Προς το περιεχόμενο

Επιλογή DSLR για φωρτογράφιση κοσμημάτων eshop.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα είμαι στην αναζήτηση μηχανής και φακού για την φωτογράφιση κοσμημάτων καθώς οι φώτο απο iphone που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα δεν μου δίνουν την ανάλυση που θέλω.Έχω ψάξει αρκετά και βλέπω οτι σε φακό πρέπει να κινηθώ σε macro 100mm.Θα ήθελα γνώμες για την επιλογή μηχανής και φακού και εμπειρίες.Διαθέτω ένα PULUZ photobox.Σκέφτομαι bubget εώς1000€,  συζητάω και για μεταχειρεισμένη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Χωρίς να έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, θα σύστηνα να κοιτάξεις κάποια μηχανή m43 στα 20 Mpixel (Lumix G90, GX9) μαζί με τον Olympus 60mm 2.8 macro. Θα έχεις ένα πολύ ελαφρύ σύνολο με δυνατότητα focus stacking και αρκετά καλή ποιότητα εικόνας.

Παραθέτω μια αγγελία για μια G90.

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1847556-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-lumix-dc-g90g95/

O φακός είναι ο ακόλουθος.

https://www.dpreview.com/products/olympus/lenses/olympus_m_60_2p8

To φακό τον έχω και τον χρησιμοποιώ με μια Lumix G9, παρόμοια με αυτές που προτείνω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γειά χαρά,ευχαριστώ για την απάντηση , κατέληξα σε canon φακό που βρήκα τον Canon 100mm f/2.8L IS USM Macro συγκεκριμένα και επίσης σε μηχανή την canon 850D.Τώρα βέβαια θα χρειαστώ βοήθεια και συμβουλές με τις ρυθμίσεις για φωτογράφηση σε photobox αν κάποιος γνωρίζει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

7 ώρες πριν, akaliptos87 είπε

Γειά χαρά,ευχαριστώ για την απάντηση , κατέληξα σε canon φακό που βρήκα τον Canon 100mm f/2.8L IS USM Macro συγκεκριμένα και επίσης σε μηχανή την canon 850D.Τώρα βέβαια θα χρειαστώ βοήθεια και συμβουλές με τις ρυθμίσεις για φωτογράφηση σε photobox αν κάποιος γνωρίζει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλημερα,

αφου μπηκες σε αυτην την διαδικασια για να παρεις τα μεγιστα απο την φωτογραφηση ενος και μονο κοσμηματος θα χρειαστει - ανναλογα με το μεγεθος - του τουλαχιστον 10 ληψεις,

αρα η μηχανη σε τριποδο και στην συνεχεια stacking στο Ps

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση, λοιπόν πήρα τον φακό της canon 100mm USM L F2.8 αλλα με μηχανή έχω μπερδευτεί λίγο.Για αρχή χρησιμοποιώ μια canon 1000D που διαθέτω αλλα το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητώ. Δοκίμασα και ενός φίλου μια Νikkon D850 με φακό Nikkon 105mm macro και η διαφόρα ήταν  η μέρα με την νύκτα .Η Nikkon έβγαλε την φωτογραφία με F40 κάτι που στην δικιά μου δεν γίνεται γιατί φτάνει εως F32.Θέλω αποφεύγω το stacking sto PS όσον κατα δυνατόν γίνεται οπότε θέλω να μην φλουντάρει η φωτογραφία ,κάτι που όπως είδα με την ΝIKKON και τον φακό που ανέφερα πέτυχε.Τώρα σκέφτομαι για το ρόλο που παίζει η μηχανή DSLR και λεώ μηπως θα οφελούσε μια αναβάθμιση σε canon eos90D ή  5D MARKiv.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η D850 που αναφέρεις με τα 45.6mp που εχει ξεκιναει το diffraction απο το f9. Τώρα που θα αρχισει να ενοχλεί στο ματι ή πτώση οξύτητας, δεν ξέρω..

Υπολόγισε όμως τι συμβαίνει στο f40...

Οχι η 90d για αυτό το λόγο που την θέλεις δεν θα σου προσφέρει καμια αναβάθμιση, σώμα crop ειναι και εκείνο σαν το δικο σου, με περισσότερα mp μάλιστα, οπότε ακομα πιο νωρίς το diffraction απο οτι με αυτη που εχεις.

Γενικα δεν νομίζω οτι πρεπει να επενδύσεις σε ενα αλλο σώμα ή εξοπλισμό αλλα σε γνωσεις.

Βίντεο, άρθρα, σεμινάρια εμπορικής φωτογραφίας κλπ.

Και αφου μιλαμε για εμπορική φωτογραφία για χρήση σε e shop, οπως σου είπανε..πολλες λήψεις, stacking μετά στον υπολογιστή αλλά και γενική ψηφιακή εμφάνιση ώστε να βελτιώσεις το αποτέλεσμα (οχι ψευτικο, βελτίωση.) ωστε να γινει "πιο θεμιτό" , πιο όμορφο στα ματια του καταναλωτή/θεατή ή εκει που απευθύνεται.

Εαν σου φαίνονται βουνο ολα αυτα ισως να προσλάβεις καποιον επαγγελματία να σου κανει μια φωτογράφιση, να δεις τι κανει, πως στηνει, πως φωτιζει, ωστε να παρεις μια σειρα για να το κανεις μονος σου μετα σιγα σιγα και πιο σωστά. 

Καλύτερα επένδυση σε γνωσεις θα ελεγα και οχι σε σωμα για την ταχα μου ευκολία με ενα κλικ...

Παλι θα πρέπει να μπει στο pc και αυτο το κλικ όπως και να εχει..

Και σωμα δηλ να αλλάξεις παλι θα χρειαστεις τις γνώσεις! 

Screenshot_20211213-205514_Samsung Internet.jpg

Επεξ/σία από Ntinlanden

1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε

Η D850 που αναφέρεις με τα 45.6mp που εχει ξεκιναει το diffraction απο το f9. Τώρα που θα αρχισει να ενοχλεί στο ματι ή πτώση οξύτητας, δεν ξέρω..

Υπολόγισε όμως τι συμβαίνει στο f40...

Σχετικά με το diffraction του nikon 105mm micro, διάβασε εδώ  .  Σίγουρα πριν το f/11 δεν είναι πρόβλημα. 

• Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,είχα φαέι τον κόσμο να μάθω για το f40 της Nikon γιατί η φωτογραφία(f/40,ISO,Πόλωση έκθεσης +0,3βήμα,χρόνος έκθεσης 1/200 ,εστιακή απόσταση 105mm,μεγ.διάφραγμα 3,5) βγήκε καλή ,και ήθελε μικρή επεξεργασία στο PS  και όχι stacking,γενικά το έχω κάνει αυτο με τον επαγγελματία αλλά και αυτοί γενικά ψάχνοντας το πάνε και βελτιώνονται σιγά σιγά με όλους όσους και αν έχω συνεργαστέι.Έχω δει λήψεις γωνίες,φωτισμούς(ohotobox) κτλ.Αρκετό καιρό τραβάω φώτο με ένα iphone 11 prop max που έχω, σε PS γενικά το χειρίζομαι λίγο αλλα σε κάποιους επαγγελματίες που έχω στείλει τις φώτο το φτάνουν σε  καλό επίπεδο αλλα όχι πολύ αληθοφανή.Μια καλύτερη dslr θα βοηθήσει σε σχέση με την 1000d που διαθέτω για να πάρω καλυτερο σποτέλεσμα σε φωτογραφία όπως με την D850 γιατί έχω δοκιμάσει με την canon  ότι έχω δει στο youtube σε ρυθμίσεις και δεν φτάνω στο αποτέλεσμα?

Tι εννοείς μέγιστο διάφραγμα 3,5?

Tην έβγαλες στο f40 ή στο f3.5?

Αν βρήκες συνδυασμό που να σου δουλεύει, πούλα τα και δούλεψε με το συγκεκριμένο συνδυασμό. D850 υποθέτω θα μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα λόγω της μετάβασης σε mirrorless.

Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να εντυπωσιαστείς με τη φώτο της full frame Nikon και να απογοητεύεσαι από την crop Canon σου.

Σε F32 τα MP δεν παίζουν και πολύ ρόλο μιας και το defraction σημαίνει πως έχεις ~5ΜΡ ή λιγότερα.

Μόνο αν το φως σου είναι λίγο και ανεβαίνεις ISO που βέβαια διορθώνεται εύκολα.

Η μόνη πραγματική διαφορά είναι στην προοπτική που δημιουργούν οι διαφορετικοί αισθητήρες. Μπορεί οι φακοί να είναι 100 και 105mm, δηλαδή πρακτικά ίδιοι, αλλά λόγω κροπ του αισθητήρα της Canon με αυτήν είναι σαν να τραβάς με φακό 150mm σε full frame. Ακόμα και αυτό όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σου δημιουργεί τόσο έντονη διαφορά.

Μην υποτιμάς τις ικανότητες. Αν τη φώτο με τη Νικον σου την τράβηξε επαγγελματίας, απλά βάλε τον να σου σετάρει το δικό σου εξοπλισμό.

Ισως αν δοκίμαζες να τραβηξεις απο λιγο πιο πισω τη φωτογραφία, απο λιγο πιο μακρυά δηλ ώστε να εχεις μεγαλύτερο βάθος πεδίου στο θέμα σου (άρα περισσότερο νετ κομμάτι( ή ολο; (?) ) και να κροπαρεις μετά στο καδρο που θέλεις; 

Θα χασεις σε mp σε ανάλυση βέβαια..αλλα κανε τα πειράματα σου..

Αν και η πιο σωστή τεχνική είναι αρκετες λήψεις και focus stacking. 

Επισης εχεις καποιον αλλο φακό περα του macro σου να δοκιμάσεις να δεις πως σου φαίνεται το αποτέλεσμα και αν σε καλυπτει; αν οχι βρες εναν και δοκίμασε.

Γιατι οι macro εχουν μικρό βαθος πεδίου. 

17 ώρες πριν, nickolas είπε

Tι εννοείς μέγιστο διάφραγμα 3,5?

Tην έβγαλες στο f40 ή στο f3.5?

Αν βρήκες συνδυασμό που να σου δουλεύει, πούλα τα και δούλεψε με το συγκεκριμένο συνδυασμό. D850 υποθέτω θα μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα λόγω της μετάβασης σε mirrorless.

Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να εντυπωσιαστείς με τη φώτο της full frame Nikon και να απογοητεύεσαι από την crop Canon σου.

Σε F32 τα MP δεν παίζουν και πολύ ρόλο μιας και το defraction σημαίνει πως έχεις ~5ΜΡ ή λιγότερα.

Μόνο αν το φως σου είναι λίγο και ανεβαίνεις ISO που βέβαια διορθώνεται εύκολα.

Η μόνη πραγματική διαφορά είναι στην προοπτική που δημιουργούν οι διαφορετικοί αισθητήρες. Μπορεί οι φακοί να είναι 100 και 105mm, δηλαδή πρακτικά ίδιοι, αλλά λόγω κροπ του αισθητήρα της Canon με αυτήν είναι σαν να τραβάς με φακό 150mm σε full frame. Ακόμα και αυτό όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σου δημιουργεί τόσο έντονη διαφορά.

Μην υποτιμάς τις ικανότητες. Αν τη φώτο με τη Νικον σου την τράβηξε επαγγελματίας, απλά βάλε τον να σου σετάρει το δικό σου εξοπλισμό.

Το f40 ήταν standart.Δεν υποτιμώ τις ικανότητες κανενός απλά λέω αυτό που έχω δει μέχρι τώρα.Εξ' άλλου έχω δει και το τέλειο σε δουλείες αλλά τα κόστη ξεφεύγουν.Γενικά καλύτερο αποτέλεσμα δίνουν η crop ή η full frame σε κόσμημα ή δεν παίζει ρόλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά. Οσο μεγαλύτερα είναι το pixel pitch του αισθητήρα μιας κάμερας τόσο καλύτερα. Και ας έχει λιγότερα megapixel ανάλυση. 

Επεξ/σία από maik42
  • Like 1

Στις 13/12/2021 στις 3:52 ΜΜ, akaliptos87 είπε

Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση, λοιπόν πήρα τον φακό της canon 100mm USM L F2.8 αλλα με μηχανή έχω μπερδευτεί λίγο.Για αρχή χρησιμοποιώ μια canon 1000D που διαθέτω αλλα το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητώ. Δοκίμασα και ενός φίλου μια Νikkon D850 με φακό Nikkon 105mm macro και η διαφόρα ήταν  η μέρα με την νύκτα .Η Nikkon έβγαλε την φωτογραφία με F40 κάτι που στην δικιά μου δεν γίνεται γιατί φτάνει εως F32.Θέλω αποφεύγω το stacking sto PS όσον κατα δυνατόν γίνεται οπότε θέλω να μην φλουντάρει η φωτογραφία ,κάτι που όπως είδα με την ΝIKKON και τον φακό που ανέφερα πέτυχε.Τώρα σκέφτομαι για το ρόλο που παίζει η μηχανή DSLR και λεώ μηπως θα οφελούσε μια αναβάθμιση σε canon eos90D ή  5D MARKiv.

Αυτός ο φακός (Nikkon 105mm f2.8 micro) έχει ελάχιστο διάφραγμα f32. Το ξέρω γιατί τον έχω. Και το ξέρει και η Nikon:

https://imaging.nikon.com/lineup/lens/f-mount/specialpurpose/micro/af-s_vr_micro-nikkor_105mmf_28_if/

Μπορείς να στείλεις κάποιο αρχείο με τα metadata για να δούμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...