβολιασμό και της λήξης του πιστοποιητικού νόσησης που δεν καλύπτεσαι τότε θα θες ραπιντ...
greekbusters Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, JohnConstantine είπε Καλησπερα σε ολους Υπάρχει κάποιος που να νόσησε απο COVID να ηταν στην φάση της ανοσιας και μετ' επειτα να εκάνε εμβολιο; Το προβλημα μου εχει ως εξης: Τον Μαιο νοσησα απο covid. Το δήλωσα κανονικα στον ΕΟΔΥ μεσω της Βιοατρικης με παιρνανε κλασσικα τηλ εκανα την καραντινα μου και πλεον μετα απο καποιο διαστημα ημουν καλα. Κατεβάζω το πιστοποιητικο της νοσησης απο το το εοδυ-gov και εληγε στις 3/12/2021 Προχθες μπαινει ενα παλικαρι που ειχαμε νοσησει σχεδον ταυτόχρονα (εγω λιγο νωριτετα) και ειδα οτι ο ΕΟΔΥ-GOV μειωσε το ποσοστο ανοσιας μου κατα -3 εβδομαδες. Εχθες πηγα εκανα το εμβόλιο και μου λεει ο γιατρος χρειάζεσαι μονο μια δοση προς το παρον να πας στο ΚΕΠ να παρεις το πιστοποιητικο εμβολιασμου σου. Πηγα σημερα στο KEΠ εξυπηρετηθηκα πηρα το χαρτί του εμβολιασμου-νοσησης και το QR CODE δεν το περναει ως εγκυρο . Παρολο που ειναι κατεβασμένο απο το ΚΕΠ και δηλωμενο στον ΕΟΔΥ. Το μηνυμα που βγαζει ειναι οτι ειναι ημιτελης ο εμβολιασμος μου και οτι ειναι ακυρο το πιστοποιτικο. Μα ο γιατρος και ο ΕΟΔΥ συνιστουν 1 δοση. Καποιος που να εχει καμια παρομοια εμπειρια η καποιον τροπο που να μπορω να το λυσω;. Ευχαριστω εκ των προτερων Από όταν έκανες το εμβόλιο, πρέπει να περάσουν 14 μέρες μέχρι να πρασινίσει. Μόλις περάσουν δύο εικοσιτετραωρα από τον εμβολιασμό σου, μπαίνεις και ακυρώνεις την δεύτερη δόση. Δεν μας χρειάζεται. Δεν στο είπαν στο κέντρο αυτά; Εμένα έληξε το πιστοποιητικό νοσησης, έκανα το εμβόλιο,ακύρωσα την δεύτερη δόση, πέρασαν 14 μέρες και πρασίνισε κανονικά 2
JohnConstantine Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, greekbusters είπε Από όταν έκανες το εμβόλιο, πρέπει να περάσουν 14 μέρες μέχρι να πρασινίσει. Μόλις περάσουν δύο εικοσιτετραωρα από τον εμβολιασμό σου, μπαίνεις και ακυρώνεις την δεύτερη δόση. Δεν μας χρειάζεται. Δεν στο είπαν στο κέντρο αυτά; Εμένα έληξε το πιστοποιητικό νοσησης, έκανα το εμβόλιο,ακύρωσα την δεύτερη δόση, πέρασαν 14 μέρες και πρασίνισε κανονικά Αμα σου πω οτι ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα απο ολα αυτα θα με πιστεψεις;;;
nickol-us Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Συνοψίζοντας: Δεν χρειάζεσαι δεύτερη δόση. Ως πρώτη δόση λογίζεται η νόσηση. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενεργοποιείται 14 μέρες μετά την τελευταία δόση. Εφόσον έχεις το πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ) μπορείς να το χρησιμοποιείς κανονικά, δεν χρειάζεσαι τεστ. 1
JohnConstantine Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Συνοψίζοντας: Δεν χρειάζεσαι δεύτερη δόση. Ως πρώτη δόση λογίζεται η νόσηση. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενεργοποιείται 14 μέρες μετά την τελευταία δόση. Εφόσον έχεις το πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ) μπορείς να το χρησιμοποιείς κανονικά, δεν χρειάζεσαι τεστ. Ναι το καταλαβα. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Ηταν πολυτιμη
Mr_Terror Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Να ρωτησω κατι και εγω σχετικο με το θεμα.Μαιο νοσησα και εγω με κοβιτ.Το πιστοποιητικο της νοσησης ειχε ημερομηνια ληξης 24/2/22.Ξανακατεβασα το πιστοποιητικο της νοσησης με καινουργια ημερομηνια ληξης 31/10/21.Η εφαρμογη στο κινητο το βγαζει πρασινο και το νεο και το παλιο.Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση,ισχυει το χαρτι της νοσησης η οχι?Αν καταλαβα καλα απο 9 μηνες το κανανε στους 6 μηνες να ισχυει.
vagos789 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Περιεργο το προβλημα σου,πιθανως ειναι οπως τα λες. Το πιο σημαντικο ειναι οτι εχει ερθει η ωρα να κανεις εμβολιο, η επαναμολυνση μπορει να γινει ακομα και στους 3 μηνες 1
paylidis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, vagos789 είπε Περιεργο το προβλημα σου,πιθανως ειναι οπως τα λες. Το πιο σημαντικο ειναι οτι εχει ερθει η ωρα να κανεις εμβολιο, η επαναμολυνση μπορει να γινει ακομα και στους 3 μηνες Αληθεια γιατρε; του μετρησες τα αντισωματα και κινδυνευει; κοψτε τις ιατρικες συμβουλες στο ιντερνετ, ειναι επικινδυνο... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από paylidis 2
vagos789 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Ναι ειναι επικινδυνο,αν κανει εμβολιο θα πεθανει σε 5 χρονια 😏
sakura22 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Παιδιά μια θεία μου έχει το εξής πρόβλημα: Έκανε τις 2 δόσεις (ΑΖ) στην Αγγλία αλλά τώρα ούτε της αναγνωρίζουν το (αγγλικό) πιστοποιητικό στα περισσότερα μαγαζιά (παρόλο που υπάρχουν σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ ότι δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από UK κανονικά) ούτε μπορεί να κλείσει ραντεβού για 3η δόση... Ρώτησε σε ΚΕΠ/ εμβολιαστικό κέντρο και η μόνη "λύση" που της έδωσαν ήταν να κλείσει ως πρώτη δόση για να κάνει την τρίτη (προφανώς και πάλι δεν θα έχει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και θα φαίνεται ατελώς εμβολιασμένη). Με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ έχει καμιά βδομάδα που προσπαθεί να επικοινωνήσει... Γνωρίζει κανείς αν/πως μπορεί να λυθεί το παραπάνω ζήτημα; ΥΓ: Είναι σε μικρή πόλη και επομένως το ΚΕΠ/εμβολιαστικό κέντρο δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα/ενημερωμένα.
Joshua21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, sakura22 είπε Παιδιά μια θεία μου έχει το εξής πρόβλημα: Έκανε τις 2 δόσεις (ΑΖ) στην Αγγλία αλλά τώρα ούτε της αναγνωρίζουν το (αγγλικό) πιστοποιητικό στα περισσότερα μαγαζιά (παρόλο που υπάρχουν σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ ότι δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από UK κανονικά) ούτε μπορεί να κλείσει ραντεβού για 3η δόση... Ρώτησε σε ΚΕΠ/ εμβολιαστικό κέντρο και η μόνη "λύση" που της έδωσαν ήταν να κλείσει ως πρώτη δόση για να κάνει την τρίτη (προφανώς και πάλι δεν θα έχει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και θα φαίνεται ατελώς εμβολιασμένη). Με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ έχει καμιά βδομάδα που προσπαθεί να επικοινωνήσει... Γνωρίζει κανείς αν/πως μπορεί να λυθεί το παραπάνω ζήτημα; ΥΓ: Είναι σε μικρή πόλη και επομένως το ΚΕΠ/εμβολιαστικό κέντρο δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα/ενημερωμένα. Μήπως το "(αγγλικό) πιστοποιητικό" που αναφέρεις δεν είναι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις