Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα !

Έχω στα χέρια μου ένα Toshiba laptop SATELLITE C55-B5300 με PART NO : PSCMLU-03X09J,  SN : 8E144435P και λειτουργικό τα WINDOWS 10 21H1, 64bit.

Αυτή την στιγμή έχει μια SAMSUNG RAM 4GB DDR3 PC3-12800, 1,35V. Συνολικά έχει 2 θέσεις για μνήμη RAM.

Θέλω να το κάνω αναβάθμιση γιατί ψιλοσερνεται. 

Επίσης να αναφέρω ότι έχει δίσκο 500αρη HDD.

Όποιος έχει το ίδιο μοντέλο ή γνωρίζει να μου πει με σιγουριά πόση είναι η μέγιστη μνήμη που μπορεί να δεχθεί το κάθε slot, ας απαντήσει. 

Πήρα στο eshop αλλά πλέον από τηλ δεν σου λένε. Θέλουν το μηχάνημα στο service να το δουν ή να γνωρίζω εγώ με σιγουριά τι μνήμη μπορεί να πάρει. 

Στο site της Toshiba σε εγχειρίδιο χρήσης που αφορά κι άλλες σειρές SATELLITE PRO δεν αναφέρεται στην max ram που μπορεί να πάρει το μηχάνημα.

Πιθανολογώ με βάση τα σάιτ των κατασκευαστών μνήμης, πχ crucial, ότι μπορεί να πάρει και 1 8αρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αξιόπιστη η πληροφορία.

Επίσης είτε 4αρα παίρνει σε κάθε slot είτε 8αρα, θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να μπει dual RAM, με αφαίρεση της υπάρχουσας ή αν μπει επιπρόσθετα μια καλή με τα ίδια χαρακτηριστικά,πχ Kingston δεν θα υπάρχει θέμα ; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα ασχοληθούν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, vigor10 είπε

Καλημέρα !

Έχω στα χέρια μου ένα Toshiba laptop SATELLITE C55-B5300 με PART NO : PSCMLU-03X09J,  SN : 8E144435P και λειτουργικό τα WINDOWS 10 21H1, 64bit.

Αυτή την στιγμή έχει μια SAMSUNG RAM 4GB DDR3 PC3-12800, 1,35V. Συνολικά έχει 2 θέσεις για μνήμη RAM.

Όποιος έχει το ίδιο μοντέλο ή γνωρίζει να μου πει με σιγουριά πόση είναι η μέγιστη μνήμη που μπορεί να δεχθεί το κάθε slot, ας απαντήσει. 

Πήρα στο eshop αλλά πλέον από τηλ δεν σου λένε. Θέλουν το μηχάνημα στο service να το δουν ή να γνωρίζω εγώ με σιγουριά τι μνήμη μπορεί να πάρει. 

Στο site της Toshiba σε εγχειρίδιο χρήσης που αφορά κι άλλες σειρές SATELLITE PRO δεν αναφέρεται στην max ram που μπορεί να πάρει το μηχάνημα.

Πιθανολογώ με βάση τα σάιτ των κατασκευαστών μνήμης, πχ crucial, ότι μπορεί να πάρει και 1 8αρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αξιόπιστη η πληροφορία.

Επίσης είτε 4αρα παίρνει σε κάθε slot είτε 8αρα, θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να μπει dual RAM, με αφαίρεση της υπάρχουσας ή αν μπει επιπρόσθετα μια καλή με τα ίδια χαρακτηριστικά,πχ Kingston δεν θα υπάρχει θέμα ; 

Μνήμη: 4096 MB  DDR3L στα 1333 MHz, χωρίς δυνατότητα επέκτασης.

Το πρωτο που κανεις ειναι αγορα  ssd και απο κει και περα νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι παιρνει και αναβαθμιση σε πιο γρηγορο επεξεργαστη

https://icecat.biz/p/toshiba/pscmlu-03x09j/satellite-notebooks-0022265870778-c55-b5300-29211260.html

και εδω λενε τα παρακατω , δες αν οντως εχεις 1 σλοτ με 4gb τοτε κατα πασα πιθανοτητα πας στα 8 με 2 4αρες ή μια 8αρα

1300716467_Screenshot2021-11-13at12-56-38SatelliteC55-B5300MemoryUpgrade-ToshibaC55-B5300SatelliteLaptopMemory.png.e62f5ab9e6fb37237ba4a9bb5d4f8dae.png

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.

Triplex1 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Σε ένα φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών της Toshiba που βρήκα όντως έγραφε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης. Θα μελετήσω επίσης όσα μου έστειλες και θα επανέλθω για να ενημερώσω και όσους έχουν την ίδια απορία.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vigor10 είπε

Triplex1 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Σε ένα φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών της Toshiba που βρήκα όντως έγραφε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης. Θα μελετήσω επίσης όσα μου έστειλες και θα επανέλθω για να ενημερώσω και όσους έχουν την ίδια απορία.

αν εχεις καπακι σαν το βιντεο που αναβαθμιζει το ασπρο  και 2ο σλοτ τοτε παιρνεις μια 2η 4αρα και πας στα 8 γιγα , σε οποιαδηποτε περιπτωση παντως εισαι σε ddr3L

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, triplex1 είπε

αν εχεις καπακι σαν το βιντεο που αναβαθμιζει το ασπρο  και 2ο σλοτ τοτε παιρνεις μια 2η 4αρα και πας στα 8 γιγα , σε οποιαδηποτε περιπτωση παντως εισαι σε ddr3L

Όχι έχει άλλο καπάκι.

IMG_20211113_135907.jpg

Βρήκα ένα βίντεο για το μοντέλο αυτό που δείχνει ότι πρέπει να βγάλεις μπαταρία και να ανοίξεις το καπάκι. Θα το ανοίξω να σιγουρευτώ αν όντως έχει 1 θέση για RAM ή 2. Το CPUZ δείχνει 2.

https://youtu.be/wwxjy4Y70Gk

Επεξ/σία από vigor10
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vigor10 είπε

Όχι έχει άλλο καπάκι.

IMG_20211113_135907.jpg

Βρήκα ένα βίντεο για το μοντέλο αυτό που δείχνει ότι πρέπει να βγάλεις μπαταρία και να ανοίξεις το καπάκι. Θα το ανοίξω να σιγουρευτώ αν όντως έχει 1 θέση για RAM ή 2. Το CPUZ δείχνει 2.

https://youtu.be/wwxjy4Y70Gk

και ραμ να αλλαξεις η να προσθεσεις , παντα θα βγαζεις την μπαταρια , δεν πρεπει να τη φοραει επανω του.

Ανοιξε το γιατι εχει πολλων ειδων μοντελα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, vigor10 είπε

Καλημέρα !

Δυστυχώς έχει μία slot και παίρνει μέχρι 4 gb ram max.

Το ξέρω εκ πείρας λόγο ότι το έχει συγγενικό πρόσωπο.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.
21 ώρες πριν, GATE123 είπε

Δυστυχώς έχει μία slot και παίρνει μέχρι 4 gb ram max.

Το ξέρω εκ πείρας λόγο ότι το έχει συγγενικό πρόσωπο.

Και με πρόλαβες.... γιατί το άνοιξα και το διαπίστωσα....Και ήμουν έτοιμος να πάρω τεχνικό να τον ρωτήσω μήπως έχει διαθέσιμες 8αρες να δοκιμάσει.

Ευχαριστώ !!!!

Άρα πάμε σαν μοναδική λύση την αλλαγή δίσκου σε SSD για να βελτιωθεί η ταχύτητα του. 

Ορθά λοιπόν έγραφε λοιπόν το φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών(το επισυνάπτω) της Toshiba ότι δεν είναι αναβαθμίσημη.

satellite_C55-B5300.pdf

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vigor10 είπε

Και με πρόλαβες.... γιατί το άνοιξα και το διαπίστωσα....Και ήμουν έτοιμος να πάρω τεχνικό να τον ρωτήσω μήπως έχει διαθέσιμες 8αρες να δοκιμάσει.

Ευχαριστώ !!!!

Άρα πάμε σαν μοναδική λύση την αλλαγή δίσκου σε SSD για να βελτιωθεί η ταχύτητα του. 

Ορθά λοιπόν έγραφε λοιπόν το φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών(το επισυνάπτω) της Toshiba ότι δεν είναι αναβαθμίσημη.

satellite_C55-B5300.pdf 76 kB · 1 download

Δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει ο ssd.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει ο ssd.

Περισσότερη διαφορά θα δει αλλάζοντας ssd παρά προσθέτοντας ram! Σαφώς είναι καλύτερος ο συνδυασμός, αλλά όχι οτι δε θα βοηθήσει κιόλας!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasSTi είπε

Περισσότερη διαφορά θα δει αλλάζοντας ssd παρά προσθέτοντας ram! Σαφώς είναι καλύτερος ο συνδυασμός, αλλά όχι οτι δε θα βοηθήσει κιόλας!

Ναι δεν αντιλέγω,αλλά αξίζει?

Ναι ο συνδυασμός θα ήταν καλύτερος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GATE123 είπε

Ναι δεν αντιλέγω,αλλά αξίζει?

Ναι ο συνδυασμός θα ήταν καλύτερος.

Η διαφορά που θα δει είναι μεγάλη. Το αν αξίζει ή όχι, θα το κρίνει ο ίδιος. Πάντως η μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κανείς σε ένα παλιό μηχάνημα, είναι ο ssd.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vigor10 είπε

Ευχαριστώ !!!!

satellite_C55-B5300.pdf 76 kB · 1 download

δωσε μου σε παρακαλω ενα screenshot  με cpu-z

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, triplex1 είπε

δωσε μου σε παρακαλω ενα screenshot  με cpu-z

Σήμερα το απόγευμα ή το βραδάκι νωρίς που θα πάω σπίτι θα το κάνω και θα στο στείλω.

9 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Παντως εδω υπαρχει ram 8gb για το μοντελο σου.

Αρα πιστευω οτι παιρνει αναβαθμιση.

https://www.laptoppartsexpert.com/i-20909784-toshiba-satellite-c55-b5300-pscmlu-03x09j-memory-module-upgrade-8gb-ddr3-1600-pc12800.html

και εδω

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/toshiba/satellite-c55-b5300#memory

Ευχαριστώ ! Τα είχα ανακαλύψει αλλά μου έκανε εντύπωση το φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών της Toshiba που το έβαλα συνημμένα σε προηγούμενο ποστ μου και επίσης τα σχόλια από ένα βίντεο που επίσης παρέθεσα σε άλλο μήνυμα. Τέλος ένας φίλος παραπάνω αναγράφει ότι το ίδιο λαπτοπ έχει κι ένας γνωστός του και δεν μπόρεσε να του αναβαθμίσει την μνήμη γιατί δεν έβλεπε την 8άρα.

Επεξ/σία από vigor10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...