Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DrLo είπε

Συμφωνώ απόλυτα.

Δες παράδειγμα τη Ελένη Βλαχάκη, τη Μαρίνα Μανταρινάκη και τη "Ρομουνα" ... που είχανε ανοίξει παράνομα σαντουιτσαδικο σε ένα σπίτι στο Μαρούσι ...

Ε εκεί ας πούμε τι ποιο λογικό θα ήταν από το κράτος να απαγορεύει την πώληση ζαμπόν και μαρουλιών σε μη επαγγελματίες.

Νομίζω η λέξη κλειδί που δε φαίνεται κάνεις να καταλαβαίνει είναι το "επαγγελματικά".

Τουλάχιστον εγώ αντιλαμβάνομαι ότι προϊόντα οικιακής χρήσης δε θα σταματήσουν να πωλούνται. Δλδ λακ, βαφές απλές κλπ.

Οπότε ποιο το προβλημα; Εκτος αν παίρνατε κι από πριν επαγγελματικά προϊόντα και σας κάνανε χαλάστρα..

Τι να πω; Τρίχες 😂

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στα κουρεια που πήγαινα εγώ, ρεύμα νερό θέρμανση κτλ πρέπει να ήταν ελάχιστα και όχι παραπάνω από μια κανονική οικία, υπάρχουν διάφορες βέβαια αν μιλάμε για κομμωτήριο η κουρειο, όσο και για τον εξοπλισμό, νοίκι ασφάλεια και φόροι είναι τα ίδια πάνω κάτω για όλους όσους ανοίγουν μαγαζί. Δεν αντιλέγω φυσικά ότι παραμένουν έξοδα. 

Σίγουρα κουρείο από κομμωτήριο διαφέρει, όπως και κομμωτήριο από κομμωτήριο.  Ωστόσο δεν παύουν να είναι επιπρόσθετα έξοδα που αυτοί που κουρεύουν μαύρα φυσικά δεν τα έχουν. Εκεί είναι το θέμα, όχι στο να συγκρίνουμε μαγαζί με μαγαζί, αλλά μαγαζί με μαύρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Νομίζω η λέξη κλειδί που δε φαίνεται κάνεις να καταλαβαίνει είναι το "επαγγελματικά".

Τουλάχιστον εγώ αντιλαμβάνομαι ότι προϊόντα οικιακής χρήσης δε θα σταματήσουν να πωλούνται. Δλδ λακ, βαφές απλές κλπ.

Οπότε ποιο το προβλημα; Εκτος αν παίρνατε κι από πριν επαγγελματικά προϊόντα και σας κάνανε χαλάστρα..

Τι να πω; Τρίχες 😂

Σίγουρα κουρείο από κομμωτήριο διαφέρει, όπως και κομμωτήριο από κομμωτήριο.  Ωστόσο δεν παύουν να είναι επιπρόσθετα έξοδα που αυτοί που κουρεύουν μαύρα φυσικά δεν τα έχουν. Εκεί είναι το θέμα, όχι στο να συγκρίνουμε μαγαζί με μαγαζί, αλλά μαγαζί με μαύρα.

Συμφωνώ. Οποιαδήποτε σύγκριση επιχείρησης νόμιμης με μη νομιμης δραστηριότητας έχει τεράστια διαφορά, η αδικία είναι ξεκάθαρη για τον νομιμο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Raylan είπε

Όταν δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά τα παιδιά σας πουθενά, πείτε τους για χρονομηχανές, ουδεπώποτες και διάφορα τέτοια..

sorry αν στο χαλάω αλλά δουλειές υπάρχουν, όρεξη δεν έχουν να δουλέψουν... το θέμα είναι να κάνεις κάτι που να σου αρέσει ώστε να έχεις κίνητρο για να το κάνεις(συγκεκριμένα καλύτερα από τους άλλους ) και ποτέ δεν περιμένεις από μια δουλειά με το 1ο μισθό να μπορέσεις να πάρεις φερραρι κλπ.

Επεξ/σία από LIGHT1NG
  • Like 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vins είπε

Τι να πω; Τρίχες 😂

Τι από αυτά που χρησιμοποιεί κάποιος για να κουρεύει μαύρα στα σπίτια δεν θα μπορούσα να έχω και εγώ (και γιατί να μη μπορώ) για όχι μόνο να κόβω τα μαλλιά τα δικά μου, του φίλου/φίλης μου, να τα έχω στο τοίχο να τα βλέπω γιατί έτσι γουστάρω στη τελική. Γιατί πρέπει να δώσει κάποιος λογαριασμό τι θα κάνει το "επαγγελματικό" πιστολάκι. Μπορεί να το θέλει να το κάνει στόχο στη σκοποβολή. Όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Και ένας αναλυτής καυσαερίων πχ είναι επαγγελματικό εργαλείο για ένα μηχανικό αυτοκινήτων ... Γιατί να μη μπορώ να έχω και εγώ ένα έτσι για χαβαλε, μπορεί να τη βρίσκω στο με το να μαζεύω να παίζω με τα κουμπάκια του. Ποιο είναι το πρόβλημα.

Στο παράδειγμα των "καυτών κοριτσιών" ένα νόμιμο σαντουιτσαδικο έχει πχ "επαγγελματικό ψυγείο".ή ξερωγω επαγγελματικο ανοξείδωτ ο εεξοπλισμο κουζινας. Δεν είναι εντελώς βλακεία κάποιος να πει "απαγορεύεται να πουλάς το ίδιο ψυγείο σε ιδιώτη"?

Αυτός που το σκέφτηκε αυτό είναι εντελώς βλάκας όχι τόσο γιατί είναι "κακό" αλλά γιατί είναι χαζομάρα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

sorry αν στο χαλάω αλλά δουλειές υπάρχουν, όρεξη δεν έχουν να δουλέψουν... 

οσο γι αυτό, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δουλειές υπάρχουν, δουλειές να πληρώνουν αξιοπρεπώς δεν υπάρχουν. Διότι αν θεωρούμε δουλειά το να δουλεύεις 8ωρο (πολλές φορές και σπαστό) που μπορεί να γίνει και 10ωρο για 500€ και μη ξεχνιώμαστε, Χριστούγεννα, Πάσχα και Αύγουστο θα μπει το δώρο αλλά να επιστραφεί παρακαλώ γιατί η επιχείρηση δε βγαίνει, άστο καλύτερα.  Αυτό δεν είναι δουλειά και δε μπορώ να αδικήσω κανέναν που κάθεται και ξύνεται αντί να πάει να "δουλέψει". Α και αν κάτσει κανένα λοκνταουν, θα δουλέψεις αλλά δε θα πληρωθείς διότι σε πληρώνει το κράτος, γιατί να σε πληρώνω κι εγώ;

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις του στυλ δε δουλεύω αν δε με βάλουν διευθυντή ή δε παίρνω 1000ε/μήνα ή αν δε βρω δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα (ασχέτως αν δεν έχω ιδέα επειδή πήρα πτυχίο νύχτα)

Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι, η πρώτη περίπτωση είναι η πιο συνηθισμένη.

• Like 9
Δημοσ.
Στις 13/11/2021 στις 7:46 ΜΜ, Menelaos83 είπε

Σταματησε λογω κοβιντ.Αν δεν υπηρχε η πανδημια θα συνεχιζε αυτο το κακο κατεμε γεγονος.

Δεν σταμάτησε λόγω Covid αλλά για να περιοριστεί η αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών που μπορούσε ο καθένας να αγοράσει σαν καραμέλες και φυσικά ευθύνη φέρουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίο συνήθως έδιναν στον πελάτη την ακριβή πάντα αντιβίωση η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και άσχετη με την πάθηση του. Sorry για το off topic. Καμία επίθεση προς το πρόσωπο σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

οσο γι αυτό, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δουλειές υπάρχουν, δουλειές να πληρώνουν αξιοπρεπώς δεν υπάρχουν. Διότι αν θεωρούμε δουλειά το να δουλεύεις 8ωρο (πολλές φορές και σπαστό) που μπορεί να γίνει και 10ωρο για 500€ και μη ξεχνιώμαστε, Χριστούγεννα, Πάσχα και Αύγουστο θα μπει το δώρο αλλά να επιστραφεί παρακαλώ γιατί η επιχείρηση δε βγαίνει, άστο καλύτερα.  Αυτό δεν είναι δουλειά και δε μπορώ να αδικήσω κανέναν που κάθεται και ξύνεται αντί να πάει να "δουλέψει". Α και αν κάτσει κανένα λοκνταουν, θα δουλέψεις αλλά δε θα πληρωθείς διότι σε πληρώνει το κράτος, γιατί να σε πληρώνω κι εγώ;

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις του στυλ δε δουλεύω αν δε με βάλουν διευθυντή ή δε παίρνω 1000ε/μήνα ή αν δε βρω δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασα (ασχέτως αν δεν έχω ιδέα επειδή πήρα πτυχίο νύχτα)

Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι, η πρώτη περίπτωση είναι η πιο συνηθισμένη.

από κάπου θα αρχίσεις, όλα θέλουν τον καιρό τους...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

από κάπου θα αρχίσεις, όλα θέλουν τον καιρό τους...

Δηλαδή αυτά συμβαίνουν μόνο σε άτομα μικρής ηλικίας χωρίς προϋπηρεσία ε;

• Like 4
Δημοσ.

Δλδ οσες αγοραζουμε πχ μασκα μαλλιων απο επαγγελματικη σειρα δεν θα μπορουμε πχια; :(

Μιλαω πχ για την σειρα bc (bonacure), η οποια δεν πωλειται σε σουπερμαρκετ αλλα σε κομμωτηρια και καταστηματα ειδών κομμωτικής. Εγω την αγοραζω χρονια τωρα απο το eshop της κομμωτριας μου. Δεν θα μπορω μετα απ'αυτο το μετρο; Ε ρε τι αλλο ηλιθιο θα σκεφτούν... 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Δλδ οσες αγοραζουμε πχ μασκα μαλλιων απο επαγγελματικη σειρα δεν θα μπορουμε πχια; :(

Μιλαω πχ για την σειρα bc (bonacure), η οποια δεν πωλειται σε σουπερμαρκετ αλλα σε κομμωτηρια και καταστηματα ειδών κομμωτικής. Εγω την αγοραζω χρονια τωρα απο το eshop της κομμωτριας μου. Δεν θα μπορω μετα απ'αυτο το μετρο; Ε ρε τι αλλο ηλιθιο θα σκεφτούν... 

Από κει θα μπορείς. Από αποθήκη στυλ Μάκρο δε θα μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Από καθαρή περιέργεια και χωρίς να χρησιμοποιώ τέτοια προϊόντα, κάλεσα ένα τοπικό μεταπωλητή επαγγελματικής σειράς λακ και ειδικών σαμπουάν το Σάββατο και ήταν πρόθυμος να μου πωλήσει τέτοια προϊόντα, χωρίς να κόψει τιμολόγιο. Χωρίς να επικροτώ τέτοιες ενέργειες, είμαι σίγουρος πως αν κάποιος πράξει το ίδιο με τον τοπικό μεταπωλήτη της Bonacure, ενδεχομένως να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, kax54638 είπε

Δεν σταμάτησε λόγω Covid αλλά για να περιοριστεί η αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών που μπορούσε ο καθένας να αγοράσει σαν καραμέλες και φυσικά ευθύνη φέρουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίο συνήθως έδιναν στον πελάτη την ακριβή πάντα αντιβίωση η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και άσχετη με την πάθηση του. Sorry για το off topic. Καμία επίθεση προς το πρόσωπο σου.

Το ανεφερα γιατι μου το ειπε φαρμακοποιος αυτο.

Κανενα προβλημα εξαλλου συζηταμε.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, phanispal είπε

Δηλαδή αυτά συμβαίνουν μόνο σε άτομα μικρής ηλικίας χωρίς προϋπηρεσία ε;

Προφανώς και όχι, ένας μάγειρας που τελείωσε το ιεκ που ο τομέας λέγεται αρχημαγειρας-chef πρέπει να αναλάβει μετά τα 2 χρόνια σχολή και προφανώς πρακτική 6 μήνες δίπλα στον σεφ να αναλάβει εστιατόριο / ξενοδοχείο όπως και οι σερβιτοροι όπως και οι αξιωματικοι και όλοι μην σου πω μέχρι και τους φανταρους πρέπει να έχουν δικαίωμα να γίνουν διοικητικά στελέχη τι τους θέλουμε βαθμούς όλοι ίσοι... Ποια είναι τα άτομα μικρής ηλικίας δηλαδή? Οι φοιτητές που μένουν στα μαθήματα 2 καξ 3 έτη επειδή κάνουν την φοιτητική ζωή τους και όταν τελειώσει το επίδομα γονεα τα ρίχνουμε αλλού? Άσε μας ρε φίλε χορτασαμε με τα άτομα μικρής ηλικίας 

• Like 2
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...