marianna- Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα ! Σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο σύστημα και συγκεκριμένα να το διαλέξω και να το συναρμολογήσω μόνη μου. Η χρήση του θα είναι κατά βάση για gaming (και ελαφρό editing). Είμαι Θεσσαλονίκη και θα παραγγείλω κομμάτια ξεχωριστά όπου βρω φθηνότερα. Πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία έχω. Το budget θα προτιμούσα να μην ξεπερνά τα 1200-1300 ευρώ χωρίς την κάρτα γραφικών. Έχω καταλήξει σε αυτό το build μετά από κάποια έρευνα που έκανα. Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτό. Φυσικά κάθε είδους άλλο feedback στα κομμάτια είναι ευπρόσδεκτο μιας και δεν είμαι ειδική σε αυτά, θα με βοηθούσε πολύ. -Ξέρω την τραγική κατάσταση με τις κάρτες γραφικών στο σύστημα παραπάνω έχω βάλει την 3060 ti που θα ήθελα ιδανικά (ή που θα αλλάξω όταν πέσουν οι τιμές) αλλά για την ώρα σκέφτομαι να βάλω μια 1660 super ή ακόμα χειρότερα μια 1050 ti. Αναρωτιέμαι αν θα είναι καλύτερα να πάω σε 2060 για 1-2 χρόνια για καλύτερα μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα. - Monitor δεν έχω καταλήξει ακόμα. Θα ήθελα VA και 144hz κατά προτίμηση, μιας και έχω ακούσει καλά πράγματα για το VA και σκέφτομαι για το Samsung Odyssey G3 εναλλακτικά από αυτό που έχω ήδη στο build. Έχω διαβάσει όμως πως έχει εμφανές slow response time, και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Προτιμώ να μην είναι curved, 24'' ή 27'' και να μην ξεπερνά τα 250 ευρώ. -Διάβασα πως βάζοντας αυτή τη μητρική μπορεί να χρειαστεί να της κάνω bios update, αν και δεν φαίνεται πολύ δύσκολο σαν διαδικασία με τρομάζει λίγο. Αναρωτιέμαι αν καλύτερα να πάω σε μια ενναλακτική, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια παρόμοια ή εξίσου καλή. -Τέλος δεν είμαι σίγουρη τι να κάνω με το λειτουργικό. Είχα πάντα σπασμένα windows, αλλά νομίζω πια είναι δωρεάν τα Windows 10 (απλά με κάποιο watermark?). Έχει κάποιο θεματάκι/είναι περιορισμένα αν τα κατεβάσω ή καλύτερα να τα αγοράσω από τη microsoft; Ευχαριστώ πολύ!
nickol-us Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, marianna- είπε Είχα πάντα σπασμένα windows... ;;;;; Πέρα από την πλάκα.... Πιο πολύ θα έπρεπε να σε τρομάζει η έλλειψη εμπειρίας στη συναρμολόγηση παρά το bios update... Τα κομμάτια που έχεις επιλέξει είναι σχετικά ακριβά για να "παίξεις"/πειραματιστείς ως πρώτη σου συναρμολόγηση. Το κυριότερο πρόβλημα στο bios update, είναι οτι σε αρκετές μητρικές για να μπορέσεις να μπεις στο bios και να κάνεις update χρειάζεται συμβατός επεξεργαστής. Στην περίπτωση σου, στη μητρική που έχεις επιλέξει μπορεί να γίνει αι χωρίς cpu με ένα usb stick. Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Έχεις κάνει μια αρκετά καλή επιλογή στα πράγματα. Αν χρειαστείς βοήθεια για προτάσεις πιο vfm από Ελληνικά καταστήματα μας λες να κοιτάξουμε μαζί. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, marianna- είπε -Τέλος δεν είμαι σίγουρη τι να κάνω με το λειτουργικό. Είχα πάντα σπασμένα windows, αλλά νομίζω πια είναι δωρεάν τα Windows 10 (απλά με κάποιο watermark?). Έχει κάποιο θεματάκι/είναι περιορισμένα αν τα κατεβάσω ή καλύτερα να τα αγοράσω από τη microsoft; Με 1,5ε στη χειρότερη από eBay ή 5-10ε από τα γνωστά κλειδάδικα θα είναι νόμιμα ενεργοποιημένα χωρίς κίνδυνο μόλυνσης. Αυτό γίνεται και σε άλλα προγράμματα όπως το πρόγραμμα για το ελαφρό editing; Το υπάρχον σύστημα τι έχει από επεξεργαστή/ κάρτα γραφικών; Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
triplex1 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Με 1,5ε στη χειρότερη από eBay και 5-10ε από τα γνωστά κλειδάδικα θα είναι νόμιμα ενεργοποιημένα χωρίς κίνδυνο μόλυνσης. Αυτό γίνεται και σε άλλα προγράμματα όπως το πρόγραμμα για το ελαφρό editing; Το υπάρχον σύστημα τι έχει από επεξεργαστή/ κάρτα γραφικών; Μεχρι και στα 11αρια περναει το ψηφιακο κλειδι Δεν ξερω αν θα πας απο τωρα στην 3060ti , αν οχι με βαση τον επεξεργαστη που επελεξες κοιτα αυτην https://www.skroutz.gr/s/26735820/Biostar-Radeon-RX-560-4GB-VA5615RF41-TBVRA-BS2.html σε σχεση με μια 1050ti που ειπες
marianna- Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Τα κομμάτια που έχεις επιλέξει είναι σχετικά ακριβά για να "παίξεις"/πειραματιστείς ως πρώτη σου συναρμολόγηση. Ξέρω θα είναι δύσκολο αλλά έχω ήδη ένα pc καβάντζα που θα πάει αλλού μετά, οπότε δεν πειράζει και να μου πάρει λίγο χρόνο, παρόλο που σίγουρα κάπου θα κολλήσω, θέλω να δοκιμάσω για μια φορά να το κάνω μόνη μου! Μη νομίζεις, με ψιλοτρομάζει αλλά μου αρέσει κιόλας η ιδέα! Και το σκεφτόμουν για κάτι πιο μέτριο είναι η αλήθεια, αλλά θέλω να κρατήσει και βάθος χρόνου. 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Αν χρειαστείς βοήθεια για προτάσεις πιο vfm από Ελληνικά καταστήματα μας λες να κοιτάξουμε μαζί. Από ελληνικά καταστήματα θα τα πάρω όλα, αν και δεν έχω κάνει φοβερή έρευνα αγοράς ακόμα, σκεφτόμουν ότι βρω σε προσφορά σιγά σιγά ακόμα και αν πάρει κανένα μήνα +. Συνήθως τα ψάχνω από σκρουτζ και best price, δεν κάνω καλά; 45 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το υπάρχον σύστημα τι έχει από επεξεργαστή/ κάρτα γραφικών; Cpu i7-3770 και κάρτα gtx970, το έχω αρκετά χρόνια τώρα έχει αντέξει, αλλά σίγουρα θα δω διαφορά! 46 λεπτά πριν, triplex1 είπε Μεχρι και στα 11αρια περναει το ψηφιακο κλειδι Δεν ξέρω αν θέλω να βάλω 11άρια ακόμα τόσο νωρίς, ας περάσει λίγος καιρός να στρώσουν λίγο και βλέπουμε. :P 48 λεπτά πριν, triplex1 είπε Δεν ξερω αν θα πας απο τωρα στην 3060ti , αν οχι με βαση τον επεξεργαστη που επελεξες κοιτα αυτην https://www.skroutz.gr/s/26735820/Biostar-Radeon-RX-560-4GB-VA5615RF41-TBVRA-BS2.html σε σχεση με μια 1050ti που ειπες Θα το δω, ευχαριστώ! Eκανα πολύ έρευνα στις nvidia ομολογώ, δεν έψαξα καθόλου προς amd.
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, marianna- είπε έχω ήδη ένα pc καβάντζα που θα πάει αλλού μετά, Αν το PC της καβάτζας είναι αυτό: 31 λεπτά πριν, marianna- είπε Cpu i7-3770 και κάρτα gtx970, τότε πάτε για νέο... 7 ώρες πριν, marianna- είπε για την ώρα σκέφτομαι να βάλω μια 1660 super ή ακόμα χειρότερα μια 1050 ti. Αν πρόκειται να πάτε σε 1050Ti είναι καραμπινάτη υποβάθμιση (καλά για RX 560 δεν το συζητάμε. 1/3 της απόδοσης της 970). Τουλάχιστον 1660 Super (ιδανικά κάποια RTX). Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
marianna- Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν το PC της καβάτζας είναι αυτό: Ναι ναι, αυτό είναι. 15 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν πρόκειται να πάτε σε 1050Ti είναι καραμπινάτη υποβάθμιση (καλά για RX 560 δεν το συζητάμε. 1/3 της απόδοσης της 970). Τουλάχιστον 1660 Super (ιδανικά κάποια RTX). Δεν μου έκοψε ποτέ να ψάξω τη διαφορά από την 970 σε άλλες κάρτες, φαντάστηκα ήταν αυτονόητο πως η 1050 θα είναι καλύτερη. Πάλι μου κάνει φοβερή εντύπωση μιας είναι παλιότερη γενιά. Αν είναι να πάω στην 1660 super, θα ήταν καλύτερα μήπως να πάρω μιά 2060; Και οι δύο χτυπάνε τα 500+ ευρώ, αλλά είναι κοντινή η τιμή τους. Από την άλλη σκεφτόμουν αν με συμφέρει να κάνω αυτό, ή να περιμένω κάποια προσφορά για την 3060 σε τιμή στο θεό πάλι αλλά λίγο πιο λογική, ας πούμε 700 ευρω;
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, marianna- είπε Αν είναι να πάω στην 1660 super, θα ήταν καλύτερα μήπως να πάρω μιά 2060; Και οι δύο χτυπάνε τα 500+ ευρώ, αλλά είναι κοντινή η τιμή τους. Σε αυτή τη τιμή RTX 2060. 59 λεπτά πριν, marianna- είπε ή να περιμένω κάποια προσφορά για την 3060 σε τιμή στο θεό πάλι αλλά λίγο πιο λογική, ας πούμε 700 ευρω; Αν έχετε υπομονή μέχρι αρχές του χρόνου! Μπορείτε να δείτε κάποια προσφορά και σ΄αυτό το subforum (βλέπετε τις προσφορές που ανεβάζουν τα άλλα μέλη και μπορείτε να σχολιάσετε, δεν μπορείτε να ανοίξετε θέμα και να ρωτήσετε για προσφορά): https://www.insomnia.gr/forums/forum/56-προσφορές/?sortby=start_date&sortdirection=desc Spoiler Κάντε και συνδρομή να έρχονται ειδοποιήσεις 59 λεπτά πριν, marianna- είπε Δεν μου έκοψε ποτέ να ψάξω τη διαφορά από την 970 σε άλλες κάρτες, Μπορείτε να πάρετε ιδέα από εδώ: https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce-GTX-1050-Ti-vs-GeForce-GTX-970-vs-GeForce-GTX-1660-SUPER-vs-GeForce-RTX-2060-vs-GeForce-RTX-3060/3595vs2954vs4159vs4037vs4345 αλλά και από Youtubers που δοκιμάζουν σε παιχνίδια τις επιδόσεις της κάθε κάρτας. 59 λεπτά πριν, marianna- είπε φαντάστηκα ήταν αυτονόητο πως η 1050 θα είναι καλύτερη. Πάλι μου κάνει φοβερή εντύπωση μιας είναι παλιότερη γενιά. Δεν είστε (η) μόνη (το έβαλα στο επίμαχο σημείο): Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
triplex1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Εγω θα πω το εξης , εκανες ενα αρχικο σκεπτικο με 5600x , γιατι δεν βαζεις εναν 5600g τη στιγμη που υπαρχει και η 970 για ωρα αναγκης και να προσθεσεις αργοτερα μια καρτα που θελεις. Οι δυο επεξεργαστες δεν απεχουν πολυ μεταξυ τους , οποτε ειτε δουλεψεις ενσωματωμενα ειτε οχι μικρη η διαφορα τους (σαν cpu και οχι gpu )
Herald Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 O 5600x σε αυτην την τιμη ειναι κακο ανέκδοτο. 10400f που εχει και ενσωματωμενη gpu, τα χρηματα που γλυτωνεις βαλτα σε καλυτερο monitor.
nickol-us Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε O 5600x σε αυτην την τιμη ειναι κακο ανέκδοτο. 10400f που εχει και ενσωματωμενη gpu, τα χρηματα που γλυτωνεις βαλτα σε καλυτερο monitor. Ειμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις και μπερδεύτηκες μα για να μην μπερδεύτει κάποιος που δεν γνωρίζει, ο 10400f ΔΕΝ έχει igpu 2
Herald Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ειμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις και μπερδεύτηκες μα για να μην μπερδεύτει κάποιος που δεν γνωρίζει, ο 10400f ΔΕΝ έχει igpu Έχεις δίκιο, 10400, με έσωσες 😜
marianna- Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, triplex1 είπε Εγω θα πω το εξης , εκανες ενα αρχικο σκεπτικο με 5600x , γιατι δεν βαζεις εναν 5600g τη στιγμη που υπαρχει και η 970 για ωρα αναγκης και να προσθεσεις αργοτερα μια καρτα που θελεις. Οι δυο επεξεργαστες δεν απεχουν πολυ μεταξυ τους , οποτε ειτε δουλεψεις ενσωματωμενα ειτε οχι μικρη η διαφορα τους (σαν cpu και οχι gpu ) Με βάζεις σε σκέψεις τώρα γιατί μου αρέσει η ιδέα κατά μια έννοια αλλά έχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα για την 5600x που ήταν χωρίς πολλα πολλά όταν επέλεξα cpu. Φοβάμαι μην έχω θέμα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο θέμα του gaming, αν το ψάξω και είναι οκ με ψήνει πολύ αυτή η ιδέα, ευχαριστώ! Ίσως δώσω λίγο χρόνο, κανένα μήνα μήπως βρω κάποια καλή προσφορά στο ενδιάμεσο και πάρω τα υπόλοιπα πρώτα να είναι έτοιμα και αφήσω cpu/gpu για το τέλος.
triplex1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, marianna- είπε Με βάζεις σε σκέψεις τώρα γιατί μου αρέσει η ιδέα κατά μια έννοια αλλά έχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα για την 5600x που ήταν χωρίς πολλα πολλά όταν επέλεξα cpu. Φοβάμαι μην έχω θέμα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο θέμα του gaming, αν το ψάξω και είναι οκ με ψήνει πολύ αυτή η ιδέα, ευχαριστώ! Ίσως δώσω λίγο χρόνο, κανένα μήνα μήπως βρω κάποια καλή προσφορά στο ενδιάμεσο και πάρω τα υπόλοιπα πρώτα να είναι έτοιμα και αφήσω cpu/gpu για το τέλος. Επισης στα 350 βρισκεις και τον 5700g ο οποιος εχει αριστες επιδοσεις στο gaming οπως ο 5600x και τον περναει κατα πολυ σε workstation .......ψαξτο λιγο καλυτερα.
hln3 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, marianna- είπε Με βάζεις σε σκέψεις τώρα γιατί μου αρέσει η ιδέα κατά μια έννοια αλλά έχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα για την 5600x που ήταν χωρίς πολλα πολλά όταν επέλεξα cpu. Φοβάμαι μην έχω θέμα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο θέμα του gaming, αν το ψάξω και είναι οκ με ψήνει πολύ αυτή η ιδέα, ευχαριστώ! Ίσως δώσω λίγο χρόνο, κανένα μήνα μήπως βρω κάποια καλή προσφορά στο ενδιάμεσο και πάρω τα υπόλοιπα πρώτα να είναι έτοιμα και αφήσω cpu/gpu για το τέλος. Γενικά όπως ανέφεραν και άλλοι η συναρμολόγηση μπορεί να αποδειχτεί πιο δύσκολη από το bios update - μπορεί να κολλήσεις και σε κάτι απλό Αν θες να αποφύγεις το bios update υπάρχει η επιλογή intel 11400(f) με b560, λίγο πιο κάτω σε επιδόσεις αλλά αρκετά πιο οικονομικός Καλύτεροι είναι οι alderlake αλλά αυτή την στιγμή ο 12600Κ είναι αρκετά πάνω σε τιμή μόνο, ακόμη και αν παραγγείλεις από εξώ, 12700kf βρισκεις σε κανονική τιμή αλλά ανεβαινει το κόστος αρκετά ακόμη και με ddr4. Δεν ξέρω τι games παίζεις αλλά το 1440p έχει τέραστια διαφοράμε 1080p οπότε επίσης το προτείνω Οι gpu τελος είναι μυστήρια κατάσταση, δεν μπορει να προβλέψει κανεις τιμές. Αν επιμείνεις σε ryzen θα σου έλεγα να δεις πιο οικονομικό motherboard , ο 5600Χ τρέχει και σε budget boards, δεν έχει φοβερές απαιτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα