Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλες μάσκες FFP2 είναι μεγαλύτερες κατά την εφοαρμογή στο πρόσωπο και άλλες μικρότερες. Υπάρχει τρόπος να ξέρει κανείς τι μεγέθους μάσκα αγοράζει;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, zoranb είπε

Κάποιος μου έλεγε πως τα νούμερα στο πλάι υποδήλωναν κάτι τέτοιο.

Τοτε τσεκαρε τα νουμερα στο πλάι σε μια μικρη και σε μια μεγαλη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Τοτε τσεκαρε τα νουμερα στο πλάι σε μια μικρη και σε μια μεγαλη.

Αν είχα μικρή κ μεγάλη θα το έκανα! 🙄

Δημοσ.

Σε όλα τα είδη μασκών, από υφασμάτινες και χειρουργικές μέχρι ffp2, ffp3, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και σχεδιασμός. Εγώ έχω μια ffp3 με βαλβίδα της 3Μ που εφαρμόζει με λάστιχο στο πρόσωπο. Να δοκιμάσεις μάσκα δεν νομίζω ότι μπορείς, μόνο να την δεις από εικόνες, διότι υπάρχει θέμα υγιεινής.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Σε όλα τα είδη μασκών, από υφασμάτινες και χειρουργικές μέχρι ffp2, ffp3, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και σχεδιασμός. Εγώ έχω μια ffp3 με βαλβίδα της 3Μ που εφαρμόζει με λάστιχο στο πρόσωπο. Να δοκιμάσεις μάσκα δεν νομίζω ότι μπορείς, μόνο να την δεις από εικόνες, διότι υπάρχει θέμα υγιεινής.

Καλά, δεν είναι κουστούμι η μάσκα, αγοράζεις και δοκιμάζεις ρε Βασίλη...

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καλά, δεν είναι κουστούμι η μάσκα, αγοράζεις και δοκιμάζεις ρε Βασίλη...

Φυσικά, πρώτα αγοράζεις και μετά δοκιμάζεις ότι θέλεις, το αντίστροφο όμως στις μάσκες δεν γίνεται! 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά τώρα αλήθεια. Τις KN95 (/FFP2) πόσο τις αγοράζετε; Και με τι κριτήρια επιλέγετε;

Βρίσκω από 0.15 εώς παραπάνω από 1Ε το κομμάτι. Αλλά όταν διαβάζει κανείς τα reviews στο skroutz, o καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Πχ. ότι κάποια μάσκα είναι άριστη (5/5) αλλά δεν πέρασε τα τεστ του TUV. Η ότι άλλες ειναι καλές επειδή έχουν χαλαρό λάστιχο. Οτι να ναι. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Ρε παιδιά τώρα αλήθεια. Τις KN95 (/FFP2) πόσο τις αγοράζετε; Και με τι κριτήρια επιλέγετε;

Βρίσκω από 0.15 εώς παραπάνω από 1Ε το κομμάτι. Αλλά όταν διαβάζει κανείς τα reviews στο skroutz, o καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Πχ. ότι κάποια μάσκα είναι άριστη (5/5) αλλά δεν πέρασε τα τεστ του TUV. Η ότι άλλες ειναι καλές επειδή έχουν χαλαρό λάστιχο. Οτι να ναι. 

Βασικό ρόλο στο κόστος παίζουν:

1. Η εταιρεία κατασκευής των μασκών. Άλλο εταιρεία γνωστή σε δυτικές χώρες η ανεπτυγμένες, άλλο κινεζική μεν αλλά γνωστή δε, άλλο κινεζική του σωρού. Η διάκριση μεταξύ γνώστης κινεζικής και σαβούρας γίνεται από τα γραφόμενα επάνω στην συσκευασία και από αναζήτηση στο Google, πέτυχα μάσκες από Κίνα που δεν μπορούσες να βρεις ούτε την κατασκευαστρια εταιρεία ούτε κάποια ιστοσελίδα της στα αγγλικά έστω. 

2. Δες μήπως οι μάσκες είναι σε πακέτο με πολλές και απλά στο skroutz σου έχουν φωτογραφία μόνο από μια μάσκα. Όσο μεγαλώνει το πλήθος του πακέτου μειώνεται η τιμή της μιας μάσκας που διαφημίζεται. 

3. Reusable η Non Reusable καθώς και συνιστώμενος μέγιστος χρόνος συνεχούς χρήσης σύμφωνα με τον κατασκευαστή. 

4. Εξαντλημένα κομμάτια η όχι. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Βασικό ρόλο στο κόστος παίζουν:

1. Η εταιρεία κατασκευής των μασκών. Άλλο εταιρεία γνωστή σε δυτικές χώρες η ανεπτυγμένες, άλλο κινεζική μεν αλλά γνωστή δε, άλλο κινεζική του σωρού. Η διάκριση μεταξύ γνώστης κινεζικής και σαβούρας γίνεται από τα γραφόμενα επάνω στην συσκευασία και από αναζήτηση στο Google, πέτυχα μάσκες από Κίνα που δεν μπορούσες να βρεις ούτε την κατασκευαστρια εταιρεία ούτε κάποια ιστοσελίδα της στα αγγλικά έστω. 

2. Δες μήπως οι μάσκες είναι σε πακέτο με πολλές και απλά στο skroutz σου έχουν φωτογραφία μόνο από μια μάσκα. Όσο μεγαλώνει το πλήθος του πακέτου μειώνεται η τιμή της μιας μάσκας που διαφημίζεται. 

3. Reusable η Non Reusable καθώς και συνιστώμενος μέγιστος χρόνος συνεχούς χρήσης σύμφωνα με τον κατασκευαστή. 

4. Εξαντλημένα κομμάτια η όχι. 

Ακόμα και αυτές που έχουν γερμανικά στη συσκευασία, κινέζικες είναι. Παίζουν επίσης αρκετά τούρκικες.

Reusable και non-reusable δεν υφίσταται , άμα λένε ότι η μάσκα κρατιέται πχ 6-8 ώρες. Ο όρος re-usable μάλλον θα με αποθάρρυνε.

Εμπειρία κανείς με κάποια συγκεκριμένη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Ακόμα και αυτές που έχουν γερμανικά στη συσκευασία, κινέζικες είναι. Παίζουν επίσης αρκετά τούρκικες.

Reusable και non-reusable δεν υφίσταται , άμα λένε ότι η μάσκα κρατιέται πχ 6-8 ώρες. Ο όρος re-usable μάλλον θα με αποθάρρυνε.

Γερμανικές αλλά με κριτήρια ποιότητας, οι γνωστές εταιρείες με μονάδες παραγωγής στην Κίνα είναι αυστηρές και δεν κάθονται να ρίξουν την ποιότητα. 

Reusable υπάρχουν άλλα λίγα μοντέλα, και μάλλον σε FFP3 όχι τόσο σε FFP2. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, satsok2 είπε

Για να μην τη πάθω σαν άσχετος, επικοινώνησα τον Ιούλιο με ένα συμφοιτητή μου που θα παράγγελνε μάσκες (100 τμχ) από το Σκρουτζ με βάση τα χαρακτηριστικά, τις κριτικές άλλων χρηστών και την τιμή. Το μόνο που περίμενα ήταν οι εντυπώσεις του από τη χρήση. Μου είπε ότι είναι Γερμανικές ''Zhishan 10217'' (τον Οκτώβριο που συναντηθήκαμε μου έδωσε μία, του έδωσα κι εγώ μία από αυτές που πήρα) και με παρέπεμψε στο κατάστημα, γιατί το Skroutz είχε κάπου 10 καταστήματα και υπήρχε η πιθανότητα άλλο κατάστημα να είχε άλλες. Ένα μήνα μετά παραγγέλνω κι εγώ από εκείνο το κατάστημα (τώρα πια δεν τις πουλά) και μου έρχονται Τούρκικες σε πακέτα των 10 και απογοητεύομαι. Ανοίγω τη συσκευασία του courier και βγάζω αριστοτεχνικά μια μάσκα και την ψηλαφώ (να μην έχει σφουγγαράκι στη μύτη). Αφού δεν έχει την ανοίγω ''BrBen BR1MSK-01''. Όσες ώρες και να τη φοράω (max 3ώρες, μετά την αλλάζω) είναι εντάξη και εφαρμόζει πολύ καλά (αν εξαιρέσουμε ότι θέλει λίγο ''καλιμπράρισμα'' το λάστιχο, γιατί είναι λίγο φαρδύ και διπλώνει το πτερύγιο του αυτιού). Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει κάπου 15 μάσκες και σε καμία δεν κόπηκε το λάστιχο ή άνοιξαν τα στρώματα της μάσκας. Οι Zhishan 10217 από την άλλη, έχουν λεπτό λάστιχο, αλλά αισθάνομαι ότι είναι λίγο χαλαρές στην εφαρμογή τους, οπότε ευτυχώς που δεν πήρα εκείνες. Ούτε με αυτές υπήρξε πρόβλημα όπως μου ανέφερε ο φίλος μου. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλές κινέζικες κλπ μάσκες δεν πληρούν τα standards, παρότι γράφουν πάνω το αντίθετο. Αυτό εάν θυμάστε είχε παρατηρηθεί ήδη από την αρχή του 2020, όπου χώρες επέστρεφαν δωρεές από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως ακατάλληλες.

Αρκετές από αυτές τις κινέζικες -και όχι μόνο- εταιρείες στέλνουν δείγματα στο CDC για να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση. Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στα διάφορα sites του οργανισμού. Έχω 15 μήνες να μπω, αλλά θυμάμαι ότι η αποτελεσματικότητα των περισσοτέρων έπεφτε κάτω από 70% (αντί του διαφημιζόμενου 95%). Πρόκειται για δείγματα που έστελναν οι ίδιοι οι κατασκευαστές και θα περίμενε κανείς να είναι πιο προσεγμένα. Ακόμη και έτσι, αυτές είναι αποτελεσματικότερες σε σχέση με τις χειρουργικές, οι οποίες κατακρατούν <50% από σωματίδια μικρής διαμέτρου (όχι από σταγονίδια μεγάλης διαμέτρου όπου είναι πολύ αποτελεσματικές). Για παράδειγμα, ένα μοντέλο της Respilon, που όμως κοστίζει γύρω στα 7€ το τεμάχιο στο skroutz, είχε ~98% απόδοση φιλτραρίσματος (αν και Ν95).

Υπάρχουν και διαφορετικά πρότυπα ανά χώρα. Για παράδειγμα, οι χειρουργικές που πληρούν τα αμερικανικά πρότυπα (ASTM) είναι οι μόνες χειρουργικές που οφείλουν να κατακρατούν και μικρής διαμέτρου σωματίδια. Δεν πωλούνται στην Ελλάδα βέβαια, όπου ακόμη και οι επώνυμες μάρκες (πχ 3Μ) εισάγονται από την αγορά της Κίνας λόγω φθήνιας και ενδέχεται να είναι χαμηλότερης ποιότητας από τις παραγόμενες σε Δυτικές χώρες.

Τελικά εξίσου μεγάλη σημασία με την ποιότητα της μάσκας έχει η σωστή εφαρμογή. Όταν από τη μάσκα περνάνε αερολύματα που μπορούμε να τα μυρίσουμε, όπως αρώματα, σκουπίδια και ιδίως ο καπνός του τσιγάρου, περνάει εξίσου εύκολα και ο αερομεταφερόμενος ιός.

Επεξ/σία από Philippe
Ορθότερη διατύπωση
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...