Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω και πάλι το φόρουμ. Αυτήν τη φορά έχω μια ερώτηση για την ασφάλεια.

Αυτην τη στιγμή έχουμε δυο αυτοκίνητα στην οικογένεια, ένα ο πατέρας και ένα η μάνα. Της μάνας το παίρνω σπανια, οπότε δεν τίθεται θέμα να πληρώσουμε επασφάλιστρο.

Το αμάξι του πατέρα μου τώρα το παίρνω καθημερινά. Σκεφτόμαστε αν αξίζει να πληρώσουμε επασφάλιστρο. Έκατσα κι έψαξα και είδα ότι σε περίπτωση ατυχήματος που είμαι υπαίτιος, θα πληρώσουμε απλώς πρόστιμο ένα ποσοστό των ασφαλίστρων. Επομένως ποιο το νόημα του επασφάλιστρου; Γιατί να πληρώσω ένα ποσό προκαταβολικά ενώ δεν έχω σκοπό να τρακάρω (δεν οδηγώ επικίνδυνα) όταν η συνέπεια αν γίνει η στραβή είναι απλώς να πληρώσω τα διπλά που δεν είναι και κανενα τρομερό ποσό; Μου διαφεύγει κάτι;

Ως έχει, καταλήξαμε στο ότι καλύτερα να μην πληρώσουμε το επασφάλιστρο. Είναι όμως τόσο απλό; Ο ασφαλιστής προτείνει να το πληρώσουμε να είμαστε καλυμμένοι.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Utopia13 είπε

Αυτην τη στιγμή έχουμε δυο αυτοκίνητα στην οικογένεια, ένα ο πατέρας και ένα η μάνα. Της μάνας το παίρνω σπανια, οπότε δεν τίθεται θέμα να πληρώσουμε επασφάλιστρο.

Το αμάξι του πατέρα μου τώρα το παίρνω καθημερινά. Σκεφτόμαστε αν αξίζει να πληρώσουμε επασφάλιστρο. Έκατσα κι έψαξα και είδα ότι σε περίπτωση ατυχήματος που είμαι υπαίτιος, θα πληρώσουμε απλώς πρόστιμο ένα ποσοστό των ασφαλίστρων. Επομένως ποιο το νόημα του επασφάλιστρου; Γιατί να πληρώσω ένα ποσό προκαταβολικά ενώ δεν έχω σκοπό να τρακάρω (δεν οδηγώ επικίνδυνα) όταν η συνέπεια αν γίνει η στραβή είναι απλώς να πληρώσω τα διπλά που δεν είναι και κανενα τρομερό ποσό; Μου διαφεύγει κάτι;

Ως έχει, καταλήξαμε στο ότι καλύτερα να μην πληρώσουμε το επασφάλιστρο. Είναι όμως τόσο απλό; Ο ασφαλιστής προτείνει να το πληρώσουμε να είμαστε καλυμμένοι.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις. Η απάντηση είναι στο τι γράφει το συμβόλαιο σου αλλά γενικά, ισχύει το παρακάτω:

Σε αυτήν την περίπτωση η κάθε εταιρία ορίζει διαφορετικά το πρόστιμο ανάλογα των γενικών όρων που έχει. Συνήθως οι περισσότερες ασφαλιστικές θα εκδώσουν ένα επασφάλιστρο της τάξης του 60% το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί για να καλυφθεί η ζημία που έχει εμπλακεί ο οδηγός ακόμα και στην περίπτωση που δεν ευθύνεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες δέχονται να καλυφθεί μόνο το 50% της ζημίας σε περίπτωση που έχει προκαλέσει οδηγός χωρίς να είχε ενημερώσει την εταιρία για το επασφάλιστρο

εν κατακλείδι, καλύτερα να το πληρώσεις. 

Δημοσ.

AN τρακαρεις (χτυπα ξυλο) η ασφαλεια καλιστα μπορει να σου πει δε σε καλυπτω. ΑΚομη και αν δεν φταις
Γιατι δεν τηρεις τους ορους του συμοβλαιου.

Αμα τα διπλα (προστιμο) δεν ειναι τρομερο ποσο τοτε πληρωσε το μισο και εχεις το κεφαλι σου ηρεμο. και δεν θα τρεχεις τοτε με νομιμοτητες κτλ

στην anytime αν θες επασφαλσιτρο
μπορεις να πληρωσεις για το επασφαλιστρο για το 1 απο τα 2 οχηματα (αυτο με τα πιο ακριβα ασφαλιστρα) και καλυπτει και το 2ο οχημα.

με το ιδιο σκεπτικο μην πας και σε κτεο (πληρωνεις ενα προσιτμο 60€ οταν ειναι να το ξανα περασεις πχ για να το πουλησεις) και γλυτωνεις 50€ καθε 2 χρονια
Δεν παει ετσι

Αν του πατερα σου, ο αλλος του κανει καταγγελια για ανασφαλσιτο οδηγο; τι θα γινει; αν ο αλλος ειναι ανασφαλσιτος και ερθει η τροχαια να καταγραψει, δεν θα καταγραψει οτι και εσυ πρακτικα εισαι ανασφαλιστος;
Μην παιζεις με αυτα. Οι ασφαλειες ειναι σχεδιασμενες να βγαζουν λεφτα. Ναι μπορεις να γλυτωσεις μερικα, αλλα οχι να τους κλεψεις / κοροιδεψεις.

1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις. Η απάντηση είναι στο τι γράφει το συμβόλαιο σου αλλά γενικά, ισχύει το παρακάτω:

Σε αυτήν την περίπτωση η κάθε εταιρία ορίζει διαφορετικά το πρόστιμο ανάλογα των γενικών όρων που έχει. Συνήθως οι περισσότερες ασφαλιστικές θα εκδώσουν ένα επασφάλιστρο της τάξης του 60% το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί για να καλυφθεί η ζημία που έχει εμπλακεί ο οδηγός ακόμα και στην περίπτωση που δεν ευθύνεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες δέχονται να καλυφθεί μόνο το 50% της ζημίας σε περίπτωση που έχει προκαλέσει οδηγός χωρίς να είχε ενημερώσει την εταιρία για το επασφάλιστρο

εν κατακλείδι, καλύτερα να το πληρώσεις. 

αμα γουσταρει δεν σε καλυπτει και καθολου

οπως πχ με τον δαχτυλιο στην αθηνα. αν κυκλοφορεις μερα που απαγορευεται και το ψαξει η ασφαλσιτικη / δικηγορος της αλλης, δεν θα σε καλυψει. γιατι πολυ απλα δεν επρεπε να ησουν εκει. σαν να μπαινεις αναποδα σε μονοδρομο...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Utopia13 είπε

Προσπαθείς να γλυτώσεις χρήματα απο λάθος μεριά.

• Like 1
Δημοσ.

ΦΟΒΕΡΟ!Πρωτος το σκεφτηκες πσηλε!

μην πληρωνεις τιποτα , ουτε τελη που ερχονται

ετσι κι αλλιως οπως λες δεν οδηγεις επικινδυνα, ουτε επιδιωκεις να τρακαρεις (LOL), δεν εχεις θεμα

καλα θα παει αυτο

Δημοσ.

«Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν να οδηγούν καλά». Ιαβέρης. Βασικά σε μερικές δημοσιεύσεις χρησιμοποιεί και το ηλίθιοι, διαλέγεις και παίρνεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Utopia13 είπε

Γιατί να πληρώσω ένα ποσό προκαταβολικά ενώ δεν έχω σκοπό να τρακάρω (δεν οδηγώ επικίνδυνα)

Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Εκτός του ότι δεν οδηγάς μόνο σου στους δρόμους, πραγμα που σημαίνει ότι και εσυ να προσεχείς, δεν σημαίνει αυτόματα ότι προσέχει και ο άλλος, η ασφαλιστική θα βρει πάτημα στο ότι σαν νέος οδηγός δεν έχεις το επασφαλιστρο και δεν θα σε καλύψει. 
Το ότι εν ετει 2021 καθόμαστε και διαβάζουμε τέτοιες ερωτήσεις από νέους οδηγούς, θα έπρεπε να μας προβληματίζει 

• Like 5
Δημοσ.

Moυ φαίνεται περίεργο να λένε ότι σε καλύπτουν εκ των υστέρων πληρώνοντας "πρόστιμο" Μάλλον είναι εκ του πονηρού. Γενικά οι ασφάλειες βασίζονται σε πιθανή παραβίαση κάποιου όρου συμβολαίου να μη σε καλύψουν π.χ. αυτοκίνητα Euro 4 diesel που δεν επιτρέπεται να μπαίνουν Αθήνα αν κυκλοφορήσουν εδώ και έχουν ατύχημα πιθανόν να βρουν αιτία απαλλαγής τους από την ασφαλιστική υποχρέωση αποζημίωσης. Ή αν το αμάξι είναι υπερφορτωμένο, αν έχουν μπει παραπάνω από τους αναγραφόμενους στην άδεια επιβάτες κλπ. Προσωπικά δεν θα κυκλοφορούσα ανασφάλιστος με τίποτε. Αν σκοτώσεις κάποιον πως θα ξεμπλέξεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται την ασφαλιστική. Η Hellas Direct που κοιταξα πριν κανα εξάμηνο δεν σε καλύπτει και μπορεί να σε κυνηγήσει. 

Η Anytime έχει το παρακάτω:

1790267145_Screenshotfrom2021-11-1615-44-50.png.984dd1f733ff3efbd5bbb688c30fa2f5.png

Αν δεν το πληρώσεις το επασφλάλιστρο τότε θα σε κυνηγήσει. Πιο αναλυτικά:

1975117073_Screenshotfrom2021-11-1615-46-31.png.dab34ca7d6d65f8579f08d8eb2fb0e73.png

------------------

Όσο για τον δακτύλιο κλπ, δεν ξέρω τι ασφαλιστικές έχουν οι φίλοι, η Anytime πάντως εξαιρεί την κάλυψη μόνο στα εξής:

268125041_Screenshotfrom2021-11-1615-50-33.png.127f55e230a6f2e4a8d2085aa87a05aa.png

Επεξ/σία από flienky
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Utopia13 είπε

Πρόσφατα έκανα για μέλος της οικογένειας τη διαδικασία . Να το βάλεις ως νέος οδηγός ανεβαίνει +50% αλλά σε περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα και δεν το έχεις δηλώσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν σε καλύπτουν .

Κάνε στο αμάξι που χρησιμοποιείς περισσότερο 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Πρόσφατα έκανα για μέλος της οικογένειας τη διαδικασία . Να το βάλεις ως νέος οδηγός ανεβαίνει +50% αλλά σε περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα και δεν το έχεις δηλώσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν σε καλύπτουν .

Κάνε στο αμάξι που χρησιμοποιείς περισσότερο 

αναλογα το επασφαλιστρο

για νεο οδηγο μπορει να ειναι +60%

για νεαρο σε ηλικια +20%

αν ισχυουν και τα2, τοτε προστιθενται

προφανως αναλογα την εταιρεια αλλα ποσοστα

3 ώρες πριν, Utopia13 είπε

αφου καταληξατε γιατι ρωτας;

αν τον ασφαλιστη τον εμπιστευεστε καντε οτι λεει (εφοσον εν ετη 2021 εχετε ασφαλιστη για αυτοκινητα αξιας λιγων χιλιαδων)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

8 ώρες πριν, tutuyo είπε

ΦΟΒΕΡΟ!Πρωτος το σκεφτηκες πσηλε!

μην πληρωνεις τιποτα , ουτε τελη που ερχονται

ετσι κι αλλιως οπως λες δεν οδηγεις επικινδυνα, ουτε επιδιωκεις να τρακαρεις (LOL), δεν εχεις θεμα

καλα θα παει αυτο

Προφανώς αν είναι να κυκλοφορώ ανασφάλιστος θα το πληρώσω. Σύμφωνα όμως με τους όρους, φαίνεται να εξαρτάται από την ασφαλιστική. Στις περισσότερες απλώς θα πληρώσω πρόστιμο σε περίπτωση ατυχήματος.

6 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

αναλογα το επασφαλιστρο

για νεο οδηγο μπορει να ειναι +60%

για νεαρο σε ηλικια +20%

αν ισχυουν και τα2, τοτε προστιθενται

προφανως αναλογα την εταιρεια αλλα ποσοστα

αφου καταληξατε γιατι ρωτας;

αν τον ασφαλιστη τον εμπιστευεστε καντε οτι λεει (εφοσον εν ετη 2021 εχετε ασφαλιστη για αυτοκινητα αξιας λιγων χιλιαδων)

Ο ασφαλιστής είναι γνωστός μας.

Ρωτάω γιατί κατέληξα με βάση τους όρους του συμβολαίου (είναι δυνατόν να λέει «θα σε καλύψουμε» το συμβόλαιο και να μη με καλύψει;). Απλώς μου φαίνεται too good to be true και φοβάμαι αυτό που είπε και ο φίλος σε αυτό το σχόλιο,

7 ώρες πριν, tedkald είπε

Moυ φαίνεται περίεργο να λένε ότι σε καλύπτουν εκ των υστέρων πληρώνοντας "πρόστιμο" Μάλλον είναι εκ του πονηρού. Γενικά οι ασφάλειες βασίζονται σε πιθανή παραβίαση κάποιου όρου συμβολαίου να μη σε καλύψουν π.χ. αυτοκίνητα Euro 4 diesel που δεν επιτρέπεται να μπαίνουν Αθήνα αν κυκλοφορήσουν εδώ και έχουν ατύχημα πιθανόν να βρουν αιτία απαλλαγής τους από την ασφαλιστική υποχρέωση αποζημίωσης. Ή αν το αμάξι είναι υπερφορτωμένο, αν έχουν μπει παραπάνω από τους αναγραφόμενους στην άδεια επιβάτες κλπ. Προσωπικά δεν θα κυκλοφορούσα ανασφάλιστος με τίποτε. Αν σκοτώσεις κάποιον πως θα ξεμπλέξεις;

οπότε ρωτάω μήπως γνωρίζει κάποιος αν είναι τα πράγματα όπως διαβάζω ή είναι όντως too good to be true. Όπως φαίνεται, εξαρτάται από την ασφαλιστική.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Λογικά η ασφάλεια σου κάπου λέει για κάλυψη σαν αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα.

Δηλαδή αν σε τρακάρει κάποιος ανασφάλιστος ότι και πάλι θα αποζημιωθείς.

Δεν λέει όμως ότι για να ισχύει αυτή η κάλυψη πρέπει ο άλλος να παραδεχτεί ότι φταίει, να έρθει η τροχαία να καταγράψει το περιστατικό, να κόψει πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα επειδή είναι ανασφάλιστος και επειδή προκάλεσε ατύχημα, και ίσως να πάει και αυτόφωρο αν είναι κάνα σοβαρό ατύχημα. Συν ότι θα του πάρουν πινακίδες, δίπλωμα, τη μάνα του και τον πατέρα του. 

Γιατί στο λέω αυτό; Γιατί στους όρους του συμβολαίου σου κάπου μπορεί να λέει ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν εφόσον "..."

Ή να βασιστεί η ασφαλιστική σου εταιρεία σε κάτι άλλο

Ή να σε αφήνει να πληρώσεις το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν φταις, και αν φταις να θεωρείσαι ανασφάλιστος κτλ

Μην το ζαλίζουμε... πλήρωσέ το. Πόσο μάλλον όταν θεωρείς ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο και δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά σου. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε...

Επίσης την ώρα του χτύπα ξύλο ατυχήματος η τροχαία μπορεί να σε γράψει ως ανασφάλιστο, γιατί αυτό θα είσαι. Θα πάρεις εκείνη την ώρα την ασφαλιστική τηλέφωνο και της πεις "στείλτε μου το λογαριασμό να πληρώσω το πρόστιμο". Μην ξεχνάς παίζεται το δικό σου το κεφάλι και του πατέρα σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Λογικά η ασφάλεια σου κάπου λέει για κάλυψη σαν αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα.

Δηλαδή αν σε τρακάρει κάποιος ανασφάλιστος ότι και πάλι θα αποζημιωθείς.

Δεν λέει όμως ότι για να ισχύει αυτή η κάλυψη πρέπει ο άλλος να παραδεχτεί ότι φταίει, να έρθει η τροχαία να καταγράψει το περιστατικό, να κόψει πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα επειδή είναι ανασφάλιστος και επειδή προκάλεσε ατύχημα, και ίσως να πάει και αυτόφωρο αν είναι κάνα σοβαρό ατύχημα. Συν ότι θα του πάρουν πινακίδες, δίπλωμα, τη μάνα του και τον πατέρα του. 

Γιατί στο λέω αυτό; Γιατί στους όρους του συμβολαίου σου κάπου μπορεί να λέει ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν εφόσον "..."

Ή να βασιστεί η ασφαλιστική σου εταιρεία σε κάτι άλλο

Ή να σε αφήνει να πληρώσεις το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν φταις, και αν φταις να θεωρείσαι ανασφάλιστος κτλ

Μην το ζαλίζουμε... πλήρωσέ το. Πόσο μάλλον όταν θεωρείς ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο και δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά σου. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε...

Επίσης την ώρα του χτύπα ξύλο ατυχήματος η τροχαία μπορεί να σε γράψει ως ανασφάλιστο, γιατί αυτό θα είσαι. Θα πάρεις εκείνη την ώρα την ασφαλιστική τηλέφωνο και της πεις "στείλτε μου το λογαριασμό να πληρώσω το πρόστιμο". Μην ξεχνάς παίζεται το δικό σου το κεφάλι και του πατέρα σου...

Πως θα είσαι ανασφάλιστος; Δεν εχει σημασία αν αυτός που οδηγάει ειναι κάτω των 23 ή οχι, σε όλες τις περιπτώσεις η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τους Τρίτους, εκτός αν δεν έχεις δίπλωμα ή αν ίσουν μεθυσμένος ή αν πχ χρησιμοποιούσες το αμάξι για αγώνες (πχ σε κλειστή πίστα).

Η ποινή και το επασφάλιστρο είναι κάτι μεταξύ εσένα και της ασφαλιστικής. Εφόσον πληρώσει η ασφαλιστική τους Τρίτους, τότε θα στραφεί σε εσένα και θα σου ζητήσει το επασφάλιστρο και την ποινή, αν δεν την πληρώσεις τότε θα σε κυνηγήσει περισσότερο.

Στην Anytime ξεκάθαρα γράφει τις εξαιρέσεις, και το να εισαι κατω των 23 χωρίς να το έχεις δηλώσει δεν είναι μέσα σε αυτές, συνεπώς *σε καλύπτει* και το όχημα δεν ειναι ανασφάλιστο. 

Επεξ/σία από flienky
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, flienky είπε

Πως θα είσαι ανασφάλιστος; Δεν εχει σημασία αν αυτός που οδηγάει ειναι κάτω των 23 ή οχι, σε όλες τις περιπτώσεις η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τους Τρίτους, εκτός αν δεν έχεις δίπλωμα ή αν ίσουν μεθυσμένος ή αν πχ χρησιμοποιούσες το αμάξι για αγώνες (πχ σε κλειστή πίστα).

Η ποινή και το επασφάλιστρο είναι κάτι μεταξύ εσένα και της ασφαλιστικής. Εφόσον πληρώσει η ασφαλιστική τους Τρίτους, τότε θα στραφεί σε εσένα και θα σου ζητήσει το επασφάλιστρο και την ποινή, αν δεν την πληρώσεις τότε θα σε κυνηγήσει περισσότερο.

Στην Anytime ξεκάθαρα γράφει τις εξαιρέσεις, και το να εισαι κατω των 23 χωρίς να το έχεις δηλώσει δεν είναι μέσα σε αυτές, συνεπώς *σε καλύπτει* και το όχημα δεν ειναι ανασφάλιστο. 

Οπότε από βίτσιο ζητάει έξτρα € για επασφάλιστρα

Άμα είναι και το τρέιλερ να μη το βάζω στην ασφάλεια

Επίσης δεν αναφέρει οτι δεν σε καλύπτει για κάτω των 23 επειδή όταν κάνεις το συμβόλαιο έχεις "υπογράψει" ότι δεν θα το οδηγεί κάποιος κάτω των 23, έχοντας το ως επιλογή στο online configurator ή σε ρωτάει τηλεφωνικά.

Στους όρους λέει ότι για αποζημίωση από ανασφάλιστο ο άλλος πρέπει να αποδεχθεί την ευθύνη; Ή αυτά για τη μέθη και τους αγώνες που αναφέρεις; Για χαζούς τους έχεις;;;

Ο οδηγός για αυτό το όχημα είναι ανασφάλιστος! Μίλα με έναν σοβαρό ασφαλιστή να σου πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...