flangedsongs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Συγνώμη για τη μάλλον χαζή ερώτηση αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση. Έχω ένα Kia Ceed και θα ήθελα να το βάψω για να φύγουν κάποιες γρατζουνιές που έχει περιμετρικά. Μία μέρα ήμουν σε ένα μαγαζί για βιολογικό καθαρισμό και μου είπαν ότι μπορούν να το γυαλίσουν με 150€ και να φύγουν οι γρατζουνιές (τουλάχιστον οι περισσότερες). Ισχύει κάτι τέτοιο; Ξέρω ότι χωρίς φωτογραφίες δεν μπορείτε να κρίνετε αλλά θα μπορούσατε να μου πείτε από τη πείρα σας; Οι περισσότερες γρατζουνιές είναι επιφανειακές και το χρώμα είναι γενικά σε καλή κατάσταση για την ηλικία του αυτοκινήτου. Ήθελα να το βάψω το ίδιο χρώμα (μαύρο) μόνο και μόνο για τις γρατζουνιές. Αξίζει να το πάω για γυάλισμα ή για βάψιμο; Ή μήπως να το πηγαίνω που και που για τοπική βαφή;
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Αν στην γρατζουνια το νυχι σου "πιανει" δεν γινεται τιποτα αλλο απο βαψμο Κανονας . 1
flangedsongs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν στην γρατζουνια το νυχι σου "πιανει" δεν γινεται τιποτα αλλο απο βαψμο Κανονας . Ευχαριστώ για την απάντηση. Ευτυχώς δεν ισχύει για τις περισσότερες γρατζουνιές αυτό. Μόνο σε μία γωνία μου το έχουν φάει καλά. Αν είναι να γλιτώσω τόσα λεφτά και να φαίνεται η γρατζουνιά σε μόνο μία γωνία δεν με πειράζει καθόλου! Λες να το κάνω τότε; Μπορεί να του κάνω γυάλισμα και τοπική βαφή για αυτή τη γωνιά... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από flangedsongs 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, flangedsongs είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Ευτυχώς δεν ισχύει για τις περισσότερες γρατζουνιές αυτό. Μόνο σε μία γωνία μου το έχουν φάει καλά. Αν είναι να γλιτώσω τόσα λεφτά και να φαίνεται η γρατζουνιά σε μόνο μία γωνία δεν με πειράζει καθόλου! Λες να το κάνω τότε; Μπορεί να του κάνω γυάλισμα και τοπική βαφή για αυτή τη γωνιά... Τοπικο βαψιμο συνηθως μπορεις να κανεις αλλα ο φαναρτζης θα σου πει .
konpat Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Αν το αμάξι είναι ατρακαριστο και δεν έχει βαφτεί ποτέ , μην το βάψεις. Το βάψιμο που θα σου κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το εργοστασιακό. Βάλε και ότι θα σου ξηλώσουν χερούλια, λάστιχα στις πόρτες, προφυλακτήρες , φώτα και ένα σωρό άλλα πράγματα για να το βάψουν όπως επίσης ότι οι γωνίες στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου δεν θα φαίνονται όπως πρέπει λόγω του τριψιματος και του πάχους της νέας βαφής. Γυαλισε το και θα είσαι οκ. Εξάλλου τις γρατσουνιές δεν τις γλιτώνεις και αν το βάψεις θα το πονάς σαν να ήταν καινούριο , ειδικά αν έχεις δώσει κανένα 1000άρικο και πάνω για το βάψιμο. 2
flangedsongs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, konpat είπε Αν το αμάξι είναι ατρακαριστο και δεν έχει βαφτεί ποτέ , μην το βάψεις. Το βάψιμο που θα σου κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το εργοστασιακό. Βάλε και ότι θα σου ξηλώσουν χερούλια, λάστιχα στις πόρτες, προφυλακτήρες , φώτα και ένα σωρό άλλα πράγματα για να το βάψουν όπως επίσης ότι οι γωνίες στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου δεν θα φαίνονται όπως πρέπει λόγω του τριψιματος και του πάχους της νέας βαφής. Γυαλισε το και θα είσαι οκ. Εξάλλου τις γρατσουνιές δεν τις γλιτώνεις και αν το βάψεις θα το πονάς σαν να ήταν καινούριο , ειδικά αν έχεις δώσει κανένα 1000άρικο και πάνω για το βάψιμο. Έχεις δίκιο. Εκτός από αυτά, μου φαινόταν υπερβολικό να δώσω τόσα λεφτά και να το βάψω το ίδιο χρώμα μόνο και μόνο για τις γρατζουνιές. Η απορία που έχω όμως είναι το γυάλισμα θα βγάλει τις -επιφανειακές- γρατζουνιές; Δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτό σαν επιλογή και μου φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό (δηλ. να την "γλιτώσω" με 150€ αντί για 1150€...). Τώρα βλέπω ότι υπάρχουν και κάποιοι που το κάνουν με 55-70€ και έχω ψηθεί πολύ. Θα κάνουν δουλειά όμως;
theodi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 με 150 δεν γυαλιζεις απλα κοροιδευεις τον εαυτο σου 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, flangedsongs είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Ευτυχώς δεν ισχύει για τις περισσότερες γρατζουνιές αυτό. Μόνο σε μία γωνία μου το έχουν φάει καλά. Αν είναι να γλιτώσω τόσα λεφτά και να φαίνεται η γρατζουνιά σε μόνο μία γωνία δεν με πειράζει καθόλου! Λες να το κάνω τότε; Μπορεί να του κάνω γυάλισμα και τοπική βαφή για αυτή τη γωνιά... Αν οι περισσότερες είναι εντελώς επιφανειακες και δεν πιάνει νύχι όπως είπε ο Γιάννης πιο πάνω, πάρε μια διορθωτική αλοιφή και τρίψτες μόνος σου. Θα δεις ότι θα φύγουν σχεδόν όλες. Εγώ έχω την 3Μ perfect fit, κανει πολύ καλή δουλειά,ειδικά αν έχεις αλοιφαδορο θα φύγουν όλες οι επιφανειακες. Αλλά και χωρίς, κάνει καλή δουλειά.
flangedsongs Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, jmmys είπε Αν οι περισσότερες είναι εντελώς επιφανειακες και δεν πιάνει νύχι όπως είπε ο Γιάννης πιο πάνω, πάρε μια διορθωτική αλοιφή και τρίψτες μόνος σου. Θα δεις ότι θα φύγουν σχεδόν όλες. Εγώ έχω την 3Μ perfect fit, κανει πολύ καλή δουλειά,ειδικά αν έχεις αλοιφαδορο θα φύγουν όλες οι επιφανειακες. Αλλά και χωρίς, κάνει καλή δουλειά. Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Ουσιαστικά έχεις τον αλοιφαδορο και όποτε με το κακό συμβεί κάτι απλά το διορθώνεις την επόμενη μέρα; Αξίζει τα έξοδα/επένδυση και τον κόπο; Φοβάμαι μην το κάνω χειρότερο. 1
apostolispd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Χειρότερο δεν γίνεται. Αν θες να δεις τι κάνει η αλοιφή, πάρε ένα σωληνάριο (κόστος<€10) και πέρνα το με ένα πανάκι μικροϊνών σε ένα μικρό τμήμα. Βλέπεις το αποτέλεσμα και αποφασίζεις αν θες να επενδύσεις σε αλοιφαδόρο για να το περάσεις ολόκληρο ή θα το πας στυλ Μιγιάγκι. Το δικό μου (προηγούμενος κάτοχος γυναίκα) είχε επιφανειακές γρατζουνιές από τα νύχια σε όλες τις χούφτες πίσω από τα χερούλια. Αλοιφαδόρος δεν έμπαινε στο σημείο, αλλά με το πανάκι έγινε μια χαρά δουλειά. 1
babisskg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, flangedsongs είπε Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Ουσιαστικά έχεις τον αλοιφαδορο και όποτε με το κακό συμβεί κάτι απλά το διορθώνεις την επόμενη μέρα; Αξίζει τα έξοδα/επένδυση και τον κόπο; Φοβάμαι μην το κάνω χειρότερο. Δεν βάφεται το αυτοκίνητο ξανά , όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο , εκτός και υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο λόγω ατυχήματος ( μακριά από μας ) . Σωστά προειπώθηκε από τον @konpat . Το επαναληπτικό βάψιμο , αν γίνει κοστίζει ένα σκασμό λεφτά , το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει κλεισμένο μήνα και πλέον και σίγουρα δεν κάνουμε τέτοιες δουλειές σε απλά καθημερινά αυτοκίνητα . Το γυάλισμα είναι η λύση , μάλιστα καλό είναι να γίνεται ανά 5ετια , για την συντήρηση του χρώματος . Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως , πρέπει να το δώσετε έξω , διότι μόνος σας αν δεν το έχετε ξανακάνει , θα ταλαιπωρηθειτε . Τόσο ζητάνε , γύρω στο 150αρι , να ξέρετε ότι στο γυάλισμα γίνεται το " κατέβασμα " της βαφής δλδ τρώγεται η επιφάνεια του βερνικιού και του χρώματος κατά κάποιον τρόπο , μειώνεται δλδ το πάχος του υλικού πάνω από την λαμαρίνα η τα πλαστικά . Στην περίπτωση που πάτε να το κάνετε μόνος σας , να θυμάστε ότι πρέπει να γίνει σε κλειστό χώρο ιδανικά κι' αν όχι να μην γίνει κάτω από ήλιο . 1
flangedsongs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, babisskg είπε Δεν βάφεται το αυτοκίνητο ξανά , όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο , εκτός και υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο λόγω ατυχήματος ( μακριά από μας ) . Σωστά προειπώθηκε από τον @konpat . Το επαναληπτικό βάψιμο , αν γίνει κοστίζει ένα σκασμό λεφτά , το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει κλεισμένο μήνα και πλέον και σίγουρα δεν κάνουμε τέτοιες δουλειές σε απλά καθημερινά αυτοκίνητα . Το γυάλισμα είναι η λύση , μάλιστα καλό είναι να γίνεται ανά 5ετια , για την συντήρηση του χρώματος . Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως , πρέπει να το δώσετε έξω , διότι μόνος σας αν δεν το έχετε ξανακάνει , θα ταλαιπωρηθειτε . Τόσο ζητάνε , γύρω στο 150αρι , να ξέρετε ότι στο γυάλισμα γίνεται το " κατέβασμα " της βαφής δλδ τρώγεται η επιφάνεια του βερνικιού και του χρώματος κατά κάποιον τρόπο , μειώνεται δλδ το πάχος του υλικού πάνω από την λαμαρίνα η τα πλαστικά . Στην περίπτωση που πάτε να το κάνετε μόνος σας , να θυμάστε ότι πρέπει να γίνει σε κλειστό χώρο ιδανικά κι' αν όχι να μην γίνει κάτω από ήλιο . Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε θα το πάω για γυάλισμα επειδή δεν έχει γινεί ποτέ και χρειάζεται ένα καλό και όταν δυστυχώς αποκτήσει κάποια νέα γρατζουνιά θα κάνω αυτό που λέει ο @apostolispd. Η τελευταία μου απορία είναι να το πάω σε αυτόν που μου είπε στα 150€ ή να δοκιμάσω τους άλλους που ζητάνε 55-70€; Θα κάνει κάτι έξτρα αυτός στα 150€ ή δεν θα έχει μεγάλες διαφορές;
babisskg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, flangedsongs είπε Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε θα το πάω για γυάλισμα επειδή δεν έχει γινεί ποτέ και χρειάζεται ένα καλό και όταν δυστυχώς αποκτήσει κάποια νέα γρατζουνιά θα κάνω αυτό που λέει ο @apostolispd. Η τελευταία μου απορία είναι να το πάω σε αυτόν που μου είπε στα 150€ ή να δοκιμάσω τους άλλους που ζητάνε 55-70€; Θα κάνει κάτι έξτρα αυτός στα 150€ ή δεν θα έχει μεγάλες διαφορές; Να ψάξετε να βρείτε και πιο ακριβά , μάλιστα να δείτε με τι μάρκα υλικά δουλεύουν πχ της 3M . Να δώσετε και 200 εφόσον βρείτε αυτόν που γνωρίζει τι κάνει !
Dantε Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, babisskg είπε Το γυάλισμα είναι η λύση , μάλιστα καλό είναι να γίνεται ανά 5ετια , για την συντήρηση του χρώματος . Συμφωνω στα υπολοιπα,αλλα στο συγκεκριμενο διαφωνω.Δε θα μεινει βερνικι στο τελος αν το κανεις τακτικα. Νομιζω πως (με αυτα που εχω διαβασει/ακουσει) πανω απο 2 φορες γυαλισμα,ειναι επιφοβο.
babisskg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Συμφωνω στα υπολοιπα,αλλα στο συγκεκριμενο διαφωνω.Δε θα μεινει βερνικι στο τελος αν το κανεις τακτικα. Νομιζω πως (με αυτα που εχω διαβασει/ακουσει) πανω απο 2 φορες γυαλισμα,ειναι επιφοβο. Σεβαστός ο σκεπτικισμός , γι' αυτό είπαμε να βρούμε αυτόν που ξέρει τι κάνει και να τον πληρώσουμε γι' αυτό !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα