Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :1000+

Χρήση υπολογιστή :ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ(ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ),ΤΑΙΝΙΕΣ,ΕΛΑΧΙΣΤΟ GAMING(ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ LG W2286L ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . ΟΧΙ

Να τονισω οτι εχω μια αρεσκεια σε AMD επεξεργαστεσ αλλα εχω μεινει πισω και δεν ξερω πλεον εαν υπερτερουν των intel (με το vfm κυριο παραγοντα) Στο μυαλο μου εχω κατι σαν το παρακατω με λιγο ψαξιμο

BE QUIET SILENT BASE 802

SAMSUNG 980 PRO 500GB

RYZEN 5600X

GIGABYTE AORUS PRO

GSKILL TRIDENT NEO 32GB

BE QUIET STRAIT POWER 11 750W

καρτα γραφικων και ψυξη δεν εχω καποια προτιμηση και δεν ξερω αν πρεπει να κοιταξω αεροψυξη η υδροψυξη.

γενικα παιρνω καθε 7-8 χρονια υπολογιστη και θελω να ειναι τερατακι για να το κρατησω για τοσο χρονο. (ο παλιοσ μου εχει κλεισει δεκαετια και ακομα δεν με προβληματιζει σχεδον πουθενα)

πολλα απο αυτα που εγραψα ειναι overkill για την χρηση που τον θελω (νομιζω) δεκτεσ προτασεισ με οποιαδηποτε μπατζετ απο γνωστεσ ετσι ωστε να κανω την δουλεια μου με το ελαχιστο κοστοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια!!!

επισησ παραθετω τον πλαιο μου υπολογιστη μπασ και υπαρχει καποια καρτα γραφικων που μπορει να τον αναστησει λιγο σε αυτον τον τομεα, οικονομικη για οχι πολλεσ απαιτησεισ εννοειται

AMD FX 6300

GIGABYTE 970A UD3P

NVIDIA GEFORCE GTX 260

RAM CORSAIR VENGEANCE 16GB 1866

SSD SAMSUNG 850 PRO 256GB

HDD WD RED 8TB

Επεξ/σία από agaviot
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν κατάλαβα. Θέλετε να αλλάξετε σύστημα επειδή έκλεισε 10ετία ή επειδή δεν αποδίδει καλά κάπου;

Θέλει να αλλάξει,αλλά μας λέει και ποιον έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βρεις καμία gtx1050 ti μεταχειρισμένη (γιατί καινούριες έχουν από... 275 και πάνω), θα είναι ότι πρέπει για το τωρινό σου σύστημα...

https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/GeForce_GTX_260/0sJ00h/

https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/GeForce_GTX_1050_Ti/0sJ0VZ/

Και θα παίζει μια χαρά στα 1080p...

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ.

οχι θελω να αλλαξω συστημα απλα παρεθεσα και το παλιο για να ακουσω γνωμεσ για καρτα γραφικων.

το παλιο δεν θα πεταχτει ουτε θα πωληθει θα χρησιμοποιειται και αυτο. ευχαριστω. 

4 ώρες πριν, kostis76 είπε

Αν βρεις καμία gtx1050 ti μεταχειρισμένη (γιατί καινούριες έχουν από... 275 και πάνω), θα είναι ότι πρέπει για το τωρινό σου σύστημα...

https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/GeForce_GTX_260/0sJ00h/

https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/GeForce_GTX_1050_Ti/0sJ0VZ/

Και θα παίζει μια χαρά στα 1080p...

σε ευχαριστω πολυ θα το ψαξω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agaviot είπε

οχι θελω να αλλαξω συστημα απλα παρεθεσα και το παλιο για να ακουσω γνωμεσ για καρτα γραφικων.

το παλιο δεν θα πεταχτει ουτε θα πωληθει θα χρησιμοποιειται και αυτο. ευχαριστω. 

κοιτα αυτο εδω απο eshop αφου εισαι Θεσσαλονικη , με 5600x και να πληρωσεις χαβαλε λεφτα για μια καρτα που η αξια της ειναι πολυ μικροτερη δεν το κοβω καλη ιδεα , cpu , gpu και μητρικη σου εφαγαν το μπατζετ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο budget σου 2 λογικές επιλογές για κάρτα. Μέχρι τα 300 1050ti ή μέχρι τα 350 1650 απλή.

Το σύστημα που έχεις διαλέξει είναι υπερβολικά overkill.

Θα σου πρότεινα κι εγώ (σε καμία περίπτωση pre build τύπου eshop) :

B560/b560m Pro vdh, pro4(ή κάποια άλλη) ανάλογα μαγαζί και διαθεσιμότητα

I5 11400f(i5 γενικά , μοντέλο ανάλογα τιμής /διαθεσιμότητας)

16gb ram 3200/c16

Ψύξη αέρα, δεν χρειάζεται παραπάνω εκτός αν είναι θέμα γούστου, esports 34 duo.

Το τροφοδοτικό είναι πολύ μεγάλο και αρκετά ακριβό, μάλλον θα κοιτούσα Rm σε αυτά τα λεφτά λόγω μεγαλύτερης εγγύησης.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. 
Δηλαδη στην παρούσα φάση από ότι  καταλαβαίνω περισσότερο συμφέρει intel παρα amd έτσι?

Επεξ/σία από agaviot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, agaviot είπε

Το παλιο σου PC, αν αντικαταστησεις την GPU με μια πχ RX550 ή ακομα καλυτερα μια gtx 1050 (ti) και αντικαταστησεις το PSU με ενα νεο 80plus, θα γινει αγνωριστο στα παιχνιδια... (το τροφοδοτικο λογω παλαιοτητας καλο ειναι να αλλαχτει... )

Επεξ/σία από kostis76
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, agaviot είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. 
Δηλαδη στην παρούσα φάση από ότι  καταλαβαίνω περισσότερο συμφέρει intel παρα amd έτσι?

Στην χρήση που κοιτάς ναι.

Αυτή τη στιγμή, στην casual κατηγορία τιμών και επιδόσεων η Intel είναι πιο ανταγωνιστική.

Η AMD, αν και πιο ελκυστική στις τιμές των μητρικών, έχει κατά βάση διαθέσιμο τον 5600x, που η τιμή αλλά και επιδόσεις που έχει είναι καθαρά για gamer enthusiasts(γνώμη μου). Εσένα, για την χρήση που θες σου αρκεί και ένας i3 των 70 ευρώ, σου προτείνεται I5 αφενός γιατί διαθέτεις το budget αλλά και  σε ενδιαφέρει να είσαι άνετος ώστε να κρατήσεις το μηχάνημα για χρόνια.

Φυσικά πάντα υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλά υποκειμενικά κριτήρια. Τα ζυγίζεις, μετράς του τι σε ενδιαφέρει περισσότερο και καταλήγεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιμενεις να στησεις καινουριο αυτη την περιοδο θα σε συμβουλευα να πας σε 5600g ή σε ιντελ με ενσωματωμενα και ν'αφησεις στην ακρη την χρηση καρτας για καποια αλλη στιγμη , δεν ειναι τωρα για καρτες.

Επεξ/σία από triplex1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...