Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Είχα την ατυχία να ξεκινήσω μια δουλειά πριν λίγο καιρό (χρονικό διάστημα λιγότερο του μήνα), στην οποία ο ''εργοδότης'' συμπεριφέρεται με άθλιο τρόπο στους υπαλλήλους (δηλαδή σε εμένα και δύο τρεις άλλους). 

Καθημερινά πέφτει χοντρό βρισίδι, απειλές για ανεργία κ.λπ., οπότε νομίζω πως ήδη έχω καθυστερήσει να πάρω το καπελάκι μου και να φύγω.

Όταν τον ενημέρωσα (μέσω email) πως δεν πρόκειται να συνεχίσω και θέλω να μου στείλει την παραίτηση μου καθώς και την εξόφληση για τα δεδουλευμένα, αρχικά προσπάθησε να με καλοπιάσει, όταν όμως είδε πως είμαι αμετακίνητος ξεκίνησε τις απειλές πως 1)δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση μου, 2)δεν θα μου τη δώσει, 3)αν τελικά δώσει κάτι θα είναι απόλυση.

Μέσα σε όλη αυτήν την παράνοια νομίζω είναι προφανές πως δεν βγάζει άκρη κάποιος μαζί του.

Τα  ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Οφείλω να κάνω κάτι επιπρόσθετο από την πλευρά μου; Η λογική λέει πως όσο καθυστερεί να μου τη στείλει τόσο χειρότερο θα είναι για αυτόν.

2)Έχει διαφορά αν υπογράψω απόλυση και ας είμαι εγώ αυτός που πήρε την απόφαση για να σταματήσει; 

Υ.Γ. Ότι δεν χρειάζεται να τον ενημερώσω για την αποχώρηση το γνωρίζω πολύ καλά αφού το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό.

Δημοσ.

Εσυ ειπαμε εστειλες μαιλ οτι παραιτεισαι. Λογιζεται ως εγγραφο και εχει και timestamp.

Εχει γινει οποιαδηποτε κινηση απο πλευρας του (απειλη για μη αποδοχη παραιτησης, απειλη απολυσης κλπ) μεσω μαιλ ή μονο προφορικα; 

• Thanks 1
Δημοσ.

1. Αν δεν παρουσιαστεις 3 ημέρες στην εργασία σου, ο εργοδότης μπορεί  να το θεωρήσει παραίτηση και να ακολουθήσει το πρωτόκολλο. Αλλιώς θα πρέπει να σε πληρώσει κανονικά την μισθοδοσία σου, ή αν δεν το κάνει, μπορείς να τον κυνηγήσεις εσύ να σε πληρώσει.

2. Αν δεν σου φτιάξει τα χαρτιά της παραίτησης, μπορείς να κάνεις επώνυμη ή και ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Ακόμη και με ένα τηλεφώνημα μπορούν να σε καθοδηγήσουν πως πρέπει να κινηθείς.

3. Η απόλυση τι σε πειράζει; θα μπορείς να μπεις ταμείο ανεργίας και να πάρεις επίδομα (αν έχεις ένσημα ) μέχρι να βρεις άλλη δουλειά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Τις απειλές και τα μπινελίκια πες του να σου τα κάνει εγγράφως.

Τηλεφωνικά τα έριξε, δεν είναι σε θέση ούτε ένα απλό email να συντάξει.

Η ''πλάκα'' είναι πως σε κάποιο σημείο (μετά το ανεπιτυχές καλόπιασμα) με απειλούσε κιόλας ότι τον παρατάω και θα με κυνηγήσει αν δεν γυρίσω πίσω.

36 λεπτά πριν, lector είπε

Εσυ ειπαμε εστειλες μαιλ οτι παραιτεισαι. Λογιζεται ως εγγραφο και εχει και timestamp.

Εχει γινει οποιαδηποτε κινηση απο πλευρας του (απειλη για μη αποδοχη παραιτησης, απειλη απολυσης κλπ) μεσω μαιλ ή μονο προφορικα; 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, προφανώς και αν το τραβήξει (που δεν νομίζω μιας και είναι θρασύδειλος) θα απευθυνθώ σε δικηγόρο, απλώς δεν βλάπτει μια ερώτηση στο forum.

29 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

3. Η απόλυση τι σε πειράζει; θα μπορείς να μπεις ταμείο ανεργίας και να πάρεις επίδομα (αν έχεις ένσημα ) μέχρι να βρεις άλλη δουλειά.

Δεν με πειράζει, ωστόσο έλεγα μήπως κάτι κρύβεται από πίσω. Στο ταμείο καταρχάς πρέπει να σου δώσει ένα χαρτί με ένσημα και κατά δεύτερον έχω διατηρήσει άριστες σχέσεις με την παλιά μου εργασία οπότε και θα επιστρέψω σε αυτήν.

Δημοσ.

Τί πάει να πει "δεν δέχεται την παραίτηση";

Καλύτερα για σένα.

Μην πηγαίνεις στην δουλειά και άστον να σε πληρώνει τσάμπα, πού το πρόβλημα;

Και για 5 μέρες μόνο να το κάνει, 5 μέρες θα πληρωθείς χωρίς να δουλέψεις.

Ούτε φασαρίες θέλει, ούτε απειλές, ούτε βρισίδια. Άστον να σε πληρώνει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Baator είπε

Και την καρτα πως θα την χτυπαει?...απο το σπιτι του?...αν βρει αλλη δουλεια προφανως καλυτερη πως θα δηλωνεται σε 2 δουλειες με ιδιο ωραριο?...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Baator είπε

Τί πάει να πει "δεν δέχεται την παραίτηση";

Καλύτερα για σένα.

Ούτε φασαρίες θέλει, ούτε απειλές, ούτε βρισίδια. Άστον να σε πληρώνει.

Βάσει όσων διάβασα, έχει προθεσμία μόνο 4 ημέρες για να καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ την παραίτηση ή απόλυση.

Απλώς αυτό που δεν ξέρω είναι γιατί να επιμένει να μου δώσει απόλυση, κατά πάσα πιθανότητα το κάνει από καθαρό κόμπλεξ τύπου <<εγώ σε διώχνω, δεν έφυγες εσύ>>, αλλά ίσως κρύβεται και τίποτα άλλο. Μιλάμε ο τύπος είναι εντελώς λαμόγιο και τραμπούκος οπότε για όλα τον έχω ικανό.

Όπως και να έχει αφού περάσουν οι 4 ημέρες θα κάνω μια καταγγελία στην επιθεώρηση διότι είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσει να μου φάει τα δεδουλευμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι είναι αυτα που διαβαζουμε !?!?!?!??!? πως συντηρούνται  αυτες οι επιχειρήσεις !!!!

το οτι δεν την δεχετε προβλημα του. Το εχεις στειλει με mail ? ωραια, τελος. οτι αλλο στην επιθεώρηση εργασίας.

βρίσκουν και τα κάνουν όμως! γιατί θα κάτσει κάποιος κακομοίρης που θα πει που να βρω αλλού, ας κάτσω εδω να με βριζει. Αλλα παιδια δεν ειναι ετσι. η αγορα ειναι ορθάνοικτοι.

μην ανέχεστε τοξικά περιβάλλοντα εργασιας.ελεος!

Στις 15/11/2021 στις 10:21 ΜΜ, SilentVoice είπε

1. Αν δεν παρουσιαστεις 3 ημέρες στην εργασία σου, ο εργοδότης μπορεί  να το θεωρήσει παραίτηση και να ακολουθήσει το πρωτόκολλο. Αλλιώς θα πρέπει να σε πληρώσει κανονικά την μισθοδοσία σου, ή αν δεν το κάνει, μπορείς να τον κυνηγήσεις εσύ να σε πληρώσει.

δεν ειναι ετσι, ειναι το AWOL που λεμε (δεν θυμαμαι ποσες ημερες μπορεις να εξαφανιστεις νομιμα), απο την σημαια, ειναι αρνηση εργασιας. Αδικαιολογητα απων. Σε βγαζει στον τάκο.

Επεξ/σία από great
Δημοσ.

Μου θυμίζεις το thread ενός άλλου χρήστη που ο εργοδότης δεν του δήλωνε την απόλυση στο εργανη και αυτός είχε πρόβλημα όταν βρήκε άλλη δουλειά διότι θα φαινόταν στο σύστημα σαν να εργάζεται σε δύο εργοδοτες με ωράρια να συμπίπτουν και υπήρχε πιθανότητα ελέγχου, ένα σωρό σελίδες λέγαμε για λογιστές και δικηγόρους. 

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Μου θυμίζεις το thread ενός άλλου χρήστη που ο εργοδότης δεν του δήλωνε την απόλυση στο εργανη και αυτός είχε πρόβλημα όταν βρήκε άλλη δουλειά διότι θα φαινόταν στο σύστημα σαν να εργάζεται σε δύο εργοδοτες με ωράρια να συμπίπτουν και υπήρχε πιθανότητα ελέγχου, ένα σωρό σελίδες λέγαμε για λογιστές και δικηγόρους. 

Επικοινώνησα με την επιθεώρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον εργαζόμενο και ας συμπίπτουν οι ώρες. Απλώς θα παίρνει ένα ένσημο την ημέρα.

Το πρόβλημα το έχει πάντα ο εργοδότης αφού σε εκπρόθεσμη ενημέρωση του ΕΡΓΑΝΗ πέφτουν πρόστιμα + αν γίνει έλεγχος από το ΙΚΑ και φαίνεται ότι το άτομο ανήκει ακόμη στο δυναμικό της επιχείρησης.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Επικοινώνησα με την επιθεώρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον εργαζόμενο και ας συμπίπτουν οι ώρες. Απλώς θα παίρνει ένα ένσημο την ημέρα.

Το πρόβλημα το έχει πάντα ο εργοδότης αφού σε εκπρόθεσμη ενημέρωση του ΕΡΓΑΝΗ πέφτουν πρόστιμα + αν γίνει έλεγχος από το ΙΚΑ και φαίνεται ότι το άτομο ανήκει ακόμη στο δυναμικό της επιχείρησης.

Οκ τότε μην σκοτιζεσαι αν δεν δέχεται αυτός την παραίτηση, κράτησε αντίγραφο από το email σου να το δείξεις αν προκύψει πουθενά πρόβλημα και αστον να κουρευεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...