DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ ! Θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω τα ακουστικά Creative SXFI AIR C που μπορείς να τα συνδέσεις με USB αλλά και audio jack , για ποικιλία διαφόρων χρήσεων. Προφανώς και η ποιότητα ήχου με τη χρήση του USB καλωδίου είναι πολύ ανώτερη , όμως έχω ενα πρόβλημα με αυτο. Το έκανε καιρό τώρα, όμως τελευταία το κάκο έχει παραγίνει. (EDIT) Αυτό γίνεται συνήθως όταν κουνιέμαι λίγο, κουνάω το κεφάλι μου , το λαιμο μετακινουμε με τη καρέκλα κλπ. Δηλαδή οταν το καλώδιο που ενώνεται απο το PC στο micro usb port των ακουστικών συμβαίνει αυτό. Όταν είμαι discord όλη την ώρα βγάζει μήνυμα οτι έχω αλλάξει audio input/output device, και πρέπει να μπω στις ρυθμίσεις να τα ξανα βάλω, γιατί μεχρι τότε δεν ακούγεται τίποτα απο τους αλλους αλλά ουτε και από εμένα. Πολλές φορές δε, δεν το βγάζει καν και πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου. Όταν το κανει σε browsing (ταινιες, μουσική , βιντεο κλπ) απλά κόβεται για λίγο ο ήχος αλλα αν επιμείνει τρώει φρίκη το video/audio playback και σταματάει με σφάλμα. Τέλος, στα παιχνίδια πολλες φορές δεν εχει αντίκτυπο , αλλες (DOOM Eternal) τρώει microstutters. Εχω δοκιμάσει χωρις ακουστικα ή με audio jack και δεν εχει θεμα. Αυτο που θέλω να καταλήξω, και θέλω βοήθεια είναι το εξής. Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία με τον ήχο για να μου πει τι κάνω και πως να το λύσω αυτό το πρόβλημα; Οι σκέψεις μου είναι οι εξής. 1) Να πάρω obviously νέο καλώδιο και να δω αν λυθει το θέμα. Δυστυχώς Micro usb εχει 2) Να χρησιμοποιώ audio jack line in με σαφώς χειρότερη ποιότητα ήχου 3) Να πάρω κάποιο external dac (δεν θέλω να μπλέκω με PCIE) και να το κουμπώσω με Line in έτσι ώστε να έχω ήχο ίσο ή καλύτερο από το USB. (Και κατά πόσο ισχύει αυτό ; ) Και πριν ρωτήσετε, ναι έχω δοκιμάσει άλλες θύρες Είτε φταίει το καλώδιο αυτό καθαυτο ή ακόμα χειρότερα η θύρα εισόδου στο ακουστικό. Τα φώτα σας please. Eυχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από DeathStalkerGR
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δεν είμαι ειδικός σε ήχο αλλά μήπως το καλώδιο usb είναι πολύ μεγάλο; Το συνδέεις σε μπροστινές ή στις πίσω θύρες (στις πίσω είναι το καλύτερο). Αν τα συνδέεις σε usb hub, μην το κάνεις. 2
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 minute ago, micos000 said: Δεν είμαι ειδικός σε ήχο αλλά μήπως το καλώδιο usb είναι πολύ μεγάλο; Το συνδέεις σε μπροστινές ή στις πίσω θύρες (στις πίσω είναι το καλύτερο). Αν τα συνδέεις σε usb hub, μην το κάνεις. Σε όλες τις θύρες το κάνει δυστυχώς. Όχι δεν έχω καν usb hub. 😕
greekfragma Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) πήγαινε στη διαχείριση συσκευών και βρες τα ακουστικά. απενεργοποίησε την εξοικονόμηση ενέργειας θύρας στις ιδιότητες υλικού και κάνε μια δοκιμή. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από greekfragma
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 4 minutes ago, greekfragma said: πήγαινε στη διαχείριση συσκευών και βρες τα ακουστικά. απενεργοποίησε την εξοικονόμηση ενέργειας θύρας στις ιδιότητες υλικού και κάνε μια δοκιμή. Ζητώ συγνώμη που δεν το έκανα γνωστό εξαρχής , παράβλεψη μου my bad. Δες λίγο το edit. Και ευχαριστώ για τον χρόνο σου όπως και να έχει
greekfragma Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 μετά το edit προφανώς το πρόβλημα είναι στα ακουστικά εσωτερικά στη πλακέτα σύνδεσης καλωδίωση. αν έχουν εγγύηση τα πας πίσω.
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 minute ago, greekfragma said: μετά το edit προφανώς το πρόβλημα είναι στα ακουστικά εσωτερικά στη πλακέτα σύνδεσης καλωδίωση. αν έχουν εγγύηση τα πας πίσω. Λογικά δεν έχω, παίζει να τα έχω ήδη 2 χρόνια , σε black friday τα πήρα. Δώσε μου λίγο να δω αν υπαρχει αποδειξη και τι ημερομηνία λεει. Μετά τι κάνουμε ΟΕΟ 😛
greekfragma Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Αν δεν έχεις εγγύηση πας σε εγχείριση άνοιγμα κολλητήρι
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Τα έχεις δοκιμάσει σε άλλο σύστημα; Είπες ότι είναι micro usb, σε κανένα τάμπλετ ή κινητό παίζουν;
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Έχω αποδειξη των PUBLIC 28/10/19 , και βλέπω οτι τα προϊόντα της Creative στο public έχουν 12μηνη οπότε το φάγαμε το πακέτο. Από το να το καταστρέψω μάλλον θα σκεφτώ κατι άλλο. Δηλαδή δεν μου προτείνετε External Dac με τη καμία ; 4 minutes ago, micos000 said: Τα έχεις δοκιμάσει σε άλλο σύστημα; Είπες ότι είναι micro usb, σε κανένα τάμπλετ ή κινητό παίζουν; Το έχω δοκιμάσει στο Switch dock μου αλλα εχει καιρό που το εκανα (γιατι το καημένο πιάνει σκόνη) και δεν θυμάμαι αν το εκανε και εκει.
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Εγώ θα έλεγα να το δοκιμάσεις και αλλού πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση.
SabotazNic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, DeathStalkerGR είπε Έχω αποδειξη των PUBLIC 28/10/19 , και βλέπω οτι τα προϊόντα της Creative στο public έχουν 12μηνη οπότε το φάγαμε το πακέτο. Ενημερωτικα, το πακετο το εφαγες επειδη εχουμε Νοεμβριο, και αρα περασαν τα 2 χρονια. Στην ΕΕ ολα τα προιοντα εχουν 2 χρονια εγγυηση. Γενικα φαινεται να εχει θεμα το καλωδιο ή η καλωδιωση γενικα. Micro usb σιγουρα μπορεις να βρεις, παιζει και να εχει στοκ το καταστημα της γειτονιας 1
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 8 minutes ago, SabotazNic said: Ενημερωτικα, το πακετο το εφαγες επειδη εχουμε Νοεμβριο, και αρα περασαν τα 2 χρονια. Στην ΕΕ ολα τα προιοντα εχουν 2 χρονια εγγυηση. Γενικα φαινεται να εχει θεμα το καλωδιο ή η καλωδιωση γενικα. Micro usb σιγουρα μπορεις να βρεις, παιζει και να εχει στοκ το καταστημα της γειτονιας Μάλλον αυτο θα κανω, μόλις βρεθώ κέντρο θα το κοιτάξω να παρω ενα καλώδιο. Μακάρι να λυθεί εκεί το θέμα. Ευχαριστώ σε όλους σας για τον χρόνο σας !
Klausx Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μήπως το καλώδιο είναι κοντό και βγαίνει έστω και ελάχιστα από την θύρα ή κουνιέται; Και εμένα το κάνει η εξωτερική usb κάρτα ήχου αν την κουνήσω, επίσης το έκανε όταν είχε σπάσει μία κόλληση από την θύρα usb της κάρτας.
DeathStalkerGR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 12 minutes ago, Klausx said: Μήπως το καλώδιο είναι κοντό και βγαίνει έστω και ελάχιστα από την θύρα ή κουνιέται; Και εμένα το κάνει η εξωτερική usb κάρτα ήχου αν την κουνήσω, επίσης το έκανε όταν είχε σπάσει μία κόλληση από την θύρα usb της κάρτας. Το καλώδιο ειναι αρκετά μεγάλο ετσι ωστε άνετα συνδέω στο front panel του PC. Στο πίσω panel του USB κουμπώνει αλλα δεν εχω ανεση χώρου, ομως παλι κανει τα ίδια. Εγώ πιστευω οτι ειναι ή το καλώδιο ή ακομα χειρότερα η Micro Usb θυρα. 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα