elenipapserres Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ισχύει ότι ακόμα και σήμερα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που παίρνουν απόσπαση, σε ευρωπαικα σχολεία του Εξωτερικού ( Γερμανία κυρίως) παίρνουν ακόμα παχουλούς μισθούς, τύπου 7000 ευρώ ή το ποσό δεν αντκατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη σημερινή πραγματικότητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, elenipapserres είπε Καλησπέρα σας Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ισχύει ότι ακόμα και σήμερα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που παίρνουν απόσπαση, σε ευρωπαικα σχολεία του Εξωτερικού ( Γερμανία κυρίως) παίρνουν ακόμα παχουλούς μισθούς, τύπου 7000 ευρώ ή το ποσό δεν αντκατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη σημερινή πραγματικότητα? Χωρίς να ξέρω, είμαι σίγουρος οτι υπεύθυνος προξενείου δεν παίρνει καλά καλά 7.000, όχι εκπαιδευτικος σε απόσπαση. 2000 ίσως, 7000 είναι επιστημονική φαντασία. Άσε που τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, επειδή πολλή απλά δεν υπάρχουν θέσεις, άρα μην το σκέφτεσαι και πολύ σαν πιθανότητα. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από Papakaliati Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elenipapserres Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Αναφέρομαι στο λεγόμενο Ευρωπαικό σχολείο, το οποίο παίρνουν απόσπαση Έλληνες εκπαιδευτικοί στο Εξωτερικό για κάποια έτη. Επίσης σύμφωνα με το νόμο αν συμβεί κάτι τέτοιο ο μισθός που παίρνουν εδώ προστίθεται σε αυτόν που παίρνουν στο Εξωτερικό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, elenipapserres είπε Καλησπέρα σας Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ισχύει ότι ακόμα και σήμερα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που παίρνουν απόσπαση, σε ευρωπαικα σχολεία του Εξωτερικού ( Γερμανία κυρίως) παίρνουν ακόμα παχουλούς μισθούς, τύπου 7000 ευρώ ή το ποσό δεν αντκατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη σημερινή πραγματικότητα? Από γνωστό μου, ισχύει ακόμα. Και όχι μόνο αυτό έχει και παροχές αρκετές, για νέο αμάξι με καλή επιδότηση, ένα πολύ δυνατό ετήσιο budget για αεροπορικά για όλη την οικογένεια και άλλα που δεν θυμάμαι. Αυτά για Βέλγιο. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο σε άλλες χώρες, νομίζω και Λουξεμβούργο που ήταν η εναλλακτική ήταν τα ίδια. Φυσικά οι θέσεις έχουν τεράστιο ανταγωνισμό, και οι σοβαροί υποψήφιοι έχουν διδακτορικά, προϋπηρεσία, άριστη γνώση 1-2 γλωσσών και συναφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Papakaliati είπε Χωρίς να ξέρω, είμαι σίγουρος οτι υπεύθυνος προξενείου δεν παίρνει καλά καλά 7.000, όχι εκπαιδευτικος σε απόσπαση. 2000 ίσως, 7000 είναι επιστημονική φαντασία. Άσε που τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, επειδή πολλή απλά δεν υπάρχουν θέσεις, άρα μην το σκέφτεσαι και πολύ σαν πιθανότητα. - Υπάρχει παλαιότερη δήλωση προς τα ΜΜΕ Προέδρου της ΟΛΜΕ που μιλούσε για μισθούς εκπαιδευτικών του εξωτερικού που φθάνουν τις 7000 ευρώ. Οι μισθοί αυτοί, το 2017, κυμαίνονταν από 5500-7000 ευρώ (7000, με επιδόματα γάμου και τέκνων). Δεν συνυπολογίζονταν τα υπόλοιπα πρόσθετα επιδόματα και οικονομικές διευκολύνσεις όσων εργάζονται στο εξωτερικό. - Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού έπαιρναν πολύ υψηλούς μισθούς και πριν το 2000. 12 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Από γνωστό μου, ισχύει ακόμα. Και όχι μόνο αυτό έχει και παροχές αρκετές, για νέο αμάξι με καλή επιδότηση, ένα πολύ δυνατό ετήσιο budget για αεροπορικά για όλη την οικογένεια και άλλα που δεν θυμάμαι. [...] Φυσικά οι θέσεις έχουν τεράστιο ανταγωνισμό, και οι σοβαροί υποψήφιοι έχουν διδακτορικά, προϋπηρεσία, άριστη γνώση 1-2 γλωσσών και συναφή. Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.kathimerini.gr/society/920039/se-eyropaika-scholeia-me-metria-agglika/ Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από filipN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, filipN είπε Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.kathimerini.gr/society/920039/se-eyropaika-scholeia-me-metria-agglika/ Απαράδεκτο, βέβαια δεν ξέρω πόσο σημασία έχει μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Απαράδεκτο, βέβαια δεν ξέρω πόσο σημασία έχει μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Σχετικό είναι αυτό που λες. Εννοεις οτι οι θεσεις που βγαινουν για αποσπαση σε Ευρωπαικα σχολεια ειναι τοσες λιγες και ο ανταγωνισμος μεγαλος? Θα συμφωνησω Αν και αυτοι ειναι βυσματα και τους πανε κατευθειαν με φωτογραφικες προκηρυξεις με συγκεκριμενα μεταπτυχιακα, διδακτορικα κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Η προκύρηξη για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών υπάρχει εδώ που ορίζει επιμίσθιο και έχει πίνακα με τα μόρια ανά κατηγορία δικαιολογητικών: https://www.minedu.gov.gr/news/48037-10-03-21-noritera-apo-ola-ta-proigoymena-xronia-oi-apospaseis-ekpaideftikon-sto-eksoteriko-ypovoli-aitiseon-kai-gia-ta-evropaika-sxoleia 5 ώρες πριν, filipN είπε - Υπάρχει παλαιότερη δήλωση προς τα ΜΜΕ Προέδρου της ΟΛΜΕ που μιλούσε για μισθούς εκπαιδευτικών του εξωτερικού που φθάνουν τις 7000 ευρώ. Οι μισθοί αυτοί, το 2017, κυμαίνονταν από 5500-7000 ευρώ (7000, με επιδόματα γάμου και τέκνων). Δεν συνυπολογίζονταν τα υπόλοιπα πρόσθετα επιδόματα και οικονομικές διευκολύνσεις όσων εργάζονται στο εξωτερικό. Λογικά αναφέρεσαι σε αυτή τη δήλωση: https://xenesglosses.eu/2017/07/7-000-evro-lamvanoun-apospasmenoi-ekpaideftikoi-sta-evropaika-scholeia-vrykseles-kai-louksemvourgo/ Ήταν συγκεκρίμενα για Βέλγιο και Λουξεμβούργο (όχι γενικά για εξωτερικό), γιατί φαίνεται να έπαιρναν επιμίσθιο αντίστοιχο με υπάλληλο της ΕΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Υπαρχουν και ελληνικα Γυμνασια & Λυκεια στα οποια παιρναν αποσπαση οι εκπαιδευτικοι. Προ κρισης ηταν ο μισθος τηε Ελλαδας *2. Τωρα νομιζω πως ειναι απλα ο μισθος της Ελλαδας, για οσα σχολεια δεν εχουν κλεισει ακομη. Λογικα σε αυτες τις δομες αναφερεται ο νηματοθετης. Επισης υπαρχουν και ενταγμενες ελληνικες ταξεις σε γερμανικο σχολειο, οπου εκει η προσληψη του εκπαιδευτικου γινεται απο το γερμανικο δημοσιο. Υ. Γ. Ο φορος στη Γερμανια ειναι 43% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, xgol είπε Υπαρχουν και ελληνικα Γυμνασια & Λυκεια στα οποια παιρναν αποσπαση οι εκπαιδευτικοι. Προ κρισης ηταν ο μισθος τηε Ελλαδας *2. Τωρα νομιζω πως ειναι απλα ο μισθος της Ελλαδας, για οσα σχολεια δεν εχουν κλεισει ακομη. Λογικα σε αυτες τις δομες αναφερεται ο νηματοθετης. Επισης υπαρχουν και ενταγμενες ελληνικες ταξεις σε γερμανικο σχολειο, οπου εκει η προσληψη του εκπαιδευτικου γινεται απο το γερμανικο δημοσιο. Υ. Γ. Ο φορος στη Γερμανια ειναι 43% To Ευρωπαικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών το γνωρίζεις? Έχει τύχει ποτέ να κάτσεις με εκπαιδευτικό να συζητήσεις για αυτά? Να τύχει να σου πει ειμαι στο Ευρωπαικό στη τάδε χώρα? Αυτό σημαίνει ότι για 3,4,5 χρόνια θα είναι εκεί. Και εγώ έχω ακούσει ότι εκεί οι μισθοί 7000 ευρώ ( μαζί με το μισθό της Ελλάδος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δεν ξέρω για Ευρωπαϊκά σχολεία, αλλά σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες σε Βέλγιο-Ολλανδία, τα 6Κ€ τα έχουν στο νερό οι κοινοί υπάλληλοι και μπάτσοι (στην europol) που πάνε για καμία δεκαετία ( ; ) και έπειτα γυρνάνε Ελλάδα. Δίχως τα μπόνους και έξτρα αυτά (π.χ. ένας είχε πάρει 6-7 χιλιάρικα για μετακόμιση και τζάμπα εισιτήρια), τα οποία είναι πολύ δελεαστικά. Μετά ανεβαίνει πολύ ανάλογα την θέση. Βέβαια για να πας εκεί, η επιλογή που λέμε, πρέπει να έχεις πολύ γερό δόντι. Για το οποίο οι άλλοι της ΕΕ μας έχουν πάρει στο ψιλό και κάθε χρόνο η Ελλάδα πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα επειδή οι ημέτεροι κατσικόνονται 2 και 3 φορές παραπάνω καιρό σε τέτοιες θέσεις από ότι ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ίσως οι δάσκαλοι να είναι αξιοκρατικά και να πάνε οι άξιοι και οι άριστοι, αλλά δεν θα πόνταρα με τίποτα σε κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μιλατε για το δεντρο και χανετε το δασος. Υπαρχει κανονικα ελληνικη εκπαιδευση στο εξωτερικο, και τα ποσα (ηταν) αυτα που αναφερω. Τωρα αν υπαρχουν και καποιες ελαχιστες δομες με διαφορετικες προδιαγραφες, δε το γνωριζω. Αλλα δεν απευθυνονται και στο μεγαλο κομματι των Ελληνων μεταναστων. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, LongTom είπε Δεν ξέρω για Ευρωπαϊκά σχολεία, αλλά σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες σε Βέλγιο-Ολλανδία, τα 6Κ€ τα έχουν στο νερό οι κοινοί υπάλληλοι και μπάτσοι (στην europol) που πάνε για καμία δεκαετία ( ; ) και έπειτα γυρνάνε Ελλάδα. Δίχως τα μπόνους και έξτρα αυτά (π.χ. ένας είχε πάρει 6-7 χιλιάρικα για μετακόμιση και τζάμπα εισιτήρια), τα οποία είναι πολύ δελεαστικά. Μετά ανεβαίνει πολύ ανάλογα την θέση. Βέβαια για να πας εκεί, η επιλογή που λέμε, πρέπει να έχεις πολύ γερό δόντι. Για το οποίο οι άλλοι της ΕΕ μας έχουν πάρει στο ψιλό και κάθε χρόνο η Ελλάδα πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα επειδή οι ημέτεροι κατσικόνονται 2 και 3 φορές παραπάνω καιρό σε τέτοιες θέσεις από ότι ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ίσως οι δάσκαλοι να είναι αξιοκρατικά και να πάνε οι άξιοι και οι άριστοι, αλλά δεν θα πόνταρα με τίποτα σε κάτι τέτοιο. Mε βάση αυτά που ανέφερες, πέρα από τους δασκάλους που συζητάμε, φίλος μου , ο οποίος πέρασε πριν 13 χρόνια αστυνομικός μέσω πανελληνίων, αυτή τη στιγμή είναι αποσπασμένος σε αστυνομία του Εξωτερικού, εδώ από Ελλάδα. Νομίζω στη frondex. Εκεί λογικα θα παιρνει σουπερ γουαου χρήματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Mε βάση αυτά που ανέφερες, πέρα από τους δασκάλους που συζητάμε, φίλος μου , ο οποίος πέρασε πριν 13 χρόνια αστυνομικός μέσω πανελληνίων, αυτή τη στιγμή είναι αποσπασμένος σε αστυνομία του Εξωτερικού, εδώ από Ελλάδα. Νομίζω στη frondex. Εκεί λογικα θα παιρνει σουπερ γουαου χρήματα https://euemployment.eu/salary-and-benefits-european-border-and-coast-guard-officer-basic-level/ Ουδέν κρυφό. Κάνα 4κ αποτι βλέπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα