Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν λίγο μου έπεσε στο λαπτοπ της υπογραφής μου, αρκετή ποσότητα καφε πάνω στο πληκτρολόγιο. Αυτό που έκανα ειναι όσο πιο γρήγορα να τον καθαρίσω και τωρα τον έχω κλειστό. Άνοιξα το πίσω καπάκι, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο πληκτρολόγιο. 

Οποτε περιμένω καμια μέρα μπας και στεγνώσει οτι απόθεμα καφε εχει απορροφήσει;

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσκεψη σε τεχνικό για καθάρισμα πλύσιμο όπου πέρασε καφές για να μη κλάψεις το λάπτοπ.

Ποιό μοντέλο είναι; (τώρα είδα της υπογραφής...ακριβούτσικο για να μην πάει σε τεχνικό)

Προφανώς και δεν δίνεις ρεύμα αλλά ΚΑΙ αποσυνδέεις τη μπαταρία αν αποσυνδέεται.

Λύσιμο όλο...δε γλιτώνεις.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, broxopios είπε

Λύσιμο ε; Με το θέμα εγγύησης τι γίνεται αν το πάω σε μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα;

εγγύηση έχεις ΜΟΝΟ αν είχες κάνει το έξτρα πακέτο κάλυψης ατυχήματος από όπου το αγόρασες ή αν το παρείχε η HP για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση με υγρό που έπεσε στο λάπτοπ η εγγύηση ακυρώνεται.

αν έχεις εγγύηση ατυχήματος λοιπόν στην hp πακετάκι με κορδέλα.

αλλιώς χωρίς εγγυήση δε σε απασχολεί. οποιοδήποτε σοβαρό tech support θα σου κάνει τη δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, broxopios είπε

Όχι δεν έχω εγγύηση για ατύχημα. 

Όποτε αυριο το πάω άμεσα σε τεχνικό. Ευχαριστώ πολύ.

μέχρι τότε δε ξαναπατάς power- δε ξανακουμπώνεις φορτιστή και αφού έβγαλες καπάκι, βγάλε και τη μπαταρία με προσοχή.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, broxopios είπε

Καλησπέρα.

Πριν λίγο μου έπεσε στο λαπτοπ της υπογραφής μου, αρκετή ποσότητα καφε πάνω στο πληκτρολόγιο. Αυτό που έκανα ειναι όσο πιο γρήγορα να τον καθαρίσω και τωρα τον έχω κλειστό. Άνοιξα το πίσω καπάκι, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο πληκτρολόγιο. 

Οποτε περιμένω καμια μέρα μπας και στεγνώσει οτι απόθεμα καφε εχει απορροφήσει;

Βρε "καταραμένε".....ποτέ πρόλαβες και το έκανες ? 😂

Πότε ήταν που μιλάγαμε για καινούργιο!!!

Ότι σου είπε ο @greekfragma

Δημοσ.

Άστα. Καταραμένη στιγμή που έβαλα τον καφέ πλάι.

Ναι αποσύνδεσα και μπαταρία. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να βαρέσει και διάλυση;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, broxopios είπε

Γενικά ότι υγρό πέσει δεν είναι ότι καλύτερο.

Λογικά θα έχει και ζάχαρη ο καφές!!!

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, broxopios είπε

αν δε του ξαναδώσεις ρεύμα μέχρι να καθαριστεί οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνον τεχνικός με κατάλληλα εργαλεία μπορεί να το καθαρίσει.

Λύσιμο ολόκληρο, καθαρισμός με κατάλληλο χημικό και μετά μπάνιο υπερήχων.
Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα χωρίς αποτέλεσμα και θα αφήσουν κουσούρια που θα μειώσουν την αξιοπιστία και τη ζωή του μηχανήματος, ακόμη κι αν φαίνεται να δουλεύει.
Η πτώση υγρού ΔΕΝ μπορεί να καθαριστεί από χρήστες.

Π.χ., σε πτώση νερού, αν αφεθεί απλώς να στεγνώσει, το υγρό θα έχει εκκινήσει διάβρωση σε μεταλλικά τμήματα/συνδέσεις.
Αρχικά θα φαίνεται ότι λειτουργεί αλλά η διάβρωση θα προχωρήσει και αργά η γρήγορα το μηχάνημα θα πάψει να λειτουργεί λόγω διακοπής συνδέσεων.
Ο πραγματικός καθαρισμός μπορεί να γίνει μόνον με υπέρηχους. 
Κάτι ρύζια και σκουπίσματα με πανιά είναι για γέλια....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς δηλαδή που τον πίνω σκέτο. Απλά είχε και λίγο γάλα…

5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο πραγματικός καθαρισμός μπορεί να γίνει μόνον με υπέρηχους.

Λέγοντας καθαρισμό με υπέρηχους;

Επεξ/σία από broxopios
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε

Δες π.χ. αυτό, όπου τεχνικός σχολιάζει τις συνέπειες πτώσης υγρού και τα ματζούνια των αδαών χρηστών να το καθαρίσουν...

https://www.youtube.com/watch?v=xXsjC-AMWa8

Με προλάβατε!...

Spoiler

Αυτή τη παύλα ''_'' δεν έχω καταλάβει γιατί τη βάζετε στο τέλος κάθε μηνύματος.

Το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε από σήμερα για επισκευή, ώστε να μην έχει προχωρήσει η ζημιά αύριο.

* Εξαρτάται αν θα το έβαζαν σε σειρά αναμονής λόγω παλαιότερων που προηγούνται ή αν θα το έπαιρναν αμέσως λόγω επείγοντος περιστατικού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά αν βραχυκύκλωσε  στο μεσοδιάστημα μέχρι να αφαιρεθεί η μπαταρία από το laptop ότι και να γίνει και όποιος καθαρισμός με υπέρηχους δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε

αν είναι το πληκτρολόγιο όπως του hp πιο πάνω και δεν έπαθε κάτι η μητρική αλλά έγινε short to πληκτρολόγιο π.χ. θέλει αντικατάσταση του palmrest με το πληκτρολόγιο μαζί......

Δυστυχώς αν έκατσε μητρική δεν συμφέρει η αντικατάσταση της

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να στάθηκες τυχερός και με ένα σωστό καθαρισμό να έχεις πάλι το λαπτοπ σου λειτουργικό ή να είναι απλά για πέταμα, δεν υπάρχει κάτι στάνταρ, αλλά εξαρτάται από το πόσο υγρό έπεσε το χρόνο που εκτέθηκε το λάπτοπ και τα μέρη του σε αυτό, αν ήταν υπό τάση, την αγωγιμότητα του υγρού, καθώς τα σάκχαρα ανεβάζουν τα ιόντα σε αυτό κοκ...

Επεξ/σία από itanium
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...