Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostis05 είπε

Και βεβαια ΔΕΝ θα εχουμε M2. Μολις η apple ανακοινωσε την νεα σειρα pro με τους m1 max κλπ και πιστευεις θα βγαλει νεα σειρα ? Ουτε καν και δεν υπαρχει και κανενας λογος να το κανει.
Το m1 οπως ειναι εχει ηδη τεραστιο πλεονεκτημα στην αγορα και ειναι σχεδον 1.5 χρονου μολις.

Same shit. Ανανεωμένη CPU εννοώ. Αν θα το πουν m2 για λόγους marketing ή m1x είναι άλλο πράγμα...

12 λεπτά πριν, userino είπε

ακόμα κι αν λανσάρει m2 το Μάρτιο ...δε νομίζω πως θα είναι κοστολογημένο σε τιμή κοντά στο 750ρι που παίζει τώρα τo m1

άρα....  κολοκυθόπιτα

Δε ξέρω για τιμές. Σου λέω απλά ότι λέγεται η apple θα βγάλει καινούργιο μοντέλο Mac mini κοντά στο Μάρτιο. Θα συμπέσει με το refresh σε iMac pro. Και λογικά θα έχει τα νέα chips...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο μενα.

Σημερα ηρθε η 4K ''Dell U2720Q'' την οποια συνδεσα στο Mac Mini M1. 

Καλη οθονη για το macOS αλλα νομιζω οτι βιαστηκα λιγο (μιας και δεν μπορουσα αλλο με την παλια 2K dell U2713HM) και ισως επρεπε να επιλεξω καποια 32'' ιντσων.

Συνδεεται με USB-C σε USB-C.

Σαν εικονα/χρωμα μου φαινεται πολυ καλη η νεα οθονη (αν και δεν εχω εμπειρια) αλλα αυτο με την κλιμακα το βλεπω πολυ τραγικο.

Δεν ξερω που να μεινω, το default τις οθονης ειναι ''1920x1080'' (να πω την αληθεια δεν το περιμενα ''1920x1080'') με πολυ ωραια γραμματοσειρα αλλα ολα τα αλλα φαινονται τεραστια.

Ας πουμε πως ρυθμιζω το μεγεθος λιγο πολυ σε καποια, αλλα στον chrome, finder με 1080 ειναι πολυ χαλια πανω πανω στα menu bar, bookmarks κτλ, δεν αντεχω να το βλεπω αυτο.

Αν την ρυθμισω σε ''2560x1440'' βρισκει την αναλυση που μου αρεσει αλλα τα γραμματα ειναι μικρα, δεν ξερω την να κανω το αλλαξα εκατο φορες μεχρι να καταληξω καπου.

(το μεγαλυτερο scaled που εχει η οθονη ειναι 3840x2160).

Τωρα ειπα να μεινω σε ''1920x1080'' γιατι γενικοτερα μου αρεσει η καλη γραμματοσειρα του macOS.

Να μπλεξω με κατι προγραμματα που βλεπω σε διαφορα φορουμς, οπως το SwitchResX, BetterDummy δεν θελω γιατι δεν γνωριζω και απο mac, οσο να πεις φοβαμαι. 

Να ρωτισω; μπορω να κατεβασω το ''Dell Display Manager'', https://www.dell.com/support/home/el-gr/product-support/product/dell-u2720q-monitor/drivers θα με χρησιμευσει σε κατι;

Επισεις μια απορια που εχω ειναι οταν το εχω σε μεγαλυτερη αναλυση, εφοσον το κανονικο ειναι ''1920x1080'' μηπως επιβαρυνει το συστημα/mac οπως π.χ την gpu με μεγαλυτερο φορτιο;

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.
16 ώρες πριν, fearless είπε

Αν την ρυθμισω σε ''2560x1440'' βρισκει την αναλυση που μου αρεσει αλλα τα γραμματα ειναι μικρα και χαλια, δεν ξερω την να κανω το αλλαξα εκατο φορες μεχρι να καταληξω καπου.

μάλλον για αυτή την ανάλυση θα δείχνει καλά σε 32"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα θα ηταν καλυτερα. 😕 

Δεν αλλαζει τωρα, ας ειναι και ετσι οπως ειναι. Kαλη να βγει μονο και την αναλυση θα την συνηθισω, αλλαζοντας ποτε σε 1080 ποτε σε 1440.

H οθονη κατα τα αλλα ειναι τελεια.

Nα ρωτισω κατι... Θελω για παραδειγμα να αφαιρεσω το καλωδιο USB-C σε USB-C απο οθονη και mac, και να δοκιμασω ενα αλλο καλωδιο συνδεσης που εχει η οθονη οπως π.χ  HDMI σε HDMI η ενα που εχω δικο μου Displayport σε USB-C για να δω την διαφορα. Πρεπει κανονικα να κλεισω με τερματισμο το mac mini και την οθονη και μετα να συνδεσω το καλωδιο που θελω, η μπορουν να ειναι σε λειτουργια για να το κανω;

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

μια ερώτηση. Όταν στις ρυθμίσεις στο scaled αλλάζεις επιλογή, αλλάζεις ανάλυση; Ή απλά μεγαλώνει το περιεχόμενο; 
Δηλαδή αν πάρεις 4Κ 27” καταλαβαίνω ότι θα είναι μικρά. Αν επιλέξεις στο scaled 2Κ θα σου αλλάξει την ανάλυση ή θα στα κάνει να φαίνονται σαν 2Κ. Ρωτάω για να δω αν αξίζει να πάρει κάποιος 4Κ ή να πάρει κατευθείαν 2Κ. 
Δεν ξέρω αν έγινα κ σαφής . 

Δημοσ.
Στις 17/11/2021 στις 11:49 ΜΜ, -orestis- είπε

μια ερώτηση. Όταν στις ρυθμίσεις στο scaled αλλάζεις επιλογή, αλλάζεις ανάλυση; Ή απλά μεγαλώνει το περιεχόμενο; 

Και εγω αυτο προσπαθω να διακρινω και δεν καταλαβαινω. 

Πηρα προσφατα μια ''Dell U2720Q'' και δεν βγαζω ακρη πως να προσαρμοσω το σωστο χρωμα σε ενα ''Mac mini M1''.

Και τι δεν εχω δοκιμασει, αλλα σε ολες τις ρυθμισεις παντα κατι δεν μου αρεσει.

Και με τα fonts δεν ειμαι πολυ ικανοποιημενος, τα βλεπω λιγο θολα ακομη και σε Default 1920x1980.

Τωρα την εχω σε αναλυση 2304x1296 για να μην ειναι πολυ μεγαλα ολα. 

Για το χρωμα εχω ρυθμισει το ''Preset Modes'' σε Game με Saturation ''55'' και Hue ''50'' και τα χρωματα ειναι εντονα οπως μου αρεσουν αλλα σιγουρα δεν ειναι τα αληθινα macOS χρωματα. Το Sharpness ειναι στο ''60'' και την εχω σε λειτουργεια ''HDR'' αλλα μονο απ την οθονη, γιατι το mac δεν μπορει να μου δωσει HDR και ας το εχει σαν επιλογη στις οθονες. Οσο για τα HDR video στο youtube τα βλεπει μονο οταν ενεργοποιησω και απενεργοποιησω αμεσως το HDR μεσα απ τις ρυθμισεις του mac.

Δημοσ.

Το ίδιο γίνεται. Αλλάζει η ανάλυση και συνεπώς φαίνονται όλα πιο μεγάλα. 

Αν αφήσεις την 27άρα σε 4k, θα τρέχεις σε native ανάλυση αλλά θα είναι όλα μικρά. 

Αν την τρέξεις σε full hd, θα φαίνονται όλα μεγάλα αλλά crispy, ό,τι κάνουν δηλαδή και τα laptops / imac κι έχεις το retina effect. Συνήθεια θέλει.

Το καλό με την 27άρα 4k έναντι μία 27άρας full hd είναι πως στην πρώτη περίπτωση δημιουργείς retina effect (crispy εικόνα) ενώ στην δεύτερη βλέπεις pixels, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε laptops με καλή ανάλυση (ειδικά apple).

Με την δικιά μου lg 850 δεν έχω θέματα με τα χρώματα. Πειραματίστηκα λίγο βέβαια σε σύγκριση με το mbp δίπλα - δίπλα. Το contrast και το brightness τα χαμήλωσα αρκετά βέβαια (περίπου στο 60). Μεγαλύτερα πρόβλημα είχα μέχρι να συνηθίσω την 27άρα ως μέγεθος μιας και είχα μάθει στην 15άρα του laptop παρά με την ανάλυση και τα χρώματα. Ειδικά όταν μείωσα το contrast ηρέμησα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω lg (un850) ηθελα να παρω αλλα δεν την ειχε το καταστημα που ηθελα. 

Σε 1080 και σε οποια αλλη ρυθμιση φαινονται καθαρα τα γραμματα στη δικια σου; 

Nα ρωτισω κατι; Eγω που την εχω σε λειτουργια game και ειναι ολα τα χρωματα εντονα, επηρεαζεται απο αυτο η οθονη και mac σε κατι; Εχω την ιδια απορια και με τις αναλυσεις 1920x1980 εναντι τις 2560x1440.

Και ενα προβλημα ειναι οταν βλεπω ενα HDR βιντεο στο youtube με την οθονη μου και αλλες φορες μου το βγαζει 4κ και αλλες hd. Tι ειναι αυτο παλι; Να εχει καποιο ελαττωμα το hdr τις οθονης μου; Μονο αν ανοιξω και κλεισω το hdr απο τις ρυθμισεις του mac θα μου το παιξει hdr αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω καποια διαφορα, εχω μπερδευτει ασχημα.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Ναι τα γράμματα είναι πεντακάθαρα, σε full hd είναι όπως και στο macbook pro. 

Το HDR πολλοί το απενεργοποιούν στην LG γιατί αναφέρουν πως δεν είναι καλό το αποτέλεσμα. Δοκίμασε κι εσύ να το απανεργοποιήσεις.

Σε λειτουργία game προφανώς είναι πιο έντονα τα χρώματα και ίσως το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για καθημερινή χρήση. Προσωπικά τα presets δεν μου αρέσουν, οπότε την ρύθμισα μόνος μου σε σύγκριση με την οθόνη του macbook pro όπως προανέφερα. Τονίζω πάλι όμως, δεν χρειάστηκε και πολύ ψάξιμο. 

Αν καταλαβαίνω καλά, η εναλλαγή από 4κ σε hd σχετίζεται με την ταχύτητά σου στο ίντερνετ. Πέφτει σε 1080 ουσιαστικά κι όταν βρίσκει ταχύτητα πάει σε 4κ. Δεν σχετίζεται με την οθόνη, εκτός κι αναφέρεσαι σε κάτι άλλο. 

*** η ανάλυση που χρησιμοποιώ είνια 1920χ1080

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mistr4l είπε

Το HDR πολλοί το απενεργοποιούν στην LG γιατί αναφέρουν πως δεν είναι καλό το αποτέλεσμα. Δοκίμασε κι εσύ να το απανεργοποιήσεις.

Δοκιμασα και χωρις HDR αλλα δεν εχει φωτεινοτητα η οθονη ετσι, μπορει βεβαια για τον καθενα να ειναι καλυτερα χωρις HDR, θα διαβασω και θα κανω λιγες δοκιμες ακομη για να βρω αυτο που θελω ακριβως, ισως βρω καποιο παιδι να εχει την οθονη μου και m1 και να βοηθησει την κατασταση λιγο. 

Και εχω καλα πρεπει να ειμαι με τα γραμματα σε 1080 αλλα απο εκει και κατω ειναι ψιλο χαλια. 

1 ώρα πριν, mistr4l είπε

Αν καταλαβαίνω καλά, η εναλλαγή από 4κ σε hd σχετίζεται με την ταχύτητά σου στο ίντερνετ. Πέφτει σε 1080 ουσιαστικά κι όταν βρίσκει ταχύτητα πάει σε 4κ. Δεν σχετίζεται με την οθόνη, εκτός κι αναφέρεσαι σε κάτι άλλο. 

Σε αυτο ακριβως αναφερωμαι και καλα που αναφερθηκες και εσυ γιατι χθες που δοκιμαζα καποια HDR βιντεο στο youtube με το που ξεκινουσε το βιντεο εδειχνε θολα στα πρωτα δευτερολεπτα. Δεν ηξερα οτι αυτο σχετιζετε με την ταχυτητα του ιντερνετ, καλα που μου το ειπες, με επιασε πανικος και θα γυρνουσα την οθονη πισω χθες. 

Η γραμμη μου ειναι 100ρα.

Χθες ειχα οντως προβλημα με το ιντερνετ απο ενα λαθος του οτε, γιατι τους πηρα να τους πω οτι η μανα μου δεν πιανει καλο ιντερνετ με το κινητο (11 μετρα περιπου απ το ρουτερ μου) και οτι οταν εχω ενα extension στην πριζα για να βοηθαει υπαρχει παρεμβολή. Μου προσθεσαν μια γραμμη με αλλη ονομασια (δεν γνωριζω και πολλα για να σου εξηγησω ακριβως) ωστε να περνω στο mini μονο εγω και η μητερα μου κανονικα απ το tp-link χωρις να εχω προβλημα, αλλα αυτο ειχε αποτελεσμα να ριξει την ταχυτητα απο 82 mbps σε 30 με 40. Τελος καλο ολα καλα, μετα πηγαμε στις εργοστασιακες.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Σε  μακμινι M1 ενα 27’ μονιτορ 2Κ είναι  οκ για Γενικη χρήση, οχι gaming , επεξεργασία εικόνας, ή είναι κρίμα να μην αξιοποιείται η 4Κ, 6Κ ανάλυση του;

Δημοσ.

Αν θέλεις το βέλτιστο αποτέλεσμα, ο "κανόνας" λέει πως τρέχεις την 4κ σε full hd, ενώ τις full hd και 2κ σε native ανάλυση (χωρίς αλλαγή δηλαδή). Απλώς αν κάποιος έχει συνηθίσει σε retina και πάρει 27άρα full hd θα βλέπει τα pixels, δεν θα είναι τόσο crispy ενώ η στη 2κ θα φαίνονται μικρότερα τα γράμματα. Εξαρτάται όμως τί χρήση θέλει να κάνει ο καθένας. Για εμένα που χρησιμοποιώ office κλπ, θέλω 4κ και να την τρέχω σε full hd (retina effect). Κάποιος άλλο μπορεί να θέλει την 4κ / 2k σε native ανάλυση ώστε να έχει περισσότερο real estate. Είναι προσωπική προτίμηση του καθενός. 

*** Κάτω από 1080 λογικό να είναι χάλια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απαράδεκτο να μην μπορεις να ανεβάσεις οπως στα windows το size των γραμμάτων και γενινικών ρυθμίσεων

εγώ σε 32" 4Κ τα βλέπω ολα tiny.

System preferences:

ivilQ28.jpeg

Firefox χωρίς resize zoom των γραμμάτων.

bBBCIwn.jpeg
adobe photoshop τελευταια έκδοση.

εδώ φτάιει και η Adobe γιατι στο illustrator σου δινει την επιλογή να αυξησεις το μέγεθος του interface.

jqgaRNJ.jpeg

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ.

Στο desktop και finder/sidebar μπορείς να ανεβάσεις το font size. Στο browser μπορείς να το κάνεις από τις ρυθμίσεις του (αν θυμάμαι σωστά).

Αλλά γενικά ναι, μια system-wide ρύθμιση δεν την έχει. Βλακεία.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Στο desktop και finder/sidebar μπορείς να ανεβάσεις το font size. Στο browser μπορείς να το κάνεις από τις ρυθμίσεις του (αν θυμάμαι σωστά).

Αλλά γενικά ναι, μια system-wide ρύθμιση δεν την έχει. Βλακεία.

βασικα πράγματα εν ετή 2022....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...