Nnoutas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν κατέληξα στα εξης: Κουτί: Deepcool Matrexx 30 SI (δεν χρειάζομαι κάτι πιο φανταχτερό) Επεξεργαστής: i5 10400f Μνήμες: G.Skill Aegis 16GB Τροφοδοτικό: Cooler Master MWE 600 V2 - 80+ Bronze Κάρτα γραφικών: Inno 3D GeForce GT 1030 - 2GB GDDR5 Σκληρός: Kingston NV1 SSD 500GB M.2 NVMe Μητρική: Εδώ θέλω βοήθεια. Αρχικά σκέφτομαι να πάρω την "msi-b560m-a-pro" αλλά λέω μήπως αξίζει να δώσω περίπου 23€ παραπάνω και να πάω στην "Asrock B560M Pro4". Έχω να κερδίσω κάπου εκτός από τα έξτρα σλοτ; Όλα τα παραπάνω τα βρίσκω με ~530€ μαζί με τα μεταφορικά + 23€ παραπάνω αν πάω στην μητρική της Asrock Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από Nnoutas
nickol-us Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Η Pro 4 έχει και κάποια βασική ψύξη στα vrm, θα έχει λίγο καλύτερες θερμοκρασίες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άχρηστη η msi. Άνετα θα τρέξει τον 10400f. Αν είναι σφιχτό το budget μην το σκέφτεσαι. Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου. 1 1
JDROGAS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 O Νικολας σε εχει καθοδηγησει πολυ σωστα,και για μενα προτιμητεα η μητρικη της asrock εναντι της msi. Σου εβγαλα κι εγω μια συνθεση με μια μικρη υπερβαση αλλα ουσιαστικο πλεονεκτημα τον 11400f. Απο e-shop χωρις επιπλεον χρεωση μεταφορικων αφου βρισκεσαι Χαλκιδα και εχει e-shop καταστημα. Καρτουλα μονο λειπει την παραγγελνεις απο το φθηνοτερο καταστημα που την εχεις βρει. Εαν υπολογισουμε την πρωτη διαθεσιμη στο σκρουτζ (99 ευρω) θα φτασεις στα 570 ευρω συνολο. 2
Nnoutas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, JDROGAS είπε O Νικολας σε εχει καθοδηγησει πολυ σωστα,και για μενα προτιμητεα η μητρικη της asrock εναντι της msi. Σου εβγαλα κι εγω μια συνθεση με μια μικρη υπερβαση αλλα ουσιαστικο πλεονεκτημα τον 11400f. Απο e-shop χωρις επιπλεον χρεωση μεταφορικων αφου βρισκεσαι Χαλκιδα και εχει e-shop καταστημα. Καρτουλα μονο λειπει την παραγγελνεις απο το φθηνοτερο καταστημα που την εχεις βρει. Εαν υπολογισουμε την πρωτη διαθεσιμη στο σκρουτζ (99 ευρω) θα φτασεις στα 570 ευρω συνολο. Ευχαριστώ. Αγοράστηκε ήδη μια παρόμοια σύνθεση (με τον I5 10400f) αλλά με την μητρική της msi τελικά (ελπίζω να μη το μετανιώσω). Τελικό ποσό 537€ μαζί με τα μεταφορικά. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από Nnoutas 2
nickol-us Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nnoutas είπε Ευχαριστώ. Αγοράστηκε ήδη μια παρόμοια σύνθεση (με τον I5 10400f) αλλά με την μητρική της msi τελικά (ελπίζω να μη το μετανιώσω). Τελικό ποσό 537€ μαζί με τα μεταφορικά. Δεν θα το μετανιώσεις.... σίγουρα. Το μηχάνημα θα κάνει πολύ περισσότερα απ'οτι χρειάζεσαι... Με το καλό και μας ενημερώνεις με τις πρώτες εντυπώσεις. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us 1
Nnoutas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δεν θα το μετανιώσεις.... σίγουρα. Το μηχάνημα θα κάνει πολύ περισσότερα απ'οτι χρειάζεσαι... Με το καλό και μας ενημερώνεις με τις πρώτες εντυπώσεις. Ευχαριστώ. Θα ενημερώσω σίγουρα. Και για τα καλά και για τα κακά 😄 1
Nnoutas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Λοιπόν, απλά για ενημέρωση να πω ότι όλα πήγαν καλά. Το σύστημα, για τις ανάγκες μου πετάει. Οι μνήμες ραμ στην αρχή τις διάβασε στα 2100mhz αλλά μέσα από το bios τις έβαλα manual στα 3200 και δουλεύουν άψογα. Το μόνο ψεγάδι που βρήκα ήταν πάνω στη μητρική. Είχε μόνο μια θέση για ανεμιστήρα κουτιού. Έτσι το δεύτερο το κουμπωσα στο τροφοδοτικό με το αντίστοιχο καλώδιο (ευτυχώς το ένα από τα δύο είχε τέτοιο). Το cable management εγινε εύκολα, παρόλο που το τροφοδοτικό ήταν wired, γιατί το κουτί είχε αρκετό χώρο στο πίσω μέρος. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το σύστημα δεν είναι συμβατό για αναβάθμιση στα Windows 11 αλλά ελπιζω ότι το πρόβλημα θα λυθεί μελλοντικά. Έχω διαβάσει και για κάποια εργαλεία που παρακαμπτουν τους περιορισμούς και μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση τώρα. Σε παιχνίδια δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις εκεί. Αυτά και ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει απροβληματιστα για πολλά χρόνια. 1
Nik1239 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nnoutas είπε Λοιπόν, απλά για ενημέρωση να πω ότι όλα πήγαν καλά. Το σύστημα, για τις ανάγκες μου πετάει. Οι μνήμες ραμ στην αρχή τις διάβασε στα 2100mhz αλλά μέσα από το bios τις έβαλα manual στα 3200 και δουλεύουν άψογα. Το μόνο ψεγάδι που βρήκα ήταν πάνω στη μητρική. Είχε μόνο μια θέση για ανεμιστήρα κουτιού. Έτσι το δεύτερο το κουμπωσα στο τροφοδοτικό με το αντίστοιχο καλώδιο (ευτυχώς το ένα από τα δύο είχε τέτοιο). Το cable management εγινε εύκολα, παρόλο που το τροφοδοτικό ήταν wired, γιατί το κουτί είχε αρκετό χώρο στο πίσω μέρος. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το σύστημα δεν είναι συμβατό για αναβάθμιση στα Windows 11 αλλά ελπιζω ότι το πρόβλημα θα λυθεί μελλοντικά. Έχω διαβάσει και για κάποια εργαλεία που παρακαμπτουν τους περιορισμούς και μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση τώρα. Σε παιχνίδια δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις εκεί. Αυτά και ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει απροβληματιστα για πολλά χρόνια. Για τα win11 που λες μια χαρά συμβατά είναι απλά πρέπει να ενεργοποιηθεί το tpm και το secure boot μέσω του bios και το uefi mode που απαιτει (νομίζω ) οι δίσκοι να είναι φορμαρισμένοι με gpt
Nnoutas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Για τα win11 που λες μια χαρά συμβατά είναι απλά πρέπει να ενεργοποιηθεί το tpm και το secure boot μέσω του bios και το uefi mode που απαιτει (νομίζω ) οι δίσκοι να είναι φορμαρισμένοι με gpt Τελικά σήμερα μου έβγαλε μήνυμα ότι είναι συμβατό το σύστημα και τις επόμενες ημέρες θα μπορώ να αναβαθμίσω. Ίσως έπαιξε ρόλο και το bios update που έκανα χθες. 2
Nik1239 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Nnoutas είπε Τελικά σήμερα μου έβγαλε μήνυμα ότι είναι συμβατό το σύστημα και τις επόμενες ημέρες θα μπορώ να αναβαθμίσω. Ίσως έπαιξε ρόλο και το bios update που έκανα χθες. Αν το bios update έλεγε τίποτα για win 11 πολύ πιθανό να ενεργοποιησε αυτά που σου είπα πιο πάνω Αν δεν θες να περιμένεις μπορείς να πας στην σελίδα της ms και κάνεις από εκεί κατευθείαν την ενημέρωση χωρίς φορμάτ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα