Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Ποσες μερες αδεια συνολικα μπορουμε να παρουμε τον χρονο απο την εργασια μας?

Επεξ/σία από lenakiiii
Δημοσ.

22 23 κανονικη και υπαρχουν και αλλες κατηγοριες αδειων.αν κλεισεις χ χρονια πχ 10 δικαιουσαι 25 μερες. δεν ξερω τι ισχυει για οταν δουλευεις 6 ημερο κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω, (για 5ημερο - 40ωρο)

20  μερες για τον πρωτο χρονο.

22 απο τον δευτερο χρονο κ μετα.

25 αν εχεις κλεισει 10 χρονια εργασιας στον ιδιο εργοδοτη ή 12 χρονια σε οποιοδήποτε !

26+ πανω απο 25 χρονια εργασιας.

(+++)

Εχει σημασια κ ημερομηνια προσληψης. Αν προσληφθεις και εισαι νεος εργαζομενος  στην μεση της χρονιας εχεις και την αναλογη αδεια.. (ας πουμε την μιση).

(++)

Υπαρχει και ειδικη αδεια.

Εγκυμοσυνης , ασθενειας, γονεα κτλ.

(+)

Αδεια ανευ αποδοχων

Επεξ/σία από ifaist
  • Like 4
Δημοσ.
7 hours ago, lenakiiii said:

Καλησπερα. Ποσες μερες αδεια συνολικα μπορουμε να παρουμε τον χρονο απο την εργασια μας?

Φαντάζομαι πως εννοείς στον ιδιωτικό τομέα. Στο Δημόσιο, αναλόγως την υπηρεσία, υπάρχουν εξειδικευμένες ρυθμίσεις επί των αδειών.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ifaist είπε

25 αν εχεις κλεισει 10 χρονια εργασιας στον ιδιο εργοδοτη ή 12 χρονια σε οποιοδήποτε !

(+++)

Εχει σημασια κ ημερομηνια προσληψης. Αν προσληφθεις και εισαι νεος εργαζομενος  στην μεση της χρονιας εχεις και την αναλογη αδεια.. (ας πουμε την μιση).

Κι εγω αυτα ηξερα μεχρι που εσκασε ενας συναδελφος και μου λεει οτι πλεον ειναι 2 μερες ανα μηνα οι κανονικες, ανεξαρτητως των υπολοιπων (δηλαδη τελικα συνολο 24 το χρονο), ασχετως αν εισαι νεοπροσληφθεις ή οχι. Τι ισχυει τελικα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lector είπε

Κι εγω αυτα ηξερα μεχρι που εσκασε ενας συναδελφος και μου λεει οτι πλεον ειναι 2 μερες ανα μηνα οι κανονικες, ανεξαρτητως των υπολοιπων (δηλαδη τελικα συνολο 24 το χρονο), ασχετως αν εισαι νεοπροσληφθεις ή οχι. Τι ισχυει τελικα;

Αυτό δεν παίζει σίγουρα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lector είπε

μάλλον μπερδεψε το 2 μέρες τον μήνα που παιρνουμε κανονικα. 2 Χ 11= 22 μέρες το χρόνο. ο 12ος μήνας ουσιαστικά ειναι 22 μέρες άδεια + 8 ρεπο 

Οι μέρες άδειας που παιρνει ενας που δουλευει ας πουμε 6 μήνες ειναι 18. Κάπως έτσι παει δεν ειμαι και λογιστης...

οριστε αυτο που λεει εδω ειναι, στο εβαλε και ο απο πανω το σαιτ

kepea.gr/article.php?id=1137

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ifaist είπε

(+++)

(++)

Υπαρχει και ειδικη αδεια.

Εγκυμοσυνης , ασθενειας, γονεα κτλ.

(+)

Αδεια ανευ αποδοχων

Το τελευταίο είναι της μόδας στην Ελλάδα, έχει φορεθεί αρκετά.

Δημοσ.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος για 1-2 μέρες παραπάνω. Και ότι πρέπει να συμπληρώσεις 10 ολόκληρα χρόνια για να κατοχυρώσεις 5 ημέρες παραπάνω (που αν δουλεύεις 6ήμερο δεν είναι ούτε καν 1 εβδομάδα άδειας!) 

Καταλαβαίνω ότι είναι ιδιωτικός τομέας, αλλά χτυπάει άσχημα...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος για 1-2 μέρες παραπάνω. Και ότι πρέπει να συμπληρώσεις 10 ολόκληρα χρόνια για να κατοχυρώσεις 5 ημέρες παραπάνω (που αν δουλεύεις 6ήμερο δεν είναι ούτε καν 1 εβδομάδα άδειας!) 

Καταλαβαίνω ότι είναι ιδιωτικός τομέας, αλλά χτυπάει άσχημα...

Ντορος ? 

Ετσι ειναι το νομικο πλαισιο. 2 μερες παραπανω μετα το πρωτο χρονο και +3 , στα 10 ή 12 χρονια εργασιας. Σε οτι αφορα το 6ημερο  (6ημερες x 6ω :40λ.) εχουν παραπανω αδεια. Νομιζω φτανουν μεχρι 30(;), κατι τετοιο δεν ειμαι σιγουρος..

Ακομα πολλες εταιριες στον ιδ. τομεα κλεινουν συγκεκριμενες ημερομηνιες. Χριστουγεννα , Πασχα, καλοκαιρι. Σε αρκετες περιπτωσεις δεν φτανουν οι μερες αδειας. Οποτε βγαινεις μειον. Ακομα αυτες οι 5 εξτρα μερες ειναι λεφτα δηλ,

δεν εργαζεσαι , καθεσαι κ πληρώνεσαι. πχ Αν ο μισθος ειναι 1000€ αυτες οι 5 μερες ειναι 250€.

Προσωπικα εχω 25 μερες αδειας. Τις θεωρω ΟΚ σε ποσοτητα για να απολαυσω καποια πραγματα (φυσικα θα μπορουσα κ με παραπανω). Η μονη διαφορα που εχω με καποιον που εχει 20 ή 22 μερες ειναι οτι μπορω να κολλησω μια μερα σε καποια αργια που πεφτει Πεμπτη ή Τριτη και να κανω ενα 4ημερο, αν και στην δικη μου εργασια τις χαριζουν αυτες τις μερες σε οσους δεν εχουν..

Φιλικα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω μετα απο ποσο καιρο μπορω να ξαναπαρω αδεια μετα απο 2 μηνες αναρρωτικη που ειχα? Να ξαναπαρω κανονικη αδεια ομως οχι αναρρωτικη παλι.

Επεξ/σία από lenakiiii
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lenakiiii είπε

Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω μετα απο ποσο καιρο μπορω να ξαναπαρω αδεια μετα απο 2 μηνες αναρρωτικη που ειχα? Να ξαναπαρω κανονικη αδεια ομως οχι αναρρωτικη παλι.

Αν συμφωνεί ο εργοδότης σου και την επόμενη μερα ή ακομα και συνεχόμενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...