Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με την εκκίνηση του υπολογιστή, kαταρχάς μιλάμε για παλαιό υπολογιστή με BIOS πριν το UEFI και XP που αυτή την στιγμή δεν θα τον αναβαθμίσω.

Μου βγάζει  στην εκκίνηση το μήνυμα: "Warning: The boot devices have been changed. BBS boot priority will be affected. Please enter setup to check", σε λίγο θα ανεβάσω και φωτογραφία, υπάρχει κανένας που έχει παρουσιάσει και να έχει λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα; ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

Χμμ, το εχω δει αυτο το error message παλαιοτερα, και ο "υποπτος" ηταν ενα flash drive "ξεχασμενο" σε θυρα USB, πισω στο io shield του κουτιου.

ΒΤW, και τις 2 αυτες φορες ηταν σε εταιρικα HP (η μπορει και Dell)  PCs .

Παντως το καλυτερο ειναι να μπειτε στο ΒΙΟS και να επιλεξετε αρχικα σαν default boot device τον δισκο οπου ειναι περασμενα τα Windows, (αν και μπορειτε προσωρινα να ξεκαρφωσετε οτι USB Flash, DVD, e-Sata, Ethernet cable κτλ. και να δοκιμασετε να μπητε στα Windows ετσι). GL

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι είχα ξαναπαρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα με usb drive συνδεδεμένο. Αυτή την φορά το κάνει και αφού το αφαίρεσα και έκανα 2-3 επανεκκινήσεις. Θα παίξω με της boot devices μήπως ξεμπλοκαριστεί και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lefi είπε

Αυτή την φορά το κάνει και αφού το αφαίρεσα και έκανα 2-3 επανεκκινήσεις. Θα παίξω με της boot devices μήπως ξεμπλοκαριστεί και βλέπουμε.

Ή restore defaults από το BIOS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί και να έχει πέσει η μπαταρία και να χάνει ρυθμίσεις. Το ρολόι στο Bios δειχνει σωστή ημ/νια?Ανάλογα τις ιδιαιτερότητες του συστήματος μπορεί να θέλει και άλλες μικρο-ρυθμίσεις εκτός από τις restore default. Πχ σε παλαιότερο σύστημα που είχα το SATA σε RAID, ήθελε Boot, μετά επιλογή SATA RAID αντί για SATA AHCI ή IDE (δεν θυμάμαι το default), save και ΞΑΝΑ reboot και μετά επιλογή σειράς bootdisk device. Αλλιώς δεν κρατούσε τη ρύθμιση. Με την ευκαιρία άλλαζα και 5-6 άλλες επιλογές.

Επεξ/σία από iml

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...