Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα υπολογιστή στο δίκτυο εμφανίζεται το παρακάτω πρόβλημα όταν μπαίνει σε φάκελο κοινόχρηστο του fileserver:

Οταν τον ανοίγω αρχικά λειτουργεί κανονικά μπαίνει στο path π.χ \\SERVER (synology NAS είναι) και όλα δουλεύουν σωστά.

Κάποια στιγμή όταν πάω να μπω στο \\SERVER ή να περάσω αρχείο ξαφνικά κολλάει βγάζει σφάλμα και δεν βλέπει τον σερβερ.

Εκεί πέρα αν αλλάξω το \\SERVER σε ip τύπου \\192.168.1.40... δουλεύει κανονικά!

Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια, μπορεί να δουλεύει μπορεί και όχι και το πρόβλημα λύνεται με αυτή την αλλαγή.

Οι υπόλοιποι υπολογιστές του δικτύου δουλεύουν κανονικά.

Δεν είναι πρόβλημα των windows γιατί έχω αλλάξει υπολογιστή με καινούργιο.

Εχω δοκιμάσει επίσης να αλλάξω καλώδιο δικτύου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Σε ένα υπολογιστή στο δίκτυο εμφανίζεται το παρακάτω πρόβλημα όταν μπαίνει σε φάκελο κοινόχρηστο του fileserver:

Οταν τον ανοίγω αρχικά λειτουργεί κανονικά μπαίνει στο path π.χ \\SERVER (synology NAS είναι) και όλα δουλεύουν σωστά.

Κάποια στιγμή όταν πάω να μπω στο \\SERVER ή να περάσω αρχείο ξαφνικά κολλάει βγάζει σφάλμα και δεν βλέπει τον σερβερ.

Εκεί πέρα αν αλλάξω το \\SERVER σε ip τύπου \\192.168.1.40... δουλεύει κανονικά!

Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια, μπορεί να δουλεύει μπορεί και όχι και το πρόβλημα λύνεται με αυτή την αλλαγή.

Οι υπόλοιποι υπολογιστές του δικτύου δουλεύουν κανονικά.

Δεν είναι πρόβλημα των windows γιατί έχω αλλάξει υπολογιστή με καινούργιο.

Εχω δοκιμάσει επίσης να αλλάξω καλώδιο δικτύου.

O NAS έχει στατική ή δυναμική ΙΡ;

Δημοσ.

Δεν είναι στατική, αλλά του έχω κάνει από το router bind ip to mac.

Θα ρυθμίσω τώρα και πάνω στο NAS καλού-κακού να είναι στατική, μήπως και ξεφεύγει τίποτα (αν και όσες φορές το είχα τσεκάρει ήταν η ίδια ip).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, jkoukos είπε

Ποιον DNS έχεις ορίσει;

Υπάρχει ένας τοπικός DNS server (windows 2012) στο ίδιο υποδίκτυο και τρέχει ταυτόχρονα και το active directory o ίδιος υπολογιστής. Είχα βάλει και το synology στο ίδιο domain. Ομοίως και όλοι οι υπολογιστές είναι στο ίδιο domain.

Παλιότερα είχα forwarders με το open dns αλλά μου είχε βγάλει προβλήματα κάποια στιγμή και τελικά τον απενεργοποίησα (τον forwarder).

Οπότε κατά βάση το dns του παρόχου φαίνεται (ΟΤΕ).

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...