Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Πρόκειται να γίνει εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά μου στην Περαία Θεσσαλονίκης και ήρθε η ώρα να αποφασίσω για λέβητα. Το σπίτι είναι 140τ.μ. και έχω αρχίσει εδώ και καιρό την έρευνα για τους λέβητες… Έχω ψάξει αρκετά και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα εξής μοντέλα:

- BAXI Luna In Plus 30GA (10 χρόνια εγγύηση)

- Immergas Victrix TERA ErP 32 (7 χρόνια εγγύηση)

- Riello Residence 35KIS (6 χρόνια εγγύηση)

Βέβαια, αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη ! 🤓
Όσοι έχετε εμπειρία με τις παραπάνω εταιρίες, θα μπορούσατε να μου πείτε και τί γίνεται με τις τιμές στα ανταλλακτικά και αν σας έβγαλαν προβλήματα; Μήπως κάποια εταιρία είναι πολύ ακριβότερη στα ανταλλακτικά της και τελικά δεν συμφέρει; 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Itera
Δημοσ.

Riello θεωρώ υπερβολική τη τιμή.

Για τη BAXI δεν έχω ακούσει καλά λόγια για τη κάλυψη της εγγύσης, δες εδω πχ https://www.skroutz.gr/s/9108309/Baxi-Prime-28-Επιτοίχιος-Λέβητας-Συμπύκνωσης-Αερίου-με-Καυστήρα-24075kcal-h.html#reviews Ναι εντάξει, όλοι αυτοί οι λέβητες υποτίθεται πρέπει να μπαίνουν σε εσωτερικό χώρο, με τη καμινάδα να βγαίνει έξω. Αλλά όταν ο λέβητας διαφημίζεται με προστασία anti-freeze έως τους -5 βαθμούς τότε δεν έχει κατασκευαστεί μόνο για εσωτερική εγκατάσταση. Ποιο σπίτι έχει εσωτερική θερμοκρασία -5... μη τρελαθούμε.

Ο συγκεκριμένος Victrix που αναφέρεις έχει φοβερό εναλλάκτη ανοξείδωτο και anti-freeze -5 με δυνατότητα επέκτασης στους -15.

Υπόψιν η εγγύηση σε όλους τους λέβητες στα περισσότερα εξαρτήματα είναι μόνο 2 χρόνια (ίσως με δυνατότητα επέκτασης αν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις συντήρησης). Με πολλά χρόνια καλύπτονται τα εξαρτήματα που δε χαλάνε σχεδόν ποτέ. Επίσης καμιά εταιρία δεν πρόκειται να σου καλύψει βλάβη που προέκυψε από την υδραυλική σου εγκατάσταση, πχ αν δεν έχεις μαγνητικό φίλτρο και χημικό μέσα στο νερό για να μη σκουριάζουν εσωτερικά τα σώματα... μη περιμένεις να σου καλύψουν βλάβη στον εναλλάκτη.

Τα ανταλλακτικά σε όλες τις εταιρίες έχουν περίπου ίδιο κόστος. Οι πλακέτες έχουν γύρω στα 200-300 ευρώ.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σου λεω τι εχω ακουσει.

- Baxi, ιταλικος, βγαζει προβληματα αλλα φθηνα ανταλλακτικα

- Vaillant, γερμανικος, δεν παθαινει τιποτα

- Buderus (παλια Bosch), κατασκευαζεται πλεον Τουρκια

Οπως καταλαβαινεις ο πιο ακριβος ειναι ο Vaillant. 
Φυσικα Ferrari μπορει να παρεις και να σου βγαλει προβλημα ενω το Hyundai σου οχι, αλλα εγω πηγα με Vaillant και ολα καλα εως τωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι μου είπε αυτός που έβαλε τον δικό μου φέτος πάνω κάτω στην απόδοση είναι όλοι ίδιοι η διαφορά είναι στην ποιότητα κατασκευής του κάθε λέβητα εκεί είναι η διάφορα στο τι φοράει δηλαδή,σε οποιαδήποτε εταιρία έχει καλούς και όχι τόσο καλούς τώρα αν δεν ξέρεις καθόλου όπως και εγώ δεν είχα ιδέα αλλά ευτυχώς ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας μου πρότεινε ένα γερμανικό και έβαλα της Wolf ανάμεσα σε έναν ακόμη τις ίδιας εταιρίας και ιταλικούς όπως επίσης μου είπε ότι και οι γαλλικοί οι De Dietrich είναι αρκετά καλοί και ας μην τους δούλευε,θέλει προσοχή και καλή έρευνα όσο είναι δυνατόν αν δεν είσαι του αντικειμένου,επίσης είχα δει και τις valiant που όντως είναι από τις καλές εταιρίες αλλά κατέληξα σε αυτον που ανέφερα 

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.
Στις 15/11/2021 στις 8:59 ΜΜ, Itera είπε

Καλησπέρα! Πρόκειται να γίνει εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά μου στην Περαία Θεσσαλονίκης και ήρθε η ώρα να αποφασίσω για λέβητα. Το σπίτι είναι 140τ.μ. και έχω αρχίσει εδώ και καιρό την έρευνα για τους λέβητες… Έχω ψάξει αρκετά και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα εξής μοντέλα:

- BAXI Luna In Plus 30GA (10 χρόνια εγγύηση)

- Immergas Victrix TERA ErP 32 (7 χρόνια εγγύηση)

- Riello Residence 35KIS (6 χρόνια εγγύηση)

Βέβαια, αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη ! 🤓
Όσοι έχετε εμπειρία με τις παραπάνω εταιρίες, θα μπορούσατε να μου πείτε και τί γίνεται με τις τιμές στα ανταλλακτικά και αν σας έβγαλαν προβλήματα; Μήπως κάποια εταιρία είναι πολύ ακριβότερη στα ανταλλακτικά της και τελικά δεν συμφέρει; 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από τους 3 που αναφέρεις καλύτερος για μένα είναι ο baxi. Και σε διάρκεια εγγύησης (αν και είχα την εντύπωση ότι δίνει 5+1 χρόνια) αλλά και στο ότι τα ανταλλακτικά έρχονται από Θεσσαλονίκη , οπότε σε μία ενδεχόμενη βλάβη το ανταλλακτικό θα σου έρθει γρηγορότερα. Βέβαια δε γνωρίζω οι άλλες εταιρείες που έχουν τις κεντρικές αποθήκες τους.

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου προτίμησα τον baxi luna duo 33 για σπίτι 130τμ. Για εμένα μέτρησε πολύ ότι οι (θεωρητικά) καλύτεροι γερμανικοί κατασκευάζονται στους φίλους μας τους Τούρκους και ότι γενικά σημασία έχει ολόκληρη η ποιότητα της εγκατάστασης ως σύνολο (πχ μαγνητικά φίλτρα κλπ) και όχι μόνο ο λέβητας.

Αν δεν είχα επιλέξει αυτόν, θα αγόραζα τον ιαπωνικό rinnai (οι οποίοι έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά εφάμιλλα των γερμανικών), απλώς ο μάστορας με τον οποίο συνεργάστηκα είχε μόνο γερμανικούς ή ιταλικούς. Οπότε επέλεξα ιταλικό. Λειτουργεί μόνο για μία εβδομάδα, ο χρόνος θα δείξει.

Δημοσ.

Πέρα απ'την αγορά καινούργιου λέβητα, το πιο βασικό είναι τι πρόγραμμα αερίου βάλατε.

Τι να τον κάνετε τον καλό λέβητα, αν πληρώνετε αέριο χρυσάφι...

Άμα δεν έχετε βάλει σταθερό πρόγραμμα απ'τον Σεπτέμβρη, ετοιμαστείτε για πολλαπλά εγκεφαλικά όταν έρθουν οι λογαριασμοί...

• Like 1
Δημοσ.

Baxi έχουν αρκετά θέματα με πολύ καλό marketing. Buderus/Bosch είναι το ίδιο πράγμα με άλλη εμφάνιση ίδιο εργοστάσιο παραμένει κορυφή. Vaillant κορυφή αλλά πανάκριβα ανταλλακτικά με μεγάλη αναμονή. Μετά υπάρχουν καλές όπως wolf, De dietrich, sime, chafotaux... Ασχέτως κόστους η riello έχει την καλύτερη αντιπροσωπεία (caloria) με σχεδόν όλα ετοιμοπαράδοτα και ότι δεν έχει στο χρονο που θα σου πεί θα τα φέρει. Όπως και η sime βρωμάει ανταλλακτικά ο τόπος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...