Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Δε ξέρω αν είναι το σωστό thread)

Πήρα ένα mini-PC: https://www.banggood.com/NVISEN-Y-GX01-Mini-PC-Intel-Core-I7-9750H-16GB-DDR4-512GB-SSD-Gaming-PC-Quad-Core-2_4GHz-to-4_1GHz-NVIDIA-GTX-1650-DDR4+2-Slot-M_2-2280-SSD-2_5inch-SATA-HDMI-DP-Type-C-p-1625844.html?akmClientCountry=GR&channel=facebook_cpc_ods&utm_source=facebook_cpc_ods&utm_medium=cpc_ods&utm_campaign=karen-all-hot-daba-mirs-sm-cy-value-0512-1_prdshare_system&utm_content=zia&fbclid=IwAR1roBbzM6Lliq9gUKNmNwUJj--fbAZEYGzXUcg8gjDWgJGnirI0LvdrH0g&_branch_match_id=985860709431555020&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXT0rMS0/Pz0/RSywo0MvJzMvW9w5zinKKSA6PyE6yT0tKzslMsfUsdwwyLMp3SqryNfPJySy0TA/19sv1Kw/1ytLVTUtyjHKNdK KCE1Ot0jPcglP93LPyyzyNPApSynyMEgHAEvU9DJqAAAA&cur_warehouse=CN&ID=6223788

Και θέλω να μπορώ να το ψύξω. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Salad οι πυρήνες του επεξεργαστή φτάνουν τους 60 βαθμούς κελσίου και η κάρτα γραφικών τους 75 βαθμούς κελσίου. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα άρα δεν είμαι σίγουρος αν είναι αποδεκτές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ψάχνω μια βάση για notebook που να έχει όσο μεγαλύτερο cfm (ψυκτική ικανότητα) γίνεται.

Κατέληξα σε αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/3267880/Deepcool-MultiCore-X6.html

Ξέρετε αν υπάρχει καμία καλύτερη επιλογή;

Δημοσ.

Δεν θα σου κάνει γιατί οι διαστάσεις του mini pc είναι 22.2 x 19.5 x 4.0 cm και το Deepcool καλύπτει μέχρι 15.6

Οπότε βλέπεις κάτι μεγαλύτερο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Skyrim Dragonborn είπε

(Δε ξέρω αν είναι το σωστό thread)

Πήρα ένα mini-PC: https://www.banggood.com/NVISEN-Y-GX01-Mini-PC-Intel-Core-I7-9750H-16GB-DDR4-512GB-SSD-Gaming-PC-Quad-Core-2_4GHz-to-4_1GHz-NVIDIA-GTX-1650-DDR4+2-Slot-M_2-2280-SSD-2_5inch-SATA-HDMI-DP-Type-C-p-1625844.html?akmClientCountry=GR&channel=facebook_cpc_ods&utm_source=facebook_cpc_ods&utm_medium=cpc_ods&utm_campaign=karen-all-hot-daba-mirs-sm-cy-value-0512-1_prdshare_system&utm_content=zia&fbclid=IwAR1roBbzM6Lliq9gUKNmNwUJj--fbAZEYGzXUcg8gjDWgJGnirI0LvdrH0g&_branch_match_id=985860709431555020&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXT0rMS0/Pz0/RSywo0MvJzMvW9w5zinKKSA6PyE6yT0tKzslMsfUsdwwyLMp3SqryNfPJySy0TA/19sv1Kw/1ytLVTUtyjHKNdK KCE1Ot0jPcglP93LPyyzyNPApSynyMEgHAEvU9DJqAAAA&cur_warehouse=CN&ID=6223788

Και θέλω να μπορώ να το ψύξω. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Salad οι πυρήνες του επεξεργαστή φτάνουν τους 60 βαθμούς κελσίου και η κάρτα γραφικών τους 75 βαθμούς κελσίου. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα άρα δεν είμαι σίγουρος αν είναι αποδεκτές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ψάχνω μια βάση για notebook που να έχει όσο μεγαλύτερο cfm (ψυκτική ικανότητα) γίνεται.

Κατέληξα σε αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/3267880/Deepcool-MultiCore-X6.html

Ξέρετε αν υπάρχει καμία καλύτερη επιλογή;

Κατεβασε την εφαρμογή hwinfo άφησε την ανοιχτή , τρέξε ένα παιχνίδι ή κάνε κάτι απαιτητικό και πες μας το max temperature που έπιασε ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GATE123 είπε

Δεν θα σου κάνει γιατί οι διαστάσεις του mini pc είναι 22.2 x 19.5 x 4.0 cm και το Deepcool καλύπτει μέχρι 15.6

Οπότε βλέπεις κάτι μεγαλύτερο.

Έμπλεξες cm  με ίντσες.... οι 15,6 είναι διαγώνιος  σε  ίντσες

Οι διαστάσεις της βάσης είναι  38 X 29,5 X 2,4cm  και η δικιά μου επιφύλαξη  είναι στο ότι είναι αρκετά μικρο το pc σε σχέση με την βάση  .

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, teot είπε

Έμπλεξες cm  με ίντσες.... οι 15,6 είναι διαγώνιος  σε  ίντσες

Οι διαστάσεις της βάσης είναι  38 X 29,5 X 2,4cm  και η δικιά μου επιφύλαξη  είναι στο ότι είναι αρκετά μικρο το pc σε σχέση με την βάση  .

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες.

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να πάει τουλάχιστον σε ποιο μεγαλύτερο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Δημοσ.

Ψαξε να βρεις μικρη βαση,γιατι οπως και να εχει το pc ειναι mini και παντα οι βασεις των λαπτοπ θα ειναι μεγαλες για αυτο.

Προτιμησε εαν θελεις τη συμβουλη μου βαση που να εχει εναν ανεμιστηρα οσο μεγαλυτερο γινεται.

Πολλα και μικρα ανεμιστηρακια απλα θορυβο κανουν και θα σου παρουν τα αυτια.

Κατι σαν αυτο το απλο θα σου κανει τη δουλεια.

https://www.skroutz.gr/s/2830451/CoolerMaster-NotePal-CMC3-Black.html#specs

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες.

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να πάει τουλάχιστον σε ποιο μεγαλύτερο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Κάπου έχεις μπερδευτεί .....

Όταν η βάση είναι .....  38 x 29,5   και το PC   22.2 x 19.5   είναι ήδη μεγάλη η βάση  για το συγκεκριμένο pc

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teot είπε

Κάπου έχεις μπερδευτεί .....

Όταν η βάση είναι .....  38 x 29,5   και το PC   22.2 x 19.5   είναι ήδη μεγάλη η βάση  για το συγκεκριμένο pc

αν πιανουν τα χερια σου τζαμπα θα σε βγει   

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Skyrim Dragonborn είπε

Δεν έχει καμία σημασία η μεγάλη παροχή αέρα γιατί δεν έχει αρκετή στατική πίεση να περάσει μέσα στο κουτί. 
Από που παίρνει αέρα; Γιατί σε καμία εικόνα δεν φαίνεται καλά. 

Σε περίπτωση που παίρνει αέρα από κάτω η καλύτερη λύση είναι να το σηκώσεις για να μπορεί να τραβήξει αέρα. Κανένας ανεμιστήρας(εκτός του κουτιού) δεν θα μπορέσει να περάσει περισσότερο αέρα από αυτούς που είναι ήδη μέσα. 

Σήκωσε το μερικά εκατοστά να έχει χώρο να τραβήξει αέρα. 
Ξεκίνα με αλλαγή πάστας και Undervolt/Underclock για να έχει καλύτερα sustained clocks και θερμοκρασίες. Και μετά περνάς σε κάτι παραπάνω. 
Οι μόνες βάσεις που έχω δει να κάνουν αισθητή διαφορά είναι κάτι Custom με static pressure ανεμιστήρες. Και αυτές είναι με κόστος 30-50 ευρώ υλικά για 5 ( στην καλύτερη) βαθμούς διαφορά. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Δεν έχει καμία σημασία η μεγάλη παροχή αέρα γιατί δεν έχει αρκετή στατική πίεση να περάσει μέσα στο κουτί. 
Από που παίρνει αέρα; Γιατί σε καμία εικόνα δεν φαίνεται καλά. 

Σε περίπτωση που παίρνει αέρα από κάτω η καλύτερη λύση είναι να το σηκώσεις για να μπορεί να τραβήξει αέρα. Κανένας ανεμιστήρας(εκτός του κουτιού) δεν θα μπορέσει να περάσει περισσότερο αέρα από αυτούς που είναι ήδη μέσα. 

Σήκωσε το μερικά εκατοστά να έχει χώρο να τραβήξει αέρα. 
Ξεκίνα με αλλαγή πάστας και Undervolt/Underclock για να έχει καλύτερα sustained clocks και θερμοκρασίες. Και μετά περνάς σε κάτι παραπάνω. 
Οι μόνες βάσεις που έχω δει να κάνουν αισθητή διαφορά είναι κάτι Custom με static pressure ανεμιστήρες. Και αυτές είναι με κόστος 30-50 ευρώ υλικά για 5 ( στην καλύτερη) βαθμούς διαφορά. 

Από αριστερά/δεξιά. Θα μπορούσα να το βάλω πλάγια αλλά φοβάμαι θα είναι πολύ ασταθές έτσι. Δεν βαριέσαι, θα ψυχθεί με αγωγή αντί για συναγωγή, καλύτερο από τίποτα🥴

Δημοσ.

Πήγαινε για repaste και tune στη cpu. Είναι κοντά 10-15C διαφορά.
Σε load τρέχω 9750H γύρω στα 75-85. Αλλά είναι πειραγμένος μέχρι αηδίας. 
Δεν έχει νόημα να έχεις τόσο ψηλά ρολόγια σε Mobile, αν δεν έχεις αντίστοιχη κάρτα να οδηγήσεις. Ίσα ίσα που θα ανέβεις στο sustained clock αν τον στρώσεις σε ρυθμίσεις. Ξεκίνα να μαθαίνεις πως δουλεύει το throttlestop. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιώσεις τις θερμοκρασίες με τέτοιο κουτάκι. Αν βγάλεις τον πάτο και μοντάρεις Arctic P12 ίσως να σώσεις λίγο την κατάσταση αλλά μην περιμένεις θαύματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

Πήγαινε για repaste και tune στη cpu. Είναι κοντά 10-15C διαφορά.
Σε load τρέχω 9750H γύρω στα 75-85. Αλλά είναι πειραγμένος μέχρι αηδίας. 
Δεν έχει νόημα να έχεις τόσο ψηλά ρολόγια σε Mobile, αν δεν έχεις αντίστοιχη κάρτα να οδηγήσεις. Ίσα ίσα που θα ανέβεις στο sustained clock αν τον στρώσεις σε ρυθμίσεις. Ξεκίνα να μαθαίνεις πως δουλεύει το throttlestop. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιώσεις τις θερμοκρασίες με τέτοιο κουτάκι. Αν βγάλεις τον πάτο και μοντάρεις Arctic P12 ίσως να σώσεις λίγο την κατάσταση αλλά μην περιμένεις θαύματα.

Φιλε να σου πω την αλήθεια δεν ειμαι τόσο σχετικός, άσε που φοβάμαι να το ανοίξω κλπ μη πειράξω κάτι που δεν πρέπει και τρέχω. Δεν είναι ότι έχει θέμα η ψύξη του. Καλή είναι και από μόνη της. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή σου😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει υποδοχή vesa, βίδωσε το όρθιο. Θα βελτιωθεί η θερμική συμπεριφορά του.

Επεξ/σία από solution1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...