Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω μια τετοια θηκη, ποια ειναι η καλυτερη πιστευετε. Προσωπικα κοιταζω απο την Orico καποιες που εχει βγαλει στα 10gbps . Εχει μια αλουμινιου και μαι διαφανη. Αυτη οχ σκεφτομαι να παρω

https://www.skroutz.gr/s/27793207/Orico-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-SATA-III-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-σε-Διάφανο-χρώμα-TCM2-C3-BK-BP.html

Δημοσ.

Δεν εχω καποιο στο μυαλο, απλα να μπορω να βαζω m2 και να χω τις καλυτερες ταχυτητες. Αυτη την στιγμη εχω εναν adata sx8200 pro λαι σλεφτομουν να επαιρνα και εναν samsung 970 evo plus nvme. Αλλα ξαναλεω δε προοριζεται για συγκεκριμενο δισκο, απλα οτι παρω θελω να μου μεινει και να χει τα καλυτερα αποτελεσματα

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχω την αίσθηση ότι υποστηρίζει μόνο sata 3. Θα παίξει και ο nvme αλλά σε ταχύτητες sata 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ γι' αυτό το λέω, αν και με προβληματίζει το μικρό heatsink του enclosure με τον 970... θα γίνει πανηγύρι από θερμοκρασίες και throttle!

Πάντως, αν και δεν το αναφέρει η ίδια η εταιρία, ο κατασκευαστής του chipset αναφέρει:

Αναφορά σε κείμενο

PCIe NVMe Gen3 x2

Δηλαδή 1.970MB/s. Το enclosure πιάνει 10Gbps, δηλαδή 1.250MB/s. Καλά είναι για εξωτερικό δίσκο. 

Η μητρική ποια είναι; 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Δε ξερω γιατι κολλησατε με το sata 3. Εγω ειπα απο την αρχη οτι δινει 10gbps. Εχει και εκδοση με τα μισα χρηματα σε 5 gbps

https://www.skroutz.gr/s/24401689/Orico-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-SATA-III-με-σύνδεση-USB3-1-TCM2F-C3-BK-BP.html

Εχω δει και βιντεακια που δινει οτι φτανει κοντα στο θεωρητικο οριο με γρηγορους δισκους. Τωρα με θερμοκρασια δε ξερω τι παιζει αλλα οκ δεν προοριζονται η εξωτερικοι για αστματητη χρηση, τι να πω τωρα

Επισης καλη λυση θα ειναι και της ROG το Strix

https://www.skroutz.gr/s/21335355/Asus-ROG-Strix-Arion-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-2-Type-C-90DD02H0-M09000.html

Οι controller Παντως γενικοτερα απο οτι μαθαινω ειναι τρεις ASM2362, JMS583, or RTL9210/B

Και εδω εχει πολλες πληροφοριες πανω στο θεμα

https://forums.anandtech.com/threads/stable-nvme-usb-adapter.2572973/

16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Η μητρική ποια είναι;

Ξαναλεω δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο, θελω κατι που να παιζει παντα και παντου με τα καλυτερα οσο το δυνατον αποτελεσματα. Εν προκειμενω οι συσκευες που θα γινεται η χρηση, θα ειναι αναμεσα σε ενα Dell xps 9570 laptop και ενα σταθερο με μητρικη asrock ab350 fatality. Επισης εχω και ενα lenovo thinkpad hybrid dock, για ενα παλιοτερα λαπτοπ 6ετιας

Δημοσ.

Να ρωτησω και κατι τελευταιο να ειμαι σιγουρος. Πρεπει και το καλωδιο να ειναι ορισμενων προδιαγραφων για να πιασει τα 10Gbps?

Την διαφανη θα παρω, που ειναι και tool-less, και στην τελικη μπορεις απλα να μην βιδωνεις το καπακι και να το χεις και τελειως ανοικτο αν πιστευεις οτι θερμεναιτε. Τωρα για κατι ποιο μονιμο αν καποιος πχ θελει απλα να ταιριαξει εναν δισκο και δεν εχω σκοπο να βαζω-βγαζει, ναι καλυτερα την αλουμινιου αν θελει καλυτερα θερμικα αποτελεσματα

Επισης ειδα και σε ενα βιντεο η Orico βγαζει και θηκη αντιστοιχη, λιγο πιο παχια στο πλαι, με thnuderbolt 3 για 40Gbps. Ελλαδα δεν την βρηκα αλλα αμερικη κανει 100 δολλαρι γυρω. Οκ απλα το αναφερω δε με νοιαζει

Ενας συνδυασμος Orico στο 30αρι μαζει με εναν vfm adata 8200 pro η samsung 970 evo plus 1-2TB Νομιζω ειναι το ιδανικο

Δημοσ.

Αγόρασα το Orico M2PV-C3-BK-EP (controller Realtek RTL9210) προς €29 τέλη Οκτωβρίου και εγκατέστησα έναν 500άρη Kingston KC2500.
Είχα κάποιους ενδοιασμούς γιατί το enclosure αυτό δεν είναι εξ ολοκλήρου μεταλλικό όπως τα (κατά €10 ακριβότερα) Raidsonic Icy Box και φοβόμουν πως θα αντιμετώπιζα υπερθερμάνσεις/throttling.
Όλα αυτά στην θεωρία. Γιατί στην πράξη, δεν έχω δει υψηλές θερμοκρασίες. Οφείλω πάντως να σημειώσω πως δεν είναι μονίμως συνδεδεμένο. Χρησιμοποιείται λίγα λεπτά κάθε μέρα για OS backup, mirror αρχείων κ.λπ. Και φυσικά πως διανύουμε το τέλος του φθινοπώρου (θερμοκρασία δωματίου 17° ~ 18° C).
Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινάει γύρω στους 24° ~ 25° C και κατά τη διάρκεια του sync (Διάρκεια < 3′) φτάνει έως τους 32° C. Κατά προσέγγιση πάντα.
Κάποια στιγμή το άφησα idle για περισσότερη ώρα χωρίς να σημειωθεί αύξηση. Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στον controller και το auto sleep mode.

Για τη δουλειά που το θέλω είναι μια χαρά.
Στη συσκευασία περιέχονται δύο καλώδια USB, Type C σε Type C και Type C σε Type A. Παρότι δουλεύουν κανονικά, έχουν μικρό μήκος που δυσκολεύει τη σύνδεση με τα (πίσω) ports του PC.
Για αυτό το λόγο προτίμησα ξεχωριστό καλώδιο 1m της Blitzwolf από το Banggood (€7,30 - τώρα έχει ακριβύνει).
Πήρα επίσης κι ένα οικονομικό thermal pad της Gembird αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Αν δεν το χρειάζεστε άμεσα, θα πρότεινα να περιμένετε λίγους μήνες ακόμη μήπως μειωθούν οι τιμές ταχύτερων/νεότερων enclosures.
Αν όχι 40Gbps, τουλάχιστον 20 Gbps. Ακόμα και αν το motherboard σας δεν υποστηρίζει SS 20 USB 3.2 Gen 2x2 (για USB 4 ούτε λόγος!), αποτελούν future-proof αγορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινάει γύρω στους 24° ~ 25° C και κατά τη διάρκεια του sync (Διάρκεια < 3′) φτάνει έως τους 32° C. Κατά προσέγγιση πάντα.

Αν θέλετε και βρείτε χρόνο, μπορείτε να τρέξετε ένα τεστ στο Crystal Disk Mark των 8GB σε 3 Runs;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Αν θέλετε και βρείτε χρόνο, μπορείτε να τρέξετε ένα τεστ στο Crystal Disk Mark των 8GB σε 3 Runs;

Την τελευταία φορά που δοκίμασα να κάνω tests με τον συγκεκριμένο NVMe, το benchmark κόλλαγε και η συσκευή χανόταν από το σύστημα.
Με την επανασύνδεση (unplug -> plug) στα SMART readings είχε καταγραφεί ένα unsafe shutdown.

Έχουμε τις εξής παραμέτρους:
1. Το αποθηκευτικό μέσο - Η συγκεκριμένη σειρά των Kingston θεωρείται (θεωρείτο) από τις καλύτερες της αγοράς.
2. Τον Controller (συναρτήσει firmware) του Enclosure. Τα tests με το Crystal Disk Mark που κατέληγαν σε πάγωμα δεν πραγματοποιήθηκαν με το Orico, αλλά με ένα docking station της Delock το "6400" - περισσότερα στο νήμα «Χρήση NVMe ως external drive: Enclosure ή Docking Station;»
3. Τον Controller του motherboard.

Βάσει εμπειρίας, αν τα #2 και #3 έχουν ασυμβατότητες οι ταχύτητες και γενικά η επικοινωνία των συσκευών θα είναι προβληματική.
Υπάρχει πληθώρα αναφορών που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Οι περισσότεροι χρήστες παρακάμπτουν το πρόβλημα με υποβάθμιση:
Αντί για την γρήγορη θύρα USB, συνδέουν τον εξωτερικό NVMe σε μια απ’ τις αργές. Rock solid από εκεί και πέρα αλλά με κόστος στην ταχύτητα. Δώρον άδωρον.

Και επειδή έχω φάει αρκετές φρίκες και δεν θέλω να μου μείνει ο NVMe στο χέρι με τα stressαρίσματα και τα βάλε-βγάλε προκειμένου να τον ξαναδεί το σύστημα, είπα να αποφύγω ανάλογα benchmarks στα USB ports των 10 Gbps (παραπάνω δεν έχω ούτως ή άλλως)
Από την άλλη, το να τρέξω το Crystal Disk Mark με τον NVMe (Orico/RTL9210 ή Delock/ASM2362) συνδεδεμένο σε USB 3.0 των 5 Gbps δεν έχει κανένα νόημα λόγω bottleneck.
Μπορώ αν θέλεις να ανεβάσω 2-3 screenshots που έχω κρατήσει από ημιτελείς μετρήσεις, αυτές που εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας του freeze. Αλλά χρησιμοποιήθηκε το standard test με δείγμα του ενός GB κι εσύ βλέπω ζητάς 8...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 9-11 είπε

χρησιμοποιήθηκε το standard test με δείγμα του ενός GB κι εσύ βλέπω ζητάς 8...

Δεν είμαι ακριβώς εγώ που το ζητάω 😜. Έκανα μία μείξη από τα βίντεο του Κώστα περί του PNY CS900 που έχω και ενώ τόσο καιρό θέριζε στο 1GB τεστ και δεν γινόταν καμία μεταβολή στη θερμοκρασία (όταν πιάνω το δίσκο, γιατί ο σένσορας και από ψυγείο να τον βγάλω, πάλι 33 βαθμούς θα δείχνει), μόλις δοκίμασα με 8 ή 16GB -δεν θυμάμαι- η απόδοση έπεσε στο 1/3 και πλέον ο δίσκος ζεστάθηκε (δοκιμάζω με την τελευταία έκδοση του Crystal Disk Mark για να βλέπω και τα IOPS, αλλά με το configuration του Κώστα). Επίσης, όπως αναφέρει για τους NVME, όταν ζορίζονται ανεβάζουν θερμοκρασίες και για να μην φτάσουν σε απαγορευτικό επίπεδο ρίχνουν τις επιδόσεις τους. Οπότε, για να μην γίνει πανηγύρι γι' αυτό πρότεινα λιγότερα GB στο τεστ και μικρότερη διάρκεια καθώς ήθελα να δω μία θήκη πως τα πάει από θερμοκρασίες (αν είναι καλή ιδέα να τις χρησιμοποιούμε για εξωτερικούς δίσκους). Πάντως ο δικός μου που αναφέρω στον οδηγό μου, το καλοκαίρι χωρίς ψύκτρα δεν ξεπέρασε τους 50 βαθμούς.

*Έχει κάνει review το δίσκο σας:  https://www.youtube.com/watch?v=1ElU_R4vl1s

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα σημειώνω και θα επανέλθω.
Τα είχα παρακολουθήσει αυτά τα videos, αλλά μου είχε διαφύγει η επισήμανση για αλλαγή του default test size.
Τον KC2500 μάλιστα, τον είχα σταμπάρει μετά από αυτό το review και τον τσίμπησα όταν έπεσε στα €60 (αρχικά η τιμή του ήταν απαγορευτικά υψηλή για την κατηγορία των 500 GB)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...