milky Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 προσπαθώ να κάνω ένα ερώτημα στην access και δε μπορώ. Θεωρητικά πρέπει να είναι εύκολο. έχουμε ένα πίνακα με άτομα και θέλω το ερωτημα να εμφανίζει πόσα άτομα έχουν ηλικία >18. Κάνω group by "ηλίκια" και μετράω τον "κωδικό ατόμου". Το θέμα είναι ότι μου βγάζει πχ 25 -- 3 35 -- 4 λογικό αυτό αλλά ενώ εγώ θέλω να μου βγάζει ένα σκέτο 7. διότι 7 άτομα είναι άνω των 18. Δε με ενδιαφέρει τι ηλικίες έχουν αυτοι. Πως το κάνω αυτό;
elio_1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δημιούργησε ένα ερώτημα.... βάλε στα κριτήρια ηλικία > 18 και μετά ζήτα από αυτό το ερώτημα το πλήθος των εγγραφών... Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από elio_1
MastroGiannis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πεδίο "Ηλικία" σε πίνακα αλλά τέλος πάντων... Δοκίμασε: SELECT Count(*) AS ADULTS FROM tblPersons HAVING [age]>18;
MastroGiannis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Στις 10/11/2021 στις 11:06 ΠΜ, milky είπε προσπαθώ να κάνω ένα ερώτημα στην access και δε μπορώ. Τελικά; Κατάφερες να το κάνεις; Σε βοήθησαν οι απαντήσεις; Λύθηκε το ζήτημά σου ή δεν σ' ενδιαφέρει πια; Να κάνεις ένα απλό ερώτημα στην Access δεν μπορείς. Το να δημιουργήσεις λογαριασμό στο insomnia, να ανοίξεις νέο θέμα και μετά να αγνοήσεις τις όποιες απαντήσεις – μια χαρά μπορείς! Έχει καταντήσει κανόνας του φόρουμ αυτό το φαινόμενο πια!...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα