Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Βλέπω στα lidl την άλλη εβδομάδα το παραπάνω δράπανοκατσάβιδο. Έχει λέει μπλα-μπλα-μπλα, αλλά από την περιγραφή δεν μπορώ να καταλάβω αν η σκανδάλη λειτουργίας του είναι σταδιακή (αν την πατά κανείς με μεταβλητή δύναμη αυξομειώνει τις στροφές μέχρι το οριζόμενο όριο) ή απλά είναι on-off και οι στροφές ρυθμίζονται μόνο από τις δύο ταχύτητες που λέει ότι έχει.

Το έχει πάρει κανείς σε προηγούμενη "προσφορά" να μας πει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά αυτό το 0-x ταχύτητα σημαίνει ότι ότι αυξάνει σταδιακά ταχύτητα ανάλογα με τη πίεση της σκανδάλης, αλλιώς θα ανέφερε "1η ταχύτητα: 400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: 1400 min⁻¹".

Spoiler

Αριθμός στροφών:1η ταχύτητα: 0–400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: 0–1400 min⁻¹

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Λογικά αυτό το 0-x ταχύτητα σημαίνει ότι ότι αυξάνει σταδιακά ταχύτητα ανάλογα με τη πίεση της σκανδάλης, αλλιώς θα ανέφερε "1η ταχύτητα: 400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: 1400 min⁻¹".

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αριθμός στροφών:1η ταχύτητα: 0–400 min⁻¹ / 2η ταχύτητα: 0–1400 min⁻¹

Εσύ καλά το λες, αλλά με τη λογική στο marketing άκρη δεν βγάζεις. Θα μπορούσε να υπονοεί ότι πηγαίνει σταδιακά από μόνο του στις 400 στροφές. Ακαριαία 0-400 μόνο το CHAOS

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.

Δεν τα έχω για τέτοια τα προϊόντα του Lidl. Έχω πάρει διάφορα εργαλεία και είμαι ευχαριστημένος από τις προδιαγραφές και την απόδοσή τους. Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε και για μια 2η-3η γνώμη!

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/11/2021 στις 10:33 ΜΜ, iml είπε

είναι σταδιακή (αν την πατά κανείς με μεταβλητή δύναμη αυξομειώνει τις στροφές μέχρι το οριζόμενο όριο)

Το αυτό. 

Δεν νομίζω πως βγάζει το lidl ηλεκτρικό εργαλείο τέτοιου στυλ με μη μεταβλητή ρύθμιση. 

Δημοσ.
Στις 13/11/2021 στις 10:49 ΜΜ, iml είπε

Εσύ καλά το λες, αλλά με τη λογική στο marketing άκρη δεν βγάζεις. Θα μπορούσε να υπονοεί ότι πηγαίνει σταδιακά από μόνο του στις 400 στροφές. Ακαριαία 0-400 μόνο το CHAOS

Γενικά το Lidl αν έχεις κρατήσει απόδειξη είναι ανοικτό σε επιστροφές. Για παράδειγμα εχθές που πήρα κάτι καλύμματα για το αυτοκίνητο μου είπαν ότι αν δεν μου κάνουν μπορώ να τα επιστρέψω απλά με την απόδειξη

6 ώρες πριν, csontheline είπε

Το αυτό. 

Δεν νομίζω πως βγάζει το lidl ηλεκτρικό εργαλείο τέτοιου στυλ με μη μεταβλητή ρύθμιση. 

Έχω ένα κρουστικό το οποίο μεταβάλει την ταχύτητα του με ένα knob  που έχει στην κορυφή και όχι στην σκανδάλη. Δεν είναι τίποτα αυτονόητο. Ωστόσο απ' την στιγμή που μπορείς να το επιστρέψεις δεν χάνεις κάτι να το πάρεις και να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Κανονικά μεταβλητές στροφές έχει με την σκανδάλη όπως όλοι οι βιδολόγοι. Απλά έχει 2 ταχύτητες με γρανάζωμα, το αργό είναι για βίδωμα και το γρήγορο για τρύπημα.

Δημοσ.

Έχω το D5, λογικά είναι το προηγούμενο μοντέλο.
Είναι στις ίδιες προδιαγραφές απλά με 5Nm λιγότερη ροπή.
Εξαιρετικό και πολύ δυνατό, εννοείται ότι διαθέτει σκανδάλη ευαίσθητη στο άγγιγμα η οποία προσαρμόζει τις στροφές του κινητήρα.
Για εμένα πάρε το με κλειστά μάτια.
Του έχω πιει το αίμα και δεν έχει καταλάβει το παραμικρό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, δεν είμαι fan των άσκοπων δοκιμών και επιστροφών, ωστόσο η πολιτική των Lidl βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή. Μάλλον θα δοκιμάσω το προιόν και αν δεν λειτουργεί όπως περιγράφω θα πρέπει να το γυρίσω. Θα προσθέσω ένα σχόλιο όταν το δοκιμάσω.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το προιόν αγοράστηκε, και η σκανδάλη του μεταβάλει τις στροφές ανάλογα με την πίεση, μια χαρά λοιπόν.

Μελανό σημείο (για τα δικά μου γούστα) είναι ότι όσο λειτουργεί σε οποιαδήποτε ταχύτητα κάνει ένα συνεχόμενο "μπιπ" σαν να βάζει νταλίκα όπισθεν, αλλά συνεχόμενο. Δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης αυτής της παραφωνίας. Είναι αραγε φυσιολογικό, κάποιος ήχος σαν ακουστική ασφάλεια λειτουργίας ή το μοτέρ έχει κουσούρι?

@rafa1919 και το δικό σου μοντέλο έτσι είναι?

• Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, iml είπε

Το προιόν αγοράστηκε, και η σκανδάλη του μεταβάλει τις στροφές ανάλογα με την πίεση, μια χαρά λοιπόν.

Μελανό σημείο (για τα δικά μου γούστα) είναι ότι όσο λειτουργεί σε οποιαδήποτε ταχύτητα κάνει ένα συνεχόμενο "μπιπ" σαν να βάζει νταλίκα όπισθεν, αλλά συνεχόμενο. Δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης αυτής της παραφωνίας. Είναι αραγε φυσιολογικό, κάποιος ήχος σαν ακουστική ασφάλεια λειτουργίας ή το μοτέρ έχει κουσούρι?

@rafa1919 και το δικό σου μοντέλο έτσι είναι?

Τι εννοείς με το μπιπ;
Αν είναι κάποιος υψίσυχνος ανεπαίσθητος ήχος στις πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα είναι το φυσιολογικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται στον στάτορα του κινητήρα.
Αν εννοείς κάτι άλλο όχι, δεν έχει κάποιον ήχο νταλίκας στην όπισθεν το D5.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rafa1919 είπε

Τι εννοείς με το μπιπ;
Αν είναι κάποιος υψίσυχνος ανεπαίσθητος ήχος στις πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα είναι το φυσιολογικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται στον στάτορα του κινητήρα.
Αν εννοείς κάτι άλλο όχι, δεν έχει κάποιον ήχο νταλίκας στην όπισθεν το D5.

Υψίσυχνος είναι, ανεπαίσθητος δεν το λες 😀

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iml είπε

Υψίσυχνος είναι, ανεπαίσθητος δεν το λες 😀

Ακριβώς αυτός είναι ο ήχος που περιέγραψα.
Στο D5 δεν είναι τόσο έντονος, ίσως να φταίει που τα καρβουνάκια δεν έχουν φαγωθεί ακόμη λόγω έλλειψης χρήσης.
Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο θα εξαλείφεται ο θόρυβος.
Δεν θα εξαλειφθεί ποτέ εντελώς να ξέρεις.

• Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rafa1919 είπε

Ακριβώς αυτός είναι ο ήχος που περιέγραψα.
Στο D5 δεν είναι τόσο έντονος, ίσως να φταίει που τα καρβουνάκια δεν έχουν φαγωθεί ακόμη λόγω έλλειψης χρήσης.
Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο θα εξαλείφεται ο θόρυβος.
Δεν θα εξαλειφθεί ποτέ εντελώς να ξέρεις.

Μακάρι να είναι αυτό που λες και να στρώσει λίγο στην πορεία. Σε ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iml είπε

Μακάρι να είναι αυτό που λες και να στρώσει λίγο στην πορεία. Σε ευχαριστώ.

Να είσαι καλά μαν, και πάλι καλορίζικο το θηριάκι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...