GeorgeR1_700 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, σε λίγο καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω να τραβάω βίντεο με το κινητό στα 1080p. Θέλω γενικά να ασχοληθώ με transitions και με masks. Προς το παρόν δεν θα ασχοληθώ καθόλου με color grade/color correction για τον λόγο του ότι η οθόνη μου είναι plasma και πραγματικά η χρωματική της απόκριση δεν συγκρίνεται με καμία από τις απλές HD. Το θέμα μου όσον αφορά το pc είναι η κάρτα γραφικών μου, πριν ένα χρόνο αναβάθμισα cpu, motherboard, ram γιατί το χρειαζόμουν για να τρέξω το πρόγραμμα της πτυχιακής μου αλλά την gpu δεν την άλλαξα (και ούτε μπορούσα οικονομικά). Γνωρίζω πως μπορώ να βάλω για edit να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περισσότερο την cpu από την gpu αλλά θα μπορέσω όντως να είμαι οκ? Τα προγράμματα που θα ασχοληθώ είναι τα adobe premiere pro, adobe after effects, davinci resolve. Θα είναι μικρά κλιπς των 5 sec αλλά θα τα ενώνω όλα στο τέλος (γύρω στα 3-4 λεπτά). My pc: μητρική: Gigabyte B460M DS3H (rev. 1.0) επεξεργαστής: Intel Core I5-10400F Box καρτες RAM: G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GISB) καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650 80Plus σκληρός δίσκος SSD: OCZ Trion 150 240GB σκληρός δίσκος HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ ψήκτρα: εργοστασιακή
nickol-us Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το pc κάνει μια χαρά για edit, φυσικά δεν είναι το ιδανικότερο αλλά και; Σκέφτεσαι να κάνει κάτι επαγγελματικά; Αν αντί για 10 λεπτά κάνει 15 λέει κάτι; Ξεκίνα πέρνα τα προγράμματα και δες τι κάνει. Αν φανεί οτι δεν σου αρκεί και θες να το πας ένα βήμα παραπέρα το συζητάμε τότε. Αν θα έκανα κάτι στο μηχάνημα σου αυτό θα ήταν να τοποθετήσω μια λίγο καλύτερη ψύκτρα από την εργοστασιακή και ένα δροσερό κουτάκι με ανεμιστήρα να φυσάει τα vrm καθώς αυτή η μητρική είναι αρκετά μέτρια σε αυτόν τον τομέα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Θα το κοιτάξω και επαγγελματικά αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη, όσο χρόνο και να κάνει δεν με νοιάζει, εκτός και αν χρειαστεί μια ημέρα που προφανώς δεν θα χρειαστεί. Ευχαριστώ πολύ
GeorgeR1_700 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 @nickol-us Κοιτούσα για ψήκτρες και κατέληξα στις Be Quiet Pure Rock Slim 2 και Be Quiet Pure Rock 2. Η σημαντική διαφορά τους είναι το ότι έχουν διαφορά στα 20W. Αξίζουν να δώσω 10€ παραπάνω τα 20W για την χρήση που θα κάνω, ή καλύπτομαι και χωρίς αυτά? Το κουτί μου είναι το Zalman Z11 Neo, αυτήν την στιγμή έχω 3 ανεμιστήρες, αν προσθέσω και άλλους 2 θα είναι καλύτερα για τα vrm της μητρικής? Δεν παίζει να αλλάξω κουτί, οπότε θα κατευθυνθώ κατά αυτόν τον τρόπο...
nickol-us Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε @nickol-us Κοιτούσα για ψήκτρες και κατέληξα στις Be Quiet Pure Rock Slim 2 και Be Quiet Pure Rock 2. Η σημαντική διαφορά τους είναι το ότι έχουν διαφορά στα 20W. Αξίζουν να δώσω 10€ παραπάνω τα 20W για την χρήση που θα κάνω, ή καλύπτομαι και χωρίς αυτά? Το κουτί μου είναι το Zalman Z11 Neo, αυτήν την στιγμή έχω 3 ανεμιστήρες, αν προσθέσω και άλλους 2 θα είναι καλύτερα για τα vrm της μητρικής? Δεν παίζει να αλλάξω κουτί, οπότε θα κατευθυνθώ κατά αυτόν τον τρόπο... Επειδή είχα το ίδιο θέμα, με την ίδια μητρική σε παλαιότερο chipset (b360 ds3h) κοίτα τι έκανα. Στήριξα πλαγίως ανεμιστήρα να φυσάει τα vrm. Το αποτέλεσμα ήταν ~20 βαθμούς κάτω. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο, δοκίμασε να βάλεις στην πάνω πλευρά ανεμιστήρα να φυσάει προς τα vrm. Δεν βρήκα πολλές πληροφορίες για το κουτί σου στη zalman παρά μόνο σε βίντεο. 3 Ανεμιστήρες γενικά είναι μια χαρά. Θα πρέπει με θερμοκρασίες και δοκιμές να δεις ποιο είναι το optimal setup για αυτό το κουτί. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να βάλεις ακόμα 2. Ίσως να συμπληρώσεις ένα, ανάλογα αν θες να αερίσεις κάτι συγκεκριμένα (όπως πχ τα vrm) Για την ψύκτρα σου είπα. Ακόμη και η στοκ αρκεί. Με αυτό τον cpu οτι και να βάλεις θα έχεις αρκετά καλά αποτελέσματα. Ακόμη και μια gammaxx 200t θα έκανε καλύτερη δουλειά απο την στοκ. Το τι αξίζει το κρίνεις εσύ. Μην φανταστείς οτι θα δεις τρελές διαφορές ανάμεσα στις δύο ψύκτρες. Μιλάμε για λίγους βαθμούς διαφορά. Η μεγάλη διαφορά θα είναι συγκριτικά με την στοκ ψύκτρα. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Καλώς τότε, όταν θα ξεκινήσω τα edits, θα δω τις θερμοκρασίες στα vrm και αν δω ότι χρειάζονται πτώση θερμοκρασίας θα κάνω και την ανάλογη πατέντα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Καλή συνέχεια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα