poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 1 minute ago, ThanosR92 said: Αν λείψεις 3 μέρες με αναρρωτική απο την εργασία, για ποιον λόγο πληρώνεσαι τα μισά λεφτά μόνο ; μετα απο χ ημερες αναρρωτικη πληρωνεσαι και απο το ικα.νομιζω απο την 4η μερα γινεται αυτο 1
ThanosR92 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, poulinos είπε μετα απο χ ημερες αναρρωτικη πληρωνεσαι και απο το ικα.νομιζω απο την 4η μερα γινεται αυτο Καλησπέρα! Ναι το γνωρίζω, απλα δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρωθείς τα μισά για τις 3 πρώτες, εφόσον λείπεις νόμιμα!
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 10 minutes ago, ThanosR92 said: Καλησπέρα! Ναι το γνωρίζω, απλα δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρωθείς τα μισά για τις 3 πρώτες, εφόσον λείπεις νόμιμα! δεν το εχω πετυχει αυτο εκτος αν αλλαξε κατι
ThanosR92 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, poulinos είπε δεν το εχω πετυχει αυτο εκτος αν αλλαξε κατι Εγώ σε αναρρωτική του Δεκέμβρη πληρώθηκα τα μισά!
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 On 09/01/2022 at 13:03, ThanosR92 said: Εγώ σε αναρρωτική του Δεκέμβρη πληρώθηκα τα μισά! δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω.αν ξερει καποιος αλλος ας απαντησει εκτος αν σου απαντησει Hr,Λογιστης εταιρειας. οσο ξερω βεβαια θα παρεις το κανονικο μεροκοματο χωρις τυχον προσαυξησεις λογω πχ οτι δουλευες βραδυ κτλ.
AntiCambeR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2022 στις 1:03 ΜΜ, ThanosR92 είπε Εγώ σε αναρρωτική του Δεκέμβρη πληρώθηκα τα μισά! Τις 3 πρώτες ημέρες τις πληρώνει ο εργοδότης, νομίζω όλο το ποσό.Μετά τις 3 ημέρες εργοδότης+ΙΚΑ με αναλογία ποσοστού.Εννοείται χωρίς προσαυξήσεις. Ισως να μην σου πλήρωσε τα μισά ο εργοδότης η το ΙΚΑ αν η αναρρωτική ήταν πάνω απο 3 ημέρες. Εστειλες το χαρτί του ΙΚΑ στον εργοδότη; Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από AntiCambeR
ThanosR92 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Τις 3 πρώτες ημέρες τις πληρώνει ο εργοδότης, νομίζω όλο το ποσό.Μετά τις 3 ημέρες εργοδότης+ΙΚΑ με αναλογία ποσοστού.Εννοείται χωρίς προσαυξήσεις. Ισως να μην σου πλήρωσε τα μισά ο εργοδότης η το ΙΚΑ αν η αναρρωτική ήταν πάνω απο 3 ημέρες. Εστειλες το χαρτί του ΙΚΑ στον εργοδότη; Καλημέρα. Οι μέρες ήταν 3 και και μου έβαλαν 1.5 μεροκάματο και φυσικά του έδωσα το χαρτί γιατρού (το pdf δλδ). Αν λείψεις 1 μέρα παίρνεις μισό μεροκάματο, αν λείψεις 2 παίρνεις 1 και αν λείψεις 3 παίρνεις 1.5. Απο 3 μέρες και πάνω το ξέρω ότι είναι μισά μισά με το ΙΚΑ. Ξέρετε πόσο καιρό κάνει να σε πληρώσει ο ΕΦΚΑ σε περίπτωση αναρρωτικής; Καλύτερα να γίνει κατάθεση εγγράφων από κοντά η μέσο όρο Internet; Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από ThanosR92
Dantε Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Για τις 3 πρωτες μερες και εγω γνωριζω πως πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη ολο το ποσο σα να ησουν εκει. Σε μεγαλη εταιρεια που ειμαι και εχω παρει αναρρωτικη ετσι καμια δυο φορες,αυτο εγινε και δε νομιζω να τα δινουν απο τη καρδια τους.Αν μπορουσαν να τα γλιτωσουν,θα τα γλιτωναν.
LabrakisG1992 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Για αναρρωτική: Τις 3 πρώτες μέρες όλο το ποσό πληρώνεσαι απο τον εργοδότη.Μετά τις 3 μέρες και μέχρι τις 30 μέρες πληρώνεσαι και από τον εργοδότη και από το ΙΚΑ(Περίπου μισά-μισά).Μετά τις 30 μέρες πληρώνεσαι τον μισό(πάλι περίπου) μισθό απο το ΙΚΑ και ο εργοδότης δεν έχει καμία υποχρέωση.Τα λεφτά απο το ΙΚΑ όμως τα πέρνεις με καθυστέρηση.Σε περίπτωση γνωστού έλειπε 6 μήνες με αναρρωτική και στο τέλους του 6μήνου πέρασε επιτροπή και πήρε ότι του αναλογούσε μαζεμένα. 1
ThanosR92 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dantε είπε Για τις 3 πρωτες μερες και εγω γνωριζω πως πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη ολο το ποσο σα να ησουν εκει. Σε μεγαλη εταιρεια που ειμαι και εχω παρει αναρρωτικη ετσι καμια δυο φορες,αυτο εγινε και δε νομιζω να τα δινουν απο τη καρδια τους.Αν μπορουσαν να τα γλιτωσουν,θα τα γλιτωναν. 2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Για αναρρωτική: Τις 3 πρώτες μέρες όλο το ποσό πληρώνεσαι απο τον εργοδότη.Μετά τις 3 μέρες και μέχρι τις 30 μέρες πληρώνεσαι και από τον εργοδότη και από το ΙΚΑ(Περίπου μισά-μισά).Μετά τις 30 μέρες πληρώνεσαι τον μισό(πάλι περίπου) μισθό απο το ΙΚΑ και ο εργοδότης δεν έχει καμία υποχρέωση.Τα λεφτά απο το ΙΚΑ όμως τα πέρνεις με καθυστέρηση.Σε περίπτωση γνωστού έλειπε 6 μήνες με αναρρωτική και στο τέλους του 6μήνου πέρασε επιτροπή και πήρε ότι του αναλογούσε μαζεμένα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου βρείτε αν σας είναι εύκολο κάποιο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει ότι πληρώνεσαι κανονικά τις 3 πρώτες μέρες όλο το μεροκάματο; EDIT: Μόλις μίλησα με τον ΕΦΚΑ και με ενημέρωσαν πως έτσι πάει! Τις 3 πρώτες ημέρες ο εργοδοτης σε πληρώνει το μισό μεροκαματο! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από ThanosR92
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα