Panosweare Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Αυτό είναι το pc build μου κανένα θέμα σε συνδεσμολογία και θερμοκρασίες.Υποψιάζομαι ότι φταίει ο επεξεργαστής η η μητρική μου.Η επανεκκίνηση γίνεται όταν παίζω κάποιο game συνήθως.Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να φταίει υπάρχει κάποια άλλη γνώμη πριν προβώ σε αντικαταστάσεις ;
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συνήθως το τροφοδοτικό ευθύνεται όταν ένα σύστημα κάνει επανεκκίνηση (δεν δίνει τα απαiτούμενα watt). Spoiler *Το τροφοδοτικό που έχετε είναι ίδιο με το δικό μου... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
JDeviant Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Αν και θεωρω αξιοπιστο το τροφοδοτικό που εχετε, ειναι μια περίπτωση δυνατη να φταιει αυτο οπως είπε ο φιλος Τερης Αν και δεν εχω αρκετη εμπειρια απο amd συστηματα, θα εκανα δυο τρια πραγματα. Καταρχην, bios update αν χρειαζεται μιας και γινονται συχνα σε am4 απο οσο ξερω, καθαρη εγκατάσταση windows (ισως και σε εναν εφεδρικο ssd αφαιροντας τον nvme) και θα διπλοτσεκαρα θερμοκρασίες με msi afterburner ενω παιζω. Επισης τσεκαρε xmp στις μνημες στο bios
triplex1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 32 λεπτά πριν, JDeviant είπε Αν και θεωρω αξιοπιστο το τροφοδοτικό που εχετε, ειναι μια περίπτωση δυνατη να φταιει αυτο οπως είπε ο φιλος Τερης Αν και δεν εχω αρκετη εμπειρια απο amd συστηματα, θα εκανα δυο τρια πραγματα. Καταρχην, bios update αν χρειαζεται μιας και γινονται συχνα σε am4 απο οσο ξερω, καθαρη εγκατάσταση windows (ισως και σε εναν εφεδρικο ssd αφαιροντας τον nvme) και θα διπλοτσεκαρα θερμοκρασίες με msi afterburner ενω παιζω. Επισης τσεκαρε xmp στις μνημες στο bios Μετα απο επανεκκινηση πηρες καμια μπλε οθονη?
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 13/11/2021 στις 5:01 ΠΜ, Panosweare είπε Είχες το ίδιο πρόβλημα ; Ευτυχώς όχι! Αλλά ίσως σας έτυχε ελαττωματικό. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
anestis_top Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Καλημέρα φίλε μου. Προτού βγάλεις το όποιο συμπέρασμα από υποθέσεις θα σου πρότεινα να κάνεις ένα troubleshoot μόνος σου για να δεις μήπως τελικά δεν φταίει κάποιο από τα πράματα του PC σου αλλά η συνδεσμολογία τους. Θα ήταν καλό να ξεσυνδέσεις και να ξανασυνδέσεις τα πάντα πάνω από την μητρική (καλώδια τροφοδοσίας,Ram, Sata, m2) Επανεκκινήσεις μπορεί να έχεις από πολλούς παράγοντες, ακόμα και από ένα slot της Ram που δεν λειτουργεί σωστά. Δοκίμασε μέχρι και να βάλεις σε άλλα slot τις RAM σου και να τις δοκιμάσεις μια μια αυτούσιες μήπως και κάποια από τις δύο Ram εχει πρόβλημα. Τσέκαρε και το XMP αν το έχεις ρυθμίσει σωστά στα BIOS. BIOS update θα σου πρότεινα μόνο σαν έσχατη επιλογή. Δεν κάνουμε BIOS update χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος γιατί μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράματα και ανεπανόρθωτα. Τσέκαρε τις θερμοκρασίες του CPU σου καθώς μπορεί να μην κούμπωσες σωστά την ψήκτρα και να το κάνει σε game λόγο θερμοκρασίας. Κάνε και ένα διαγνωστικό που έχουν τα Windows για το αν λειτουργούν σωστά οι RAM σου. Αν μετά από όλες αυτές τις δοκιμές συνεχίζει το πρόβλημα, τότε άρχισε να κάνεις υποθέσεις για ελαττωματικό hardware. Ξέρω ότι είναι χρονοβόρο αλλά ίσως σε γλυτώσει από περιττά έξοδα και στρώσει το όλο θέμα. Kουραστικό το troubleshooting αλλά βοηθάει. Εύχομαι να βοήθησα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα