apos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, polaki είπε τα Likes και τα Dislikes είναι το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του internet, και έχουν (κατά την άποψή μου) την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για την ΟΛΙΚΗ αποχαύνωση της (κάθε) νέας γενιάς 1 ώρα πριν, polaki είπε στην εταιρεία μας έχουμε πελάτες που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για κριτικές, likes, dislikes κλπ. Μια ιδέα θα ήταν να παραιτηθείς 3 1
vaggospo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, johnbond είπε Τα dislikes ήταν ένας καλός τρόπος να ξέρεις αν ένα βίντεο πχ tutorrial λέει βλακείες. Πάει και αυτό.... Ακριβώς αυτό! 1
kirileman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, chrisxkar είπε Ενω εεεεε το να μην εχει dislikes θα οφελησει την ποιοτητα παρα πολυ!Η ανιωθιλα θα εξαφανιστει γιατι τα dislikes την εφταναν στο επιπεδο που ειναι!Τα κατευθυνομενα θα σταματησουν να υπαρχουν γιατι ξαφνικα δεν θα μπορει καποιος να κανει dislike.Δεν θα κατευθυνεται ακομα περισσοτερο τωρα με τα promoted βιντεο τα οποια δεν θα μπορεις απλα να "διαφωνισεις" με ενα dislike. Κοιτα να δεις που μαθαινουμε νεα πραγματα καθε μερα. Εγω λεω να το παμε ενα βημα παραπερα και να αφαιρεσουμε και τις αξιολογησεις σε ξενοδοχεια και εστιατορια για να μην μπαινουν τα βοδια και επιρεαζονται απο κατι κριτικες απλυτα σεντονια και κατσαριδες στις γωνιες ή καμμενο φαγητο και απαραδεκτη συμπεριφορα προσωπικου Αν διαφωνείς, να κάτσεις να γράψεις τον λόγο που διαφωνείς. Θα μπορούσα να δεχτώ ένα σύστημα που για να ξεκλειδώσει το dislike, να πρέπει να έχει προηγηθεί πληκτρολόγηση κειμένου με έναν ελάχιστο αριθμό λέξεων/γραμμάτων. Να δούμε πόσοι θα γράψουν και τι θα γράψουν. Το να πατάς για πλάκα dislike, είναι σαν να γιουχάρεις σε ένα αμφιθέατρο. Σήκωσε το χεράκι σου να ακούσουμε τι μ@λακίες θα πεις. 2
bill_viper Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Με Premium πάντως φαίνονται κανονικά. Προσωπικά, έχω κάνει Family Premium, έχει η σύζυγος, έχουμε σε όλες τις φορητές συσκευές, στα PC της δουλειάς, στη τηλεόραση (πολύ βασικό) τα πάντα χωρίς διαφημίσεις. 1
AtiX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, kirileman είπε Αν διαφωνείς, να κάτσεις να γράψεις τον λόγο που διαφωνείς. Θα μπορούσα να δεχτώ ένα σύστημα που για να ξεκλειδώσει το dislike, να πρέπει να έχει προηγηθεί πληκτρολόγηση κειμένου με έναν ελάχιστο αριθμό λέξεων/γραμμάτων. Να δούμε πόσοι θα γράψουν και τι θα γράψουν. Το να πατάς για πλάκα dislike, είναι σαν να γιουχάρεις σε ένα αμφιθέατρο. Σήκωσε το χεράκι σου να ακούσουμε τι μ@λακίες θα πεις. Να κάτσεις να γράψεις την διαφωνία σου που στο τέλος θα την διαγράψει? Καταλαβαίνετε τι γραφετε μερικοί? Εσυ θα συνέχιζες να σηκώνεις το χέρι σου ακόμα και αν ποτέ δεν σου έδινε τον λόγο??? 4
mAs_81 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Στο εντωμεταξύ οι creators βλέπουν κανονικά το Like/Dislike count οπως αναφέρθηκε , οποτε πείτε μου , για ποιανού τη «ψυχική υγεία» απο την αλόγιστη χρήση του dislike απο haters , ενδιαφέρεται το YouTube ?? ..Tουλαχιστον γελοίο. ….Επισης , επειδή αναφέρθηκε πριν,εννοείται οτι στο YT η χρησιμότητα κάθε video guide/tutorial , φαινεται απο το like/dislike ratio..αλλιως πηγαίντε και φτιάξτε pc βλέποντας guide απο το Verge… To ΥouTube δεν ειναι ινστα και φέισμπουκ να «αγοράζονται likes» , ηρεμήστε λιγο.…. 2
kirileman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AtiX είπε Να κάτσεις να γράψεις την διαφωνία σου που στο τέλος θα την διαγράψει? Καταλαβαίνετε τι γραφετε μερικοί? Εσυ θα συνέχιζες να σηκώνεις το χέρι σου ακόμα και αν ποτέ δεν σου έδινε τον λόγο??? Το τι θα κάνει ο άλλος είναι δικό του θέμα. Η διαφωνία σε οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Μάθανε όλοι να πατάνε dislike και όταν τους πεις "πες μας σε ποια σημεία και για ποιους λόγους διαφωνείς", πετάνε την μπάλα στην εξέδρα: "Δεν προλαβαίνω τώρα", "Θα μου διαγράψουν το σχόλιο" κ.α. Και ναι, καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφω. 2
AtiX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Το τι θα κάνει ο άλλος είναι δικό του θέμα. Η διαφωνία σε οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Μάθανε όλοι να πατάνε dislike και όταν τους πεις "πες μας σε ποια σημεία και για ποιους λόγους διαφωνείς", πετάνε την μπάλα στην εξέδρα: "Δεν προλαβαίνω τώρα", "Θα μου διαγράψουν το σχόλιο" κ.α. Και ναι, καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφω. Όταν τα likes έρχονται όμως από τους ίδιους μηχανισμούς δεν μας ενοχλεί… Φίλε μου όπως δέχεσαι το like χωρίς να το αξίζεις έτσι να δέχεσαι και το dislike… 2
kirileman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Όταν τα likes έρχονται όμως από τους ίδιους μηχανισμούς δεν μας ενοχλεί… Φίλε μου όπως δέχεσαι το like χωρίς να το αξίζεις έτσι να δέχεσαι και το dislike… Το like σημαίνει συμφωνώ. Δεν απαιτώ από κάποιον να μου εξηγήσει για ποιο λόγο συμφωνεί μαζί μου αφού... συμφωνεί. Η διαφωνία χρήζει επεξήγησης και μάντεψε ποιο από τα δύο προάγει τον διάλογο. Σωστά, η διαφωνία, αρκεί να μην πετάς από εδώ και από εκεί αναιτιολόγητα dislikes, γιατί απλούστατα έτσι δεν γίνεται κανένας διάλογος. Εκτός αν δεν μας αρέσει ο διάλογος. 2
AtiX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, kirileman είπε Το like σημαίνει συμφωνώ. Δεν απαιτώ από κάποιον να μου εξηγήσει για ποιο λόγο συμφωνεί μαζί μου αφού... συμφωνεί. Η διαφωνία χρήζει επεξήγησης και μάντεψε ποιο από τα δύο προάγει τον διάλογο. Σωστά, η διαφωνία, αρκεί να μην πετάς από εδώ και από εκεί αναιτιολόγητα dislikes, γιατί απλούστατα έτσι δεν γίνεται κανένας διάλογος. Εκτός αν δεν μας αρέσει ο διάλογος. Δυστυχώς ένα βίντεο με περισσότερα dislikes από likes δεν χρειάζεται διάλογο για να αποδειχθεί ότι είναι ένα κακό βίντεο… Τωρα αν από τα 100 likes κολλάς, ως δημιουργός, στα 20-30 dislikes και απαιτείς να σου εξηγήσουν γιατί διαφωνούν, το πρόβλημα δεν είναι αυτών αλλά δικό σου που δεν έχεις μάθει ότι ποτέ δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους… 2
pigeon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, kirileman είπε Εκτός αν δεν μας αρέσει ο διάλογος. Κάτι τέτοιο αχνοφαίνεται, γενικότερα.. Dislike χωρίς αιτιολόγηση = βάζω τσίχλα στα κουδούνια και περιμένω να βγεί στο μπαλκόνι ο μπαρμπας με την palco σωβρακοφανέλα.
polaki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, chrisxkar είπε Ενω εεεεε το να μην εχει dislikes θα οφελησει την ποιοτητα παρα πολυ!Η ανιωθιλα θα εξαφανιστει γιατι τα dislikes την εφταναν στο επιπεδο που ειναι!Τα κατευθυνομενα θα σταματησουν να υπαρχουν γιατι ξαφνικα δεν θα μπορει καποιος να κανει dislike.Δεν θα κατευθυνεται ακομα περισσοτερο τωρα με τα promoted βιντεο τα οποια δεν θα μπορεις απλα να "διαφωνισεις" με ενα dislike. Κοιτα να δεις που μαθαινουμε νεα πραγματα καθε μερα. Εγω λεω να το παμε ενα βημα παραπερα και να αφαιρεσουμε και τις αξιολογησεις σε ξενοδοχεια και εστιατορια για να μην μπαινουν τα βοδια και επιρεαζονται απο κατι κριτικες απλυτα σεντονια και κατσαριδες στις γωνιες ή καμμενο φαγητο και απαραδεκτη συμπεριφορα προσωπικου Χάνεις όλο το νόημα των όσων είπα. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι προσωπικά μου φαίνεται ασυλληπτο να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ η άποψή ΣΟΥ για κάτι, από τα likes ή τα dislikes που ΒΛΕΠΕΙΣ, από άτομα που ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνετε ορισμένοι ούτε τώρα που το εξηγώ, το brainwash έχει χτυπήσει ταβάνι. Οι κριτικές και γενικά το user generated content σε ξενοδοχεία κλπ, από Booking μέχρι Tripadvisor μέχρι ότι θες είναι ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ άποψη, και εγώ προσωπικά λαμβάνω υπόψη μόνο τις κριτικές που συνοδεύονται από ένα κείμενο. Στις δε περιπτώσεις αρνητικής κριτικής, την εμπιστεύομαι περισσότερο αν συνοδεύεται και από φωτογραφίες. Ο καθένας μπορεί να μπει και να γράψει το μακρύ του και το κοντό του. Αν δεν το τεκμηριώσει, η αξιολόγισή του είναι τελείως ΑΧΡΗΣΤΗ, όπως άχρηστο είναι το 1 αστέρι στα 5, πολύ απλά γιατί 9 στους 10 απλά το πατάνε ως αντίδραση για *ΚΑΤΙ* που δεν τους άρεσε. Και συνήθως ούτε καν συνοδεύεται από κείμενο. 10 ώρες πριν, apos είπε Μια ιδέα θα ήταν να παραιτηθείς Μια άλλη ιδέα θα ήταν να αποκτάς τη δική σου ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη βασισμένη σε ανάλυση των δεδομένων που έχεις και ΚΡΙΤΙΚΗ σκέψη, και όχι να ακολουθείς τυφλά τα likes και τα dislikes του κάθε άσχετου για να αποφασίσεις αν ένα βίντεο είναι αξιόλογο ή όχι..... που ήταν και η αρχική μου τοποθέτηση στο: 23 ώρες πριν, johnbond είπε Τα dislikes ήταν ένας καλός τρόπος να ξέρεις αν ένα βίντεο πχ tutorrial λέει βλακείες. 1 1
chrisxkar Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, kirileman είπε Αν διαφωνείς, να κάτσεις να γράψεις τον λόγο που διαφωνείς. Θα μπορούσα να δεχτώ ένα σύστημα που για να ξεκλειδώσει το dislike, να πρέπει να έχει προηγηθεί πληκτρολόγηση κειμένου με έναν ελάχιστο αριθμό λέξεων/γραμμάτων. Να δούμε πόσοι θα γράψουν και τι θα γράψουν. Το να πατάς για πλάκα dislike, είναι σαν να γιουχάρεις σε ένα αμφιθέατρο. Σήκωσε το χεράκι σου να ακούσουμε τι μ@λακίες θα πεις. Ναι οκ αλλα με τον ιδιο τροπο μπορει καποιος να σου πει να γραφει ο αλλος για ποιο λογο του αρεσε γιατι να μην ειναι αντιστοιχα βοδι αυτος που παταει το λαικ και επιρρεαζεται.Εγω ειμαι αντιθετος στο να βγει μονο το dislike η βγαλε και τα δυο η κρατα τα δεν εξυπηρετει σε τιποτα το να υπαρχει μονο λαικ ουτε αντιπροσωπευει την κοινη αποψη.Τωρα οσον αφορα τα dislike εμενα μου βγαζει στο καναλι ενα προτινομενο το βλεπω μου φαινεται μπουρδα παταω dislike αν δεν μου αρεσε δεν θα μπω σε διαδικασια να σχολιασω,θα σχολιασω συνηθως αν μου φαινεται ενα εκτρωμα το οποιο δεν εχει λογο να υπαρχει σε καμια streaming πλατφορμα(παντα κατα την δικη μου αποψη προφανως) Ειναι αντιστοιχο μιας πλατφορμας ντιλιβερι(δημοφιλης βορειου αιγιου και κρητης) που για να μην δυσαρεστησει τους πελατες της δεν αναρτα τις κακες βαθμολογιες (με χ δικαιολογια) και καταλληγουν ολα τα καταστηματα να εχουν εξαιρετικες βαθμολογιες ωπου παραγγελνεις απο ενα με 4,κατι αστερακια και ειναι το φαι ξεκαθαρα για σκουπιδια. Τελος για τις αξιολογησεις που γραφαμε σε αλλες πλατφορμες αν εχει 5-10 χιλιαδες αξιολογησεις και εχει ας πουμε ενα πολυ μικρο νουμερο κακων τυπου 50-100 ξερεις οτι το μαγαζι ειναι καλο δυσκολα θα απογοητευτεις αν δεις ενα μεγαλυτερο νουμερο 800-1000 μπαινεις σε μια διαδικασια να ψαξεις τα σχολια και να δεις γιατι απογοητευσε.Αν δεις πανω απο τις μισες κακες ξερεις οτι κατι δεν παει καλα η τουλαχιστον οτι δεν υπαρχει σταθερη ποιοτητα μια ειναι ετσι μια ειναι αλλιως οποτε αν θα το προτιμησεις πας με μεγαλο ρισκο.Το οτι καποιοι επιρρεαζονται ευκολα ειναι δικο τους προβλημα και οι ιδιοι πρεπει να το λυσουν δεν θεωρω οτι παει η ευθυνη στον "θεσμο" της αξιολογησης
Nabuko Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Από πότε θα σταματήσουν να φαίνονται? Εγώ τα βλέπω κανονικά ακόμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα