Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα μόνο δυο σελίδες από τα σχόλια και απλά θέλω να αναφέρω ένα ακόμη αρνητικό που δεν είδα σε όσα διάβασα και αφορά την προσωπική ζωή (σχέσεις).

Με την συγκεκριμένη πορεία (διδακτορικό/postdoc/ακαδημαϊκή καριέρα) βρίσκεσαι για πολλά χρόνια σε μια "limbo" όπου έχεις πολύ μικρό έλεγχο του πού θα βρεθείς και που θα ζείς στα επόμενα χρόνια (εκτός αν πραγματικά παλουκωθείς σ' ένα μέρος και πείς "ή εδώ ή τ' αφήνω"). Δεδομένου παράλληλα ότι μπορεί να συναναστρέφεσαι με όμοιους σου, εάν ξεκινήσεις σχέση με άνθρωπο που επίσης ακολουθεί παρόμοια καριέρα, τότε η πιθανότητα να μπορέσουν και τα δύο άτομα να αποκτήσουν έλεγχο του που θα βρεθούν μαζί είναι εξαιρετικά μικρή.

Να σημειώσω ότι δεν μιλάω εκ' πείρας αλλά περισσότερο εξ' υποθέσεως γιατί είχα μελετήσει κι εγώ το ενδεχόμενο ακαδημαϊκής καριέρας και ηταν ένα ακόμη αρνητικό που είχα σκεφτεί σε συνδυασμό με πολλά άλλα που διάβασα εδώ.

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Like 3
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Με την συγκεκριμένη πορεία (διδακτορικό/postdoc/ακαδημαϊκή καριέρα) βρίσκεσαι για πολλά χρόνια σε μια "limbo" όπου έχεις πολύ μικρό έλεγχο του πού θα βρεθείς και που θα ζείς στα επόμενα χρόνια (εκτός αν πραγματικά παλουκωθείς σ' ένα μέρος και πείς "ή εδώ ή τ' αφήνω").

Εχεις απολυτο δικιο. Βεβαια, οι πιο πολλοι που κανουν διδακτορικο δεν κανουν ποστντοκ γιατι δεν υπαρχουν τοσες πολλες θεσεις και ετσι στρεφονται προς την εκπαιδευση, καποιο ερευνητικο κεντρο η τη βιομηχανια. Ακομα και απο αυτους που κανουν ποστντοκ οι πιο πολλοι παλι δεν δεν θα βρουν θεση καθηγητη σε πανεπιστημιο οποτε παλι καταληγουν στη βιομηχανια η σε καποια ερευνητικη θεση.

Στην Ελλαδα βιομηχανια και ερευνα ειναι ολιγον τι σε διασταση. Στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν και αυτοί που συνδυάζουν βιομηχανία και ακαδημαϊκή πορεία μαζί ταυτόχρονα. Βέβαια στην Ελλάδα, για αρχιτεκτονική μιλώντας, αυτοί που τα καταφέρνουν είναι κυρίως άνδρες ή γυναίκες που επιλέγουν να μην κάνουν οικογένεια ή είναι δεσμευμένες με κάποιον που έχει γερή πρόσβαση σε έναν από τους δύο χώρους. Στο εξωτερικό έχω δει γυναίκες αρχιτέκτονες με θεωρητικό και κτισμένο έργο που έχουν και παιδιά. Συγκεκριμένα στο Harvard.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα !  πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έχετε ξεκινήσει. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα κριτήρια εκλογής στη θεση επίκουρου καθηγητή. Πως ερμηνεύετε το "επαγγελματικό έργο ανάλογου επιπέδου σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο" . Εννοεί συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημίων/ ινστιτούτων ;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα είναι αστείο το όλο σκηνικό στο ΑΠΕΛΛΑ καθώς επί των πλείστων περιπτώσεων είναι εντελώς εικονικό/φωτογραφικό το κριτήριο επιλογής μέσω των προκυρήξεων.

Σε μια θέση ειδικά όταν είχα κάνει αίτηση πριν 2 χρόνια, όταν για ένα φεγγάρι σκεφτόμουν μήπως γυρίσω Ελλάδα, και επειδή είχα διαβάσει τα πρακτικά, είχαν πεί αισχρά ψέμματα για να με αποκλείσουν (ότι δεν έχω εμπειρία ή ερευνητικό έργο), σε σημείο που σκεφτόμουν από ένσταση μέχρι μήνυση, γιατί είμαστε μικρός κύκλος και δε θέλω χαζομαρούλες να πετάγονται έτσι ελαφρά.

Όμως ήταν τελικά μια καλή υπενθύμιση του γιατί έχω φύγει.

Αλλά ναι, αυτό εννοούν. Είτε postdoc, είτε βιομηχανική εμπειρία, είτε assistant prof κάπου αλλού, εξαρτάται από το αντικείμενο. Όμως χρειάζεται "μπάρμπας" στην επιτροπή, ή σε πολύ τυχερή περίπτωση, κάποιος στην επιτροπή να μην τα έχει καλά με τους υπόλοιπους και να κλωτσήσει.

Επεξ/σία από RedEnergy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...