Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα!

Ψάχνω ενα καλό και οικονομικό (οσο γινεται) ups.

Το ups θα μπει πανω σε pc που εχει τα εξης: ryzen 3600, b450 aorus elite, 16gb ram, 1tb hhd,500gb ssd και μια rtx 2060.

Το θέλω γιατι στην περιοχη κανει παρα πολλες διακοπες ρευματος, οποτε απλα θα μπει πανω για να προλαβαινει να κλεινει το pc κανονικα αν πεφτει το ρευμα. Επισης θα ηθελα να ειναι οσο πιο απλο γινεται στην χρηση (plug and play).

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ορίστε ένα μέγιστο budget.

ας πουμε τα 90 με 100 ευρω ταβανι. Και εννοειται οσο παει πιο οικονομικο τοσο το καλυτερο

Δημοσ.

Φίλε μου μετά από αρκετό προσωπικό ψάξιμο, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως τουλάχιστον στο θέμα UPS "φτηνό" και "καλό" δεν υπάρχει. Θα φανώ υπερβολικός ίσως. 
Αν δεν μπορείς όμως να διαθέσεις ένα αξιόλογο ποσό για να πάρεις ένα σωστό και αξιόπιστο UPS, ίσως είναι προτιμότερο να μην πάρεις καθόλου.
Πολλές φορές οι εταιρίες με τα "οικονομικά" τους UPS αναγράφουν δυνατότητες στο κουτί τους που εν τέλη δεν έχει ούτε το 70% από αυτές.
Με απλά λόγια, στα χαρτιά και εξωτερικά να μοιάζει ένα τέλειο και δυνατό VFM αλλά εσωτερικά να είναι τσίρκο, και χωρίς υπερβολή, να είναι ακόμα και επικίνδυνο να το έχεις στην πρίζα σου. (Βλέπε TurboX UPS) Υπάρχουν πολλοί ηλεκτρονικοί και γνώστες της κατηγορίας που τεστάρουν "φτηνά" UPS σαν αυτά στο YT με ρεύματα που λέει η συσκευασία ότι σηκώνει.
Μετράνε τάσεις και χρόνους μετάβασης από ρεύμα σε μπαταρία και ανοίγουν το εσωτερικό τους για να τσεκάρουν τα components του εσωτερικά και το πόσο ασφαλή είναι. Και μάντεψε....απέτυχαν στις περισσότερες δοκιμές.
Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο που σου πρότεινε ο φίλος Dantε παραπάνω, και δεν θέλω να σε αποτρέψω να το πάρεις. Μπορεί και να αξίζει όντως. 
Σίγουρα υπάρχουν οικονομικά UPS εκεί έξω που να αξίζουν για συγκεκριμένες περιστάσεις.
Αυτό που σίγουρα θα σου πρότεινα, είναι αρχικά να ψαχτείς καλά, και αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις κάτι καλύτερο μην το λυπηθείς. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2021 στις 9:00 ΜΜ, anestis_top είπε

Υπάρχουν πολλοί ηλεκτρονικοί και γνώστες της κατηγορίας που τεστάρουν "φτηνά" UPS σαν αυτά στο YT με ρεύματα που λέει η συσκευασία ότι σηκώνει.
Μετράνε τάσεις και χρόνους μετάβασης από ρεύμα σε μπαταρία και ανοίγουν το εσωτερικό τους για να τσεκάρουν τα components του εσωτερικά και το πόσο ασφαλή είναι. Και μάντεψε....απέτυχαν στις περισσότερες δοκιμές.

Μπορεί να σηκώσει 23W!!!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Καλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

Δηλαδη η ακριβο η τιποτα.

Ειναι καποια φθηνα που ειναι μια χαρα τιμια.Εχουν περασει και ακριβα απο τα χερια μου και ειδα μια χαρα τη "ποιοτητα" και αυτωνων.APC των 350 ευρω με μετασχηματιστες που κανουν σαν υποσταθμος.

Για να μη το πολυκουραζουμε,το eaton επισης εχει περασει απο τα χερια μου και ειναι μια χαρα για τα λεφτα του.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dantε είπε

Καλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

Δηλαδη η ακριβο η τιποτα.

Ειναι καποια φθηνα που ειναι μια χαρα τιμια.Εχουν περασει και ακριβα απο τα χερια μου και ειδα μια χαρα τη "ποιοτητα" και αυτωνων.APC των 350 ευρω με μετασχηματιστες που κανουν σαν υποσταθμος.

Για να μη το πολυκουραζουμε,το eaton επισης εχει περασει απο τα χερια μου και ειναι μια χαρα για τα λεφτα του.

Οπως ανέφερα φίλε μου για το συγκεκριμένο που πρότεινες δεν έχω καμία άποψη. Αλλά μέχρι τώρα ότι φτηνό με πολλές καλές αξιολογήσεις βρήκα, σε δοκιμές όπως στο video που παρέθεσε παραπάνω ο φίλος, όλα ήταν για πέταμα. Εφόσον εσύ το έχεις δοκιμάσει το Eaton και το θεωρείς καλύτερο από το ακριβό ΑPC τότε μάλλον δίκιο θα έχεις. 
Παρεμπιπτόντως, πέρα από τον θόρυβο των μετασχηματιστών στο APC αντιμετώπισες κάποιο σοβαρό πρόβλημα; ΠΧ να χάνει τάσεις, να σε κρεμάει σε φορτίο, η ακόμα και να καεί? Γιατί όταν μιλάμε για κακή αξιοπιστία αυτά θεωρώ πως είναι στοιχεία που την υποδηλώνουν. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anestis_top είπε

Οπως ανέφερα φίλε μου για το συγκεκριμένο που πρότεινες δεν έχω καμία άποψη. Αλλά μέχρι τώρα ότι φτηνό με πολλές καλές αξιολογήσεις βρήκα, σε δοκιμές όπως στο video που παρέθεσε παραπάνω ο φίλος, όλα ήταν για πέταμα. Εφόσον εσύ το έχεις δοκιμάσει το Eaton και το θεωρείς καλύτερο από το ακριβό ΑPC τότε μάλλον δίκιο θα έχεις. 
Παρεμπιπτόντως, πέρα από τον θόρυβο των μετασχηματιστών στο APC αντιμετώπισες κάποιο σοβαρό πρόβλημα; ΠΧ να χάνει τάσεις, να σε κρεμάει σε φορτίο, η ακόμα και να καεί? Γιατί όταν μιλάμε για κακή αξιοπιστία αυτά θεωρώ πως είναι στοιχεία που την υποδηλώνουν. 

Δεν ειπα οτι το eaton ειναι καλυτερο απο το apc.

Αλλα ups του 60αρικου να ειναι αθορυβο και apc των 350 να βουιζει λες και εχει σμηνος απο κουνουπια μεσα,προσωπικα το θεωρω αστειο.

Εχοντας περασει αρκετα ups απο τα χερια μου ,χοντρα θεματα κανενα δε μου παρουσιασε.Ψιλο θεματα που ομως ειναι ενοχλητικα ,απειρα.Και απο cyberpower και απο apc.Τουλαχιστον και στις 2 η εξυπηρετηση ηταν υποδειγματικοτατη.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ στην δουλειά μου έχοντας 8 UPS της TurboX  κανένα δεν δουλεύει μετά το πέρας του χρόνου, και μιλάμε για απλά office συστήματα για να τρέχουν ένα λογιστικό πρόγραμμα. Και από θέμα μπαταρίας, αν γίνει καμιά διακοπή, πιο γρήγορα κλείνει το PC από τα φώτα. 😄

Δημοσ.

αμα εχει πολλες διακοπες στην περιοχη του ο φιλος κακως παει σε ups της πλακας(ναι της πλακας) καθε χρονο θα αγοραζει μπαταρια οπως το κοβω.Καλυτερα πολυμπριζο των 35ε ασφαλειας και ας κλεινει το pc  παρα σαβουρα ups για να λεμε οτι εχουμε ups και στο μυαλο μας να νομιζουμε οτι σωθηκαμε.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ν; κάνω μια ερωτήσει το μπλε λαμπάκι στο κουτί γιατί χαμηλώνει κάτι φορές την φωτεινότητα και δεν παραμένει σταθερα αναμένω, ξέρει κάποιος? 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, anestis_top είπε

Πάντως εγώ στην δουλειά μου έχοντας 8 UPS της TurboX  κανένα δεν δουλεύει μετά το πέρας του χρόνου, και μιλάμε για απλά office συστήματα για να τρέχουν ένα λογιστικό πρόγραμμα. Και από θέμα μπαταρίας, αν γίνει καμιά διακοπή, πιο γρήγορα κλείνει το PC από τα φώτα. 😄

Ενταξει τα turbo x ειναι γνωστα σκουπιδια.Ειχα και στη δουλεια ενα παρολα αυτα και λειτουργουσε τιμια για αρκετο καιρο.Αλλα το ειχα ανοιξει να αλλαξω μπαταρια και η πλακετα ηταν επιπεδου ραδιοφωνου.Αναθεμα και αν ειχε προστασιες περα απο τη μπαταρια.

8 ώρες πριν, 3DJIN είπε

αμα εχει πολλες διακοπες στην περιοχη του ο φιλος κακως παει σε ups της πλακας(ναι της πλακας) καθε χρονο θα αγοραζει μπαταρια οπως το κοβω.Καλυτερα πολυμπριζο των 35ε ασφαλειας και ας κλεινει το pc  παρα σαβουρα ups για να λεμε οτι εχουμε ups και στο μυαλο μας να νομιζουμε οτι σωθηκαμε.

Τι λες?Τι σχεση εχει η μπαταρια?Αν εχει πολλες διακοπες καλυτερα πολυμπριζο?Στη διακοπη τι θα του προσφερει το πολυμπριζο δηλαδη?Οταν κοβεται η παροχη τα ηλεκτρονικα θα αντεξουν μια,δυο αντε τρεις φορες.Μετα γεια σας.

Και επαναλαμβανω,τα eaton ειναι πολυ καλα ups.Στο εξωτερικο θεωρουνται καλυτερα απο τα υπερεκτιμημενα apc και εν μερει συμφωνω.Για να παρεις τιμιο APC πρεπει να δωσεις 160Ε.

7 ώρες πριν, SuperNektar είπε

Ν; κάνω μια ερωτήσει το μπλε λαμπάκι στο κουτί γιατί χαμηλώνει κάτι φορές την φωτεινότητα και δεν παραμένει σταθερα αναμένω, ξέρει κάποιος? 

Σιγουρα δεν εχει σχεση η παροχη ρευματος για αυτο.Τι τροφοδοτικο εχεις?

Δημοσ.

δεν παθαινουν τιποτα απο το κλεισιμο ,μεσα στις προδιαγραφες ειναι.Το προβλημα ειναι η αυξομειωση τασεων οπου το ασφαλειας εκει προστατευει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

δεν παθαινουν τιποτα απο το κλεισιμο ,μεσα στις προδιαγραφες ειναι.Το προβλημα ειναι η αυξομειωση τασεων οπου το ασφαλειας εκει προστατευει.

Μαλιστα.Αρα σε σκληρο δισκο αν τον ανοιγοκλεινεις ,λες οτι δε θα παθει τιποτα και δε θα χασει δεδομενα?

Και το ups δηλαδη δε καλυπτει απο αυξομειωση τασης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...