Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, revyien said:

Δηλαδή ρε μάγκες η γυναίκα μου η γυναίκα του γείτονα η η οποιαδήποτε γυναίκα που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε κομμωτήριο και έπαιρνε μια βαφή να βάψει σπίτι μόνη τα μαλλιά της την υποχρεώνουν η να γίνει σαν γουεργουλφ η να σκάσει σε μια κομμώτρια τουλάχιστον ενα πενηνταρι και εσείς αυτό το βρίσκεται λογικο και δημοκρατία;

Δεν κλέβει ούτε το κράτος ουτε την δουλειά κανενός, εδώ μιλάμε για αφαίρεση του δικαιώματος του να φροντίζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας αλλά να πρέπει να τα σκαμε κάθε φορά , νταβατζιλικια με το έτσι θέλω, άντε με το καλό να απαγορεύσουν και τα μπιφτέκια απο τα κρεοπωλεία σε μη επαγγελματίες μπας και γεμίσουν τα εστιατόρια, σε λίγο θα μας βάζουν να πληρώνουμε για να μας σκουπίσουν τον κωλο!!!

Την αποτυχία τους να ελέγξουν ορισμένα πράγματα την μετατρέπουν σε απαγόρευση προσωπικής ελευθερίας, νταβατζιλικι, και γλυψιμο σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας μπας και σώσουν κάνα ψήφο

Ένα πράγμα έχω να πω, ντροπή δεν είναι όλοι πλούσιοι ούτε όλοι άχρηστοι να μη μπορούν να βάλουν μια βαφή στο κεφάλι τους μόνοι τους και να πρέπει να πληρώσουν, αντί να κοιτάξουν να βάλουν ενα πλαφόν στις εξωφρενικές τιμές κομμωτηρίου που ζητάνε λες και κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τους πάνε και δείπνο στο πιάτο... 

Δεν πείθεις. Σου βάζω 2/10 

• Like 1
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/11/2021 στις 12:54 ΜΜ, cumulus είπε

Γιατι απλουστατα ο τεχνικος του συνεργειου δε θα ερθει στο σπιτι να σου φτιαξει το αμαξι.

παντως εγω βλεπω να φερνουν ιδιωτες καθε ΣΚ αμαξια στον γειτονα μου, και τους περναει φωτα, ηχεια, ledoταινιες κλπ παρανομα στην πυλωτη της πολυκατοικιας του..

Δημοσ.
16 hours ago, revyien said:

Δηλαδή ρε μάγκες η γυναίκα μου η γυναίκα του γείτονα η η οποιαδήποτε γυναίκα που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε κομμωτήριο και έπαιρνε μια βαφή να βάψει σπίτι μόνη τα μαλλιά της την υποχρεώνουν η να γίνει σαν γουεργουλφ η να σκάσει σε μια κομμώτρια τουλάχιστον ενα πενηνταρι και εσείς αυτό το βρίσκεται λογικο και δημοκρατία;

Δεν κλέβει ούτε το κράτος ουτε την δουλειά κανενός, εδώ μιλάμε για αφαίρεση του δικαιώματος του να φροντίζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας αλλά να πρέπει να τα σκαμε κάθε φορά , νταβατζιλικια με το έτσι θέλω, άντε με το καλό να απαγορεύσουν και τα μπιφτέκια απο τα κρεοπωλεία σε μη επαγγελματίες μπας και γεμίσουν τα εστιατόρια, σε λίγο θα μας βάζουν να πληρώνουμε για να μας σκουπίσουν τον κωλο!!!

Την αποτυχία τους να ελέγξουν ορισμένα πράγματα την μετατρέπουν σε απαγόρευση προσωπικής ελευθερίας, νταβατζιλικι, και γλυψιμο σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας μπας και σώσουν κάνα ψήφο

Ένα πράγμα έχω να πω, ντροπή δεν είναι όλοι πλούσιοι ούτε όλοι άχρηστοι να μη μπορούν να βάλουν μια βαφή στο κεφάλι τους μόνοι τους και να πρέπει να πληρώσουν, αντί να κοιτάξουν να βάλουν ενα πλαφόν στις εξωφρενικές τιμές κομμωτηρίου που ζητάνε λες και κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τους πάνε και δείπνο στο πιάτο... 

Έλα εντάξει, εγώ προτείνω να καταργηθει το διαδίκτυο απο τους οικιακους καταναλωτές. Μόνο σε net cafe, διότι ο επαγγελματίας, πάντα ξέρει καλύτερα. 

3 hours ago, JailbrokenDiesel said:

παντως εγω βλεπω να φερνουν ιδιωτες καθε ΣΚ αμαξια στον γειτονα μου, και τους περναει φωτα, ηχεια, ledoταινιες κλπ παρανομα στην πυλωτη της πολυκατοικιας του..

Ισχύει σε κάποιον βαθμό, όσοι έχουν γκαράζ τους φέρνουν εκεί αν θέλουν και βρουν διαθέσιμο μάστορα, προφανώς πληρώνουν παραπάνω. 

Δημοσ.

Να απαγορευτούν να πωλούνται και οικοδομικά υλικά σε ιδιώτες χωρίς τιμολόγιο, το leroy merlin και το praktiker να γίνουν μόνο για επαγγελματίες αφού θα απαγορεύεται ο καθείς να ασχολείται με μαστορέματα, να απαγορευτεί η πώληση αναλώσιμων υπολογιστών , δεν γίνεται ο καθένας να βάζει χέρι στον υπολογιστή του κ πάει λέγοντας... 

Η παροχή υπηρεσιών στην ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό είναι μαύρη σε ιδιώτες. Και μη μου πείτε το αντίθετο.

Να ξεσηκωθούν όλοι οι κλάδοι. ελαιοχρωματιστές, μαραγκοί και όλα τα τεχνικά επαγγέλματα...

Ας κοιτάξουν τα κομμωτήρια να κόβουν καμία απόδειξη, και δεύτερον όλοι ξέρουμε επαγγελματίες κομμώτριες με κομμωτήρια που τα σκ θησαυρίζουν από νυφούλες... Μαύρα εννοείτε... Αλλά εκεί είναι άλλο, δεν μετράει. Μας ενοχλεί η πειρατεία, έχει ότι όλος ο κλάδος κλέβει... εντελώς στρουθοκαμηλισμός και το πιο άκυρο μέτρο...

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ισχύει σε κάποιον βαθμό, όσοι έχουν γκαράζ τους φέρνουν εκεί αν θέλουν και βρουν διαθέσιμο μάστορα, προφανώς πληρώνουν παραπάνω. 

Το εντελώς ανάποδο ισχύει. Ο μηχανικός κάνει εξτραδάκια στο γκαράζ/πυλωτή του για λιγότερα χρήματα, που όμως πάνε όλα στην τσέπη του και μαύρα. Και ο πελάτης πληρώνει λιγότερο απ' ότι στο συνεργείο. Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλες οι δουλειές έτσι, για όσες γίνονται.

Επεξ/σία από konc
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, barmanx είπε

Να απαγορευτούν να πωλούνται και οικοδομικά υλικά σε ιδιώτες χωρίς τιμολόγιο, το leroy merlin και το praktiker να γίνουν μόνο για επαγγελματίες αφού θα απαγορεύεται ο καθείς να ασχολείται με μαστορέματα, να απαγορευτεί η πώληση αναλώσιμων υπολογιστών , δεν γίνεται ο καθένας να βάζει χέρι στον υπολογιστή του κ πάει λέγοντας... 

Η παροχή υπηρεσιών στην ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό είναι μαύρη σε ιδιώτες. Και μη μου πείτε το αντίθετο.

Να ξεσηκωθούν όλοι οι κλάδοι. ελαιοχρωματιστές, μαραγκοί και όλα τα τεχνικά επαγγέλματα...

Ας κοιτάξουν τα κομμωτήρια να κόβουν καμία απόδειξη, και δεύτερον όλοι ξέρουμε επαγγελματίες κομμώτριες με κομμωτήρια που τα σκ θησαυρίζουν από νυφούλες... Μαύρα εννοείτε... Αλλά εκεί είναι άλλο, δεν μετράει. Μας ενοχλεί η πειρατεία, έχει ότι όλος ο κλάδος κλέβει... εντελώς στρουθοκαμηλισμός και το πιο άκυρο μέτρο...

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/11/2021 στις 11:51 ΜΜ, Raylan είπε

Προσπαθούν να περιορίσουν τις κομμώτριες που πάνε για κούρεμα κατοίκων, ότι και καλά είναι επικίνδυνες για την εξάπλωση του Covid..

Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω οι μηχανές, τα ψαλίδια οι χτένες και τα πιστολάκια είναι εργαλεία και δεν είναι επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου..

Τα προϊόντα κομμωτηρίου είναι: βαφές μαλλιών, conditioner, οξυζενέ, ντεκαπαζ, τέτοια πράγματα.. 

Το μέτρο θετικό είναι, και πιέζανε πολύ οι επαγγελματίες, δεν μπορεί σου λέει εγώ να πληρώνω ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, προσωπικό, και να είναι οι άλλοι και να δουλεύουν μαύρα στα σπίτια…

Τα σουπερμάρκετ έχουν καταστρέψει κόσμο, πρέπει να υπάρχει μια προστασία των επαγγελμάτων: έχουμε.. τρόφιμα, ψιλικά, μανάβικο, φούρνο, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, ζωοτροφές, χαρτικά, βιβλιοπωλείο-σχολικά, είδη δώρων, ανθοπωλεία και ένα σωρό άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων..

Ήθελαν να βάλουν και φάρμακα αλλά σκοτώθηκαν με τους φαρμακοποιούς..

Ολα σε ένα για να τα κονομάνε 3-4 μεγάλοι και τα καρτέλ..

Με εργαζόμενους σε ημιαπασχόληση για 4 ώρες την ημέρα που γίνονται 6 ώρες για 300€ και κάτι ευρώ..

Ήρθε και το internet με τα e shop και έβαλε και την ταφόπλακα στους ελεύθερους επαγελματιες στο λιανεμπόριο…

Τα ΣΜ έχουν λογικές τιμές, οι υπόλοιποι όχι.Οταν πουλάς 50-100% παραπάνω, θα αγοράσω απο το ΣΜ.Η όταν ο μισθός μου αυξηθεί αρκετά έτσι ώστε να μην με νοιάζει.

16 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εγω πιστεύω ανοιξανε τον ασκο του Αιόλου. Πολλοι κλαδοι θα απαιτησουν το ιδιο. 

Εγω πχ αν πιανουν τα χερια μου θα πάρω λαδια μπουζί φίλτρα και θα κανω σερβις το αμαξι, αν ομως τα συνεργεία απαιτήσουν να μην πουλανε τα καταστήματαε ανταλλακτικά αυτοκινήτων στον ιδιώτη, τοτε αναγκαστικά θα πρέπει να το πάω συνεργείο. Και εκει δεν μπορεις να πεις αυτα ειναι επαγγελματικα προϊόντα. 

Το κουρεμα πλεον ακομα και του άντρα έγινε πολυτέλεια. Και ενα προιον που σου δινει ενα τουπε. Κοιταξτε με ειμαι μαματος, με κουρεψε ο ταδε. 

Η κοστολογιση των υπηρεσιών τους εφτασε ταβανι και στραφηκε ο κοσμος στο παραδοσιακό βαψιμο και κουρεμα στο σπιτι.

Πχ στο συνεργείο της γειτονιάς που δεν κόβει απόδειξη, του πας τα υλικά που εσύ θες και πληρώνεις την εργασία του.

Αν είναι να μου βάλει φθηνά λάδια διαφορετικά κάθε φορά, μπουζί μάπα κλπ υλικά, τότε καλύτερα να πάω στην αντιπροσωπεία.

Πχ αν θέλω να αλλάξω 1 ανταλλακτικό των 5-10€  σε 1 βρύση, θα πρέπει να καλέσω υδραυλικό να πληρώσω +25€;

Η αν θέλω να αλλάξω όλη την βρύση με 25€ την πιο φθηνή η με 50€;

Δεν έχω το δικαίωμα;

Κλαίνε όλοι, κλαίνε και οι κομμώτριες/ες.

Ας δουλέψουν για 550€, όπου φορολογείσαι μέχρι και το τελευταίο cent.

Εχει ήδη ειπωθεί πιο πρίν 2-3 φορές, είναι απο τα επαγγέλματα, όπως τα περισσότερα δηλαδή που μπορούσες και ακόμα να μπορείς να βγάλεις μαύρα χρήματα.

ΥΓ:

Σε διάφορα θέματα, σας έχει "βάλει τα γυαλιά" ο @DrLo

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Τα ΣΜ έχουν λογικές τιμές, οι υπόλοιποι όχι.Οταν πουλάς 50-100% παραπάνω, θα αγοράσω απο το ΣΜ.Η όταν ο μισθός μου αυξηθεί αρκετά έτσι ώστε να μην με νοιάζει.

Πχ στο συνεργείο της γειτονιάς που δεν κόβει απόδειξη, του πας τα υλικά που εσύ θες και πληρώνεις την εργασία του.

Αν είναι να μου βάλει φθηνά λάδια διαφορετικά κάθε φορά, μπουζί μάπα κλπ υλικά, τότε καλύτερα να πάω στην αντιπροσωπεία.

Πχ αν θέλω να αλλάξω 1 ανταλλακτικό των 5-10€  σε 1 βρύση, θα πρέπει να καλέσω υδραυλικό να πληρώσω +25€;

Η αν θέλω να αλλάξω όλη την βρύση με 25€ την πιο φθηνή η με 50€;

Δεν έχω το δικαίωμα;

Κλαίνε όλοι, κλαίνε και οι κομμώτριες/ες.

Ας δουλέψουν για 550€, όπου φορολογείσαι μέχρι και το τελευταίο cent.

Εχει ήδη ειπωθεί πιο πρίν 2-3 φορές, είναι απο τα επαγγέλματα, όπως τα περισσότερα δηλαδή που μπορούσες και ακόμα να μπορείς να βγάλεις μαύρα χρήματα.

ΥΓ:

Σε διάφορα θέματα, σας έχει "βάλει τα γυαλιά" ο @DrLo

Το ιδιο λέμε, ενα παράδειγμα εδωσα οτι όπως μπορείς να αγοράσεις ενα προιον που κανονικα έπρεπε να πας σε συνεργείο να το φτιαξεις και με την λογικη της κυβέρνησης να σε πουλησει και το προιον.

Το μετρο ειναι για κλάματα.

Ετσι και αλλα επαγγέλματα θα απαιτήσουν το ιδιο. 

Που σε μερικα ειναι και λιγο αυτονοητο. Πχ, πας να αγορασεις γυψοσανίδες; Τι φαση; Θα το κανεις μονος σου; Θα κλείσεις κάποιο μπαλκόνι και θα είσαι παράνομος; Αυτα να τα κυνηγούσαν να πω οκ. Αλλα αυτον που θα πάρει μια βαφη το εξαμηνο για να κουρευτεί;

Αλλωστε και το καλύτερο προιον αν πάρεις, αν δεν εχεις γνωσεις, εμπειρία πεταμένα λεφτα.

Υ.γ: ξερω κομμώτρια που εκοβε κοτσιδες απο κοριτσάκια για να τις δωρισουν για να φτιαχτουν περούκες για καρκινοπαθείς. Ολα η κομμώτρια τα εκανε για το διαφημιση. Γνωστη μου που καθάριζε εκεί, βρηκε στο συρταρι 20 σακουλακια με κοτσιδες και οταν την ρωτησε αυτα τι θα τα κάνουμε, είπε στον κάδο για πέταμα. 

Σαν άνθρωποι εχουμε χαλασει πολυ.

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Στο ΣΜ δεν βρίσκεις τα επαγγελματικά προιόντα που έχουν τα κομμωτήρια.

Δημοσ.
Στις 13/11/2021 στις 10:47 ΠΜ, ekrepali είπε

Ενώ τώρα θα αγοράζει η κομμώτρια τις βαφές με τιμολόγιο, θα κόβει στην πελάτισσα απόδειξη λιανικής 2-3 ευρώ παραπάνω δήθεν ότι πέρασε απ'το κατάστημα και την αγόρασε... και θα πηγαίνει σπίτι να της βάψει τα μαλλιά στα μαύρα.

Η αν η κομμώτρια δεν έχει άδεια... θα πηγαίνει η πελάτισσα θα ένα κομμωτήριο να αγοράσει τις βαφές δήθεν για να βάψει τα μαλλιά μόνη της... και θα φωνάζει την άλλη να πάει να της βάψει.

Το μέτρο είναι για γέλια...

Ναι, για λαο-λαμογιο ολα τα μετρα για γελια ειναι, αφου ο Έλληνας παιζει κλεφτες κ αστυνομους με τον νομοθετη πάντα

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου βλέπω την επόμενη νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση.

Απαγορεύεται να πωλούνται από κρεοπωλεία και λοιπά συναφή καταστήματα σε ιδιώτες έτοιμα σουβλάκια περασμένα σε καλαμάκι , μπιφκέκια  έτοιμα για τη σχάρα ή το φούρνο , και ενδεχομένως λουκάνικα (αυτό το βλέπω τραβηγμένο αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις). Κιμάς επιτρέπεται να πωλείται με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει πρόσμιξη με άλλα υλικά.😜

Καλά έχουν την εντύπωση εκεί πάνω στα Υπουργεία ότι με τέτοια νομοθετήματα θα σταματήσουν την παραοικονομία;;; Απλά θα βοηθηθούν κάποια λαμόγια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα προμηθεύονται  και θα πουλάνε τα πάντα που έχουν απαγορευθεί αλλά με ένα μεγάλο καπέλο. Βλέπω να πετάγονται αγγελίες ακόμη και εδώ τύπου "πωλούνται  σετ επαγγελματικής βαφής στο κουτί τους από κομμωτήριο που έκλεισε λόγω κοβιντ" 🤣 Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων.

Δημοσ.

Έχει πάει κάποια σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τύπου hondos center να δει αν πωλουνται βαφές; εγώ δεν μπορώ να δίνω τόσα λεφτά στο κομμωτήριο για να βάψω τα μαλλιά μου.. Την βαφη της palette παίρνω απ το σουπερμάρκετ.. Πιο φτηνά μου έρχεται.. Δεν μπορώ να δίνω 20 και 30 ευρώ στο κομμωτήριο.. Δεν έχω τόσα λεφτά είμαι και άνεργη.. Πιο καλά με συμφέρει να παίρνω βαφη και να μου τα βάφει η μαμά μου.. 

Δημοσ.
53 minutes ago, Kyriaki_Nt94 said:

Έχει πάει κάποια σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τύπου hondos center να δει αν πωλουνται βαφές; εγώ δεν μπορώ να δίνω τόσα λεφτά στο κομμωτήριο για να βάψω τα μαλλιά μου.. Την βαφη της palette παίρνω απ το σουπερμάρκετ.. Πιο φτηνά μου έρχεται.. Δεν μπορώ να δίνω 20 και 30 ευρώ στο κομμωτήριο.. Δεν έχω τόσα λεφτά είμαι και άνεργη.. Πιο καλά με συμφέρει να παίρνω βαφη και να μου τα βάφει η μαμά μου. 

Αυτες που βρίσκεις στα ΣΜ δεν είναι επαγγελματικές βαφες και θα συνεχίσεις να τις βρίσκεις στα ΣΜ.

• Like 2
Δημοσ.

Να απαγορευτούν τα κουλουράκια από τις γιαγιάδες. Δεν θα πεινάσουν φούρνοι και ζαχαροπλαστεία που ξέρουν να τα φτιάχνουν και καλύτερα από τις γιαγιάδες αφού φτιάχνουν μαζικά κάθε εβδομάδα!!!1!!!1!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...