Panosmalgym Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): 310 W SFF (Gold) Full range 115V/230V 90% efficiency * Motherboard (Μητρική): HP name: Lincs, SSID: 843B, Form factor: Customized: 24.9 x 26.7 cm (9.80 x 10.5 in), Chipset: Intel H370 * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Intel Core i7-9700 (3 GHz base frequency, up to 4.7 GHz with Intel Turbo Boost Technology, 12 MB cache, 8 cores) * RAM (Μνήμη συστήματος): F4-2666C15D-16GVR Ripjaws V DDR4-2666MHz CL15-15-15-35 1.20V 16GB (2x8GB) * GPU (Κάρτα γραφικών): NVIDIA GeForce GTX 1060 (3 GB) 192bit GDDR5, Engine clock: 1506 MHz (Base) / 1708 MHz (Boost) Memory clock: 4004 MHz (8 Gbps) PCIe: PCIex16 Gen 3 * SOUND CARD(Κάρτα ήχου): Sound BlasterX AE-5 Plus Pure Edition * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): Samsung QE55Q9FN Smart 4K UHD 55" * ΟS (Λειτουργικό σύστημα): Windows 11 Home 64bit Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Είχα αγοράσει το HP Pavilion 690-003nv. Θα ήθελα να προχωρήσω σε αναβάθμιση του τροφοδοτικού σε 850W περίπου. Ο τρόπος που συνδέεται το τροφοδοτικό στην μητρική για παροχή ρεύματος είναι 2 * 4pin και 1 molex για το psu fan. Έχω δει πως όλα τα τροφοδοτικά δεν βγάζουν το συγκεκριμένο καλώδιο για να συνδεθεί πάνω στο molex psu fan της μητρικής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος, παρόμοιο πρόβλημα; Παραθέτω και φωτογραφία αν θα μπορούσε να βοηθήσει. Στο κάτω μέρος της μητρικής στη μέση είναι η λευκή υποδοχή molex που συνδέεται τώρα το καλώδιο από το τροφοδοτικό για το psu fan και δεξιά και πάνω τα κλασικά 4pin. Ευχαριστώ πολύ... 🙂
JDROGAS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ριξε μια ματια σε αυτο το βιντεο. Υπαρχει και αυτος ο ανταπτορας-μετατροπεας για να βαλεις atx τροφοδοτικο,αλλα ποιο μπορει να ταιριαξει στο χωρο του κουτιου σου; https://www.ebay.com/itm/224551726561?mkevt=1&siteid=1&mkcid=2&mkrid=21572-161791-658771-9&source_name=google&mktype=pla_ssc&campaignid=12961468953&groupid=121250410949&targeted=pla-1248581038030&MT_ID=&adpos=&device=c&googleloc=1007501&itemid=224551726561&merchantid=116792603&geo_id=80&gclid=Cj0KCQiAys2MBhDOARIsAFf1D1eLfea54KkZ9ff2_Wx04G9FXyehSNj-ASsDg_m4nrY8t09mcIPvWbMaArHBEALw_wcB Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από JDROGAS
Panosmalgym Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου 😁. Βασικά στο video δείχνει πως πάνω από 500W δεν υπάρχει τροφοδοτικό που να τοποθετείται όπως ακριβώς το προηγούμενο. Τώρα όσον αφορά στην περίπτωση του αντάπτορα δε θα έπρεπε να βγάζει κι άλλες υποδοχές; Πχ 2*4pin, 2*6pin καθώς και άλλες υποδοχές εφόσον αφορά τροφοδοτικά μεγαλύτερης ισχύος;
JDROGAS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Ο ανταπτορας αυτος απ'οσο καταλαβαινω ειναι απλα για να μπορεσεις να ταιριαξεις ενα οποιοδηποτε τροδοφοτικο atx,να λειτουργησει ο ανεμιστηρας του και να δωσει ρευμα στη μητρικη σου. Τις υπολοιπες υποδοχες (sata,molex,6+2 κλπ κλπ) θα τις εχει το τροφοδοτικο που θα βαλεις.
Panosmalgym Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δηλαδή με τον συγκεκριμένο αντάπτορα αν συνδέσω μόνο το psu fan καλώδιο για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας και τα 2*4pin της μητρικής συνδεθούν από τα καλώδια απευθείας από το τροφοδοτικό θα υπάρχει θέμα; 🙂
JDROGAS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να καταλαβω κι εγω ακριβως,τι connector δινει ρευμα στη μητρικη σου; Edit: Βλεπω οτι ο connector ειναι 8pin διπλα απο το 4πινο του ανμειστηρα,αρα για να βαλεις οποιοδηποτε atx τροφοδοτικο θελεις τετοιον ανταπτορα για να συνδεσεις αρχικα το τροφοδοτικο. Δεν μπορω να καταλαβω απο τη φωτο λογω χαμηλης αναλυσης τι connector εχει η μητρικη σου για τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου,παντως για 4πινο μολεξ δεν μου φαινεται. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από JDROGAS
Panosmalgym Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στη φωτογραφία της μητρικής που στέλνω έχω κυκλώσει με κίτρινο χρώμα τα 4pin που χρειάζεται για να πάρει ρεύμα πάνω και κάτω στη μητρική και στο κάτω μέρος με κόκκινο χρώμα το psu fan. Το psu cable fan είναι p2 αυτό που γράφει επάνω στο βύσμα. Θα στείλω πιο μετά για βύσμα πόσα pin έχει.👍 Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από Panosmalgym
JDROGAS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Απ'οσο γνωριζω και προσπαθω να σε βοηθησω (δεν ειμαι τεχνικος),το ενα 4πινο ειναι ρευμα για τη cpu και το αλλο για τη μητρικη. Εσυ για να βαλεις ενα οποιοδηποτε atx τροφοδοτικο θελεις εναν ανταπτορα που να βγαζει απο 24pin του τροφοδοτικου σε 1*4pin. Το αλλο 4πινο για τον επεξεργαστη το εχει ουτως η αλλως το εκαστοτε τροφοδοτικο. Το θεμα ειναι οτι δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιος ανταπτορας.......βρηκα απο 24 σε 8 η απο 24 σε 6 (μαλιστα καποια ειναι για μοντελα της hp) Mην κολλας στον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου δεν ειναι αυτο το προβλημα σου. Εσυ δοκιμασες ηδη καποιο τροφοδοτικο και πως?
Panosmalgym Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει κάποιο τροφοδοτικό. Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε όταν ξεκίνησα να ψάχνω το λόγο που το τροφοδοτικό θα πρέπει να έχει ξεχωριστό καλώδιο ρεύματος για τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Είχα αρκετά pc στο παρελθόν τα οποία και είχα αναβαθμίσει. Αυτή τη "παραξενιά" δεν την έχω ξαναδεί.Το τροφοδοτικό βγάζει 1*4pin, 1*4pin, 1*6pin και 1*7pin psu fan. SSD και DVD παίρνουν ρεύμα από την μητρική. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από Panosmalgym
JDROGAS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Οντως υπαρχει αυτη η παραξενια της hp,στο ξαναλεω ομως το προβλημα σου δεν ειναι αυτο. Διοτι πιστευω οτι εαν υπαρχει στην περιπτωση σου ενας ανταπτορας για 24pin atx δεν θα χρειαστει να χρησιμοποιησεις το p2. Στο προκειμενο τωρα....ποιος ειναι ο λογος που θελεις 850w τροφοδοτικο; Aναφερεις οτι εχεις αναβαθμισει παλαιοτερα και αλλα pc,ηταν branded; πχ hp,dell,acer κλπ,γιατι συνηθως εχουν τροφοδοτικα sff και micro atx.
Panosmalgym Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Είναι η πρώτη φορά που έχω από συγκεκριμένο brand. Όλα τα tower ήταν από επιλογές hardware και με τον καιρό τα έκανα upgrade. Κάποιες φορές ασχολήθηκα και με OC αλλά πλέον όχι. Στη παρούσα φάση τα 310W που έχει το PC είναι πολύ οριακά. Η επόμενη λύση που είδα είναι το L05757-800 500W. Επειδή σκέφτομαι μετά για κάρτα γραφικών για 4k gaming, τα 500W δε νομίζω να αντέξουν κάποια 3080. Οπότε και ψάχνω ένα PSU με αρκετά WATT όπου θα έχει και μεγάλη αποδοτηκότητα στα games (50% φορτίου) όπως και να μείνει πιθανόν και για το επόμενο μελλοντικό tower. Έτοιμα TOWER μακριά 😂. Τώρα όσον αφορά για το psu fan cable έχω βρεί πως πρέπει να συνδεθεί, διαφορετικά δε θα μπορέσει να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού μιας και δεν θα παίρνει από κάπου ρεύμα. Έχω βρεί ένα video στο youtube όπου ο τύπος, φαντάζομαι πως είναι και η δουλειά του αυτή, το φτιάχνει μόνος του. Γενικά πιάνουν τα χέρια μου όμως με τάσεις και ρεύματα καλωδίων δεν έχω γνώσεις, οπότε και δεν μπορώ να κάνω πειράματα επάνω στο PC. Έτσι ψάχνω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να μην χρειαστεί να αλλάξω και τη μητρική μιας και λειτουργεί κανονικά. Ελπίζω μη σε έχω κουράσει. Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου @JDROGAS. 1
JDROGAS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δεν με εχεις κουρασει,ειλκρινα το εψαξα παρα πολυ διαβασα πολλα νηματα στο φορουμ της hp και ειδα αρκετα βιντεακια μαζι με το συγκεκριμενο που ειδες κι εσυ.Ακομα και εαν ειχες τις γνωσεις να το φτιαξεις οπως ο τυπος εδω που θα το τοποθετουσες αφου δεν χωραει καν μεσα,ασε που ουσιαστικα μια τετοια μετατροπη το καθιστα αχρηστο προς πωληση. Γι αυτο η δικη μου αποψη ειναι οτι εαν δεν σε καλυπτει ουτε το 500αρι της hp καλυτερα ειναι να το δωσεις και να φτιαξεις εσυ μια συνθεση ενα custom build οπως εσυ το θελεις. 2
jgeorgiou Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Panosmalgym είπε Επειδή σκέφτομαι μετά για κάρτα γραφικών για 4k gaming, τα 500W δε νομίζω να αντέξουν κάποια 3080. Ακόμη και αν τα καταφέρεις με τροφοδοτικό , το μηχάνημα ΔΕΝ κάνει για 4Κ gaming & RTX3080 σε ένα fiat αν βάλουμε ferrari μηχανή τρέχει σε αγώνες? 1
peiraiask Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Ακόμη και αν τα καταφέρεις με τροφοδοτικό , το μηχάνημα ΔΕΝ κάνει για 4Κ gaming & RTX3080 σε ένα fiat αν βάλουμε ferrari μηχανή τρέχει σε αγώνες? οντως δεν αξιζει να αγορασεις καρτα 1000 ευρω κ να τη βαλεις σε φτηνη μητρικη , φτηνες μνημες, γιατι πρακτικα η καρτα δεν θα αξιοποιηθει στο επακρο, δηλαδη τι την αγοραζεις? ομως λογω ρευστοτητας πλεον αγοραζεις καρτα 1000 ευρω , τη βαζεις σε οθονη 150 ευρω απο τις αγγελιες, μητρικη μνημες επεξεργαστη ι5 παρομοιως κ ο,τι δειχνει. ετσι εχεις την καρτα ολοκληρη κ ολα τα αλλα πληρης 1
Panosmalgym Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας. Η αλήθεια είναι πως δε ήθελα να μπώ σε διαδικασία αλλαγή της μητρικής, μόνο και μόνο για μια χαζή σύνδεση. Από εκεί και πέρα εάν δεν βρώ κάποια άκρη η αλλαγή της μητρικής θα είναι μονόδρομος. 😐
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα