capthookb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω δυο προβληματάκια με το setup των συσκευών μου στο σπίτι. Θέλω να κάνω το εξής: Πιο αναλυτικά θέλω: το Asus να δουλεύει μόνο ως modem το Edgerouter να λειτουργεί ως router και να φτιάχνει ΝΑΤ με το τοπικό δίκτυο να είναι της μορφής 192.168.1.0/24 το AP να συνδέεται με το router και να αναλαμβάνει όλες τις ασύρματες συσκευές. Τα ασύρματα των asus και speedport εννοείται είναι κλειστά. ενώ το Speedport το θέλω μόνο για το VoIP του σταθερού. Σε γενικές γραμμές δουλεύει, έχω ίντερνετ κανονικά, αλλά έχω και δυο προβλήματα: Δεν έχω πρόσβαση στο Asus, ως client από το τοπικό δίκτυο 192.168.1.0/24. Στο Asus έχω δώσει IP 192.168.0.1 και στη θύρα του edgerouter που συνδεεται το καλώδιο (eth0) έχω δώσει την 192.168.0.2. Επίσης έχω φτιάξει ένα NAT rule στο router για να μπορώ να μπαίνω στο Asus-modem. Πριν πάρω το Asus είχα ένα TP-Link modem στη θέση του, με την ίδια συνδεσμολογία και IPs και είχα πρόσβαση κανονικά στο web interface. Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το VoIP. Γενικά ακολούθησα της οδηγίες του @jkoukos , στο Speedport ανάβει το Online και το Telephony, αλλά υπάρχουν θέματα. Στις εξερχόμενες, από το σταθερό ακούω να καλεί μόνο μια φορά το κινητό μου, ενώ το κινητό χτυπάει κανονικά. Αλλά και όταν σηκώσω το τηλέφωνο δε με ακούνε. Το ίδιο και σε εισερχόμενη. Το σηκώνω, αλλά δεν ακούω ούτε με ακούνε. Εννοείται το port forward το έχω κανει στο router, δηλαδή στο Edgerouter. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από capthookb
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Προσωπικά θα αφαιρούσαν το ασους μοντεμ και θα εβαζα στην θεση του το speedport, τα υπόλοιπα ως έχουν 1
capthookb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Το πρόβλημα με το VoIP τελικά το έλυσα. Το πρόβλημα ήταν πως το speedport δεν έπαιρνε σταθερή IP και έτσι το port forwarding δε λειτουργούσε. Το θέμα με την πρόσβαση στο Asus παραμένει. Εαν έχει κάποιος κάποια ιδέα, είναι ευπρόσδεκτη!
capthookb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Έλυσα και το θέμα πρόσβασης στο modem. Συνέδεσα ένα επιπλέον καλώδιο σε router και modem και άλλαξα τις ρυθμίσεις στο ubiquiti IP και Rule να αφορούν τη νέα ethernet port και συνδέθηκε κατευθείαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα