Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα..Εχω ενα λαπτοπ 5ετιας lenovo i3 με 8 gb ram..Ειναι ενα λαπτοπ μεσαιας αποδοσης το οποιο σηκωνει πχ το managerακι που παιζω,photoshop κλπ..

Εχει αρχίσει γενικα να αργει πολυ κ τωρα με τις τηλεκπαιδευσεις κλπ σκεφτομουν μηπως του δωσω λιγο boost..

Αναβαθμιζεται ενα λαπτοπ οπως ενας σταθερος ή οχι??Μπορω πχ να του αλλαξω εναν επεξεργαστή??

Δημοσ.

Λογικά δεν αλλάζει ο επεξεργαστής, αλλά αν θέλετε να το δούμε ανεβάστε ένα screenshot από το HWiNSO επιλέγοντας summary only.

SSD έχει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Λογικά δεν αλλάζει ο επεξεργαστής, αλλά αν θέλετε να το δούμε ανεβάστε ένα screenshot από το HWiNSO επιλέγοντας summary only.

SSD έχει;

Κάτσε .....ο επεξεργαστής αλλάζει ανάλογα την περίπτωση.

1 ώρα πριν, Πανος999 είπε

Καλησπερα..Εχω ενα λαπτοπ 5ετιας lenovo i3 με 8 gb ram..Ειναι ενα λαπτοπ μεσαιας αποδοσης το οποιο σηκωνει πχ το managerακι που παιζω,photoshop κλπ..

Εχει αρχίσει γενικα να αργει πολυ κ τωρα με τις τηλεκπαιδευσεις κλπ σκεφτομουν μηπως του δωσω λιγο boost..

Αναβαθμιζεται ενα λαπτοπ οπως ενας σταθερος ή οχι??Μπορω πχ να του αλλαξω εναν επεξεργαστή??

Με έναν ssd και ram λογικά ναι 

Λέω λογικά γιατί μερικά λάπτοπ έχουν κουμπωμένη ram που δεν βγαίνει.

Όσο για επεξεργαστή όπως είπα ενδέχεται.

screenshot από το HWiNSO όπως είπε ο @Τέρης Α. και βλέπουμε.

Επεξ/σία από GATE123
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Γιατι καλε δεν αλλαζει  😂

Η σωστότερη έκφραση είναι «ενδεχωμένος» και ο λόγοι είναι αρκετοί.

- Μπορεί να είναι κολλημένοι πάνω στην μητρική, αν και λίγο σπάνιο πλέον.
- Είναι ποιό δύσκολο να βρείς διαθέσιμους στην αγορά mobile επεξεργαστές αν πέρνει τέτοιο μοντέλο το λάπτοπ.
- Μπορεί να έχει «μικρότερο» σύστημα ψύξης που δεν θα αντέξει έναν πολύ δυνατότερο, άρα και ποιό ζεστό, επεξεργαστή.
- Μπορεί να χρειάζεται ποιό καλό ηλεκτρικό κύκλωμα αν ο νέος επεξεργαστής είναι ποιό ενεργοβόρος. Στα φορητά όλα τα ρεύματα περνάνε μέσα από το μπόρντ και κατανέμονται ένα γύρω, αν για ποιό δυνατό επεξεργαστή χρησιμοποιούν διαφορετική μητρική στο εν λόγο φορητό μπορεί να υπάρξει θέμα.

Θεωρητικά είναι όλα τα παραπάνω, για αυτό λέω «ενδεχωμένος». :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η σωστότερη έκφραση είναι «ενδεχωμένος» και ο λόγοι είναι αρκετοί.

- Μπορεί να είναι κολλημένοι πάνω στην μητρική, αν και λίγο σπάνιο πλέον.
- Είναι ποιό δύσκολο να βρείς διαθέσιμους στην αγορά mobile επεξεργαστές αν πέρνει τέτοιο μοντέλο το λάπτοπ.
- Μπορεί να έχει «μικρότερο» σύστημα ψύξης που δεν θα αντέξει έναν πολύ δυνατότερο, άρα και ποιό ζεστό, επεξεργαστή.
- Μπορεί να χρειάζεται ποιό καλό ηλεκτρικό κύκλωμα αν ο νέος επεξεργαστής είναι ποιό ενεργοβόρος. Στα φορητά όλα τα ρεύματα περνάνε μέσα από το μπόρντ και κατανέμονται ένα γύρω, αν για ποιό δυνατό επεξεργαστή χρησιμοποιούν διαφορετική μητρική στο εν λόγο φορητό μπορεί να υπάρξει θέμα.

Θεωρητικά είναι όλα τα παραπάνω, για αυτό λέω «ενδεχωμένος». :)

Sorry πλακα εκανα.........γνωριζω

Απλα στα περισσοτερα 3η 4η γενια αλλαζαν οι επεξεργαστες και μαλιστα χωρις διαφορα στην ψυξη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JDROGAS είπε

Απλα στα περισσοτερα 3η 4η γενια αλλαζαν οι επεξεργαστες και μαλιστα χωρις διαφορα στην ψυξη.

Κουβέντα κάνουμε. :)
Είπε ότι είναι 5ετίας το λάπτοπ αλλά από ότι είδα φοράει Haswell οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Μ ενα φορματ ενδεχομένως κ εναν ssd θα παρει τα πανω του λογικα ε??Δεν το χρησιμοποιω κ φουλ.. Νομίζω οτι δεν αξιζει μια αγορά 500-600 ευρω για κατι που χρησιμοποιω λιγο..

Δημοσ.

Οντως μετα το screenshot δεν υπαρχει λογος αλλαγης επεξεργαστη κατα την αποψη μου.

Εγω προσωπικα θα εκανα την εξης αναβαθμιση:

Προσθεση ακομα 8gb ram

Aλλαγη δισκου σε ssd.(256-512)

Eαν μαλιστα εχει και dvd-r θα το αφαιρουσα και θα εβαζα ενα hdd caddy με τον 1tb δισκο που εχει τωρα ουτως ωστε να μην χασω και τον αποθηκευτικο μου χωρο.Προσοχη διοτι υπαρχουν caddy διαφορων διαστασεων (παχους) αναλογα το μοντελο του dvd που φοραει το λαπτοπ σου.

Δημοσ.

Όντως δεν αλλάζει ο επεξεργαστής. 

20 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Μ ενα φορματ ενδεχομένως κ εναν ssd θα παρει τα πανω του λογικα ε?

Όσον αφορά την εκκίνηση του συστήματος, το άνοιγμα των εφαρμογών και την ανάγνωση/ μεταφορά αρχείων θα είναι η μέρα με τη νύχτα. 

22 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Νομίζω οτι δεν αξιζει μια αγορά 500-600 ευρω για κατι που χρησιμοποιω λιγο..

Αυτό το κρίνετε εσείς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Εγω προσωπικα θα εκανα την εξης αναβαθμιση:

Προσθεση ακομα 8gb ram

2χ4 έχει σύμφωνα με το HWInfo σε dual channel, δεν χρειάζεται παραπάνω. ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

2χ4 έχει σύμφωνα με το HWInfo σε dual channel, δεν χρειάζεται παραπάνω. ;)

Ναι γιατι ειχε 4 οταν το πηρα κ μετα εβαλα αλλη μια 4αρα αν δεν κανω λαθος...

Μπορει να παρω μια 8αρα για να φτασω τα 12..Γινεται αυτο,ε??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...