panospeter Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Αφου τα έφτυσε τελειώς το Logitech G413 (το ccccccccchattering πάει σύννεφο) σκέφτομαι να πάρω το ακόλουθο: https://www.skroutz.gr/s/21518230/HyperX-Alloy-Origins-Core-HyperX-Red-Αγγλικό-US.html Το έχει κανένας (και αν ναι εντυπώσεις) ? Κάνει πολύ θόρυβο (το G413 ήταν σχετικά αθόρυβο) ? Τέλος aqua (tactile) ή red (linear) ? (για θόρυβο κυρίως) Παρακαλώ για την γνώμη σας καθώς για το παρών post πάτησα και 23 backspace λόγω chattering) 😁 Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από panospeter
elpenor Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panospeter είπε Καλησπέρα, Αφου τα έφτυσε τελειώς το Logitech G413 (το ccccccccchattering πάει σύννεφο) σκέφτομαι να πάρω το ακόλουθο: https://www.skroutz.gr/s/21518230/HyperX-Alloy-Origins-Core-HyperX-Red-Αγγλικό-US.html Το έχει κανένας (και αν ναι εντυπώσεις) ? Κάνει πολύ θόρυβο (το G413 ήταν σχετικά αθόρυβο) ? Τέλος aqua (tactile) ή red (linear) ? (για θόρυβο κυρίως) Παρακαλώ για την γνώμη σας καθώς για το παρών post πάτησα και 23 backspace λόγω chattering) 😁 Το έχω και είναι από τα πιο ποιοτικά σε αυτά τα χρήματα. Όσο αφορά το θόρυβο οι διακόπτες δεν είναι clicky άρα δεν ακούγονται αν δεν τους τερματίσεις με δύναμη και όταν τους τερματίζεις η χροιά και η ένταση είναι μικρότερη από το μέσο όρο. Το είχα πάρει από το eshop μόλις είχαν πρωτοβγεί σε πολύ χαμηλή τιμή και ακόμα και σήμερα τα έχει 20 ευρώ κάτω από το skroutz. https://www.e-shop.gr/pliktrologio-hyperx-hx-kb7rdx-us-alloy-origins-core-rgb-mechanical-gaming-keyboard-hx-red-switches-p-PER.575412 Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι η διαδρομή του διακόπτη είναι μικρότερη και αυτό για εμένα το κάνει καλύτερο για typing. Εγώ το βρίσκω ιδιαίτερα αισθητό αν και κάποιοι reviewers περιέργως λένε ότι δεν το καταλαβαίνουν.... Από τα πληκτρολόγια με μεγαλύτερη τιμή διαφέρει κυρίως στον φωτισμό, τα keycaps, τα ελάσματα στα μεγάλα πλήκτρα και στο ότι δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξεις διακόπτες χωρίς κόλληση. Επειδή τα ελάσματα στο space είναι τα απλά κάνει και λίγο περισσότερο θόρυβο από τα πιο ακριβά. Στο λέω στην περίπτωση που έχεις την δυνατότητα και θέλεις κάτι από αυτά που ανέφερα παραπάνω όμως δυστυχώς οι διαφορές στη τιμή είναι μεγάλες. Στο skroutz πουλάνε και καλύτερα keycaps αν θελήσεις ( https://www.skroutz.gr/s/25767316/HyperX-Pudding-Keycaps-Full-Key-Set-Black.html ). Τέλος να ξέρεις ότι όλα τα πληκτρολόγια παθαίνουν αυτό που έπαθε το G413 σου και ότι δεν είναι δύσκολο να το επισκευάσεις... είναι μέρος της κλασσικής συντήρησης που θέλουν τα mech keyboards. Άνοιξε το, καθάρισε το και ψέκασε με contact spray (και με κατάλληλο λιπαντικό μετά αν δεν είναι tactile). Συνήθως η μόνη μόνιμη ζημιά είναι όταν περάσει υγρό στα ελάσματα μέσα στο διακόπτη. Αν το πρόβλημα είναι οξείδωση στην πλακέτα τις περισσότερες φορές φτιάχνει με ένα απλό contact spray. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από elpenor
anestis_top Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα φίλε μου. Δεν έχω το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο αλλά ως χρήστης μηχανικού πληκτρολογίου τα τελευταία 7 χρόνια θα σου πω πως είχα Clicky μπλε διακόπτες και πήγα σε κόκκινους για λόγους φασαρίας και ότι με κούραζε το παραπάνω force που ήθελαν τα πλήκτρα για να ενεργοποιηθούν. Επίσης κόντευε να μου το φέρει στο κεφάλι η γυναίκα καθώς όσο το δούλευα στο σπίτι ενοχλούσα τους πάντες. Με τους κόκκινους βρήκα την υγειά μου. Γραμμικό πάτημα, πιο μαλακό, λιγότερη πίεση από τα δάχτυλα, και εννοείτε πολύ πιο αθόρυβο. Κατ εμέ πάρε αυτό με τους κόκκινους και θα είσαι μια χαρά.
panospeter Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, elpenor είπε Τέλος να ξέρεις ότι όλα τα πληκτρολόγια παθαίνουν αυτό που έπαθε το G413 σου και ότι δεν είναι δύσκολο να το επισκευάσεις... είναι μέρος της κλασσικής συντήρησης που θέλουν τα mech keyboards. Άνοιξε το, καθάρισε το και ψέκασε με contact spray (και με κατάλληλο λιπαντικό μετά αν δεν είναι tactile). Συνήθως η μόνη μόνιμη ζημιά είναι όταν περάσει υγρό στα ελάσματα μέσα στο διακόπτη. Αν το πρόβλημα είναι οξείδωση στην πλακέτα τις περισσότερες φορές φτιάχνει με ένα απλό contact spray. Δυστηχώς για το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο (G413) το πρόβλημα είναι έντονο σε πολλούς χρήστες απο τα 1,5 - 2 χρόνια και μετά (το δικό σου HyperX έχει παρουσιάσει chattering και αν ναι στα πόσα χρόνια ?). Του έβαλα στα πλήκτρα που είχαν πρόβλημα WD-40 Contact cleaner αλλά το πάρτυ κρατάει για 3 με 5 μέρες. Μετά πάλι τα ίδια. Στην ουσία θέλουν resoldering τα joint, αλλά για να το λύσεις και να κάνεις την εργασία είναι τόσο μανούρα στο συγκεκριμένο πληκτρολόγιο που πας για άλλο (άσε που το δικό μου είναι tactile). Το παρήγγειλα ήδη. Άντε να δούμε. Εσύ πόσο το είχες πάρει από το e-shop ? 3 ώρες πριν, anestis_top είπε Επίσης κόντευε να μου το φέρει στο κεφάλι η γυναίκα καθώς όσο το δούλευα στο σπίτι ενοχλούσα τους πάντες. Ίδια περίπτωση 😄
elpenor Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, panospeter είπε το δικό σου HyperX έχει παρουσιάσει chattering και αν ναι στα πόσα χρόνια ? Εγώ χρησιμοποιώ άλλο πληκτρολόγιο, το HyperX το είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα, το έβαλα τώρα για να το θυμηθώ και δουλεύει άψογα. 47 λεπτά πριν, panospeter είπε Το παρήγγειλα ήδη. Άντε να δούμε. Εσύ πόσο το είχες πάρει από το e-shop ? Δεν θυμάμαι καθόλου... πρέπει να ήταν πολύ παρόμοια τιμή με τη σημερινή αλλά τότε ο ανταγωνισμός το είχε πολύ πιο ακριβά. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από elpenor
tsofras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Εγώ το έχω με τους Aqua διακόπτες . Προσωπικά μου αρέσει ο ήχος , αθόρυβο δεν το λες και η αίσθηση που μου δίνει εμένα είναι κάτι ανάμεσα σε κόκκινους και μπλέ. Σαν κατασκευή είναι πάρα πολύ ποιοτικό , braided καλώδιο USB-C και πολύ ωραίος φωτισμός Οπότε για τους διακόπτες ανάλογα τα γούστα σου , οι κόκκινοι δεν μου αρέσουν εμένα , νιώθω λες και κολλάνε στο πάτημα , πάντα ήμουν fan των μπλέ αλλά ήθελα κάτι πιο ήσυχο με περίπου την ίδια αίσθηση
Zergoulini Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Από τις καλύτερες αγορές που έκανες σε αυτά τα χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα