samtwo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα γνώμες για ένα home server - nas που θέλω να στήσω εδώ και καιρό και όλο το αναβάλλω. Η χρήση του θα είναι file server, plex server, torrent download και blue iris server το οποίο είναι πρόγραμμα καταγραφικό για κάμερες και τρέχει μόνο σε Windows. Πριν ξεκινήσω να χρησιμοποιώ το blue iris ήμουν έτοιμος να πάω σε synology 920+ αλλά το άφησα καθώς πλέον θα ζοριστεί να τρέχει και ένα Windows virtual machine για το blue iris. Για λειτουργικό δεν έχω καταλήξει αλλά σκέφτομαι αρκετά το unraid αλλά και ίσως τα Windows καθώς από Linux η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή. Υπάρχει βέβαια και η λύση να στήσω proxmox και να τρέχω virtual machines και ίσως και να δοκιμάσω το xpenology και home Assistant αλλά φοβάμαι οτι θα μπλέξω σε δυσκολίες. Για hardware λόγω του ότι με ενδιαφέρει να κρατήσω πέρα από το κόστος και την κατανάλωση χαμηλά σκέφτομαι για cpu Intel i3 10100, κάποια μητρική (έχω μια προτίμηση σε gigabyte) με 6sata και υποδοχή nvne/m. 2, κάποια αθόρυβη ψυκτρα, 16gb ram nonECC και κουτάκι με αρκετές θέσεις hdd. Τροφοδοτικό που κάθεται χρόνια έχω ένα enermax 500watt 80plus αλλά είναι 10ετιας και βάλε και δε λέει νομίζω να το ρισκάρω. Άρα για κάποιο gold 350 έως 500 watt. Από σκληρούς έχω ένα 4tb wd red 6ετιας και εξαρτάται και από το λειτουργικό βέβαια θα προσθέσω 2x4tb η 1x8tb και ένα 4tb wd purple για την καταγραφή. Η χρήση του θα είναι μόνο για server και μάλλον θα είναι σε κάποια ντουλάπα. Θα ήθελα γνώμες και ως προς την όλη ιδέα αλλά για επιμέρους parts. Την συναρμολόγηση μπορώ να την κάνω μόνος μου δεν με ενδιαφέρει να είναι από το ίδιο μαγαζί. Αν πρέπει να τα γράψω σε στυλ φόρμας πείτε μου. Ευχαριστώ Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από samtwo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα